Hamilton, Schumacher Gibi "Büyük" Olmak İstiyor

yazar:

kategori:

Genç Schumacher, 1994 ve 1995 senelerinde Benetton ile şampiyon olduktan sonra, yıllardır şampiyonluk yaşayamayan ve zayıf kalan Ferrari’ye geçmiş, burada takımla birlikte iyi bir ekip kurarak 2000’li yıllara damgasını vurmuştu.

Hamilton “Farklı bir şey denemek istiyorum. Yeni şeyler denemekten korkmuyorum. Gerçekten farklı bir deneyim istedim.”

“Michael Ferrari’ye şampiyon olarak gitti ve bu daha olumluydu. Ben de benzer bir şeyi yapabileceğimi düşünmek istiyorum. O tüm bunları harika insanlarla başardı. Ben de şu anda etrafımda harika insanların olduğunu düşünüyorum.”

“Bu hamle ile sıradaki adımı başarmak istiyorum. İyi bir sürücü olabilirim ancak ben büyük olmak istiyorum. Kötü de sonlanabilir ancak umarım olmaz.”

“Harika olmak için de bu takımla çalışıp, spordaki en iyilerden birisi olmasına yardımcı olmam gerekiyor. Bunu başarırsam özel bir şey olacak.” dedi.

Bir çok kişi Hamilton’un Mclaren’den Mercedes’e geçerek hata yaptığını düşünse de o bunun doğru karar olduğu konusunda ısrarcı.

Hamilton “Mercedes’e gelmenin kumar olduğunu söyleyebilirsiniz ancak ben öyle görmüyorum. Zaten şampiyonluk kazanmışım. Bir başkasını kazanabilir miyim? Evet, eğer doğru araca sahip olursam.”

“Michael kadar uzun süre yarışmayı planlamıyorum ancak Mark Webber ve Rubens Barrichello kadar yarışabilirim.”

“Şu anda 28 yaşındayım ve geride güzel 10 senem var. Buraya gelmeye karar verdiğimde doğru karar gibiydi ve hâlâ öyle düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton, Schumacher Gibi "Büyük" Olmak İstiyor” için 49 yanıt

  1. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Bu sitede en çok saygı duyulan,objektifliğiyle ön planda olan birisi bile böyle bir yorum yapabiliyorsa diyecek fazla bir şey yok.Yazık..

  2. Büyük firmalarda ahmaklar tarafından yönetilebilir.Chrsyler firması ile birleşmek Mercedes'e 100,000,000,000-Euroya maloldu. Bu paranın yüzde birini F1''e ayırsalardı.Şu andan çok fgarklı bir noktada olacaktı.Bilenler bilir.Şumi Mercedes junior takımının bir üyesiydi.Takım başarısızlık korkusuyla direkt F1'e girmekten cayınca serbest kaldı.

  3. Uzun zamandır forumda yorum yazmıyordum (Schumi gittiğinden beri)
    İlk yorumumda yine onun adının geçtiği bir konuda olacak.

    hı-hı olursun hamilton.

  4. hamiton schumacher gibi buyuk olmak istiyor .. olursun ..

  5. Birileri kafanıza silah dayayıp zorla yorum mu yazdırıyor? Madem eleştirilmeyi kaldıramıyorsun neden yorum yapıyorsun ki? Eğer yorumlarında bir yanlışlık bir eksiklik varsa elbette ki birileri bunu düzeltmeye teşebbüs edecektir. Buna tahammülün yoksa, iki eleştiri geldiğinde sonra kızarıp bozarırsın. Bu arada uyarın için de sağol kiminle nasıl konuşağımı biliyorum galiba.

  6. Başka efsanelerimiz olur umarım ileride

    herşeyin ilki güzeldir.ne hakkinen nede başaka bir schumacher birdaha gelmeyecek.onları yarışırken izleyenler bu ayrıcalığa erişmiş demektir.ve kendilerini şanslı hissetmeliler.98-2001 arasını canlı izleyenler ne dediğimi anlarlar.canlı izlemek ile 10 yıl sonra banttan izlemek arasında uçurumlar vardır.sonucunu bilmediğin için heyacanın en üst seviyede olur.acaba çarpışırlarmı acaba geçebilirmi endişesi ile turların nasıl geçtiğinin farkına varamıyorduk.eskiler bilir….

  7. Aynen kardeşim. Uzatmanın alemi yok. Sonuna kadar tartışırdık ama ipin ucu kaçmamalı. Ben taraftarı olduğum tek pilot Hakkinen'in bile hızlı bir pilot olmadığını düşünür ve söylerken objektif değil damgası yiyorsam söz bitmiştir 🙂

    Başka efsanelerimiz olur umarım ileride 🙂

  8. vedat özkan avatarı

    Herneyse babalar herkes farklı düsünebilir herkesin doğrusu yanlışı kendisine doğru tekdir.
    Birbirimizi kırmanın hiç anlamı yok bu yalan dünyada.
    Güzelliklerden bahsedelim yeni sezon hayırlı olsun güzel yarıslar güzel anlar bizimle olsun.

  9. Düzgün davranayım diyorum, uyarıyorum hala yamuk yılık konuşmaya devam ediyorsun. Aklınız fikriniz aşağılamaya çalışma olmuş. Görüyorum şu an komik duruma düşenlerle düzgün tartışma yapılabilenleri!

  10. Yukarıda gördüğün gibi ben sana istatistiki bilgi vermekten başka bir şey yapmadım. Kimseye ne eksik bilgi verdim ne de yanlış bilgi, ama senin durumun pek öyle gözükmüyor. Eğer gerçekten verdiğim istatistiklerin detayını ve Hakkinenin bu kadar pole poziyonuna rağmen neden o sezonu domine etmediğini aşağıdaki linkten okuyarak öğrenebilirsin ki bir dahaki sefere komik duruma düşmeyesin.

    http://en.wikipedia.org/wiki/1999_Formula_One_season

  11. vedat özkan avatarı

    Herkes eleştirilir önemli olan eleştirinin mahiyetidir.
    Schumacher gibi bir f1 efsanesini nin kariyerini hızlı araca bağlamak ki bütün veriler ortada sadece açık ara hızlı 3 yıl olmuştur.Her zaman takım arkadaslarından hızlı olmuştur f1 için oldukça yaşlı bir dönemde ve uzun bir aradan sonra hiç bir aktif motor sporunda olmamasına rağmen dönüsünde 2 yıl rosberg in doğal olarak gerisinde kalmış ancak daha da ilerlemiş yasına rağmen onun kendisini gelistirme herkesden farklı tekniği onu 43 yaşında rosbergle rekabet edebilir bir duruma getirmistir sıralamalarda bile ki rosberg bu konuda ilk 3 içinde olan bir pilotdur ona bile rekabet edebilir duruma gelmistir bu gerçekten yapılması çok zor çok az insanın yapabileceği bir gelişmedir.Bugün f1 dünyasında 40 yaş üstü kaç pilot görüyoruz herseyin bir yaşı var Ancak isim schumacher olunca bu imkansızlık da bile son yılında büyük is yapmışır performans anlamında yağmur daki üstün pilotajı onun gerçek yeteneklerini ortaya koymus monaco gibi bir pistte o yaşda pol almanın ayrıcalığı gene efsane ye nasip olmustur sadece 4 pol alabilecek bir araçla sampiyon luk yaşamıs bu kadar pilotajıyla damga vurmus efsanevi sampiyonluklar basarılar yasamıs 4 yıl boyunca mclaren williams araçlarının arkasından gelen ferrari ile hep rekabetçi olmus hatta sampiyonluğa oynamıs en iyi olmayan aracıyla bile son anda sampiyonluklar kaçırmıs dev bir isim bu kadar isi yapmış kaç pilot var acaba veya bu ölçüde basarılı varmı 68 pol alabilecek hızda bir araçla 91 kere kazanmış daha neyi konuşuyoruz yani kariyerinde açık ara hızlı 3 yıl araç kullanmış iste bu yüzden o pilotajıyla 68 pole 91 yarıs zaferi sığdırmış bunu tarihte bu oranda yapabilen kimse yoktur bu michael in arac faktörüyle değil kendi pilotajıyla büyük başarılar kazandığınında bir göstergesidir.Bugün michael ın bütün kazandığı sampiyonlukları bir yere çıkartıp atsanız kariyeri boyunca sampiyonluk yolunda zayıf araçlarla gösterdiği performans gene onun adını büyük pilotlar listesine yazdırır.Ancak o bunlarla yetinmemiş azimle savaşarak gelişerek kimsenin yapamadıklarını yapmıştır bu yüzdende dünya üzerinde efsanedir.Buna rağmen gerçek saptırılarak hersey ortadayken bu bilgi çağında Schumacher gibi f1 in en önde isminin pilotajı eleştiriliyor araç faktörü onun önüne geçiriliyorsa artık f1 izlemenin hiç bir gereği yoktur.

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    F1'i bizden daha iyi bilen, içinde olan ve yarışan pilotlar/insanlar bile Schumi'yi eleştirmiyorken, gıbta ediyorken bizim Trf1.net üyelerimiz adama sallıyor da sallıyor. F1 tarihinin istatistik bakımından gelmiş geçmiş en iyi pilotunu eleştiriyorsunuz, biraz daha dikkatli olun/olalım. Eleştirinin dozunu kaçırmayalım. Herkesin bir şekilde takdirini kazanan bu adamı, sıradan bir pilot gibi eleştirmeyelim.

    F1'in içerisinde var olmuş ve hala var olmaya devam eden en iyiler bile bu adama/pilota gıbta ederken, sizlerin bu acımasız eleştirileri çok yanlış!

  13. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    "Demek ki tek ihtiyacı açık ara hızlı bir araç 🙂 "

    Bunu okuyan bir kişi sadece aracın hızlı olduğunu Schumacher'in hiçbirşey yapmadığını sanar.. Pilot önemli değilse sende bende gidelim yarışalım yani.. Her pilotun özel yetenekleri vardır Schumacher'e araç yardım etmiş olabilir ama kendi yeteneğinide unutma..

  14. Mercedes hala F1 konusunda çekingen görünüyor. Yeteri kadar kaynak aktarmayacaklar, sonra çıkıp neden başaramadık diye yönetim kurulu kararları alacaklardır. Sonlarını pek iyi görmüyorum açıkçası.

  15. Schumacher'e kötü pilot dediğimi duyan olmamıştır, ikinci kariyeri konusunda çok rahat söylerim, ama ilk kariyerinde en hızlı pilotlardan biriydi. Benim bahsettiğim farklı bir şey.

    2009'da Button şampiyonluğu süper hızlı bir pilot olduğu için mi, yoksa Barrichello'dan hızlı olduğu için mi kazandı? Bundan bahsediyorum.

  16. Baştaki ithaflarına diyecek laf bulamıyorum.

    Senin ağzından devam etmek durumundayım. O zamanlarda sıralamalarda yakıt yükünün asla bilinmediğini, küçük takımların ve az geride olanların kumar oynayarak az yakıtla sıralamaya çıktığını, ferrarilerin ise her zaman yarış performansına odaklanıp dolu depoyla sıralamaya çıktığını belirtmeyip sıralama istatistiği vermek ya o sezonu izlememek ya bilgisi olmamak ya da bilerek insanlara yanlış bilgi vermektir.

  17. 90 ve sonrası dönemde hızlı pilot olmak asla yetmedi kazanmak için. En hızlı araç da şart oldu. Durum bundan ibarettir, neyin kavgasını yapıyoruz anlayamadım bir türlü.

  18. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Büyük Efsane Olmak Böyle Bişeydir Gençlere İlham Kaynağı Oldun Ve Oluyorsun Sen Çok Yaşa Schumi !

  19. Lewis, Michael'ın Scuderia ve Ferrari'de yaptıklarını tekrarlayamaz çünkü nasıl yapıldığını bilen, yaşayarak tecrübe etmiş bir ekip tekrarlayamadı. Ekibin ana oyuncuların dan birinin değişmesi ile oluşacak bir tekrar elbet farklı olur zira o tekrar da olmaz.
    Mercedes konusunda handikapları harici en fazla umut ortaya koyanlardan biri de bendim birkaç defadan fazla dominasyonlara ihtimal olabilecek bir güçten bahsettim ancak bunu handikaplarıın miktarıyla hatta fazlasıyla Mercedes'in kendisi direk yalanladı. Bunu da salt Michael'a bağlamadım hiçbir zaman ayrılığında da bu düşünceye sahip olmadım. Mercedes safha safha gelişmesi gerekiyordu, para gibi bazı noktaları aşması gerekiyordu ancak başaramadı. Markanın en başından başlayan bir silsileler konusu bu. Michael'ın yapabileceği zaten birşey yoktu demiyorum ancak zirveye de o çıkarmayacaktı sadece nasıl yapılacağını bildiğinden, liderlik ve insan yönetme vasfına sahip olduğundan büyük bir noktaydı ancak Mr. Brawn'ın kendi çapında başarılı olamadığını gördük öncelikle. Michael da yeterli olamadı zaten mesele salt performans, süreler de değil gerekli şeyleri başkanlarınız yapmıyorsa Rosberg'den daha genç, yetenekli ve atik olmanız da birşey değiştirmez.
    Velhasıl kelam Mercedes'in o günün Scuderia zihniyetine sahip olmadığını 2 sene sonunda görebildik şuan ki nüanslar bunun büyük değişim geçirmeyeceğini de gösteriyor. Lewis büyük işler yapabilir yapacakta ama önce aracının limitlerine takılacak sonra takımının.:)

  20. kesinlikle katiliyorum tek sartla istikrarli bir olmasi kaydiyla.

  21. 2000-2004 arası ferrari'de schuminin yerinde olsa 5 şampiyonluğu çoğu pilot alırdı.

  22. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    2010 Yarış : Jenson Button 2 – 3 Lewis Hamilton
    2010 Sıralama Turları : Jenson Button 0 – 1 Lewis Hamilton
    2010 En Hızlı Tur : Jenson Button 1 – 5 Lewis Hamilton

    2011 Yarış : Jenson Button 3 – 3 Lewis Hamilton
    2011 Sıralam Turları : Jenson Button 0 – 1 Lewis Hamilton
    2011 En Hızlı Tur : Jenson Button 3 – 3 Lewis Hamilton

    2012 Yarış : Jenson Button 3 – 4 Lewis Hamilton
    2012 Sıralama Turları : Jenson Button 1 – 7 Lewis Hamilton
    2012 En Hızlı Tur : Jenson Button 2 – 1 Lewis Hamilton

    0.1 Saniyenin bile fark yarattığı bir seride iki dünya şampiyonunun arasında fark olması gayet normal değil mi ? Jenson Button kaç kere mağlup etti Lewis'i ? Yada Webber Vettel'i ?

    Sırf kapak yapıcam diye yorum olsun diye yorumlara gerek yok

  23. Ancak son 3 yılda Hamilton ile Button hemen hemen aynı sayıda galibiyetler aldı?

  24. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    İlla ki ağzımı açtıracaksınız. Schumacher Ferrari'ye geçerken Ferrari 3. takım konumundayı. Schumacher herşeyi bırakıp 19 galibiyet ile Ferrariye geçti. Bazı pilotlar gibi en hızlı takımda başlayıp şampiyon olmadı Schumacher. Tırnaklarıyla kazıya kazıya bu 7 dünya şampiyonluğunu ve 91 galibiyeti aldı. Birazcık Objektif olun ya adam bırakmış zaten biraz kardeşim biraz, içindeki Schumacher nefretini bırakın öyle konuşun artık..

    Senin mantık şu o zaman ki Ferrarinin içine kimi oturtsan şampiyon olurdu.. Varmı böyle bir mantık anlamıyorum ki. En hızlı araçta şampiyon olamayan onlarca isim sayabilirim sana.. Bunların içinde tuttuğun pilot bile vardır..

  25. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    Araç kendisi gidiyor sadece dimi ?

    Kullanan kişi yeteneksizse değil hızlı araç dünyanın en hızlı aracı gelse 1. olamaz.. Örneğin Button, yada örneğin Webber.. İkisindede hemen hemen en hızlı araçlar var yılda kaç galibiyet alıyorlar 2-3.. Peki Vettel ve Hamilton ? Eskidende Schumacher Tüm sezonu nerdeyse galibiyetle kapatabilecek kadar hızlı bir pilotdu.. Bunu sadece araca bağlıyorsan bilmiyorum artık, Schumacheri sevmeyebilirsiniz ama onun yaptıklarını sadece araca bağlamak hiçbir taraftara yakışmaz.. Günay senden böyle bir yorum okumak hele ki daha çok şaşırttı beni

  26. vedat özkan avatarı

    Ayrıca şampiyonluklar bir tarafa 1996 2000 arası ferrari zayıf bir takım bu çok net tartışmasız gridde 3.takımlar
    Bakalım karneye Schumacher sürekli rekabetçi willenuve kaptırdığı diskalifiye olduğu sezon örn kimin aracı iyi ferrari 3.hızlı araç bakıyoruz diğer sezonlara o araçla hep şampiyonluk mücadelesi vermiş işte önemli olan bu.o en hızlı olmayan 4 sene boyunca mclaren ve williams ın arkasında olan bir araçla bile sürekli zirve mücadelesi vermiş bir pilot mesele bu en iyi olmayan araçla şampiyonluk mücadelesi vermiş hep zirveye oynamış 4 pol alabilecek bir araçla şampiyon luk yaşamış rekabetçi araçlarla şampiyonluğu kimseye bırakmamış kendi hatası değildir en iyi aracı altına verdikleri 2 yıldada hakkını fazlasıyla vermiş daha ne olsun geriye ne kaldıki.

  27. vedat özkan avatarı

    Redbull un durumu muamma ancak 1995 benetton daki durum muamma değil adamlar net bir sekilde inceleme yapmışlar tespit etmişler cezasını vermişler durum gayet net orada herhangi bir muamma yok.Hersey ortada.
    Diğer bir mesele takımlar pol değerlendirmesinde bakarsak şunuda düsünebiliriz demekki mclaren in bir aracı ferrarinin diğer aracıyla birbirine yakın poller alıyorsa bir rekabet varsa diğer iki takım sürücüleri arasında kalite farkı nıda sorgulayabiliriz burada demekki mclaren in birinci pilotu hakkinen araçdan alabildiğini diğer mclaren sürücüsü ferrarinin ikinci pilotu kadar alamamış.Burada bakacağımız nokta rekabet varmı yokmu evet 2000 ve 2003 de neticede rekabet var.İki takımın iki araç sürücüsü de birbirine yakın pol ler almışlar demekki araçla birbirine yakın poller alacak kadar sürücülere yardım etmiş diğer ikinci pilotların yaptıklarının önemi yok diğer mclaren pilotuda yeterli olsaydı o da biraz pol kapardı ferarriden michael yaptığı gibi veya hakkinen in.Eğer 2 mclaren sürüçüsüde rekabet edemese o zaman kabul 2001 ve 2002 de olduğu gibi o iki yıl en hızlı ferrari açık ara ama diğerlerinde böyle bir durum yok mclerende araç vermiş biri almış diğeri alamamış bu pilot problemi araç değil.

  28. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher'in 7 değil 3 şampiyonluğu olsa yine en iyilerden biri olurdu. benim burada tartıştığım arkadaşlara kızdığım nokta. schumacher'in sadece ferrari'de arka arkaya 5 şampiyonluğu kazandığı dönemleri en iyi araçları kullanmasını referans gösterip ''aslında o kadar iyi değil yeteneksiz bir pilot'' gibilerinden çamur atmaları. 2000 yılından önceki zamanlarını bilen bilir mücadelelerini. bir kere bu adam f1 kariyerinin yarısından fazlasını bazılarını talihsizlikle kaybetse de şampiyonluk mücadelesiyle geçirdi. böyle bir adama kimse yeteneksiz dememeli. schumacher'i efsane yapan sadece o 5 şampiyonluk değildir.

  29. mika ve schuminin pollerine değil ferrari'nin aldığı pollere baktım. sezon içinde en çok pol alan takım ferrari. 2003'te ferrari takımı 8 pol alıyor, kalan 8-9 pol de mclaren, williams ve reno arasında paylaşılıyor. markalarda şampiyonluğu ferrari alıyor.

    95 yılında ne derece legal olduğu belli olmayan aracıyla aldığı şampiyonluklar beni ilgilendirmiyor. redbull'un burnu oynasa illegal deyip ortalığı yıkıyoruz düşün ne kadar hassas olduğumuzu. adamlar TC koymuş.

    2000'de ise 17 yarışın 10 tanesinde pol ferrariye gidiyor. yani yine en hızlı araç olduğu gayet açık. markalarda yine liderler zaten.

  30. vedat özkan avatarı

    Doğru ben seni anlıyorum hak da veriyorum ancak ben yanlışa karşı doğru yu ortaya koymaktan yanayım elbet birileri gelir o doğrudan kendisine bir pay çıkartır insanlar çok şeyi bilmiyorlar örn.schumacher en hızlı araçla 7 kere şampiyon oldu gibi komik hiç bir dayanağı gerçeklik payı olmayan ifadeler kullanıyorlar insanların aydınlaması gerekir dünyanın bizim tersimize aptal olmadığını bu markayı neden efsane gördüğünü anlamaları bilinçlenmeleri gerekir 7 şampiyonluğun 3 ünde egemen bir araca sahip olduğunu 4 şampiyonluk gibi büyük bir başarıyı 95 deki efsanevi sampiyonluğu asıl pilotajın öne çıktığı mcz anlamda er meydanı olan yağmur altındaki üstün pilotajı gibi v.s bir çok örnek verebiliriz isim schumacher olunca kısacası insanlar bunları ancak bu yolla doğrular ortaya koyularak öğrenebilir.

  31. Schumacher- avatarı

    Cevabını bildiği halde tartışma çıkarmak için yazanlar ?

  32. vedat özkan avatarı

    Bir yanlışlık var ben düzelteyim verilerle 2000 yılında ferrari evet hızlıdır ancak 2001 yılındaki gibi baskın bir araç değildir mika ile pol ler 7 – 5 birbirene yakın rekabettedir sezon baskın geçmemiştir.
    2003 yılında ise hiç baskın değildir mclarenle birlikte büyük bir çekişme yaşanmıştır schumacher sadece 5 pol almıştır ve kafa kafa ya biten bir sezondur.Ferrari de yaşanan 4 şampiyonluğun 2 si açık ara diyebileceğimiz egemen diyebileceğimiz şampiyonluklardır diğer 2 si değil bilgilerimizi verilerle ortaya koyarsak yanılgıya düsmeyiz doğruyu buluruz.En hızlı demek 2001 ve 2002 demektir.
    Ayrıca benetton şampiyonluklarıda gayet zorludur 2005 benetton şampiyonluğu efsenevidir 4 kere pol den kalkmıştır sadece.Bir düzeltme daha yapayım Benetton da kullanılan avantaj sağlayan illegal sistem 2-3 yarıs içerisinde yasaklanmış michael ceza almıştır ki sistemi yapan ve uygulayan da değildir bu başka bir paranoya konusudur yani koca iki tam sezonu 2-3 yarısa mal etmenin saçmalığına burda girmek istemiyorum bileğinin hakkıyla kazanmıştır bu da bir dipnot olarak kalsın.

  33. Tabi ki Ferrari birkaç sezonda rakiplerine göre daha hızlıydı fakat kalkıp
    99 sezonu için Ferrarinin bariz en hızlı araç olduğunu söylemek, ya o sezonu izlememek ya bilgisi olmamak ya da bilerek insanlara yanlış bilgi vermektir.
    Bir tane istatistik vereyim sana.
    sene 1999
    pole pozisyonu sayısı
    Mika :11
    Schumacher:3
    Rubens Barrichello:1
    Heinz-Harald Frentzen:1

    Bu Ferrari mi en hızlı araçtı ? Ya da Irvine şampiyonluk için yarıştığı için mi bariz en iyi araç dedin?

  34. vedat özkan avatarı

    Dur arkadasım dur:) insanlar konuşa konuşa ben çok başta karsı çıktığım fikirlerde karşımdaki insanın haklılıklarında kendime yeni ufuklar açtım bu ayıp değil her kavga da değil tartışmada insanlar birseyler alır verirler.Veya diğer insanlar kendilerine bir pay çıkarabilirler.
    Kimi insanlar gönül bağlarını veya beğenmediklerine karşı olan duygusal tepkilerini daha farklı yansıtabilirler.Ama neticede herkes bir diğerinden iyi ve ya kötü birseyler alır.Herkoşulda konuşmak diyalog kurmak güzeldir.Önemli olan ortaya neyin çıktığıdır.

  35. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Schumi emekli olduktan sonra Vettelden sonra gelen en büyük şampiyon Hamiltondur ikisini aynı takımda görmek isterim Alonso ile aynı durumda yapamadılar ama Vettel ile çok güzel çekişmeli bir ekip olurlardı

  36. Schumacher- avatarı

    Başlık belki farklı çevrilmiş yada farklı anlaşılmışdır ama ortak nokta onun geldiği noktaya gelmek istiyorum manasın söylemiş Hamilton.

    Bakın Hamilton ? 1 şampiyonluğu var ve saf hızını hepimiz biliyoruz.
    Hamilton tıpkı Schumacher gibi xx galibiyet xx pol xx vs… diyerek de anılmak istiyor Hamilton gibi bir pilot bunu söylüyorsa siz susmayı deneyin 😉

  37. 2000'de de, 2001'de de en hızlı araç ferrari idi. sezonun 16-18 yarışından 10-12 sinin polü ferraride oluyordu zaten daha ne olsun. aynı bugünün redbulu gibi aşırı baskındı. 2003te de en hızlı araç ferrariydi.

    kısacası 2000-2004 5 yılda en hızlı araç hep ferrariydi. hem de ''bariz'' bir şekilde.

  38. Schumacher- avatarı

    Şu noktada anlaşalım ben koyu Schumacher fanıyım herzaman diğer pilotlara ve Schumacher'e karşı objektif yaklaşmaya çalıştım yorumlarımda beslediğim büyük sevgiye rağmen.

    Burada gelip başarılı insanların başarılarına laf atanlara artık aldırış etmeyin sizin veya benim yazacaklarımı onlar ezbere biliyor fakat onların şöyle bir özellikten yoksunluğu var. Objektiflik ve hoşgörü…

    Schumacher en büyük hayran kitlesini bulundurduğu gibi en büyük nefret kitlesinide elinde tutmaktadır. Saf performansı anlayıp idrak edenler bu adamın başarısını takdir edip bir kenara geçmişlerdir ve ismi zikredildiğinde ''Efsane'' olarak nitelendirmektedir.

    Diğer kişiler bir örneği alttaki yorumda mevcut asla kabullenemiyorlar.
    Tekrar rekorlarını başarılarını buraya yazmak istemiyorum herkes gibi onlarda ezbere biliyor adam rekorlarını ezberletmiş. Bugün siz pilotların hangisinin şampiyonluk sayısı haricinde diğer şahsi rekorlarını ezbere biliyorsunuz ? Schumacher deyince 7 şampiyonluk 91 galibiyet vs… diye gidiyorsunuz bugün x deyince aa bunun 2 şampiyonluğu var aa 3 şampiyonluğu var deyip geçiyorsunuz.

    Artık idrak edin bu adam en iyisi en başarılısı öyle yada böyle. Sizin hızlı araç ile şampiyon olduğu dediğiniz şampiyonluklarını ve galibiyetlerini silseniz bile geriye kalanı ile yine en iyisi. Lütfen oturup artık güzel yönleriyle anın.

    Diğer arkadaşlarada ricam böyle insanlara artık cevap VERMEYİN !

  39. 2000 ve 2001'de "bariz" en hızlı araç değildi.2003'te sezonun yarısından fazlasında kesinlikle en hızlı araç değildi.2002 ve 2004'te doğru evet bariz en hızlı araçtı.Schumacher'in tüm şampiyonluklarını araca bağlamak sığ düşüncedir sadece.

  40. vedat özkan avatarı

    Söylemiş olduğun gibi 1996 1997 1998 sezonlarında en hızlı araçlar williams ve mclarendi ferrari bunların altında idi.Ancak schumacher o yıllarda benim az önce ortaya koyduğum verilerde olduğu gibi muazzam performanslar göstermistir .Yani mesele irviene a fark atması değildir geride olan bir araçla oldukça iyi işler çıkarmıştır bakılması gereken nokta budur.Ferrari ilk sampiyonluğu da en hızlı araç değildir onu da atlamamak gerekir Yani Schumacher kariyeri boyunca hep öyle yada böyle rekabetçi olmuştur hatta şunuda söylemek gerekir egemen yıllara katılmış 1 sampiyonluk vardır.2003 yılı sampiyonluğu aslında hiç de öyle egemen bir araçla kazanılan şampiyonluk değildir kimi raikkonen le müthis bir mücadele sonrası kazanılan schumacher in 16 yarışta 5 defa ilk sıradan kalktığı bir kere 2.sıradan kalktığı onun dışında hep gerilerden start aldığı kimi nin sadece ve sadece 2 puan önünde kazanılan zorlu bir şampiyonlukdur ortada öyle açık ara hızlı bir araç yoktur.İşin doğru schumacher in kariyerinde açık ara ispatlı hızlı araç diyebileceğimiz 3 yıl olmuştur 3 şampiyonluk bunun dışındaki 4 şampiyonluk böyle değildir ve bu büyük bir başarı öyküsüdür.

  41. Doğrudur, espri gibi anlaman normal, yeterli miktarda yazmamışım. Alttaki yorumla birlikte okununca senin anladığın şeyi anlatmak istediğim anlaşılmış. Dediğin gibi, aynen anladığın şeyi yazdım.

    Schumacher'in Benetton yıllarını hep ayrı tutuyorum, emin olamıyorum. Ancak bahsettiğin gibi 96, 97 ve 98'de en hızlı araçlar williams ve mclaren'di. 96'da williamslar baskınken 97'de ferrari biraz onlara yaklaştı. 98'de mclaren uçuşa geçerken williams yavaşlamıştı. schumacher o zamanlar şimdiki alonso-massa orantısında irvine'a fark atıyordu. her 3 yılı da zevkle izlemiştim. 99 ve sonrasında başta bahsettiğim geçerli, bariz en hızlı araç ferrari.

  42. vedat özkan avatarı

    Açıkças ilk yorumunun bir espri ibaret olduğunu düsünmüştüm.
    Ancak ikinci yorumunla biraz şaşırdığımı itiraf etmeliyim.
    Burada objektif yorum yapan insanların sayılarının az olduğunu da düsürsek.
    Unutulmamalıki Michael kariyerindeki tüm başarıları açık ara hızlı araç ile elde etmedi.
    Benetton yılları ve Ferrari de kazanılan ilk sampiyonluk açık ara hızlı bir araçla elde edilmedi.
    Özellikle 95 Benetton sampiyonluğu michael in start itibariyle oldukça fazla gerilerden gelerek kazandığı değerli bir şampiyonluktur.Buna mukabil Ferrari ye ilk geçtiğinde yani 1996 yılında 2000 yılına kazanılan sampiyonluğa kadar olan zaman diliminde Ferrarinin kendini bulma yıllarında Michael herzaman aracına rağmen ferarinin zayıf aracına rağmen rekabetçi olmuş 1996 da uzun bir aradan sonra Ferrari sürücüler klansmanında 3.sırayı michael le almış bir sene sonra 1997 de jack le büyük bir şampiyonluk mücadelesi verilmiş diskalifiye edilmistir başarısız bir sezon asla değildir.1998 Hakkinen rekabeti michael sampiyonada 2.sırayı almıştır 1999 michael in ayağının kırıldığı sezondur sürekli michael in açık ara gerisinde kalan irviene ın mika nın sadece 2 puan arkasında sezonu tamamlamısı ve michael in yaşadığı talihsizliğe kadar schumacher in ortaya koyduğu performans belkide 1 sampiyonluğun kaçmasına neden olmuştur.Kısacası michael 1996 da o dönem zayıf olan ferrari ye geldiğinde aracın egemen bir araca dönüsmesine kadar olan o uzun zaman dililinde hep rekabetçi olmuş.Bu yüzden bir pilotu sadece şampiyonluk sayısı ile değil totalde yaptıklarıyla ortaya koyduklarıyla değerlendirmek gerekir bu konuda en çarpıcı örnek schumacherdir.

  43. Niye dalsınlar canım. Ne kötü bir şey söyledim, ne de yanlış. Bekleyelim bakalım 🙂

  44. schumi taraftarları bir olup dalacaklar sana az sonra 🙂

  45. Demek ki tek ihtiyacı açık ara hızlı bir araç 🙂

  46. Schumacher- avatarı

    Hamilton senin başarılı olmanı çok isterim fakat orada Lauda var malesef…

  47. Umarım öyle olur.Schumi ismiş kolay kolay unutulacak bi isim değil.Sen de bu spora ismini altın harflerle yazdırırsın dilerim.Bunun mclaren de olmaını isterdim ama kısmet…

  48. Kısmet bunu zaman gösterecek.

  49. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    Hamilton şampiyon olmak istemiyor efsane olmak istiyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir