Şimdi de Allison'ın Adı Rakip Takımlarla Geçiyor

yazar:

kategori:

Bu bahsi geçen takım Ferrari, Mercedes veya McLaren. Ama içlerinden McLaren’ın daha güçlü bir aday olduğu öne sürülüyor; çünkü Paddy Lowe’ü Mercedes’e kaptırma durumu karşısında Woking kökenli takımın boşluğu doldurması gerekecek.

Allison, 2009’dan bu yana Lotus’ta teknik direktör ama 1991 ile 1999 arasında Enstone kökenli takımda çalıştıktan sonra 4 sene için de Ferrari’ye geçmişti.

Geçen sene Lotus’un çıkışı, Allison’ın kendisini kanıtlamasını sağlamıştı ve eğer büyük takımlar aklını gelebilirse, Coca Cola sponsorluğuna rağmen Genii Capital’in karşı koyacak maddi durumunun olmayabileceği iddia ediliyor.

Lwe’ün McLaren’da kalması ve Ross Brawn’ın Mercedes’ten ayrılması, Allison’ın Alman takıma gitmesini sağlayabilir ama Brawn, ayrılmayacğaını işaret etti.

Yani bu durumda potansiyel ilgili takım olan McLaren’ın, Lowe’ün ayrılış ihtimalini düşünerek Allison ile ön görüşme yaptığına inanılıyor.


Yorumlar

  1. yılın teknik adamını james allison olarak seçtim peşine düştüler :)).alsınlar yada almasınlar alsalar dahi alan takımlar 2014 için kullanabilirler.2013 geçti.2013 araçları geçen sezonun ikinci yarısından itibaren tasarlandı 2014 te dengeler alt üst olacağından yeni bir teknik isim bu sorunu halleder.ama umarım allison ayrılmamıştır çok çok değerli bir teknik isim bir kaç kez vurguladım.newey newey de o kadar uzun boylu değil.lotus yönetimi ve teknik heyetide işini bilir zira belirli hedefleri var kimi ninde öyle kimi taraftarları rahat olsun 🙂

  2. Raikkonen adina korktugum buydu, umarim dedikodudur.. Son 1 yildir soyledigim gibi Allison 2. Newey vakasidir, Ferrari`nin yerinde olsam 1 saniye beklemezdim onu takima almak icin. Mclaren`in cok fazla ihtiyaci yok bence ama Ron birseyler planliyor olabilir 🙂

  3. Lowe ve Allison'ın şu an ayrılmaları her iki takımı da derinden etkiler. Takımların en azından bu dönemde bunu yapacaklarını düşünmüyorum.

  4. McLaren Paddy Lowe gitse de güçlü olur emin olabilirsin son yıllarda Pat Fry, Adrian Newey ve çok önemli 2-3 isim daha takımdan ayılmasına rağmen red bull saf hız olarak en yakın araçlar McLaren tarafından üretildi. Başarı 1-2 iyi adamla kazanılmaz yapı ve organizasyon olarak kordineli çalışmak ve doğru yerde doğru insanları etkili şekilde kullanabilmek başarıyı getirir.. Ross Brawn gibi dahi bir isim bile 2 yıldır Mercedes'i kurtaramadı muhtemelen bu sene de aynı şekilde devam edecekler, organizasyon ve yapı hala yerine oturmadığı için 2014 ve sonrasında en üst sıraları zorlama hedefleri var..

  5. Çok güzel Lowe McLaren'de çalışmaya istekli değilse yolu açık olsun onun yerini doldurabilecek kişinin James Allison olması çok yerinde bi hamle olacak McLaren için.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Lowe'un, Mclaren'den ayrılmasını isteyen kesimdeyim. Bu sayede Mclaren güç kaybedecek, kan kaybedecek ve Lotus'un da rakipleri zayıflayacaktı. Bizim açımızdan(Raikkonen-Lotus) iyi olacaktı yani.

    Ancak haberde bahsedilen husus gerçekleşirse; en büyük zararı Raikkonen/Lotus görecek. Bu yüzden herkes, otursun oturduğu yerde. :)) Allison gibi 2. bir Newey vakasını Lotus takımı kaybetmemeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir