Hulkenberg: "İlk 3 Pilotu Ayırmak Zor"

yazar:

kategori:

Sezonu Sebastian Vettel zirvede tamamlarken Fernando Alonso 2.; Kimi Raikkonen ise 3. olarak bitirdi.

Hulkenberg: “Alonso ve Vettel, son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdi ve harika birer iş çıkardı. Kimin en iyi olduğunu söyleyemezsiniz”

“Her ikisi de araçlarından her şeyi ortaya çıkardı; Kimi de aynı şekilde. İki senelik ayrılığın ardından harika bir şampiyona çıkardı.”

Öte yandan İspanyol Pedro de la Rosa, kararını vatandaşı Alonso’dan yana kullandı.

Vettel’in Red Bull ile art arda gelen 3. şampiyonluğunun, Alman pilotun en iyi olduğunu gösterip göstermediği sorulduğunda De l Rosa: “Bilmiyorum”

“Bu sene Fernando’nun daha fazla hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü dezavantaja sahipken mücadele eden en komple pilottu”

“Geçen sene Vettel herkesin üzerindeydi ve onun harika bir pilot olduğunu söylememiz gerek ki en iyi araç olmadan da nasıl kazanacağını biliyor”

Bununla birlikte De la Rosa, kurallar genelde aynı kalsa da 2013’te Red Bull ve Vettel’in geçilebileceğine inanıyor.

De la Rosa: “Bu sene Red Bull ile diğerleri arasındaki fark çok daha azdı ve senenin ilk bölümünde baskın değillerdi.”

“Sene boyunca en iyi araç McLaren’ındı. Şampiyonluğu onlar kazanmalıydı ama dayanıklılığa yenildiler”

 


Yorumlar

“Hulkenberg: "İlk 3 Pilotu Ayırmak Zor"” için 7 yanıt

  1. en iyi o an için kazanandır…
    en iyi ama ikinci…:)

  2. vettel gelişecektir, ama başka bir takımla başarılı olmadıktan sonra Red Bull ile yaşadığı başarılar hep gölgede kalacak bence. Öte yandan adam 25 yaşına geldi, yeni nesil F1 pilotları için bence artık tecrübeli statüsüne fazlasıyla uygun bir yaş, 19-20 yaşında F1 aracına biniyor F1 pilotları artık, Vettel'in ilk antrenmana çıkışı ise istanbulpark 2006, bende orada olma şansına sahip olmuştum, tabi şampiyonada yarıştığı Alonso ve Raikkonenden daha az tecrübeli, Hamilton ile ise aralarında ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum tecrübe konusunda…

    Alonso'nun eleştirebileceğim noktası sıralama hızı, tamam bir button değil, ama bir Hamilton Vetteldeki gibi sıralamalardaki patlamayı çok nadir görüyoruz. Öte yandan benim gözümde yarışta rakipsiz, yarışta zayıf performans gösterdiği çok nadir, genelde sıralamada 10 üzerinden 7 ise yarışta bunu 9 a çıkartıyor bir şekilde… Alonso bence son zamanlarda sürüş olarakta gelişti, ama en hızlı araca sahip olduğu 2006 yılının ilk 9 yarışında 6 galibiyet 3 tane de ikincilik alması bile iyi bir araçla neler yapabileceğinin göstergesi, kötü yada başka bir deyişle en iyi olmayan araçle ise neler yaptığını son zamanlarda şahit oluyoruz fazlasıyla… Raikkonen her zaman serseri mayın, herkesin takımında isteyeceği aynı zamanda da istemeyeceği bir pilot, hızlı karizmatik vs. ama her an sizi yarı yolda bırakıp teknesiyle dünya turuna çıkabilecek kadarda kafası rahat, konsantrasyonu bozulduğunda ise sürüşü sıradanlaşabiliyor, bitse de gitsem moduna giriyor, bana göre böyle… ama ritmi tuturduğunda ise kurşun gibi, bam diye kafanıza inebilir…

  3. gerçek şu ki alonsoyu sevmem ama sana katılıyorum oversteer,söyledigin noktalar gerçekten doğru. fakat eklemek istedigim şuki; alonsoda eksik olan bence diğer üçlüde olan hız ,sıralamalarda vettel,hamilton gibi kuvvetli değil ,yarışlardada daha az motive olan kimi kadar hızlı değil buda benim şahsi görüşüm,fakat diger noktalardaki üstünlügü ile farkı kapatıp geçiyor.Ayrıca Hamilton çok yetenekli lakin hırsını yönetemiyor bu yüzden daha basit hata yapmaya müsait birisi.Emin olun vettel büyük bir potansiyel görüyorum ,23 yaşında bu kadar sıkıntılı yarışlar yaşayıp şampiyonluk kazanmak bence aynı yaşlarda başka pilotlar için geçerli değil .23 yaşında tecrübeli bir pilottan beklenilen davranışları görüyorsunuz.2007 yılında emin olun hamilton aynı olgunlugu gösterseydi bugün çok begendigimiz kimi şampiyon olamıyacaktı.

  4. hamilton'a son yarışta geçirip ilk 3'lüyü ayırıp sonra da ilk 3'ü ayırmak zor demiş 🙂 senin gibi 2. senesinde çaylak olan pilotlar varken ilk 3'ü ayırmak çok kolay hulk.

  5. ben bu üçlüye hamilton'ı da dahil edip bu dördünün arasındaki farkların çok az olduğuna katılabilirim…

    Hamilton bence bu sezon kariyerinin en iyi kişisel performansını gösterdi, sonuca yansımasa da ben beğendim. Vettel iyiydi Alonso iyiydi Kimi iyiydi.

    hala Alonso'nun Vettel'den daha tecrübeli, Raikkonen'den daha motive, Hamilton'dan da daha zeki (pist üzerinde) olduğunu düşünüyorum. Fakat günün sonunda aralarından birini seçip "en iyi o" demek zor, ben Alonso'yu 2003 sarı-turkuaz renkli renault tulumlarıyla gördüğümden beri destekleyen biri olarak ben oyumu Alonso'dan yana kullanırım, diğer arkadaşların düşünceleri de yanlış olmaz, kimine göre kimi kimine göre Vettel kimine göre Lewis 🙂

  6. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    F1'in içinde olan ve söyledikleri kaale alınabilecek nadir insanlardandır De la Rosa. Vatandaşını savunacak kadar basit birisi değil diğerleri gibi.

  7. hulkenberg doğru konuşmuş,hakıkaten bu üç pilot çok iyi çıkardı bu yıl.
    bunların yanına bir dördüncü pilot ekleyemessiniz.bunlar açık ara öndeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir