Hamilton, Mercedes'te Başarılı Olmak İçin Sabredecek

yazar:

kategori:

Formula 1’deki tüm kariyerini Mclaren’de geçiren ve bir şampiyonlukla birlikte her sene galibiyet kazanmayı başaran Hamilton, bu sene şimdiye kadar tek zafer kazanabilen Mercedes’te yarışacak.

Hamilton “Bir maraton koşusu olacak. Uzun vadeli bir mücadele. Umarım bu sene rekabetçi olabiliriz. İlk yarışa geldiğimizde önde olursak oldukça görsel olur ancak önde olmazsak çalışmaya devam etmek zorunda olduğumuzu bileceğiz.”

“Daha aracı dahi sürmedim bu yüzden ne tür sorunlar yaşadıklarını bilmiyorum. Şu an için hangi alanlara bakacağımızı söyleyemem. Geçen sene yeterli yere basma gücüne sahip değillerdi.”

“Tabi ki 2014 daha iyi bir fırsat olacak çünkü her şey yeniden başlayacak.” 

“Kazanamama konusunda sabırlı olabilirim. Zamanında yarı iyi araçlarla, özellikle 2009’da, yarıştığımı hatırlayın ancak sabır hepimiz için anahtar olacak.”

“İlk testlerde aracı sürmemin çok büyük etkisi olacak. Çünkü aracı diğer aracımla kıyaslayabileceğim. Neye sahip olup neye sahip olmadığını, nasıl daha iyi olabileceğini söyleyeceğim.”

“Ancak kontroller, karakteristikler, aero dengesi ve farklı ayarlarla hızlanmamız biraz zaman alacak. Ne kadar süreceğini bilmiyorum ancak bu mücadeleye hazırım.” 

“Gerçekçi olmak önemli. Yıllardır Formula 1 değişiyor ve Mclaren’de geçirdiğim son 6 senedeki deneyimlerime bakınca araçların her sene nasıl geliştiğini, aracı geliştirmenin ne kadar sürdüğünü ve sene içerisinde bir saniye bulmanın zorluğunu gördüm.”

“Mercedes Brezilya’da 1.1 sn gerideydi. Suzuka’da ise neredeyse 2 sn vardı. Bu yüzden aracı 3 ayda geliştirip 2 sn gibi farkı kapatmanın çok zor olduğunu anlamak lazım.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir