Caterham'ın diğer pilotu Giedo van der Garde

yazar:

kategori:

2012 yılında takımın GP2 takımına katılan ve aynı zamanda F1 takımının yedek pilotluğunu yapan Giedo van der Garde, 2013’de Caterham F1 koltuğunda olacak.

2008 Formula Renault 3.5 şampiyonu, 2011’de GP2 Asia serisini üçüncü sırada tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon GP2’de iki yarış kazanarak sezonu altıncı sırada bitirdi.

Van der Garde’ın transferi konusunda konuşan takım patronu Cyril Abiteboul, Giedo van der Gardeın geçen sene katıldığı altı FP1 seansından ve GP2 performansından etkilendiklerini ve kariyerindeki bir sonraki doğal adımı attıklarını belirtti.

Giedo van der Garde ise F1 için hazır olduğundan emin olduğunu ve 2013 sezonu için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. “Kariyerim bunun üzerine kuruluydu ve geçen seneki yedek sürücülük tecrübem bana F1’e adım atmak için önemli bir basamak oldu. Şu an motorsporlarının zirvesindeyim ve öğrenmek için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. caterham bu seneyi geçiş yılı olarak gördüklerini açıklamıştı. 2013 aracı geçen yılın aracının evrim geçirmiş hali olacakmış. pek iddialı açıklamarı yok bu sene için, sanırım 2014 e odaklanacaklar.
    bu sene puan alacaklarını zannetmiyorum.

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    GP2'de fazla iyimser hamleleri olsada fena değildi,göreceğiz

  3. Eee? Petrov boşta kaldı? Marussia?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir