Marko, Vettel'e Yapılan Eleştirilere Ateş Püskürdü

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, art arda 3. defa dünya şampiyonu olarak Formula 1 tarihine geçti ama bazı kesimler, bunun sadece Adrian Newey sayesinde olduğunu düşünüyor ki Ferrari Pilotu Fernando Alonso da aslında İngiliz teknik adama karşı mücadele ettiklerini dile getirmişti.

Marko: “Ortalıkta birçok saçmalık var. Vettel geçiş yapamazmış… Saçmalık. Abu Dhabi ve Brezilya’ya bir bakın. ‘Ancak Newey’in aracında kazanabilir’… İki Newey aracımız var. Yani, neden her yarışta ilk iki sırayı alamıyoruz”

“Ardından büyük Jackie Stewart’ın ‘Vettel, kendisini kanıtlamak için başka takıma geçmeli’ ifadesi. Bunu, bütün büyük başarılarını sadece bir takımla, Tyrrell ile elde eden birisi söylüyor.”

“Bunu gerçekten ciddiye alamam. Red Bull Racing’de bizler sadece sivil memurlar değiliz. Sebastian’a bir araç verir ve dünya şampiyonu olacağı bir ortam yaratırsak, muhtemelen bizimle kalmaya devam edecektir. Eğer ikisi de olmazsa, yeni bir şeyler bulmalıyız. Ama çok iyi bir genç pilot programımız var ve belki de bir gün aracımızda başka biri şampiyon olur”

Ferrari Kurucusu Enzo Ferrari’nin, bir içecek firmasına yenilmesine ne diyeceği sorulduğunda Marko: “Enzo Ferrari’nin böyle bir yenilgiyi kabul etmesi mümkün değil. Ama rakiplerinin performansını kabul edip, uygun bir şekilde kendi adamlarını kamçılardı. Yani bizi yenmek için her şeyi yaparlardı; şu son dönemdeki gibi hareketler olmazdı”

“Alonso sürekli olarak politika yapıyor. Sezon sonuna doğru üzerindeki baskıyı gördük sanırım. Vettel’e değil Hamilton’a karşı mücadele ediyorum ve Newey ile mücadele ediyoruz sözleri,psikolojik savaştır. Biz de ‘onu dikkate almayın’ dedik”

 


Yorumlar

“Marko, Vettel'e Yapılan Eleştirilere Ateş Püskürdü” için 36 yanıt

  1. emredeicide avatarı

    schumacher'in kariyerini buradaki kadar eleştiren ülke zor bulunur

  2. 1999 sezonunda Mclaren en hızlı araca sahipti ki bunu en basitinden şöyle de anlayabilirsin: 16 yarışın 11'inde Hakkinen pol pozisyonu kazandı, geri kalan pole pozisyonları da Michael, Heinz ve Barrichello tarafından paylaşıldı. Hakkinenin o sezon kolaylıkla şampiyon olmamasının nedeni, araçta oluşan sıkıntılar, takım stratejisi ve kendisinden kaynaklanan sürücü hataları yüzündendi. Bir başka nedeni de o sezonda Edie Irvinenin çok şanslı omasıdır ve Ferraride mekanik arızaların genelde Michael Schumacheri bulmasıydı.

  3. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Eddi Irvinenin şampiyonluk için yarıştığını örnek göstererek, en hızlı aracın Ferraride olduğunu iddia ettiğine göre

    O zaman Eddie Irvine Schumacher'den daha hızlı bir pilot mu demek istiyorsun? Ayrıca 99 sezonunu çok iyi bilirim. Schumacher kaza yaptığında senden çok üzüldüğüme emin olabilirsin.

  4. Eddi Irvinenin şampiyonluk için yarıştığını örnek göstererek, en hızlı aracın Ferraride olduğunu iddia ettiğine göre 1999 sezonu hakkında pek de bir bilgin yok, ama gelip de insanlara çok bilmişlik de taslıyorsun.

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    96-98 arasındaki durumda haklısın. Ancak 99 yılında bariz en hızlı araç Ferrari idi. Kötü Irvine 2 puan farkla Hakkinen'e şampiyonluk kaybediyorsa bu işte bir iş vardır. Bu da 2000-2004 arasını net bir şekilde açıklıyor.

  6. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz
    En hızlı araca sahip olmadan kazanan kimse yok! Hepsi aracın üzerine koyabildiğini koyuyor

    bkz. michael schumacher'in 96-97-98-99 sezonları. şampiyonluk değil ama. en iyi olmayan ferrarilerle mucize yarış zaferleri.

  7. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    efsane olarak adlandırılmalarının nedeni sadece bu sayılanlar değil.

  8. MArko senin 7 ceddini alır sanal pokemon sen 😀

  9. Yok yani benim anlamadığım, herkes istediği gibi anlasın, yazsın çizsin. Bunda sorun ne? İlle de birilerini düzeltmek zorunda mı hissediyor kendilerini insanlar? Öyle yapmak zorunda değiller, gerçeği görenlere eşlik edebilirler, kimse için sorun olmaz. Hani burası o kadar rezil bir yerse demek ki daha iyi bir yerler var o zaman oralarda takılmaları kendileri için daha iyi bir seçenek olacaktır. Sözün kısası bu çok bilmişliğin kimseye faydası yok, tam tersine insanlarda antipati oluşturuyor.

  10. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    michel ''her şeyi bilen'' nostradamus

    Teşekkürler!

    bir yarışçıyı efsane yapan şeylerin sadece en iyi araçla, en çok yarış kazanan ya da en çok şampiyonluğu bulunmasının olmadığını hiçbir zaman bilemeyecek.

    ? E Bunu bildiğimden yazıyorum? Sanırım yazım anlaşılamamış.

    Yapacak birşey yok.

  11. DOğru daha iyi bir pilotun gelmesini bende isterim.

  12. Birkaç ay içinde parça parça söyleyebileceklerinin hepsini birden söylemiş. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık olmamakla beraber, en ufak bir yalan veya yanlış laf yok.
    Formula 1'i başka taraflarıyla izleyen taraftarlar görüyoruz. Gerçeği görebilenler ise siteden çoktan uzaklaştı. Top kovalamaca oyunu bile başka yerlerde daha akıllıca takip ediliyor. Demek ki sorun bizim seyircimizde. Rezillik!

    Yukarıdaki kısımları benim fikirlerimle birebir aynı olduğu için.

  13. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    michel ''her şeyi bilen'' nostradamus, bir yarışçıyı efsane yapan şeylerin sadece en iyi araçla, en çok yarış kazanan ya da en çok şampiyonluğu bulunmasının olmadığını hiçbir zaman bilemeyecek.

    pist dışına da bakalım biraz. ne demek istediğimi anlayan anladı. bu konuda bir senna bir de schumacher'in yanına kimse yanaşamaz.

  14. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    açıkcası helmut marko doğruları söylemiş. ama vettelin kendini ispatlaması için red bullda yanına daha kaliteli bir pilot gelmeli ya da vettel, ferrari veya mclarene gitmeli. vettel ancak o zaman bu eleştirilerden kurtulur.

  15. Boyle konuşmalarını gördükçe hem Vettel'den hem Marko'dan daha da cok gicik kapıyorum

  16. Bu yoruma şapka çıkarılır… +1

  17. sayın arkadaşım 15 yıldır formula 1 seyrederim alonso pilotaj olarak Kimi,Schumi,Hamilton 'dan kesinlikle daha zayıftır. Vettel için şimdilik konuşmayacagım.Ona en iyi pilotaja sahip demek formula 1 bilmemek demektir. Pilotajda bana göre Senna 'nın üzerine pilot yoktur .Örnek istersen Alonso Monoca gibi daracık pistlerde hep yavaş kalmıştır. Alonso bu eksigini araç ayarları üzerindeki hakimiyeti, hırsı,ciddiyeti, mühendislik bilgisi ve istikrarı ile öne çıkmakmaktadır. Buda onu komple pilot yapmaktadır, ama kesinlikle pilotajı saydıklarım kadar iyi değildir.

  18. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Keşke Helmut'da da biraz Red Bull ruhu olsa idi ve daha fazla adrenalin için Hamilton'ı alsalardı.
    Ne zevk olurdu.

  19. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Birkaç ay içinde parça parça söyleyebileceklerinin hepsini birden söylemiş. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık olmamakla beraber, en ufak bir yalan veya yanlış laf yok.

    En hızlı araca sahip olmadan kazanan kimse yok! Hepsi aracın üzerine koyabildiğini koyuyor ve F1 cahilleri tarafından kahraman veya efsane olarak adlandırılıyor. Saçmalık!

    Formula 1'i başka taraflarıyla izleyen taraftarlar görüyoruz. Gerçeği görebilenler ise siteden çoktan uzaklaştı. Top kovalamaca oyunu bile başka yerlerde daha akıllıca takip ediliyor. Demek ki sorun bizim seyircimizde. Rezillik!

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kardeşim sen önce kime hizmet ettiğinin farkına var sonra lotodan parayı tuttur sonrada git 70 yaşında adama emir vermeyi hayal et.Başka isimler altında kişiliğinizi kanıtlamaya çalışmayın çok komik oluyor böyle,amma çok şey biliyormuş bizim gençlerimiz yazık oluyor gerçekten böyle gençlere.

  21. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Ben Markonun parayla satın alınabilecek bir piyon olduğunu düşünüyorum.Birgün loto çıkarsa bana onu danışmanım olarak alamk isterim.Bu genç yaşımda 70 yaşında birine emirler yağdırmak zevkli olabilir.

  22. yeni Flavio Briatore olmak için çabalıyor Helmut Marko. Söylemlerde yarışırlar fakat Briatore olması için başka alanlarda da gelişmeli… Tabi birde bu konuşmalar Newey'in bir tökezlemesine bakar, bununda 2013'te olacağını tahmin ediyorum. Vettel tabi ki olağan üstü bir pilot, ama Helmut Marko boş boş konuşan bir adam. Sorulan sorularda süper, "bir içecek firmasına geçilmeye, Enzo Ferrari ne der" Parayı sağlayan içecek firmasının zengin milyarderi, fakat Red Bull takımı içecek firması değil, Ford gibi büyük bir otomobil firmasının temelleri. Jackie Stewart'a bile laf giydirmeye çalışmış ama ben bazı arkadaşlar gibi bu giydirmenin cuk oturduğunu düşünmüyorum.

  23. Adam kendini savunmuş verdiğin haberde söylediği şeylerde ne var anlamadım. O zaman ben alonso hakkında biraz bilgi vereyim yıl 2007 usa gp: alonso start düzlüğünde birden garajlara yaklaşıp yoluna geri dönüyor. 2007 macaristandapit stopta git komutuna rağmen duruyor ve hamiltona zaman turu atacak vakit kalmıyor sonra ron dennis ile tartışyorlar. 2010 almanya massayı geçemiyorum diyor sonra massayı yavaşlatıyorlar vb… daha sayayım mı

  24. vettele bu yakıştırmaları yapanlar rezil değil debunu söyleyen marko mu rezil. sizin 2. pilotunuz bırak yarış kazanmayı alonsonun önüne geçmesine bile müsaade edilmiyor sonra da rezillikten bahsediyorsun. Evet bu oldukça rezil bi durum. Red bull da webber en azından yarış kazanıyor ve önde olduğu zaman yavaşlatılmıyor.

  25. mesela bu sene spa yarışında da bir çok geçiş yaptı vettel 11. likten 2.liğe yükseldi. ayrıca startta yer kaybettiği için kazanın sıra kazanmasına etkisi olmamıştı. Şimdi ben sana soruyorum alonso öndekiler kaza yapmadan veya yağmur olmadan kaç yarışta çok geçiş yaptı???

  26. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso pilotaj olarak tartışmasız griddeki en iyi pilot.Karakter olarak uygun bulmadığım yada bulmadığımız davranışlarının yanında kimsenin bu adamın pilotajına lafı olamaz.Hamilton daha hızlı diyebilirsiniz ama Hamiltonda bu istikrarsızlıkla Alonsonun başarılarına erişemez.Vettel ise f1 deki en ukala pilot gibi geliyor bana.Bununda sebebi sürekli olarak onu pışpışlayan f1 in en gereksiz kişiliği olan marco.Bu adam kadar gereksiz ve kameraya oynayan bir adam yoktur.Ama etiketini iyi kullanıyor yoksa kimsenin bu adamın varlığından haberdar olduğunu sanmıyorum.(Webber ve STR pilotları hariç.)

    http://www.f1fanatic.co.uk/2013/01/05/team-radio-reveals-vettels-penalty-protests/ Burdada muhteşem Vettelin telsiz haykırışlarını okuyabileceğimiz ibretlik bir haber var.

  27. madem pilotunuza o kadar güveniyorsunuz neden 2010'da 3. olan, 2011 gibi redbull'un baskın olduğu bir sezonda 4.den 1 puan farkla 3. olan, ve 2012'de 6. olacak kadar kötü bir pilotu takımınızda tutuyorsunuz? adam gibi bir pilot neden gelmiyor redbull'a? hem redbull daha güçlü olur hem vettel kendini kanıtlamış olur? ama yok. parmak çocuğun şöhretine leke gelmesin. 3 kez dünya şampiyonu x pilota yenildi denmesin. yanına sağlam biri geldiğinde o 3 dünya şampiyonluğu sürmeyecek aracı. yine vettel sürecek.

  28. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Marko amca güzel giydirme yapmış terzi gibi cuk diye oturtmuş ceketi üstüne.

  29. burak evmez avatarı

    İki Newey aracımız var. Yani, neden her yarışta ilk iki sırayı alamıyoruz" rezilliğe bak sen webber 2. pilot olmalı diyen adamdan saçma sapan sözler 2 tane newey aracınız var doğru ama birini sabote ettiğiniz için yani sadece birinde yeni parçaları kullandığınız için o 2.pilot pole alamıyor hatta startlarını bile sabote ediyorsunuz

  30. sadece brezilya ve abu dhabiyle olmaz o işler vettel geçiş yapamıyo diyene 2 örnek veriyolar. 20 yarış vardı 2 sinde vettel parladı geçiş ustası oldu hemende yok öle dünya 😀

  31. Alonso fanları markoya kızacak ama doğru söze ne denir ki.. Bu sefer çok doğru konuşmuş…

  32. vettel'in son yarışda hasarlı aracına rağmen yarışını ne kadar iyi yönettiği heralde herşeyi açıklar..

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kendi yaptıkları politikalara ne oldu?

    Vettelin massanın alonsodan hızlı olduğunu söylemesine ne demeli.
    Hornerin alonsoya da kaza sırası gelecek demesine ne demeli.
    redbullun yavaşlatılması için kurallar konuyor dediğinize ne demeli.
    Önce aynaya bakmak lazım.

    Kendi pilotları bile nu işin newey sayesinde olduğunu söylüyor.

  34. emiko emiko avatarı

    doğru söze şapka çıkarılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir