MotoGP: Donington Rossi'nin Favorilerinden

yazar:

kategori:

MotoGP dünya şampiyonası lideri Valentino Rossi, bu hafta sonu favori pistlerinden olarak gösterdiği Donington’da yapılacak yarışın tadını çıkarmayı planlıyor.

5 defa Britanya GP galibi olan Rossi, kendisi için buetkinlikle ilgili duygusal bağlarının yanında pistin takvimde en büyük mücadelelerden birini sunduğunu söyledi.

Rossi: "Bu pist inanılmaz. Benim için ilk kıvrım, Mugello veya Barselona’ki gibi ‘o’ kıvrımlardan biri. Çok hızlı, teknik. Fren noktasını yakalamak ve tepeden inmek çok zor"

"Bu pisti çok seviyorum. Bir çok harika anım var, özellikle buradaki 500’lerdeki ilk zaferim, ıslak zeminde Jeremy McWilliams ile harika bir mücadele ile. Ondan bu yana bir çok zafer ve bazı sorunlar. Geçen sene buradan kötü anılarım var. Çünkü zor bir GP idi ve sadece 4. olup podyum çıkamamıştım"

"Burada podyum daima büyük bir duygu olmuştur. Çünkü müthiş bir kalabalık var. Bu yüzden şüphesiz podyuma geri dönmek için çalışacağız"

Yamaha sürücüsü, bu hafta sonu amacının şampiyona liderliğini devam ettirmek olduğunu belirtti.

Rossi: Şüphesiz buraya şampiyonanın zirvesinde geldik. Bu yüzden de bu esas amaç, puanlarda kalayı sürdürmeye çalışacağız. Şampiyona için bu önemli ve ayrıca hava şartlarını da beklememiz gerekiyor, geçen sene çok su, düşük sıcaklık ve zorlu şartlar vardı. Bu sene umarım daha iyi olur"

Rossi ayrıca, Yamaha ile yeni bir anlaşma imzalamaya daha da yakın olduğunu ifade etti.

Rossi: "Anlaşma imzalamaya çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü küçük şeyler hakkında konuşuyoruz ve belki de Laguna Seca’dan sonra, yaz arasından önce hazır oluruz. Ne olursa olsun büyük bir mesele değil. Yamaha ile hemfikiriz, anlaşma imzalamaya çok yakınız"


Yorumlar

  1. Rakkathebest  avatarı

    rossi 200 uncu yarıs ıcın motoru yıne degıstırmıs bı sabıt dur be adam 😀 ıns kazanır bu aarda cakısıo f1 ve moto gp

  2. Adem Albayrak avatarı
    Adem Albayrak

    Rossi bu işi götürür.site yöneticilerinden bir isteğim var F1 de olduğu gibi motogp ninde puan durumları(takım-pilot)ve takvim bigileri ile ilgili bir bölüm açarsanız sevinirim.saygılar…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir