Kubica Magny-Cours için Gerçekçi Konuşuyor

yazar:

kategori:

Kanada yarışının galibi Robert Kubica, Fransa Grand Prix’sini yukarılarda bitirmenin kolay olmayacağını söylüyor.

Polonyalı pilot Montreal’deki galibiyetinde birçok değişik nedenin rol oynadığını kabul ediyor ve Magny-Cours’da rakipleriyle mücadele etmenin zor olacağını dile getiriyor.

Ferrari ve McLaren’larla mücadele etmenin kolay olup olmayacağı sorulduğunda "Biraz zor." cevabını veriyor.

"Kanada’da, sıralamalarda pistin durumu bize biraz yardımcı oldu. Asfalt bozuluyordu ve antremanlardaki gibi değildi. Ben biraz daha hızlı olmayı başardım ve aracı ön sıralara yerleştirebildim. Ancak antremanlara, Monako’ya ya da Türkiye’ye bakarsanız, fark çok fazla. Bu yüzden daha iyisini yapmalı ve Lewis’in de 10 sıra geriden başlama cezası varken daha fazla puan almak için çabalamalıyız."

Şampiyonada lider olmasına rağmen Kubica, takımının ayaklarının yerine basması gerektiğini ve Ferrari ve McLaren’ı yakalamak için çok çalışmaları gerektiğini söylüyor.

Barselona’daki son testler hakkında da "İlk iki gün testleri ben gerçekleştirdim, son gün de Nick. Aracı geliştirmeye ve bir sonraki grand prix için hazırlanmaya odaklandık." diye konuştu.

"Sonuçta Kanada bizim için çok güzel bir haftasonuydu. Ama ayaklarımız yere basmalı ve çalışmaya devam etmeliyiz. Çünkü Ferrari ve McLaren’la aramızdaki farkı biliyoruz, onlara yaklaşmak için daha büyük adımlar atmaya ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya ihtiyacımız var."


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    Hatırladığım kadarıyla 2005 sezonunda McLaren 10, Renault 8 ve Ferrari 1 (3 takımın katıldığı ABD GP) yarış kazanmıştı. Button'un kazandığı yarış yağmurda koşulan 2004 Macaristan'dı diye hatırlıyorum.

  2. sinan  bilir avatarı

    ben o seneyi 2006 diye bilyorm ama yanılıyor olablrm.yalnız arada ince bi çizgi var lost boy doğru söylüyor ama honda o zaman aracın neden okdar hızlı olduğunu hiçbizaman anlayamadı tıpkı 2005 te toyotanın anlayamadığı gibi.BMW ise herşeyin farkında ve tamamen plana uygun hareket ediyor ve her demecinde beklentileri düşük tutuyor.honda ise her seneye şampiyonluk söylemleri ile başlıyordu işte fark burda.ayrıca birde şu var.şuan f1 de en yüksek teknolojiye sahip takım BMW ve en iyi rüzgar tünellerinden biride BMW de.bunu ben değil f1 racing söylüyor.yani şuan için o BMW ile Hondanın o seneki durumu arasında baya fark var.

  3. Evet o zamanki Honda şimdiki BMW kadar yaklaşmamıştı üsttekilere ama potansiyel olarak herkes onlardan şu anda BMW^den beklenenleri bekliyordu. Sadece yorum, dedim ya işler ters giderken görmek lazım bir de. Şu anda herşey harika gibi.

  4. aldırma gönül aldırma!!!

  5. lost boy honda ile BMW yi bir tuttun ya artık bir şey demiyorum o zaman raikkonen şampiyonluk adayımıydı massa bile öndeydi ondan BMW şampiyonluk mücadelesi veriyor honda o zamanlar aradasırada podyuma çıkıyor.

  6. 2005'te Button 1 yarış kazandı hatta o sezon sonunda Button'un Honda'dan ayrılma opsiyonu olmasına rağmen takımda kaldı, sonuç ortada, sonuçta Button kötü pilot değil ama gridin dibinde geziyor. Kubica da 1 yarış kazandı ve BMW iyi görünüyor tıpkı o zamanki gibi Şampiyona adayları tökezleyince zafer gelmişti, bu sezon bunun başka bir tekrarı olmayacağını düşünüyorum ve BMW bu gelişimini bir üst kademeye çıkaramazsa sabırlar tükenir ve Honda gibi olurlar. Kubica kötü değil ama bir de işler ters gittiğinde görelim bakalım.

  7. kitabın ortasından konuşan,iyi bir pilot.sürüşünü izlemekde zevkli,keşke hep öndeki araçlardan birinde olsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir