Alonso En Büyük Rakip Olarak Hamilton'ı İşaret Etti

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, 2013 mücadelesinde kimlerin önde olacağını tahmin etmenin zor olduğunu da söyledi.

Alonso: “Bu sezon kimin esas rakip, kimin en iyi takım olacağını bilmiyorum. Şans, hazırlıklar, testler ve bunun gibi etkenler, pilotun veya takımın diğerlerinin önüne geçmesine yardım edecek.”

“Ama rakip olarak en güçlü pilot kim? Cevabım Hamilton. Geçen sene için de bu doğruydu; bu sene için de”

“En güçlü pilot? Bu şahsi görüştür; politik değildir. İnsanların bir şeyler düşünmesini sağlamak için de değil. En güçlü rakip kim, griddeki en güçlü pilot. Gözünüzü ayırmamanız gereken pilot kim? Hamilton. Gelecek sene de Hamilton olacak.”

Art arda 3 dünya şampiyonluğu alan Vettel’i neden söylemediği konusunda Alonso: “(Vettel’in) en güçlü pilot olmadığını söylemiyorum.”

“2011’de muhteşem bir performans gösterdi. Aracının herkesten çok önde olduğu doğru; (Red Bull) sürekli birinci ve ikinciydi ve araç iyi olduğunda bazı yarışlarda rahatlarsınız”

“Ama 2011’de kuru-yağmurlu olan zor yarışları hatırlıyorum da hiçbir hata yapmamıştı. Yani elbette bu üç senede diğerlerinden daha iyi anlar oldu; bu üç şampiyonluğu hak etti.”

Hamilton’ın bu sene Mercedes ile pek başarılı olmaması beklenirken Alonso, İngiliz pilotun yarışlar kazanma şansını yok görmedi.

Alonso: “Yarış kazanabileceğinden eminim. Çok iyi bir pilot. Çünkü her sene yarıştığı her araçta kazandı”

“2007 ve 2008’de kazandı. 2009’da McLaren ile temponun neredeyse 2 saniye gerisinde sezona girdi (ama) Hamilton yarışlar kazanabildi. Aynısı 2010 için de geçerli.”

“Geçen sene Nico (Rosberg) Mercedes ile Çin’de kazandı. Yani Hamilton, birden fazla yarış kazanabilir.”


Yorumlar

“Alonso En Büyük Rakip Olarak Hamilton'ı İşaret Etti” için 22 yanıt

  1. Hep laf boş laf bu pilotlar ne için emek veriyorlar şampiyonluk için peki sampiyonluk kolaymı çok çok zor bir sezonda bi dünya yarış oluyor farklı iklimlerde kosullarda bu hedefi en fazla yakalayan pilot tabiki özel olacak bir pilotun kariyeri boyunca yeteneği oranında kalitesi oranında gideceği takımlar bellidir iyi olan zaten kendisine iyi bir koltuk bulur bizim burdan gördüğümüzü f1 sarrafları herhaldeki rahatlıkla görüyorlar o yüzden iyi olanların mutlaka sansı olacaktır.En iyi olmayan araçla rekabetçi bir araçla şampiyonluk kazanan pilotlar başımızın tacıdır biri yazmış 17 yarısta sadece 4 pol le bu efsanevi şampiyonluğu küçümsemiş daha az pol le şampiyon olanlarda var demiş. En meshur keke rosberg i vermis örnek olarak bakın keke rosberg 1 kere pol almış 1 kere kazanmış şampiyon olmuş baktığınızda muazzam bir başarı size bir başka pencere açayım o sezon keke rosberg in en büyük rakipleri malumunuz niki lauda 13 yarısta tam 7 kere yarıs dışı kalmış:) bir diğer alain prost 13 yarısta tam8 kere yarıs dışı kalmış 🙂 bir diğeri nigell mansell 13 yarısta 7 kere yarış dışı kalmış 🙂 böyle bir tabloda 100 yılda bir denk gelecek bir tabloda keke şampiyon olmuş.Schumacher ise böyle bir tabloda değil bu büyük birbaşarıdır efsanevi bir şampiyonluktur bu yüzden efsanedir o hep başkalarının yapamadıklarını yaptığı için efsanedir bugün açın heryerde schumacher isimni görürsünüz 7 sampiyonluk mevzu bahis değil bu isim heryerde herseyin altını üstüne getirmis benetton rekabetçi en iyi değil ordada bahsettiğim gibi efsanevi sampiyonlukları var ferrari ilk yıl en iyi değil ferrari ama ordada var heryerde var siz hiç f1 in üstüne çıktı raytingler düstü diye bırakmasına davetiyeler çıkartılan bir pilot gördünüzmü siz hiç 43 yasında yaşlılığında bile monaco da pol alan bir piot gördünüzmü yani yazmakla bitmez neresini çevirseniz :))

  2. o zaman dükkanı kapatıp gidelim. En iyi pilotlar alfabetik olarak, Schumacher7, Fangio5, Prost4, Senna3, Vettel3… vs. vs. Gilles Villeneuve pilot değil.

    Şampiyonluklar sadece pilotun performansıyla kazanılmıyor, takımın durumu ve içinde bulunulan diğer şeylerde buna etki etmiyor mu? Peki benim karşılaştırdığım şey, yada Alonso'nun söylemeye çalıştığı şey nedir? pilotun kişisel performansı. Bence Hamilton Vettel'den daha iyi bir pilot, bunu 3 şampiyonluk 1 den iyidir o zaman Vettelde Vettel gibi basitleştirmek bana uygun bir düşünce değil, seni düşüncelerinle baş başa bırakabilirim tabi, sorun değil.

    Hamilton benim için 2007 İtalya'da Kimi Raikkonen'i ilk virajda geçişidir. Vettel ise DRS ile Button'ı Abu Dhabi'de geçmektir. Belki Vettel ileride daha iyi bir pilot olacak, belki şuanda herkesten iyi ama bunu gösterebileceği bir ortam oluşmadı.

    Sonuç olarak beni son 3 sezonda etkilediği anlar bir elin parmaklarını geçmez, Italyada Toro Rosso ile kazanırken yada Brezilya'da Hamilton'ı gafil avlarken(2007) daha çok etkilenmiştim.

    Jim Carrey'e gelirsek, her ikisi de önemlidir, birinin fazla diğerinin az olması değil, ikisininde dengede olanı makul bana göre. Jim abimizi severim o yüzden saygılarımı buradan saçmalayan senariste gönderiyorum

  3. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Vettel Hamilton'dan iyi diyen arkadaslarım siz cok yasayın beni cok güldürdünüz

  4. Mesut GÜNEŞ avatarı
    Mesut GÜNEŞ

    Alonso gerçeklerin farkında.Vettel' e ulaşamayacağı kesin bir şey. Yani sonuç olarak araç performansını göz önünde almazsak bu iki pilot aynı tkaımda olmadığı mühdetçe kıyaslama yapmak abesle iştigal etmek olur.
    Hamilton Mercedes' te. ee kardeşim yavaş takıma geçen bir adamı en büyük rakip olarak görüyorsan ben bunu güçsüzlüğü kabullenmek olarak yorumlarım.

  5. Art arda 3 dünya şampiyonluğu alan Vettel'i neden söylemediği konusunda Alonso: "(Vettel'in) en güçlü pilot olmadığını söylemiyorum."
    "2011'de muhteşem bir performans gösterdi. Aracının herkesten çok önde olduğu doğru; (Red Bull) sürekli birinci ve ikinciydi ve araç iyi olduğunda bazı yarışlarda rahatlarsınız"
    "Ama 2011'de kuru-yağmurlu olan zor yarışları hatırlıyorum da hiçbir hata yapmamıştı. Yani elbette bu üç senede diğerlerinden daha iyi anlar oldu; bu üç şampiyonluğu hak etti."

    bak bunu alonso söylemiş sevglili(!) vettelciler.

  6. Alonso karanlıkta kendi kendine ıslık çalıp yürüyen biri gibi galiba 🙂
    önümüzdeki sene Mercedes bir fiyasko daha yaşaması muhtemel

  7. alonso bey gene saçmalama moduna girmiş en iyi pilotun vettel olduğu aşikar 3 şampiyonluk alonso her geçen gün vetteli kıskanmaya daha çok devam ediyor

  8. Alonso hala vetteli küçümseme hastalığından kurtulamamış. Dikkat etsinde sezon sonun da yine hüsran yaşamasın.

  9. haha bu hırsla giderlerse..

  10. Vettel 4 olursa bu ilişki daha da ileri gidecek diye korkuyorum

  11. 2012 de vettel öne çıkmadan birçok kez lewisi övdüğü oldu fernandonun .Öyle senin dediğin gibi bi olay yok yani .

  12. ee bundan çıkarı nedir? 2012de alonso yine rakibim hamilton olacak, en yakından onu izleyeceğim demişti. bunu neden yapmış olabilir peki şuna da o engin bilgilerinizle açıklama getirseniz?

  13. Zaten Vettele başarısız diyenin aklından zoru olması lazım. Gelmiş geçmiş en başarılı pilotlardan bir tanesi. Tek şansızlığı şampiyonluklarını Ferrrari veya Mclarende değilde Red Bullda alması. Bir de rekorları alt üst etmesi. Diğer taraftan şampiyonluklar oldukça önemlidir ve de önemsizleştiği bir durum da bence yok. Hani Jim Carreynin bir filmi vardı, oğlu Jim Carreye diyor ki annem asıl güzellik insanların içindedir diyor. Jim Carrey de O sadece çirkinlerin uydurduğu birşey diyordu. Şampiyonlukları önemsiz görenler olsa olsa ya şampiyonluğu az olan ya da hiç olmayanların söylediği birşey.

  14. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    Alonso çok uyanık. Bu sene hamiltonın şampiyonluk şansının zor olduğunu bildiği için hamiltonı övüyor. Eğer şu an hamilton red bullda olsaydı bir başka pilotu överdi.

  15. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    ilk önce bi mercedes'in aracını görelim yine eşşek mi olacak? arap atı mı? yoksa pegasus mu 😛

  16. Vettel mi Hamilton mı sorusuna verilecek cevabın Hamilton olması beni şaşırtmıyor, bir anket yapılsa f1 pilotları takım patronları ve hatta taraftarlar arasında, sonuç bence yine Hamilton olur. Bu Vettel başarısız anlamına da gelmiyor, yada daha kötü, yada şampiyonluğu hak etmiyor vs. vs. Herkesin bir düşüncesi vardır ve bu düşüncenin Hamilton olması için bence daha çok sebep var. Bazen şampiyonluk sayıları önemsizleşir, tıpkı Senna ile Schumacher karşılaştırılıyorken ki gibi…

  17. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    adam haklı beyler, yetenek istatistiklerle ölçülmez. Yeteneksiz çapulcu bir pilot olsanız bile iyi bir araçla kendinizi çok iyi zannedersiniz.

    F1'de şuan üç pilot var bana göre, ham,alo ve kimi. Gerisi zevk vermeyen vasat pilotlar.

  18. DreamOfWinD  avatarı

    Bence 2013 de ikinizde boşa turlayacaksınız. Siz birbirinizi yağlayın Vettel 4. yü kapsın

  19. Alonso-Hamilton aşkı devam ediyor. Şimdi top Hamilton'da 🙂

    En güçlü pilot? Bu şahsi görüştür; politik değildir. İnsanların bir şeyler düşünmesini sağlamak için de değil. En güçlü rakip kim, griddeki en güçlü pilot. Gözünüzü ayırmamanız gereken pilot kim? Hamilton. Gelecek sene de Hamilton olacak.

    Bunu kendisi zamanında bizzat tecrübe etmişti. Diğerleriyle takım arkadaşı olmadı…

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şhuminin döndüğü yıl da şhumiye en güzel övgüleri alo yapmıştı.Neden o zaman mercedesli şhuminin bişey yapamayacağını biliyor demediniz.Neden şhumiye yenildiği için konuşuyor demediniz.
    Aynı şey rai içinde geçerli.Raiyi övdüğü zaman, ''nasılsa lotusla bişey yapamaz'' diye mi düşünmek lazım.

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şu bir gerçek ki alonso, hamiltonu vettelden daha üstün tutuyor.

    Mercedes bu yıl güçlü olabilir kim bilir.Zaten hamilton aracı güçlü olmasa bile kazanabilecek bir pilottur.

  22. bu adam çok Kurnaz ya..huylu huyundan vazgecmiyor.
    kendiside biliyor Mercedes li Hamiltonun bir şeyi yapamıyacagını.
    Aslında geçmişte Hamilton'a yenildigi için ,bir nevi rakibini büyülterek kendini yüceltiyor .Cok eski bir taktiktir . Brütüsün sezara ,<<Yüce Sezar bilirizki sen övülmeyi sevmessin …>> diyerek Sezarı övdügü gibi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir