Vettel, Avrupa'da 2012'nin En İyi Sporcusu Seçildi

yazar:

kategori:

Alman pilot, Polonya’nın PAP haber ajansının organize ettiği ve 26 ajandın katıldığı her yıl düzenlenen ankette, unvanın sahibi oldu.

Vettel, Britanyalı Tour de France galibi Bradley Wiggins’i 7 oyla geride bırakırken, onları Mo Farah takip etti.


Yorumlar

“Vettel, Avrupa'da 2012'nin En İyi Sporcusu Seçildi” için 17 yanıt

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bence bu ödülü Novak Djokovic hakediyordu.Ne Vettel'den ne de Djokovic'ten pek hoşlanmam ama adamın hakkını yememek lazım bu seneki en iyi Avrupalı sporcu bence odur.Ondan sonra da olsa olsa Christophe Lemaitre olur,cocuk kısa mesafede doğuştan dezavantajli ama siyahi rakiplerini geçerek en üstlerde yer almayı başarıyor.

  2. işte 2013 ün şampiyonu.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Brawn Gp ve Button için 2009 sezonunun ilk 7 yarışında en iyi araç diyebiliriz.(Çin'de Red Bull'dan tur yiyeceklerdi az kalsın, Bahreyn'de de polden çok uzaktaydılar) Bunlara rağmen ilk 7 yarışın en hızlısı Brawn Gp(Button) diyelim. Ancak 8. yarış itibari ile esamesi okunmayan bir Brawn Gp(Button) gördük. Yalan mı? Değil. Brawn Gp(Button) Türkiye Gp'sinden sonra ki, Monza yarışına kadar podyuma çıkamamıştır. Yalan mı? Değil. Peki nasıl en hızlı araç olarak niteliyorsun Brawn Gp(Button)'ı? Şaşırdım!
    Sezonun 2. yarısında Brawn Gp(Button)'ın en iyi 2 derecesi:
    Monza'da ki 2.'lik.
    Sondan bir önce ki yarış Brezilya'da ki 5.'lik(4.'lük de olabilir tam hatırlayamadım)
    Bunlara rağmen sen Brawn Gp(Button)'a 2009 sezonunda ki en hızlı araç diyorsan, bir şey diyemem. Objektif yorumcusun sonuçta!

    McLaren en hızlısı idi, ancak dayanıklı değildi. Red Bull(Vettel) sezon boyunca en iyi pakete sahipti. Red Bull(Vettel) 2 tane alternatörü saymazsak, başka bir sorun yaşamadı. Bireysel hataların dışında. Yalan mı? Değil. En hızlı olmakla iş bitmiyor, dayanıklı olmakda önemli. Sezon başında Red Bull bu 2 konsepti bir araya getiremedi(dayanıklılık ve hız). Ancak sezon ilerledikçe bu 2 konsepti oluşturdu ve Red Bull kanatlandırır misali uçmaya başladılar. Son 3 yarışta McLaren hızlı değildi, Hamilton hızlıydı. Abu Dhabi'de McLaren hızlı idi. ABD'de Vettel hızlı idi, ancak Hamilton farkını gösterdi ve son yarış Brezilya'dada McLaren daha hızlıydı.

    Ben hiç bir zaman ezik ayağı yapmadım. Sadece Newey'in başarısını görmezden gelip, her şeyi Vettel'in başardığını ima edenlere dersini verdim. Newey'in Red Bull'a katkısı asla göz ardı edilemez.

    En hızlı araç, en fazla başarı kazanan araçtır. McLaren hızlı olsa ne olur, dayanıklı olamadıktan sonra. Red Bull hem hızlı, hemde dayanıklı. Newey öyle muhteşem bir deha ki, öyle muhteşem bir araç tasarlıyor ki, çoluk çocuk bile şampiyon olabiliyor. Sonra çakma fanları da o başarılara ithafen burda yaygara yapıyor. Hey yavrum hey! Ben Raikkonen örtüsü altında ki Alonso isem, sen nesin? McLaren kılığında ki meşrubatçımı oluyorsun? Senin, benim Raikkonen'ciliğimi sorgulamana kalibren yetmez. İşine bak!

    Tahsin sana doktor yolu göründü! Gözlerinin gördüğünü algılayamıyorsun. Ben sana Alonso'yu eleştirme mi dedim? Hayır. Sen ne mavalı okuyosun? Ben Vettel'i eleştirince ''kıskanç'' oluyorsam, sende Alonso'yu eleştirince ''kıskanç'' olursun. Kısasa kısas…
    Allah aşkına dürüstlükten dem vurma. Neyin dürüstlüğünden bahsediyorsun sen? Sen mi dürüstsün? Peh!
    Cidden söylüyorum. Sen bir doktara görün! Yahu ben sana Alonso'yu eleştirme demedim be çocuk! Ben Vettel'i eleştirirken ''kıskanç'' olarak adlandırılıyorsam, sende Alonso'yu eleştirirken ''kıskanç'' olarak adlandırılacaksın. Anladın mı? Yoksa alt yazıda geçeyim mi?

    Lafı kıvıran yok.40 puan geriden geldi, onada lafım yok. Benim lafım neden araya 40 puan soktuğunadır. Sezonun ilk yarısında Alonso o ilk 10'a zor kaldığı araçla 40 puan fark açtı. Birazcık söylenildiği gibi objektif olabilsen adamın hakkını verirdin.

    Hiç bir şeyin zoruma gittiği yok. Raikkonen şampiyonluk felan kaybetmedi, anlıyacağın zoruma giden bir şey yok. Sadece hak edenin, hak ettiğine ulaşamadığını görünce sinirim bozuluyor!

    Asıl zorlanan sen olmalısın. Zira en son takımlar şampiyonluğunuzu alalı, baya bir zaman geçti…

  4. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso da Vettel de Hamilton dan iyi pilotlar.Button ve Perez dende.Mclarencilerin bu kadar tepki göstermesine gerek yok.Bu 3 pilotta şu anda istedikleri takımda istediklerini yaptırılar.Raikkonen bu pilotlar kadar öne çıkamadı hiçbir zaman.Ama daha fazla sevildi.Onun için böyle saplanıp kalmamak lazım belli pilotlara.

  5. Allah allah, 2009 sezonunda brawn ilk yarı açık ara öndeydi de, nasıl oldu da redbull daha sezonun 3. yarısında sıralamada pol alıyor? ya da nasıl oluyor da istanbul gp gibi downforce'un babasını gerektiren pistte redbull yine polü alıyor? nasıl oldu da tüm sezon sıralamalarda brawn ve redbull tarafından alınan pol sayısı eşitti?

    sizin gibi tahammülsüzler yüzünden burası çekilemez hale geliyor. birilerini birilerinin fanı olmakla suçlamayı bırak bilgin varsa koy ortaya. o sezon brawn ile redbull en kötü ihtimalle eşitti. vettelde en hızlı 4 araçtan biri vardı.

    senin işin gücün sitedeki klasik alonso düşmanı mclarenci. şimdi mclarencileri alonso düşmanı gibi göstermek istemiyorum. aynı gelini iyi de olsa kötü de olsa kötü diyen kaynana gibisin. yiğidi öldür hakkını ver demişler.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Tabi.Schumide dünya'nın en iyi sporcusu seçildi

  7. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ayrıca vettel 2009 da bence en hızlı araca sahip degildi brawn gp yarışları cok rahat kazanan ve dayanıklı arac üretti o yıl red bull 2. en hızlı aractı bence yarışan pilotların hepsine eşit arac verip 1 yarış yaptırtmak lazım o zaman kimin en iyi pilot oldugu anlasılır

  8. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2005 i sayma sen 2005 de en hızlı arac yoktu ama en iyi arac vardı altında raikkonenin aracı hurda olmasa cok rahat sampiyon lugu kazanabilirdi.

  9. 2009? En hızlı araç? :))))

  10. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    :p

  11. Alonso'nun başarıları? 11 Sezonda, 197 yarışta 30 galibiyet. 22 pole pozisyonu. 2 şampiyonluk.

    Vettel'in başarıları? 5.5 sezonda, 101 yarışta 26 galibiyet 36 pole pozisyonu. 3 şampiyonluk.

    Alonso'nun önde olduğu ankette adamlar pilottan anlıyor. Vettel'in önde olduğu ankette Vettel'cilerin beklediği haber…

    Şuan kıskanılan birisi varsa Vettel'dir zannımca.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Asla asla dememeyi öğrenememişsin henüz.

  13. Alonso'nun da kariyerinde Renault'ta alığı iki şampiyonluktan başka ne var? Pardon o hep gönüllerin şampiyonudur. Takım arkadaşını geçen pilottur. Geçemese de yüzyılın dev icadı telsiz var nede olsa değil mi?
    – Thank you Felipe…

  14. Şampiyonların olduğu gerçek bir anket.gönüllerin şampiyonunun asla yer alamayacağı bir anket.

  15. tifoalo HRT avatarı

    Sadece şampiyonların katıldığı bir anket…

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel'cilerin beklediği haber!

    Sezon bitiminden beri herkesin takdirini toplayan Alonso'nun başarılarına karşılık, Vettel'cilerin övünebileceği bir haber. RBR sayesinde gelen başarıların dışında, övünebilecekleri başka bir başarı kaynağı.

  17. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bradley Wiggins daha fazla haketmişti bu ödülü.Gerçekten muhteşem bir Tour de France mücadelesi olmuştu bu sene.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir