Kubica Valencia'da Mercedes DTM Aracını Test Etti

yazar:

kategori:

2011 şubat ayında ralli aracıyla büyük kaza geçiren Kubica, uzun iyileşme sürecinde ralli araçlarıyla mücadelelere katıldı. İyileşme süreci devam eden Kubica, Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff’tan gelen teklifi kabul etti ve bugün Ricardo Tormo pistinde teste çıktı.

Dün de Marussia ile yollarını ayıran Timo Glock BMW’nin DTM aracını test etmişti.

Bu teste rağmen Kubica, bu sene DTM’de mücadele etme planı olmadığını söyledi. Kubica hem ıslak hem de kuru zeminde toplam 114 tur attı.

Kubica “DTM Mercedes AMG C-coupe’ye, DTM aracı gibi bir sanat eserinin ürettiği yüksek downforce paketine bir süredir uak kalsam da alışabildim.”

“DTM testimin ilk gününde performansımdan çok memnun kaldım ve araçta bir sorun yaşamadım.” dedi.

Teste dair resmi bir açıklama olmasa da, Kubica’nın en hızlı tur zamanının Gary Paffett’in derecesinden yarım saniye hızlı olduğuna dair bazı söylentiler bulunuyor.


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Nerden Nereye…. 🙁

  2. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    aynen dtm araçlarının süper duruşu var. birde araçlar neredeyse yere yapışık olunca benim canımı çok yakıyor mesela 🙂

  3. Sitedekilere şu andaki en iyi 5 pilotu sorsak muhtemelen 5 şampiyonu yanıt olarak verirler. Onlara pek yaklaşabilen bir pilot yok. Ancak yarışsaydı, ben onun Button'dan daha iyi olduğunu söylerdim. İyi bir araçla şampiyonluğa oynayabilirdi. Doğru düzgün olarak 2010'da takip ettim bi tek onu ama topladığı 136 puan ve kazandığı podyumlaer muhteşemdi.

  4. icmimar 34 heidfeld'in alacağı yarışı kubica'ya verdikleri fikri tam bir cehalet örneği neden mi çünkü kubica o yarışı 20 sn heidfeld'in önünde bitirdi kaza yapmasa alonsoda heidfeld'i geçecekti. Kubica tarih boyunca f1 de yarışan en yetenekli 10 pilottan biriydi.

  5. aynı yaşta olmama rağmen hiç sevmedim roberti.kazasından dolayı değilde f1in dışında olduğu için seviniyorum.heidfeld in alabileceği tek galibiyeti ona verdirdiler.oysa önümüzdeki senelerde mutlaka yarışacaktır ve kazanacaktır.hatta onu okadar çok abartıyorlarki benim gözümde petrov ile aynı yetenekte.çünkü petrovu hafife almıyorum sonuçta oda poyuma çıkmış bir pilot.yinede toro rosso gibi bir takımla yarışırsa hiçde fena olmaz.en azından polski leri severim.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yürü be..Bence döneceksin F1 e.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir