Ferrari, Aerodinami Bölümüne Önemli Bir İsmi Daha Kattı

yazar:

kategori:

Autosprint’in haberine göre 2013 aracı üzerinde çalışmaları sürdüren Ferrari, Williams’ın aerodinami takımı lideri Martin Bester’i takıma kattı.

Bester daha önce BMW ve Mclaren adına da çalışmıştı.

Loic Bigois Mercedes’te çalışmaya başlamadan önce Williams’ta Bester ile birlikte çalışıyordu.

 


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Belki Ferrari'nin imkanları ve ekibiyle bu sorunun yeniden yaşanmayacağı bir ortam oluşturulabilir

  2. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Evet yeni değil bnm yazdıklarım 2014 hakkında zaten.Microsoft'un yazılım desteği kısmen azalıyor takımlar artık belli noktalarda kendi yazlımlarını yapabilecek.Ayrıca 955.000.000 olan saniyedeki işlem sayısı 2014 te 4.000.000.000'a çıkacak.FIA sensor ve actuator input-output sayılarında da yeniliğe gitti.Bütün bunları zaten 2014 için yazdım

  3. McLaren yeni motor kontrol ünitesi tag-320'yi 2008'den beri geliştiriyor. Bu yeni ECU halihazırda kullanılabilir durumda. Yeni bir durum değil bu. Aşağıda link mevcut. Bağlantıda çıkan sayfanın en sonunda görülebilir. Ayrıca ürünler sayfasında detaylı bilgiye ulaşılabilir.

    http://www.mclarenelectronics.com/Systems/CaseStudy/Formula%20One

  4. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Bu arada kaynak Burak arkadaşımız tanıyanlar vardır kendisini:)

  5. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    loïc bigois, brawn gp ve mercedes'in kronik lastik problemi yaşayan araçlarının tasarımında parmağı olan adam. diğer adam da williams'tan… ferrari yanlış bir hamle mi yaptı acaba? iyice geriye düşüp orta sıra takımına dönüşmesinde.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bir Newey değil

  7. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    2014 yıl için yarışların başlamasına 1 yıldan fazla zaman olmasına rağmen Mclaren,TAG310B isimli 955MIPS (million instruction per second) kapasiteli ECU sistemi yerine 4000MIPS kapasiteli TAG320 isimli yeni bir ECU sistemi üzerinde çalışıyor.Eski ECU sistemi microsoft tarafından yazılımı yapılmış ve desteklenmiş bi sistemdi ancak TAG320 mclaren daha etkin yer aldığı bir proje.Sistem bi kaç ana değişiklik içeriyor.Bilindiği üzere 2014 yılında V6,1.6 Turbocharger ,15.000 rpm limitli motorlara geçilecek.Bunun dışında da ciddi değişiklikler olacak.O yüzden özellikle enerji geri kazanım sistemleri ve sensor ve actuator sayı ve dağılımını düzenleyen bi sistem olacak.Motor yapısının tamamen değişecek olması yüzünden püskürtme zamanlaması,yakıt-hava karışımı ayarı,vuruntu kontrölü gibi noktalada yeni Ecu'nun faydalı olması umuluyor.Ancak bütün takımlar için 2014 yılında güç ünitesi kısmında ciddi gri noktalar var.O yüzden özellikle Çekiş kontrol sistemi (TCS) yazılımlarında bazı farklar olabilir.Mclaren bu alanda da çalışıyor.Bunlarda Mclaren ile ilgili gelişmer.İlgilenen arkadaşlar vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir