Fry: "F138'de Aerodinamik Açıdan 3 Ay Gerideyiz"

yazar:

kategori:

F2012’yi son yarışa kadar geliştirdiklerini için geç kaldıklarını söyleyen Fry “Aerodinamik açıdan çok büyük mücadelemiz oluyor çünkü F138 üzerinde çalışmalara normalden 3 ay geç başladık. Yakalamamız için oldukça fazla çalışmamız lazım. Lansmanın ardından çok fazla değişiklik göreceğiz. İkinci testlerde yeni parçalar olacak ve ardından 3. testlerde büyük güncelleme olacak. Bu açıdan çok fazla değişiklik geliyor.”

“Lansman aracı açısından mekanik ve tasarım alanlarında çok iyi iş çıkardık. Sağlamlık hedeflerimize ulaştık ve çok fazla ağırlık tasarrufu elde ettik. Ancak aerodinamik açıdan bu aracın oldukça geride olduğunu gizleyemeyiz. 3. testlerde gerçek performans seviyemiz hakkında daha iyi fikre sahip olacağız ancak en hızlı olana kadar mutlu olmayacağım.”

“Son 18 – 24 ay içerisinde çalışma yönteminde çok büyük değişiklikler yaptık ve yaptığımız gelişmelerden memnunum. Ancak gelişmemiz asla yeterli hızda olamaz. Gelişmek için hâlâ yapmamız gereken şeyler var. Melbourne’e gelip en hızlı araca sahip olduğumuzu kanıtlayana kadar asla mutlu olmayacağım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ''kopyala -yapıştırla olmaz bu işler.
    taklitler sadece orjinallerini yaşatır''

    sezon başını bir hatırlayalım bakalım sauber arka tarafını kim kopyaladı bir yazın sonra devam edelim

    sevgili sadece muhalefet meşrubat sempatizanları..

  2. 2013 RAMBO sezonu açılmıştır tüm F1 camiasına hayırlı olsun :)))

  3. ferraride görüntü varda ses varmı görücez 🙂

  4. Geçen seneden kötü olmayacağı kesin, geçen sene 6 ay yeni aracın üzerinde çalışıp, sonra piste çıkarttıklarında rüzgar tüneli verilerinin çoğunun çöp olduğunu fark ettikten sonra iyi toparladılar… Geçen seneki problemi yaşamazlarsa 3 ay rahat kapanır.

    Tabi bir de aracın mekanik özelliklerinde ki gelişimlerden umutlular, motor ve vites kutusunda, Kers'te, elektronik sistemlerde yenilikler mevcut, ön ve arka süspansiyonlar yenilendi, ağırlıktan tasarruf ettiklerini söylüyorlar. Eğer Toyota Rüzgar tünelini iyi anlayıp çalışmalarına devam ederlerse en öndeki diğer takımlarla savaşacak hale gelir bu araç…

  5. fakat FOTA'dan ayrılmaları için önce katılmış olmaları da gerekiyor değil mi? arkadaş 2009'dan beri sınırsız kaynak diyor, oysa 2009 yılında benim bildiğim kadarıyla Ferrari FOTA'daydı, 2012 başında FOTA'dan ayrıldıklarını hatırlıyorum. Demek istediğim arkadaşın verdiği aralığın çoğunluğunda kaynak kısıtlaması söz konusuydu, ama evet unutmuştum FOTA'dan ayrıldıklarını 🙂

    Ve 2012 sezonunda kendilerini geçen Red Bull'da FOTA'nın üyesi değil şu sıralar.

  6. Ufak bir uyarı: Eğer ingilizce kullanacaksanız düzgün kullanın. "i" harfi büyüdüğünde "I" olur.Marjinal olayım derken madara olmayın…

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Oha Bismillah.

  8. FOTA'dan ayrılanlar kaynak kısıtlamasına uymak zorunda değil bildiğim kadarıyla. RB, TR, Sauber ve Ferrari FOTA'dan ayrılmışlardı.

    Tünel ve test yasaklarını FIA denetliyor sanırım, onlara uymak zorundalar elbette.

  9. atı alan red bull çoktan üsküdarı geçmiş sen hala bi teselli arıyosun avanti :):)

  10. Fry'ın ne dediğini çok iyi anlamışsın rambo.Yorumlardan belli oluyor.

  11. yarışlar yarın başlasa sizin için daha karlı olurdu 1.5 ay geç başlaması sizin 6 dan daha fazla yarış kaybetceğiniz manasına gelir :):))

  12. Hesaba bak.Yarışlar yarın mı başlıyor ?

  13. Son yarışa kadar 2012 aracını geliştirmek demek epey kapsamlı bir olay aslında. Arabanın nelerinin çalışmadığını anlamak, İtalya'daki rüzgar tünelinde neler yamuk ona bakmak, İtalya'daki rüzgar tünelini düzeltmeye çalışmak, Toyota'nın tünele her şeyi uyarlamak, orada araba geliştirmek, hepsini 2013 aracına aktarmak.

    Normal yani. Gelecek sene yani 2014 aracının hazırlanması için 3 ay geri kalmak da gerekiyor.

  14. bu iş yetenek işi öyle kopyala yapıştırla olmaz 3 ay demek en az 6 yarış galibiyetinden olmak demek işleri çok zor

  15. Bunun böyle olmasına şaşıran yoktur.Bu zaten bilinen bir şey.Bence 3 ay az bile bir süre.Aylarca rüzgar tüneli kullanmadıktan sonra o açığı 3 aya indirmek bir başarıdır ve Pat Fry gibi hep doğruları söyleyen biri de en hızlı olmak istiyoruz dediyse bu araç kesinlikle rekabetçi olarak sezona başlayacaktır.

    Aracın lansmandakinden farklı olacağını az çok tahmin ediyorduk.Çünkü arka kanat ve sidepod tamamen 2012'nin 2.yarısındaki araç ile aynıydı.Ayrıca ön kanat end plate'i de geçen senenin aynısıydı.Bu alanlarda büyük değişiklikler olması muhtemel.Hayırlısı.

  16. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Adam diyor ki F2012-i son yarışa kadar geliştirdik. Burası çok komik olmuş. Sanki sona kadar ilk sıralarda kaldık. Böylü devam etseydi Lotus ve Force İndia da geçecekti bizi. Mantıklı şeyler söyle Pat Fry. O zaman RBR ve Mclaren de son ana kadar araç geliştirdi. Hatta Mclaren hiç şikayet etmedi. Belki bu yıl hızlı ola biliriz ama en hızlı olma konusunda pek umutlu değilim.

  17. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    fry amca ''pat'' diye birşey söyledi yerinden ''fry''ladı gözlerim… okuyamadım bile doğru düzgün. f1 in en köklü en prestijli, hemen hemen tüm pilotların rüyalarını süsleyen büyük takıma yakışmayan hareketler bunlar. ama yinede kendi adıma bu araçtan beklendim yüksek… hadi hayırlısı.

  18. hani belki unutmuşsundur diye yazıyorum, sınırsız kaynak diye bir şey yok, kaynak kısıtlaması söz konusu, bundan dolayı rüzgar tüneli kullanımından tut çalıştırdığın insan sayısına kadar kısıtlama mevcut. Test kısıtlamasından bahsetmiyorum bile…

    şöyle bir hatırlatayım dedim

  19. görkeMassa avatarı

    ferrarideki herkesinnn demeçlerini verdiler.massanın vermediler paylaşmıyor bu sitede ayıptır

  20. Felipe Massa Forza Massa avatarı
    Felipe Massa Forza Massa

    Allah aşkına bu nedir arkadaş ya?2009'dan bu yana bir aerodinamik sorunlarını çözemediler.
    Hadi başka takım olsa sesimi çıkarmam ama koskoca Ferrari hala bu sorunu nasıl çözemiyor!Yılların takımı Ferrari'ye böyle şeyler yakışmıyor!
    Artık taraftar bıktı 2009'dan beri aynı sorunu duymaktan!Her sene bir aerodinamik şikayeti duyuyoruz bu ne ya?!Sınırsız maddi imkanı olupta hala beceremiyorsalar F1 ile hiç uğraşmasın Ferrari.
    Yazık arkadaş yazık!

  21. Ferrari%100 avatarı

    Bu senenin ilk yarışından itibaren F138 kesin hızlı olacak bence hiç panik yapmaya gerek yok

    RBR yi çok merak ediyorum acaba basamaklı burun olacakmı olmayacakmı????

  22. kopyala -yapıştırla olmaz bu işler.
    taklitler sadece orjinallerini yaşatır.

  23. Ben bu araçtan umutluyum. bekleyip görelim

  24. Ancak aerodinamik açıdan bu aracın oldukça geride olduğunu gizleyemeyiz.

    Ferrariden pek bişey beklemeyin demek istiyor bu sene.en azından ilk yarışlarda

  25. thechosenone avatarı

    ferrari şimdiden taraftarlarına fazla ümitlenmemeleri gerektiğini hatırlatmış. Bahaneler, bahaneler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir