Ferrari: "Geçen Sene Jerez'de Yaşadıklarımızı Tekrar Yaşamayacağız"

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’a konuşan Domenicali “Gelecek senenin gidişatı ilk yarışlarda belli olacak.”

“Takımlar 2013 için çalışacaklar ve ardından 2014 hazırlıklarına odaklanacaklar. Tam anlamıyla geçişin temmuzayında olacağını düşünüyorum. Bu yüzden seneye iyi başlamanız lazım.” dedi.

Williams’tan Mike Coughlan ise 2014’teki değişikliklerin gerçek anlamda çok büyük olacağını düşünüyor.

Coughlan “Çok büyük değişiklik olacak. Tam anlamıyla 2013’e ve biir snraki seneye odaklanabilen çok az takım olacaka.”dedi.

Domenicali ise Ferrari’nin ilk testlerde başarılı olacağından emin.

Domenicali “Geçen sene Jerez’de yaşananlar bu sene tekrarlanmayacaka.”

“Rüzgar tünelinin bize sürpriz yapmayacağından eminiz.” dedi.


Yorumlar

  1. Domenicali yine atıp tutmuş ama hadi bakalım; 2012'nin ilk gördüğündeki wow! dediği dizaynına benzemesinde..

  2. kötü sonuçlara hazırım rahatım iyi şeyler olursada süpriz olur testlerdeki hız neanlama geliyo testlerde hep hızlı ve istikrarlıydık zaten yarış başlayınca tırt boşsun domanik boşşş zirveye oynayack 2 pilotu kaç yıldır yerin dibine soktunuz utanmalarıda yok bunlarınya dinsizin hakkından imansız gelir redbull hakkınızdan geliyo çokda güzel oluyo dert etmiyorum artık ben neweyw boşuna saygı duymuyorum helal olsun bidaha şamp olsunlar ben 2003den beri sadece fernando taraftarıyım sonuna kadar desteklerim ama takımı asla ferrari 5 para etmaz

  3. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Düzlükteki hızını sezonun son bölümlerinde geliştirmeyi başardılar. Aşağıda söylediğim gibi araçın potensiyeli iyi değildi. Yani gelişime açık bir araç değildi. RBR ve Mclaren gelişime açık araç üretdiler. Mercedes ve Lotus aynı Ferrari gibi geliştirilmesi zor bir araç üretdiler. Bunda rüzgar tünelinin de payı büyüktü ve Mugelloda araçın arka kısmı yeniden tasarlandı. Bu güncellemeyle 1sn civarı gelişme kazanıldı. Sonrasında küçük gelişmelerle sezonu bitirdiler.

  4. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Tüneldeki kolerasyon sorununundan dolayı aracın çok fazla drag kuvvetine maruz kalması bu yüzden düzlük hızının sezon boyunca düşük olması,mekanik yere basma gücünün zayıflığından aracın düşük hızlı virajlarda çekişinin az olması,daha dar sidepod için radyatörün emme manifoldunun arkasına alınması bu yüzden de ciddi soğuma problemlerinin oluşması ,aracın arka tarafından yeteri kadar downforce elde edememe vs… Bence de bunlar takımın alonsonun ve takımın entrikaları.Bunu sadece bn anladım sanıyordum ama bu ülkede f1'in geldiği noktayı gururla savunurcasına bnde varım demişssin.Bravo!

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Önümüzdeki sene de gridin en hızlı araçlarından birisi hızlı değilmiş gibi gösterilmeye devam edilecek. Fernando 'Patron' Alonso şu an önümüzdeki sezonun entrikalarını hazırlamakla meşgul olmalı. F2012'nin ağzı olsa da konuşsa!

  6. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Evet Mclaren de Toyota tünelini zaman zaman kullanıyor. Sene sonunda yapılan Ferrari güncellemeleri de bu tünelde yapıldı, gelişimde Mclaren ve RBRin gerisinde kaldık. Açıkçası bu sezon da aynı durumun olmasını bekliyorum. Geçen sene potensiyeli zayıf bir araç üretildi ve bunun cezasi hiç kimselere kesilmedi. Ekipte bazılarını gönderme zamanı gelmişti bence..

  7. Ferrari%100 avatarı

    Domenicali yine başladı dayanamayıp yine çok emin konuşmaya başladı

  8. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Ferrari'nin geçen senenin yapmış olduğu hataları tekrar yapacağını düşünmüyorum, takım tamamıyla odaklanmış durumda , asıl mesele Redbull nasıl olacak,Egzoz sisteminde farklı bir yenilikle gelirlerse üst takımlar zorluk çekebilir,ama Adrian Neweye karşı fakrlı bir yenilik başkası yaparsa o zaman işler değişir,bu sene ferrarinin aracını farklı kişi yaptığına göre asıl rekabet bence bu sene başlıcak,Pat Fry 'nin yapmış olduğu araç tamamiyle farklı bir iş çıkartabilir.. Bu seneyi çok merak ediyorum açıkcası ama yinede Redbull favori diyorum…

  9. Domenicali ne zaman kendinden çok emin konuşsa sonuç fos çıkıyor.

  10. DreamOfWinD  avatarı

    Sene sonundaki güncellemeler de toyota tünelindendi gene fos çıktı. Benim bir beklentim yok benim için bir hayal kırıklığı olmayacak.

  11. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bekledim yine "2013 bizim yılımız olacak" klişesini ama bu sene dememiş. Fazla emin olunca insan işte sonuçlar bu şekilde oluyor.

  12. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Maranello'da bulunan tüneldeki kolerasyon probleminin çözülmesi zaman alabilecek bişey fakat Ferrari toyota'nın kölndeki rüzgar tünelinde çalışacak o yüzden bende tünelle alakalı bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.İhtiyacımız olan geçen sene başında egzoz tasarımında düşülen hataya düşmeden gelişime açık bi araç tasarlamak.Bu sağlanmazsa geçen sene gibi testleri feda etmek durumunda kalabiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir