MotoGP: Stoner Büyük Adım Sonrası Ümitli

yazar:

kategori:

MotoGP şampiyonu Casey Stoner, Ducati Marlboro takımının GP8 ile yapmış olduğu büyük atılımın sonrasında bu hafta sonu yapılacak olan İngiltere GP’de şampiyonluk mücadelesinde ciddi anlamda başlangıç yapabileceğini düşünüyor.

Şampiyon olduğu geçen sene 10 yarış kazanan Avustralyalı, bu sezon başından beri hiç yarış kazanamadı ve şimdiden şampiyona lideri Valentino Rossi2nin 50 puan gerisinde kaldı.

Ama Ducati sürücüsü, Ducati’nin 2009 aracını da denediği Barselona’daki yarış öncesi testte İtalyan takımın ileri yönde önemli bir adım attığını düşünüyor.

Stoner: "Gelecek sene için yeni motorla devam etmek için yeteri kadar memnun olup olmadığımızdan görmek için ilk gün çoğunlukla bu motoru (GP9) sürdük."

"Küçük bir fabrika lmasıyla Ducati, bu sene için motosikleti ortaya çıkarmak çok zor. Bu yüzden sonraki gün tekrar 08 aracına konsantre olduk ve onu biraz sakinleştirme, sürüşü daha kolay hale getirme konusunda motor idare sistemlerinde büyük bir gelişim bulduk."

"Bu yüzden heryerde sallanmak ve titremekten ziyade kesinlikle uysallaştırdık. Umarım bu pist, bize küçük bir avantaj sağlar"

İlk sıradan kalktığı Barselona’daki yarışı 3. bitiren dünya şampiyonu, Katalan’dan daha fazlasını beklediğini kabul etti.

Ama Avustralyalı sürücü, İspanya’daki gelişimin ardından şampiyonadaki şansı için şimdi daha ümitli.

Stoner: "O yarışta biraz daha fazlasını bekliyorduk. Herşey ters gitti ama temelde antrenmanda motosiklerin sınırlarına vurduk"

"Bu sezon bizim için oldukça zor geçiyor. Yarışlarda yeterince kötü şansımız vardı ve son bir kaç yarışta kendimizi daha rekabetçi bir bölüme geri getimeye başladık"

"Varselona’daki testte çok büyük bir adım attık. Bir gelişme ile tur zamanında yarım saniye elde ettik. Bu yüzden, bunun bütün pistlere yansımasını umuyoruz"


Yorumlar

  1. Haberde Casey Stoner için bu sezon başından beri hiç yarış kazanamadı deniyor oysa Katardaki sezonun ilk yarışını Stoner kazandı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir