Montezemolo, Vettel'e Bir Şartla Yeşil Işık Yaktı

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’taki haberde Montezemolo: “Eğer yarın Fernando (Alonso) herhangi bir nedenden dolayı -mesela kız arkadaşıyla Hawaii’ye taşındı- ayrılırsa, Vettel’i istedim (gülümseme)”

Alonso’nun Ferrari ile anlaşması daha uzun yılları kapsıyor ve Maranello kökenli takım, İspanyol pilotla yola devam etmekten gayet memnun.

Montezemolo: “Ondan inanılmaz derecede memnunum. O sadece bir pilot değil”

Başkan ayrıca Alonso’nun, Ferrari’nin geçmişte sahip olduğu Niki Lauda ve Michael Schumacher’den özellikler barındırdığını belirtti; aynı zamanda Vettel için övgülerde bulundu.

Vettel: “(Vettel) genç birisi. Ayakları yere basıyor ve kazanmak için kararlı.”

“Schumacher seneler öncesinde benim onu fark etmemi sağlamıştı. Çünkü karting yıllarından (Vettel’i) tanıyordu. Michael’in haklı olduğunu kabul etmem gerek.”

Bununla birlikte Montezemolo, 25 yaşındaki Vettel’in, Ferrari’nin listesinde Lewis Hamilton’dan daha yukarıda olduğunu dile getirdi.

Montezemolo: “Çünkü daha genç; çünkü Ferrari, Hamilton’ın 3. takımı olabilir. Ve eğer üçüncü takıma geçiyorsanız, kariyeriniz zaten ikinci yarısına girmiştir”

Öte yandan Montezemolo, Vettel’in söylediği “kirli oyunlar” ifadesine de pek takılmadı.

Montezemolo: “Mücadelenin hararetiyle her zaman duygusal bazı şeyler söyleyebilirsiniz”

Başkan, Alonso ve Vettel’in aynı takımda olması fikrini önemsemedi ve bu dizilişin zor olacağını ifade etti.

Felipe Massa ise yola devam eden Ferrari’de Montezemolo, 2013’te diğer pilotları mercek altına alacakları da gizlemedi.

Montezemolo: “Gelecek sene 2,5 yeni pilot ikilimiz olacak. McLaren’da Perez, Mercedes’te Hamilton ve yarım olan, bizde yeni Massa”

“Hulkenberg’in bizim motorumuzu kullanan Sauber’de nasıl bir iş çıkaracağını çok merak ediyorum.; aynı zamanda (Grosjean’ı işaret ederek) bazen ilk turlarda çok hızlı olan genç adamı da (gülümseme)”


Yorumlar

“Montezemolo, Vettel'e Bir Şartla Yeşil Işık Yaktı” için 24 yanıt

  1. olay anlatıldığı gibi, bir mekaniker "schumi who?" diye bi tişört yaptırmış. alonsonun brezilya 2006 sonrası demeci: "her zaman schumacher pistlerdeyken şampiyon olmak istemiştim ve bunu onun son iki yılında başardığım için çok şanslıyım." bu adamlar birbirlerinden her zaman büyük saygıyla bahsederler.

  2. t-shirt ü bende hatırlıyorum, hatta sonrasında muhabbetlerde oldu bu konuda. O mekanikerin akıbetini bilmiyorum ama sırf bir t-shirtten dolayı adamı uzaklaştırmışlarsa da Renault f1 takımına "yuh" diyorum…

    öte yandan bildiğin şehir efsanesine döndü Alonso'nun bu hayali demeci, benim bildiğim Alonso'nun SCHUMI KIM gibilerinden bir demeci yok, hatta ben Alonso'nun hiç bir rakibine karşı sözlü olarak "o da kim oluyor?" gibilerinden bir şey söylediğini de hatırlamıyorum, kaldı ki Schumacher gibi başarı abidesine adam öyle diyecek…

    bu arada hala açıklama bekliyorum, varsa böyle bir şey aydınlatın bizi…

  3. Onur kardeşimiz yanlış hatırlıyor normal o zamanları izlmeyen bilmez.

    Alonsonun öyle bir cümlesi veya iması asla olmadı.Renault dan bir mekanikerin hazımsızlığı üzerine gelişen bir olaydı kendisine "Who Schumi" adında bir tişört bastırmış onu gösterdi.Olayın Alonso ile uzaktan yakından bağlantısı yoktur.Zaten Renault o günden sonra o mekanikeri süresiz uzaklaştırmıştır.

  4. Aslında durum öyle değil.Biraz abartılı Ferrari 1990-2000 seneleri aralığında çoğu pilotun istemediği bir takımdı.Ferrarinin F1 deki marka değerini (dünyadaki demiyorum) Michael yükseltmiştir.Dolayısı ile 2000-2006 sezonlarındaki başarıları çoğu pilotu cezbetmektedir.Fakat 2000 den öncesine gittiğinizde Redbull dan daha kötü başarısı fazla olmayan Motor tedarikçisi olarak orta sıralarda yer alan bir takımdı (BMW nin durumu gibi).

    O yüzden Ferrari ve Mclaren ile yarışma arasında seçim olsa çoğu kişi zaten 2000 senelerindeki başarılara göre seçiçektir es keza Michael ve ekibinin başarıları olmaysadı zaten Ferrari orta sıra bir takım seviyesinin üstüne çıkmazdı 🙂

    O yüzden Vettelin Ferrariye geçmesi için bir neden yok Mclarene geçmesi içinde bir neden yok.Bu takımlarda gün gelicek spordan ayrılıcaklar.Bugüne kadar bir çok otomobil markasının F1 den çekildiği gibi

  5. şu schumi kim dediğinin haberini fotoğrafını herhangi bir şeyin bulabilen arkadaş bana gösterebilir mi acaba ?

    Çünkü ben malum şahsın öyle bir şey dediğini hiç ama hiç hatırlamıyorum, kaçırmışım herhalde…

  6. 2009'da brawn ile redbull'un aldıkları pol sayısı eşit. daha 3. yarışta redbull duble yapıyor. redbull brawndan üstündü ama brawn'ın pilotları daha iyiydi. ve şampiyonluk geldi.

  7. evet button şampiyon bir pilot. inkar edebilir misin bunu? hayır. bana göre button'un şampiyonluğu, vettel'in 3 şampiyonluğundan da daha zor şartlarda alınmış bir şampiyonluk.

    vettel önce bi 40 yaşındaki emeklilik söylentileri çıkmış 2011'deki redbull ile 4.'den 1 puan farkla 3. ancak olabilmiş webber'i geçsin, sonra ferrari'ye belki gelebilir.

    ki hamilton ve vettel beraber boşta olduklarında ferrari vetteli seçecek kadar amatör değil. illaki hamiltonu seçecekler.

    ha bu arada, ne oldu austinde? hamilton yavaş araçla vettel'i avladı.

    dediğim gibi, vettel önce webberi geçsin.

  8. Bir düzeltme yapalım. 2009 da en hızlı araç brawn gp idi özellikle sezonun ilk böümünde. red bull sadece yüksek hızlı virajlarda iyiydi. silverstone suzuka gibi. 2012 yani bu sene genel görüşe göre en hızlı araç mclarendi. Red bull sezonun son bölümünde 5 6 yarış üstündü.

  9. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Eee, aslında sanmıyorlar, ne olduklarını biliyorlar. Ferrari her zaman istediği pilotu almıştır ve böyle de devam edecek. McLaren ve Ferrari bu konuda özel bir konumda ve bu haklı bir ayrıcalık. Geçmişe bakıldığında şampiyon pilotları hep bir takımla özdeşleştiririz, aslolan pilotlar değil takımlar çünkü. Bundan 20 sene sonra gelen yeni jenerasyon bu pilotları bilmeyecek ama hangi takımda başarılar kazanmışlar bilecekler. Senna ve Hunt mesela her zaman McLaren pilotu olacaktır, Gilles ve Schumi hep kırmızılar içinde hatırlanacaktır, bunlar kaçınılmaz olan şeyler. Pilotlar da bunu bildikleri için bu köklü takımlara geçmek konusunda istekliler, çünkü bu takımların dışındaki takımlarda alınan galibiyetler çabuk unutuluyor. Bundan 20 sene sonra RBR hala var olacak mı, Vettel'in bu takımla aldığı şampiyonluklar anılacak mı, işte o belirsiz.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Zaten öyle olacak, bunun örneğini de şimdi görmüyor muyuz. Bir çocuk vardı, hatırlayanlar vardır, tifosilere parmak gösterip, Schumi kim ki diyen, o çocuğa ne oldu, hangi takımda yarışıyor bu aralar, bilen var mı 🙂

    Vettel de gelecekte acaba şunu der mi; Ferrari şimdiye kadar yarıştığım en iyi takım, hiç olmadığım kadar iyiyim ve mutluyum. Kim bilebilir ki…

  11. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Lewis ve Vettel'den Birini Tercih Etmek Gerekirse Hamilton'ı Seçerim 🙂

    Lewis, Alonso İkilisi Ferraride İzlemek Müthiş Olurdu 🙂

  12. Şampiyon pilot button :))) yahu o difüzör şampiyonu gerçi hamilton da kazara şampiyon ya neyse tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş:) yok söyle olsaydı yok o arızayı yaşamasa halamın bıyıkları olsa sonuçta o sezon geçilmişmi geçilmiş mevzu bitmiştir milletin üstüne çıka çıka acemice araba kullanacağına biraz istikrarlı olsaydı birsey demezdim ama kapasite yok naparsın.Beygiri koysan o da epey hızlı koşar sadece koşar:)

  13. ha, kendi çapında trollük yapıyorsun yani, 2011'de hamilton'u geçti diye button'u iyi göstermeye çalışacaksın aklınca. buttonla 3 senelik dönem geçirdi, 2sini önde bitirdi 2012deki kazanacağı en az 4 yarıştan kendi hatası olmayan sebeplerle yarış dışı kalmasına rağmen. onu geçtim, hamilton isterse 10 tane 2011 gibi sezon geçirip button'a yenilsin, yine de buttondan 10 gömlek üstün pilottur.

    ki button da kötü bir pilot değil, kesinlikle webberden daha iyi ve şampiyon bir pilot. 2009'da brawn redbullla eşitti vettel olsaydı şampiyon? sene içi pol pozisyonları redbull ve brawn eşit. button nasıl hızlı araçla şampiyon olduysa vettel de en hızlı araçla şampiyon olabiliyor ancak.

    bu seneki sıralamalara bakalım hamilton 17-3 önde bitirmiş button'a karşı, almanyadaki kaos, spadaki yanlış kanat ve japonyadaki yanlış ayar olmasa bu skor 20-0 olacaktı.

    bir de vettel'e bakalım, neredeyse 40'ına gelmiş, 2011'deki bir araçla ancak 4.den 1 puan fazla alarak 3 olabilmiş, emeklilik söylentileri çıkmış vasat bir sürücüye bu sezon sıralamalarda tam defa 7 geçilmiş. bir de şu var, mclaren'de her zaman araçlar eşittir. ama redbull' ikilisinin araçlarının her zaman eşit olmadığını gayet iyi biliyoruz. buna rağmen webber, bu 3 sene içinde defalarca pol almıştır. hem de süper pilot vettel dediğin adamla aynı aracı paylaşırken. belki daha kötüsünü. ki hamilton'a bakarsak hamilton'a kötü kanat verdiklerinde aldığı pol dışında ben button'un başka bir polünü hatırlamıyorum.

    trollcülük oynamaya devam et bakalım 🙂

  14. geçen sene ne oldu?
    button gibi pasif bir sürücüye bu sene bile net bir üstünlük sağlayamadı.

  15. kardeş geçti buttonu sen ızlemıyon galiba?

  16. F1 sürücülerini ele alırsak, Fernando Alonso F1'in bugünü, Sebastian Vettel geleceğidir. Vettel ivmesini devam ettirirse yakın zamanda Schumacher'in rekorlarını tarihe gömebilecek tek kişi gibi gözüküyor.

    Ama bence -hala- Fernando Alonso onun önünde performans olarak, gelecekte ne olacak Allah izin verirse göreceğiz

  17. Zannediyorum ki vettel kirli oyunlar derken alonso ve ispanyol medyasını kastetmiştir. Ferrarinin şikayeti alonsonun etkisiyle belki de zoruyla olduğu konuşulan birşey

  18. o önce button ı geçsin ondan sonra konuşalım 🙂

  19. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    bu ferrari kendisini ne zannediyor. her istedikleri pilotu alabileceklerini düşünüyorlar. bu ferrari türk filmlerindeki zengin fabrikatör baba gibi.

  20. alonsoya yol gozuktu desene.

  21. hamilton'un altında sadece 1 sene en hızlı araç vardı: 2007. 2008'de en hızlı 2. araç, 2009-2010-2011-2012'de en hızlı araç değildi. bu saydığım 4 senede en hızlı araç redbull'du. 2011'de mclaren koltuğunda nasıl sürerse sürsün şampiyon olamazdı redbull 20 turda 10 saniye fark açıyordu. ha şimdi kendine artı bas tatmin et kendini rambo adlı üye.

    vettel daha genç nedir ya? 2 yaş küçük hamiltondan sadece 🙂

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Açıkçası Vettel'de tükürdüğünü yalayıp, er yada geç bize gelecek demiş.

  23. Bununla birlikte Montezemolo, 25 yaşındaki Vettel'in, Ferrari'nin listesinde Lewis Hamilton'dan daha yukarıda olduğunu dile getirdi.
    Adam haklı beyler hamilton bu zamana kadar ne yaptıki hep altında en hızlı araç vardı.hadi geçen sene arıza v.s biraz fazla yasadı Peki bir önceki sezon massa la o acemi kazalarını yapmasaydı o araçla herhalde button a mağlup olmazdı button ı bile geçemeyen sözde hız makinesi.Senin altında mclaren gibi bir araç var şampiyonluğun bile son sn de kazara geldi. Takım arkadasını bile mağlup edemedin ki gridde iki pilotada yüzde yüz eşit araç veren tek takım mclarendir hadi ferrari tek araca yoğunlaşır diğerlerininde kaynakları yeterli olmadığı için tek araca doğal olarak yoğunlaşıyorlar buna rağmen altta kalıyorsan iş bitmiştir hee ferrari de tek aracı eleştiriyormuyum hayır iyi olan o koltuğu zaten kapar alonso takım arkadasıyla savasmıyorsa rbr le mclaren pilotlarıyla savasır rakip herzaman vardır kazanırsınız kaybedersiniz önemli olan ortaya ne koyduğunuz istikrarınız pilotajın öne çıktığı koşullarda ne yaptığınız ben buna bakarım iyi pilot burada belli olur düz yolda kuruda herkes sürer.

  24. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Açıkca er ya da geç Vettel'i alırız diyorlar. 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir