2013'ün 2. Aracı – Mclaren MP4-28 Resmen Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Lotus’un E21 ile lansman dönemini açmasının ardından Mclaren Mercedes, bugün Mclaren Teknoloji Merkezi’nde 2013 aracı MP4 28’i resmi olarak tanıttı.

Lansmanda gösterilen MP4 28, genel olarak geçen seneki MP4 27’nin gelişmiş versiyonu olarak görünüyor, araçta basamaklı burun görünmüyor ve ön tarafta pull rod süspansiyon yer alıyor.

Araç görsel olarak geçen senekine oldukça benziyor olsa da Jenson Button aracın tamamiyle yeni olduğunu ve çok büyük değişikliklere sahip olduğunu söyledi.

Mclaren geçen sene MP4 27 ile oldukça hızlı bir araca sahipti ve bir çok yarış kazandı ancak şampiyonayı Red Bull ve Ferrari’nin ardından 3. olabildi.


Yorumlar

“2013'ün 2. Aracı – Mclaren MP4-28 Resmen Tanıtıldı” için 82 yanıt

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    harika bişey, nerdeyse ağlayacaktım.

  2. Yalnız çok iyi yapmışlar. Turuncu parçayı eğilip alınca kendi kendime "Fren izleri yok" dedim. Ama onu da yapmışlar.

  3. Müneccim misin arkadaşım? Her yorumunda yok bu pilotlarla olmaz şu pilotlarla olmaz. Yok araç hızlı olsa da sezon ortasında havlu atar falan. Hamilton vardı da ne oldu. Alonso Ferrari'de de ne oluyor. Raikkonen'li Lotus ne yapıyor. Kötü pilot dediğiniz Vettel 3'ledi. Hulkenberg kim ya. Ne başarısı var kaç podyumu var. Sutil ne yapmış. Hulkenberg'i almadılar diye belli ki tribal enfeksiyon kapmışsın. Hayır Perez kötü Hulkenberg çifte şampiyon sanki.

  4. Mclaren tanıtımındaki Bruce Mclaren videosu…

  5. Mesajı yazdıktan sonra farkettim ben de 🙂

  6. MP4-27 ile MP4-28 karşılaştırması var mı?

    xtrabit e teşekkürler.

    MP4-27 ile MP4-28 karşılaştırması var mı?

  7. MP4-27 ile MP4-28 karşılaştırması var mı?

  8. Mclaren ne zaman ne zaman devrimsel özellikte araç üretse sezon ortasında B otomobili üretmek zorunda kalıyor.Mclaren otomobilleri ya hızlı olur yada dayanıklı.İkisinin bir araya geldiği çok nadir görülür.

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    perezin kaskı tepe kısmında mercedesin yıldızı ile birlikte sanki ay-yıldız gibi bir hava yaratmış 😀

  10. hocam bu cidden cok iyiymiş yaa, cok sag ol =)

  11. Oooo eski dost TAG HEUER geri dönmüş süper…

  12. arkadaşım bu hamilton'un kaskı değil. sadece devianarttan bir sanatçının aşağı yukarı nasıl olur şeklinde çizimi. hayali bir çizim yani.

  13. ferrari team avatarı

    Geçen sene kullandıkları aracı artık geliştiremiyorlardı.Geliştirecek bir yeri de kalmamıştı zaten.Aracın bir çok yerinde değişiklik yapmışlar.Geçen sezon başı Ferrarinin yaşadığı sıkıntıları çekeceklerdir muhakkak yeni kullanılan suspansiyon sistemi sayesinde..Sezonun ikinci yarısından sonra sanırım Mclaren i görürüz ..2014 aracı için zemin hazırlamışlar …

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    araç çok güzel,ilk bakışta geçen seneki araç gibi diyorsunuz daha sonra ayrıntılara daldıkça farklı olduğu ortaya çıkıyor. basamaklı burunu saklamaları iyi olmuş. zira aracı çirkin gösterecekti. ön süspansiyonlar yanlış hatırlamıyorsam en son 2001 Minardi ile gördüğümüz,geçen sezon ise ferrarinin tekrar gündeme getirdiği pullrod dizaynına geçilmiş. umarım işe yarar. sidepod girişleri değişmiş. kendi icatları coanda egzoz sistemini daha refine hale getirmişler. arka tarafta redbuldan esinlenmelerde görülmekte. göründüğü kadar hızlı olsun temennimiz ama hızlı olmak yetmiyor, birçok faktörün biraraya gelmesi gerekli. umarım bu sefer başarırız.

  15. Button ve Perez bu sene çok başarılı bir ikili olabilir , hatta bu sezon yarışlar McLaren pilotlarının galibiyet mücadelesi + diğer pilotların podyum mücadelesi şekline de dönüşebilir veya araç bekleneni vermez ve puan mücadelesi bile hayal olabilir. İlk yarış haftası pazarına kadar bunu bilemeyiz ve bu ihtimaller tüm takım ve pilotlar için olası şeyler.

    2009 da Hamilton ve Alonso yarışmıyor muydu ?
    veya 2010 ,2011 , 2012 de ?
    görüyoruz ki en hızlı pilota sahip olmak yetmiyor.
    Bence başarı için en önemli etken araç , yani aslan payı aracın.
    Aracımız hızlı ve dayanıklı olsun yeter , Jenson ve Checo aracı finish e götürebilecek , hakkını teslim edebilecek yeteneğe sahipler.
    Geçen sene son ana kadar şampiyonluk kovalayan araçlara bakalım:
    RB – Hızlıydı yarışlar kazandı ama birçok yarışta sorun yaşayarak kan kaybetti.
    Ferrari – Yarış kazanacak kadar hızlı değildi ama çok yakındı ve dayanıklıydı , birileri sorun yaşadığı zaman onlar hep orada fırsat kolluyor oluyordu ve sürekli podyuma çıkan Alonso son ana kadar şansını sürdürdü.
    Önümüzdeki sene hız ve dayanıklılığı birleştiren takım kesinlikle yenilmez olur , koltuğa kimin oturduğu da çok fazla şey değiştirmez.
    Umarım bunu başaran takım biz oluruz.

  16. Ben izleyememiştim. Başlangıçta önümüzden tarihin bir parçası geçti.

  17. Umarım yeni araç her yarışta rekabetçi olur ve İnşallah şampiyonluk için mücadele verebiliriz.

  18. McLaren geçen seneki araca kıyasla oldukça farklı ve büyük değişikliklere sahip bir araçla tanıtım yaptı bugün. Ayrıca sunum olarak efsanevi bi sunum izlettiler bize McLaren'in kuruluş zamanından bugüne olsun, özellikle Mp4-4'ün sunumun yapıldığı alana gelmesi tüylerimi diken diken yaptı hakkaten. Araç dayanıklı olursa bu sene çok canlar yakıcaktır eminim takımı tebrik ediyorum defansif oynamadıkları için. Eğer geçen seneki araçtan devam etselerdi sezonun yarısında gelişim konusunda tıkanıklar olacaktı ve sezonun sonuna doğru düşüş başlayacaktı süspansiyonlarda sidepodlarda ve aracın şasesinde önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş. Tabi ki ön ve arka kanat, egzost, difüzör, sidepod kanatçıkları, fren kanatçıkları vs değişecektir o kesin ancak beni heyecanlandıran bir araç oldu. Yüksek şasiye rağmen ördek burunu tercih etmeyip estetik açıdan en güzel şekilde o bölgeyi düzenleyen takımıma da teşekkür ediyorum göz zevkimizi bozan bir araç yapmadıkları için. Direksiyonun ortasında 50. yıl logosu bekliyorum bakalım olacak mı :))

  19. Arkadaşım senin derdin ne McLAren ve pilotlarıyla bakıyorum her yerde olumsuz nefret dolu yorumlar yazıyorsun anladık sevdiğin pilotun sauberde sürünürken yerine geldiği pilot en iyi araca oturdu bu da seni üzüyor ama bazı şeyleri de kabullenmek lazım hulkenberg brezilya'da podyuma çıkma şansı varken hatta kazanma şansı varken eline yüzüne bulaştırdı ama Perez 2 tane 2. lik 1 tane 3. lük aldı daha 2. senesinde, kaç pilot bunu başarabilmiş say bakalım? İnsanları provoke edici msjlar yazmayalım..

  20. çok şükür FERRARİ nin kullandığı bir sistem başka takımlar tarafından kopyalandı :))) buda bir başarıdır…

  21. buda hamiltonnun mercedes kaskı.

    resim 1

    resim 2

  22. perezin yeni kaskınıda görmüş olduk.

    resim 1

    resim 2

    resim 3

    buda grosjeanın kaskları

    resim 1

    resim 2

    resim 3

  23. aynen 🙂 diğer haberde paylaştım, scarbsf1 videoda gösteriyor.

  24. Eeee bu arac gecen senekinin aynisi? :)) Saka bir yana yenin MP4 hayirli olsun, Redbull u devirir insallah 🙂

  25. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Mclaren Bakalım Bu Sezon Ne Kadar Dayanıklı Araç Üretmişler Görücez. Son Sezon Gerçekten Çok Dayanıksızdı.

  26. Rambo ilginç de olsa doğru bir konuya değinmiş ki yadsınamaz: Vettel 5.5 sezondur F1 yarışlarına katılıyor. 100 civarı bir yarış yapar bu. Artık deneyimli kabul edilebilir.

  27. Şahane bir parça 😀

  28. schumi kimi  avatarı

    mclaren in renkleri de çok sıkmaya başladı. yıllardır aynı hep aynı renkler pek bi değişiklik yok. ayrıca mclaren sayesinde f1 de pilot karizmasının ve öneminin ne kadar büyük boyutta olduğu bir kez daha anlaşıldı. şimdiki mclaren pilotları takımdan soğuttu taraftarları resmen.

  29. önemli olan işlevi 🙂

  30. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Ne tecrübesinden bahsediyon sen ya…

  31. Felipe Massa Forza Massa avatarı
    Felipe Massa Forza Massa

    Perez'in kötü olduğu senin görüşündür.
    Ama bence McLaren ile güçlü yarışlar çıkaracaktır.2012'de sıralama performansı kötüydü.Belki sıralama performansı iyi olsaydı 3 değil 5/6 kez podyuma çıkardı.
    Dediğim gibi bence Perez iyi ve geleceği parlak.Sıralamalar da güçlü olursa şampiyon olabilir.

  32. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Yarış kazanır ama bu pilotlarla şampiyonluk hayal iki kulvardada.Mclaren her ne sebeple olursa olsun Alonso,Raikkonen,Montoya ve Hamilton gibi pilotları rakiplerine kaptırdı.Yani başka bir deyişle her büyük pilot Ferrariyi değil Mclareni tercih ediyor.Ama Mclaren bu pilotları yönetemiyor.Mclaren gibi bir takımın pilot kadrosu bu iki vasat pilot olmamalıydı.Hamiltonı elde tutmaları gerekirdi.Diğer pilot Raikkonen,Hulkenberg,Webber yada Grosjean bile olabilirdi.O 6 şampiyonun yarıştığı dönemde en vasat şampiyon Button dı.Perez ise sponsor destekli ama bir Maldonado değil.Gerçekten çok ama çok kötü bir pilot.Oda Button gibi lastik pilotu.Eğer Mercedesinde aracı çok iyi çıkmazsa daha sezon başlar başlamaz şampiyona 3 pilot arasında geçmeye başlayabilir.Buda f1 için çok kötü olur.Mclarenin en hızlı araca sahip olacağını bile iddaa edebilirim.Ama farklar bu kadar yakınken bu pilotlarla bu iş olmaz.Çok yazık.Perez Mclaren pilotumu yani?Hamilton gidince alınabilecek bir pilotmu?Sutil olsa daha mantıklı olurdu.

  33. ona bir şey demedim zaten kastettiğim neden eskilere ilave yeni sponsorluk anlaşmaları yapılmıyor.yada yapılamıyor.fazla sponsor göz çıkarmaz

  34. Mclaren'in yarış kazanabileceğini sanmıyorum.

  35. checo'nun kaskı çok şık olmuş.

  36. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Araçta çok değişiklşiğin olmadığına katılmıyorum sadece ayrıntılı incelemek lazım.Ön süspansiyon Ferrari gibi Pull-rod seçilmiş fakat geometresi Ferrari'den farklı.Şasiye bağlanan süspansiyon kolu Ferrariden farklı olarak yüksek tasarlanmış bu yüzden yönlendirme kolu doğal olarak düşük yüksekliğe sahip.Pull-rod koluda daha aracın merkezine biraz daha yaklaşmış.Tasarımın biraz daha farklı olmasından dolayı şasi yüksekliği diğer pull-rod tasarımlarındaki yükseklikten fazla olmuş.Turning vane(ler) araca henüz eklenmemmiş ama testlerde araca eklenecektir.Sidepodlar lotusun tasarımına benziyor.Daha geniş hava girişi mevcut ayrıca roll-hoop dediğimiz bölüm keskin bi çizgiye sahip.Araçta en büyük değişim arka süspansiyonda olmuş.Pull-rod trendi devam etsese redbull tasarımına yakın bi tasarım olmuş .Yani alt ve üst süspansiyon kolları geçen seneye göre daha yüksekte birleştirilmiş ve driveshaft'a bağlanmış.Aynı şekilde pull-rod kolu haliyle düşük bi yüksekliğe sahip.Daha önce de yazdım diye hatırlıyorum pull-rod sisteminde bu tarz esneklikler mevcut ayrıca süspansiyon sertliği gibi önemli bi parametreyle daha fazla oynayabilme şansı veriyor böylece ekstra yere basma gücü elde edilebiliyor.Eksik yada hatalı olan yer olduğunu düşünürseniz lütfen paylaşın arkadaşlar:)

  37. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    perezin kaskı hamilton'unkini aratmıyor. tepesi sarı altlara doğru fosforlu da, kokpit içinde yarışlarda izlerken hamilton'ın hala mclaren'de olduğu sanılabilir :))

  38. esas senelerdir aynı sponsorlarla yarışmak meziyettir.

  39. Horizon mu? Verizon olmasın o. Verizon Amerikan GSM şirketi. Vodafone bu şirketin hissedarlarından birisi. Amerika yarışına özel Vodafone yerine Verizon logoları kullanıldı. Anlaşma sene sonunda bitiyor.

  40. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Vettel,Alonso ve Raikkonen kapışır.Mercedes hala belirsiz.Mclaren bu pilotlarla sene ortasında havlu atar.Yazık.Böyle köklü bir takım ve pilotlarına bak.Raikkonen i alsalardı keşke.Perez bence gridin en kötü pilotları sıralamasında ilk 3 e çok rahat girer.

  41. başka alanlara yönelmesi gereken kişi sensin 3 şampiyonluk geldi yanlış olmasın

    4. de tecrübeyle gelecek buraya yazıyorum

  42. Perez'in kaskını da görmüş olduk.

  43. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    20 yarışta maksimum 5 yarış yağmur oluyor.Ama egzoz her yarış ajantaj sağlıyan bir şey.

  44. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel, Mclaren'le kapışır mı bilmem ama, tecrübesiyle şampiyonluk kazanamayacağı aşikar.

    Vettel'i, yanlış kulvarda övüyorsunuz. Tecrübe Vettel'in övülmesinde kullanılabilecek bir kulvar değil. Başka alanlara yönelmelisin Rambo. 😉

  45. Ferrari pull rod'da fiyasko yaşamadı aksine büyük avantaj sağladı bu onlara özellikle yağmurlu yarışlarda.fiyaskoyu ise egzos sisteminde yaşadılar bir çok farklı versiyon kullanarak.

  46. kaç senedir aynı sponsorlar yokmu yeni sponsorlar.nerde bu takımın pazarlama sorumlusu herkes cayır cayır sponsorluk imzalıyor (büyük takımlar).mclaren yerinde sayıyor.ve para kaybediyor.

  47. yok yok, arka iyi paketlenmiş.

  48. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    iyi güzel de biraz daha farklılık bekliyordum o yüzden hayal kırıklığı oldu benim için. şampiyonluk savaşında olsun da o kadar önemli değil.

  49. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Vodafone ile sponsorluğu bitirmemişler miydi ? Son yarıslarda horizon diye bir şey vardı tekrardan mı anlaşma oldu acaba?

  50. bu sene vettel le mc larenler kapışır vettel tecrübesiyle gene şampiyonluğa ulaşır

  51. Felipe Massa Forza Massa avatarı
    Felipe Massa Forza Massa

    Red Bull ve Vettel'i şampiyon tahtından indirebilecek tek takım McLaren.Geçen yıl ki gibi araç çok yırtıcı.

  52. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Arka kanat (drs açıldığında açılan bölüm ) w03 den esinlenmiş daha doğrusu kopayalanmış
    büyük ihtimal sıralama durları içindir

  53. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Araç istediği kadar iyi olsun,Mclaren bu sürücülerle her iki şampiyonluğuda unutsun.Hamilton ve Hulkenberg olmalıydı bu senenin pilotları.

  54. Zaten fazla değişikli beklemiyordum.Ön tarafta pull rod un geleceği geçen seneden söyleniyordu öyle de olmuş.Buna da uygun olarak ön burun yüksek tutulmuş.Arka taraf ta daha eğimli olmuş. Öferrari arka rbr bi nevi.En önemlisi dayanıklılık sorunlarının çözülmesi ve lewisin hız yokluğunun hissedilmemesi.Bunlar da sorun çıkmasa şampiyonluk çok yüksek 😀

  55. Arka tarafı iyi paketlenmiş .

  56. :))))))))))))))))))))))))))))))))

  57. Kurallarda çok değişiklik olmayınca araçlarında değişmemesi normal. Birçok takım en azından dış tasarımda 2012'ye çok benzer araçlarla yarışacaklardır.

    Dediğim gibi MP4-27 sezonun genelinde ve son yarışlarda çok hızlıydı. MP4-28'de bu hızı biraz arttırıp korusun ve dayanıklılık sorunlar giderilsin yine şampiyonluk için yarışacaktır.

    Şimdi merak edilen 3 takım kaldı. Ferrari, Red Bull ve Mercedes. Ben onlarda da büyük değişiklikler beklemiyorum.

  58. 2012 nin klasiklerinden. siftahı ben yapayım (arka taraf iyi paketlenmiş) :))))))))))))))))

  59. değişiklik yok diye kesin bir dille söyleyen ''mühendis''ler var ya çok gülüyorum onlara 🙂 allison'da demedi mi şeytan detaylarda gizlidir diye? belki 200 tane detay var. zaten kurallar aynı, sınırlı kurallar. araç görüntüde çok değişince daha mı süper oluyor? hayır. sezon içinde sene başından sonuna kadar pek değişmeyen araç aynı kurallarla sadece rüzgar tünelinde test edilerek 2-3 ayda nasıl başka bir araca dönüşsün?

  60. Ugur SARIÇİÇEK avatarı
    Ugur SARIÇİÇEK

    Mclerende Lotus gibi fazla değişiklik yapmadan kaldırmış gibi örtüsünü aracın bakalım pistlerde nasıl olacaklar…

  61. Ugur SARIÇİÇEK avatarı
    Ugur SARIÇİÇEK

    Mclerende Lotus gibi fazla değişiklik yapmadan kaldırmış gibi örtüsünü aracın bakalım pistlerde nasıl olacaklar…

  62. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bence pull rod fiyaskosu yaşıyacaklar aynı ferrari gibi hayırlısı artık.

  63. aracın ön kısmı Ferrari felsefesinde. Burun havada+pullrod… Platipus burundan kurtulmak için paneli de kullanmışlar anlaşılan. Fotoşopta iyiymiş karşılaştırma için 😉

  64. Bence 2011 aracına benzemiş.Sadece burun biraz daha yüksek.

  65. harun bodur avatarı

    jenson ve perez hacı mesi giymiş ayağına 🙂

  66. Alın size benden fotoşop 🙂 Burnu havada olan MP4-28.

  67. sidepodlar ve burundaki ufak değişiklikler + pullrod ön süspansiyon dışında tamamen geçen senenin aracı fotoğraftakiler… Yeni egzoz sistemi ile ön ve arka kanatlar hatta difüzör saklanıyordur diye tahmin ediyorum, ki bunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Egzoz konusunda Red Bull'u izlemeseler bile ufak tefek değişikliker olacaktır diye tahmin ediyorum

    bir de sidepodlarda hava girişinin olduğu kısımdaki çıkıntı kurallardan dolayı orda olan, yandan gelen darbelerde pilotu koruma adına koyulan "crash structure" olsa gerek. Hatta "lateral crash structure" diye tabir edilen şey direk onlar. Türkçeye nasıl çevrilir emin değilim ama yandan gelen darbelerde pilotu koruma adına orada bulunuyorlar.

  68. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Ön süspansiyonda pull-rod sistemine geçilmiş gördüğüm kadarıyla.Aracın referans yüksekliği de haliyle daha da düşmüştür ki geçen senede bu yükseklik düşük sayılabilecek bi değerdeydi.Hatta bu sayede platipus buruna geçmesine gerek kalmamıştı.Ayrıca pull-rod sistem daha az hava direnci demek.Sırf süspansiyondan dolayı bile side-podlar aynı kalamazdı ki illaki egzozda da değişiklik vardır.

  69. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Güzel araç.Lotus ta güzel.Büyük farkların olmayacağını tahmin ediyorduk zaten.

  70. Göründüğü gibi 50. yılımızın ilk şovunu yaptık ama aracı tanıtmadık. Sadece gölgesini gördük.

    İlk gördüğüm geçen senekinden daha yüksek bir şaşi olduğu ve aracın arkasının uzadığı. Arka süspansiyonların şeklide bir garipti.

    Ön burun şasi daha yüksek olduğundan daha yatay ve uzun gözüküyor halbuki bence uzunluğu aynı sadece o kıvrımdan kurtulmuş araç.

    Yan hava girişleri biraz farklı gözüktü geçen senekinden.

    Bu arada şov mükemmeldi. P1 i hemen kaldırdılar fazla ayrıntılı foto çekmesinler diye.

    Sesi ile alakalı bir durum vardı aracın özelliği ile alakalı ama onu tam anlamadım.

    Neyse testlerde ilk onboard larla beraber daha iyi aracı anlarız artık seyirciler olarak.

  71. Tüm McLaren fanlarına hayırlı olsun yeni aracımız. umarım ilk etapta araç dayanıklı olur bir şekilde hızlandırırz elbet.

  72. Geçen seneki aracı makyajlamışlar galiba. Hızlı ve dayanıklı olsun da tipi önemli değil. Zaten MP4-27 gridin en güzel aracıydı. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar gelsinde bir bakalım hele. Tekrardan hayırlı olsun.

  73. Evet sidepodların uçları bi garip görünüyor. Başka açılardan da görmek lazım.

  74. Beklendiği gibi çok büyük fark yok aracın görünümünde ama Jenson 'ın dediği gibi içinde bambaşka bir araç olabilir. Umarım daha hızlı ve dayanıklı bir aracımız olur.

    McLaren ciddiyetinde , sade ve güzel bir etkinlik oldu. Jenson rahat ve eğlenceli görünüyordu , ortamı biraz ısıttı ama Sergio biraz heyecanlı gibiydi.

  75. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Değişiklik yok

  76. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Birtek sidepod lar da belirgin bir değşiklik var, button da söyledi zaten görünüşte pek bişey yok ama kaput altında çok fazla değişiklik var diye.

    Hayırlısı bakalım.

  77. Yusuf  Hitay avatarı

    turuncu çıkıyormuş bir de 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir