Bourdais: "F1, Fransa GP'yi Kaybetmemeli"

yazar:

kategori:

Fransa’nın tek Formula 1 pilotu Sebastien Bourdais, bir senelik dahi olsa üklesinin takvimden düşemeyeceğini söyledi.

Scuderia Toro Rosso’ya çaylak sezonunu geçien Bourdais, bu sene yarışlara olan yenilenmiş ilgi ile katılımcıların %12 oranında artmasının beklendiğini söyledi.

Ama Bourdais Fransa GP için Magny-Cours’un gelecekte ev sahipliği yapmayacak gibi göründüğünü kabul ederken organizatörlerin, yarışı ülkede tutmak için yerine gelecek pisti bulma amacıyla FIA ve Bernie Ecclestone ile çalışması gerektiğini düşünüyor.

Bourdais: "Fransız Hüümeti ile iyi görüşmelerin olduğunu düşünüyorum. Fransa büyük bir ulus, büyük bir araç üreticisi ve Fransa GP’ye ihtiyacımız var. Bu kadar basit."

"Burada veya başka bir yerde olması sorun değil. Ama eğer bunu başka bir yerde yapacaksanız, biraz zamana ihtiyacınız olur ve bu bir gecede olacak iş değil"

"Gelecek see ile ilgili şüpheler var ama ben kişisel olarak 2009’da burada yine olacağımızı umut ediyorum. Çünkü boş bir sene geçirip Fransa’ya gelmemek olmaz. İlgiyi düşürecektir. Bu yüzden ne olacaklar göreceğiz"

Bourdais ayrıca, Fransa’daki yarışa hazır tek pistin Magny-Curs olduğunu söyledi ve yeni bir yer yapılana kadar bir kaç alternatifin yer aldığını belirtti.

Bourdais: "Le Mans Bugatti pisti, F1 pisti değil ve ACO’nun pek ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bir araya getirilen zaten bir çok etknlik var ve uygun bir yarışın yapılması için gerçekten başka bir yer yok"

"Paul Ricard, F1 GP’si için çok düzensiz ve kullanılamaz bir pist. Bu yüzden yni bir yer olmalı ve bu yüzden biraz zamana ihtiyaç var diyorum. Çünkü bu büyük bir girişim. Doğru yeri bulmalısınız, onu inşa etmelisiniz ve bu biraz zaman alacaktır"

"Çok yakından ilgileniyorlar ve neler olacağını göreceğiz"

Bourdais, başkent Paris’in yakınlarında bir yerin muhtemel olacağını da ifade etti

Bourdais: "Paris olmayacak ama muhtemelen en iyi seçenek o. Ama söylediğim gibi durum hâlâ çok karışık. İlgili olan çok insan var. Projenin yapılması için büyük miktarda para lazım. Bu yüzden bekleyip göreceğiz"


Yorumlar

  1. Rakkathebest  avatarı

    avrupa pistleri olmassa f1 olmaz f1 bır avrupa sporudur ve sadece para ıcın arap ulkelerıne degıl batıya yonelmeldır mesela long beach,chicago,toronto gibi pistlerın yanında guney africa yada rusya gb yerlerdede olabılır ne ısı var arap yarıım adasında f1 ın bahreynın durumu ortada

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yakında avrupa pistleri olmayabilir fakat Türkiye bir avrupa pisti değil

  3. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bencede türkiyeyi kaybetmemeli yerlerine güzel pistler gelse bari….

  4. ingilterenin,fransanın hatta türkiyenin bile yarışları kaybetme olsılığı var. yakında avrupa pistlerinden hiçbiri olmayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir