Magny-Cours'da 2.Antrenmanda Alonso Sürprizi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’un evi Magny-Cours’da ikinci antrenmanda en hızlı isim oldu.

Sabahki seansın en hızsı Felipe Massa ise küçük bir farkla ikinci olurken sırasıyla takım arkadaşı Kimi Raikkonen ve McLaren pilotu Lewis Hamilton takip eden isimler oldu.

Sebastian Vettel, Toro Rosso adına etkileyici bir 5.lik elde ederken şampiyona lideri Robert Kubica seansı 6. olarak tamamladı. Onu, McLaren’den Heikki Kovalainen 7.likte takip etti.

Donuk sabah seansının arından ikinci antrenman seansı, daha heyecanlı geçti, hem yakın mücadele oldu hem de olaylar. Artan sıcaklıkla pilotlar, kaymaya başladı ve bazıları kaçış alanlarına bazıları da pist dışında çakıl alanlara girmek zorunda kaldı.

Hem McLaren’ler hem de Ferrari’ler, seansın ilk yarısında liderlik koltuğuna oturdu. On dakikanın ardından ilk hızlı turu Hamilton attı ve Massa’nın liderliği almasına kadar 15 dakika liderlikte yer aldı. Kısa bir süre sonra Kovalainen, ardından da Raikkonen liderlik koltuğuna yerleşti.

Ama Massa, seansın ortalarında 1:15.854’lük turu ile cevap verdi ve Raikkonen’den 0.148 saniye daha hızlıydı. Bu süre, seansın bitimine 7 dakikka kala Alonso’nun 0.076 saniye ile liderlik koltuğuna otutrana kadar Massa’ya ilk sıra için yetiyordu.

Seansın başlarında Alonso, 180 derece virajında dışa taştı ve son şikanın çıkışında kaymayı toparladı.

Hamilton, Jarno Trulli (Toyota) and Massa, Estoril’de çakıl alanı yüksek hızla gezen pilotlardandı. McLaren pilotunun seansın orta bölümündeki olayı, kendisini yeni bir ön kanada geçmeye zorladı. Massa’nın sonlardaki hatası ise yumuşak lastiklerdeki sürüşünü etkiledi.

Seans boyunca süreler oldukça yakındı ve 90 dakika sonunda 13 araç, 1 saniyeden küçük bir zaman dilimi içinde yer aldı.

Seansın sonunda pilotlar, bayrakların sallanması ile birlikte yeni güvenlik aracı elektronik sistemini denedi. Bu cihaz, henüz gelişiminin ilk bölümlerinde. 

1 F. Alonso Renault 1:15.778 37
2 F. Massa Ferrari 1:15.854 24
3 K. Räikkönen Ferrari 1:15.999 42
4 L. Hamilton McLaren 1:16.232 29
5 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:16.298 42
6 R. Kubica BMW 1:16.317 35
7 H. Kovalainen McLaren 1:16.340 36
8 N. Heidfeld BMW 1:16.458 43
9 N. Piquet jr. Renault 1:16.543 39
10 D. Coulthard Red Bull 1:16.572 36
11 N. Rosberg Williams 1:16.682 42
12 J. Trulli Toyota 1:16.743 43
13 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:16.758 42
14 K. Nakajima Williams 1:17.002 32
15 T. Glock Toyota 1:17.092 39
16 M. Webber Red Bull 1:17.106 38
17 J. Button Honda 1:17.244 37
18 G. Fisichella Force India F1 1:17.394 42
19 R. Barrichello Honda 1:17.591 27
20 A. Sutil Force India F1 1:17.868 33

Yorumlar

  1. hamilton doguştan f1 ci alonso hamiltonla kıyaslanmaz lütfen hamiltonla alonsoyu yanyana yazmayın.

  2. yarış günü yağmur yağma olasılığı kaç bilen var mı

  3. sinan  bilir avatarı

    burda kimin nasıl ve nereye yaptığı belli yasin.hiç boşuna çamur atmayın.her BMW haberinin altında reno yorumu görmekten sıkıldım artık.son derece yavaş bi arabanız var ve en hızlı takımlardan birine her fırsatta çamur atıyosunz.insan da biraz utanma olur.neymiş kubica çok zorlamışta olmamış.yaw bi insan bukadarmnı anlamaz şu spordan.antreman bu antraman.puan ve herhangi bi ödülü yok.alonso değil sutil 1. olsa napıcaksınz india çok güçlenmiş renoya yaklaşmışmı diyeceksinz.daha antremanın ne olduğunu bile kavrayamamışsnz.reno taraftarı olduğunuza göre en erken 2005 te başladnz izlemye.ozamandan beride nekadar spor hakkında bilinçlendiğiniz belli.renocular saçma sapan yorumlarını kesmedikçe bundan sonra bende renonun her haberinin altına olucam buda böyle biline.

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    İstermisin bu adam ilk beşe girsin, ne gülerim varya..

  5. Reno vites kutusunu dağıtır yine yarışın ortalarında.

  6. bırakın tartısmayıı beeeeeeeeeeee naptık hırvatlarııı hheheheheheheh yer gök inlesin bu sesi dinlesin hep seninleyiz Türkiye

  7. Rakkathebest  avatarı

    fantastic bi yorum olmus haftasonuda fintastic olsun

  8. Bi alttaki yorumu yapan arkadaş ne düşünüyordu çözemedim ama, bence Ferrariler açık ara favori, onların arkasında ise ne yapcağı belli olmayan bir 4 lü var, Kubica, Kovalainen, ALonso ve Heidfeld… Lewis'e gelince, yarın şansı yaver giderse podyuma bile çıkabilir, ama aynı şekilde zorlarken arkalarda bir hata yapıp puan bile alamayabilir. Yarışı kazanması mı? belki yağmur işin içine girerse…

  9. Rakkathebest  avatarı

    bu arada cumartesı acık pazar kuzeyden gelen yagmur bulutlarıyla fazla yagmur rıskı varmıs zaman zaman sıddetını arttıablırmıs ısler karısıcak yıne

  10. ogun savaş avatarı

    Alonso ya fransa ve ispanyada yarışmak ayrı bi gaz veriyo sanırım ama sonucunda pek ii işler olmuyo açıkcası 😀 pazar öğleden sonra sonuca bakmak lazım finishi görmek yani ferrari içinde aynı şey geçerli bu güvenlik kuralıyla bmw süprizi gibi bşey olablir 😀

  11. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    antremanları internetten izledim araç üstü kameradan ferrari ile renaultun sürüşlerini izledim ferrari su gibi akarken alonso adeta R28 le savaşıyor yolda tutmak için .Bence ne olursa olsun büyük iş başarıyor alonso küçümsememek gerekiyor

  12. gercekten cok heycanlı bi haftasonu bizi bekLioo.. 🙂
    FERRARİ !

  13. utku kardeş 2 ferrari bir birine girerse birileri için iyi olur gene duple yaparlar hepsi bu olur alıştılar tama

  14. kimi massa çekişmesi olacak herhande 2 ferrari de birbirine girmesin de….)

  15. 2 antrenman sonucu da oldukça güzel. bravo massa böyle devam.

  16. katılıyorum power..

  17. kiminin uzun sürüşlerde attığı stabil turlar yarışta çok güçlü olacağını gösteriyor

  18. ferzan dag güzel acıklamışsın 🙂 bende senin gibi düşünüyorum.. 🙂
    ama Kimii için haftasonuu en iyisi olsunn ! 🙂

  19. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Bu sefer oldu galiba.Alonso çok şaşırtacak sizi arkadaşlar.Şimdi dalga geçiyorsunuz ama yarıştan sonra görüşelim hep beraber mümkünse 🙂

  20. sinan bu linkten bakabılırsın yenı arka kanada:D

  21. Rakkathebest  avatarı

    yagmur yuzde kac cumarterı ve pazar

  22. yarınki yarıs normal sartlarda birincilik icin massa kimi cekisecektir.massa muhtemelen pole icin en kuvvetli aday.kimi ise yarıs performansı massadan biraz daha iyi.birde ferrari bu iki pilota nasıl strateji verecek buda yarısın sonucunu etkileyecektir? ücüncülük icin en kuvvetli aday kubica belki kovalinen zorlayabilir ama zannetmem.kovalinen ,hiedfield ve alonso diger sıralamadakiler hamilton ise kuvvetle muhtemel bunların arkasında kendine yer bulacaktır.ama yarıs bu hatalar,kazalarla güvenlik aracı,yagmur,dayanıklılık her seyi değiştirebilir.

  23. tolga soydan avatarı

    lada =) mclaren en az 0.3 hızlıdır herhalde.BMW çok iyi ama 2 takım daha iyi. =))

  24. sinan  bilir avatarı

    :D:D evet euhueh tahsin.BMW bu noktaya öyle hızlı geldiki bazen ben bile yok artık mclarenle boy ölçüşemiyoruz falan diyorum.bu psikoloji üzerimizden atsak iyi olur artık 😀 bu arada cidden ben renonun 2 farklı kanadını bekliyorum ben.çünkü antremanları canlı izledim ama renoda farklı bi parça göremedim.

  25. Rakkathebest  avatarı

    lada 😀

  26. sanırım heidfeldin çalışmaları biraz işe yaramış eskiden antremanlarda kubicadan baya bi daha yavaş kalıyodu

  27. tolga kubica'nın altındaki lada'mı :))

  28. tolga soydan avatarı

    antrenmanları izleyemedim videolar olursa çok ii olur TRF1 yöneticileri =) =)

  29. tolga soydan avatarı

    kubica 2 gömlek üstün olabilr ama heikinin altında mclaren var.kimide 40 dan fazla tur attı massadan nerdeyse 20 tur fazla attı.çok fazla veri var elinde.zaten hızlı tur atarken son sektörde hatta yaptı sanırım.

  30. bence kimi aracı hiç ama hiç zorlamadı

  31. Rakkathebest  avatarı

    yanı dogru solemıs vahit ne desın alonso cular 1 turluk benzın mı vardı desınler yada alonso kotu mu desınler kı bence suprız olmadı cunku sabahta derecelrı ıyıdı motor sournuna kadar pazar yagmur var dıyordu bırı oleyse favorı fln kalmaz ortada

  32. ben rai de o kazanma hırsını göremedim

  33. ErhanF1 haklı olabilirsin.yarın boş diye tabir ettiğiniz yakıt yüküyle çıkıp polü alabilriz belki.bu aslında avantaj olabilir. alonso önde başlarsa fark açabilir.bide bu pistte geçiş zor.o yüzden 4. lüğü olmadı en kötü 5. liği alabiliriz.

  34. vahit başol avatarı

    buRDa baya kıskırTıcı yorumLar var anlayamıyorum ya.tamam aLonso poDyuma cıKamaz yarıs kaZanamaz haTTa ve haTTa ılk ona bıle gıREmez yaRısta ve sıraLAmada aRkaDAslaR.bakın bır gErcek vaR aLosno hızlı tamam ama ferrarı kaDAr aSLa oLmaz bunu bıZDe bıLıyok aRkaDASLar.buRDakı aRKADasLArın SevınMesını ne kADAr cok goRuyonuZ ya nıRakın sevınSıNLer.kımı bırncı oLunca butun kıMıcı aRKADASLar sevınmıyomu yerı gelıyo hakksız oLsa bıLe toz kondurmuyomu aynı sey mclaren cıLer ıcınde geCErlı onLARda sevınmıyomu sevınecekLer tabı en DOğal hakkLarı bu.bıRakınDa aLosocu ve renoCu arkaDAsLarda sevınsın,.tamam sız hakLısınız alonso bu tur atarken az benZın yuku ıLe atmıs oLabılır.bız demıyokkı alonso bırıncı olacak polu alacak sadece gostermıs oLdugu hırsa ve azıme ARtı aracı beLkıd elımıTlerının ustunde sUrmesıne sevınıyOz.bu KADar on yargıLı oLmayaLım arkaDAsLar.hadı pAZAr gunu aLonso bırınCı oLdu ne dıYeceksınız burAsı foRmuLa1 heRSey oLabılır.kım derdıkı kanadada kımı ıLe hamılton yarıs dısı kalacak aynı zamanda demekkı oLuyomus.onun ıcın bostan yere bırbıırnızı kırmayın ya.benım yarısta favorum massa ve kımı,sıralamada bence 1:massa 2 alonso 3:kımı 4:hamılton.beLkı aLonso bır suprız yapabıklır sıraLamada,herKese hayırLı akSamLar araDAsLar:)))))))

  35. tolga istersen heikki ile kubica'yı yer değiştir kubica heikki'den iki gömlek üstün bir pilot.

  36. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar ne reno nede BMW ferrari ve mclaren varken en iyi 3.lük için uğraşırlar.ne polünden bahsediyosnuz.bi sorun olmassa ferrari duble yapıcak çündü lewis gerilerde.heikide 3.olur normal bi yarışta.kubica 4 heidfel 5 alonso 6 olabilr

  37. sinan  bilir avatarı

    yok erdalcım ilk mesajlara bakarsan aslında alonsoyu tek favori gösteren ben değilim.ben sadece pembe olan rüyaları biraz daha pembeleştirdim.keşke haklı olsan ama heidfeldde şuan favori değil.hani bahiste oranlar olurya.oran versek.şuan 1-2 massa 1-2,5 rai 1-5 kubica 1-10 heidfeld filan olur.bana sorarsan alonsonun galibiyet ihtimali 1-40 podyum ihtimali 1-20.

  38. Rakkathebest  avatarı

    umarım kımı_ecem…. de tartısmayın yav daha bu 2 ncı antremandı kesın favorıler ortaya cımıs hemen 😀

  39. İspanya Alonso nun eviydi. Yarışta bir şansları yoktu onlarda boş depoyla pol almaya çalışmıştı. Şimdide Fransa da Renault un evindeyiz. Yarın büyük ihtimalle Renault lar boş depoyla pol almaya çalışacak. Burdaki Renault taraftarlarıda çıkıp nası aldık polü diyecek. Yarışta değişen birşey olmayacak. Ferrari ve McLaren en hızlı 2 takım BMW arkalarından gelecek Renault da 4. en hızlı olur diye düşünüyorum.

  40. erdal çoban avatarı

    Sinan,neden dalga geçyorsun arkadaşım?Alonso Massayla favoriymiş.Alonun favori olmadıgını herkes biliyor.Böyle kışkıtıcı konuşup milleti birbirine düşürmesen daha iyi olur.Benim favorim Heidfeld.

  41. sinan  bilir avatarı

    bu arada antreman 2 deki derece massanın sabahki derecesinden yaklaşık yarım sn yavaş.Massa şuan alonsoyla beraber mutlak favoridir.

  42. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu filmi İspanya2da görmüştümm…umarım bu defa öyle değildir.

  43. rakkathebest ewet genelde aynı şeyleri düşünüyoruz.. 🙂 umarım istediğimiz gibi olurr !

  44. Arkadaslar BMW ve Renault kıyaslanması saçma olur.Bir takım şampiyonluga oynuyor diger takım orta sıralardan kurtulup yukarıdakilere yaklaşmaya çalışıyor.Gerisini artık siz düşünün.

  45. erdal eline sağlık kardeş çok güzel demişim özelliklede bmw ye

  46. evet apex hızı benimde dikkatimi çekti.en yakın rakibini bilmem ama takım arkadaşına 11 km/h fark attı. alonso aracından maximumu ( hatta bazen fazlasını) almayı başaran ender pilotlardan. bana söyledin demiyorum ama kendi adıma bunlar zafer naraları değil.bariz sevinç naraları. hala podyumun çok zor biyerde olduğunu anlayabliyorum. ama güzel bir gün sonuydu bizim için.tabi f1 de

  47. onur aybars avatarı

    1998'den beri McLaren taraftarıyım. Takımlarda Williams ve BMW, pilotlarda ise Kimi ve Alonso'yu beyenirim. Bu yarışta BMW ve Alonso iyi iş çıkarırsa sevinirim.
    Ortalık daha da gerilmeden gelsin şu pazar…

  48. Rakkathebest  avatarı

    kimi_ecem sende benım ruh ıkızımsın hep aynı dılekelrde bulunuyoruz 😀 neee yarısın mutlak favorsii hamilton mı ? naptin arkadasım yav :S

  49. sinan  bilir avatarı

    bu arada bi VettelSever olarak geçe yarışın mutlak favorisi hamiltondan sadece 0.066 uzakta olduğumuzu görmek çok güzel.nerdeyse geçicez mclareni az kaldı.haydi bastır Toros Rosso.

  50. korkalım mıı ? :DD

    alonsodan uzun bi zaman sonra böyle performans görmek güzel oLdu.. umarım sıralama 1. kimi 2. massa 3. alonso olur.. onu podyumda görmek isterim.. 🙂

  51. tek korkum son viraj. inşallah yarın kazasıs belasız yarışı bitiririz. kabul ilk 3 biraz hayalperestcilik ama herşey biraz hayelle başlar.

  52. erdal çoban avatarı

    Bir Alonsocu VE McLarenci olarak,Renault ve Alonsoyu tepede görmek beni üzmedi.Biz olmazsak Renault olsun.Şimdi hemen zafer şarkıları söylemek çok yanlış olur Renaultcu arkadaşlar.R28in geliştigi bir gerçek,ve podyum savaşı vermeye çok yaklaştı Renault.Alonso aracı çok zorladı,limitlerini aştıçApex hızlarında bir virajda en yakın rakibini nerdeyse 10km/s taktı.Bu onun ne kadar hızlı ve hırslı oldugunu gösterir.Arka kanada dikat etmedim,ama faydası var gibi.

  53. valla olay arka kanattamıdır bilmem ama F.Alonso yazısının yanında kırmızı 1 i görmeyeli baya olmuştu. yüzümü güldürdün. inşallah devamı gelir.

  54. tahsincim sen merak etme ben torusumada renault u mada iyi bakarım hem öyle ön kanada keçi boynuzu yapmakla bu işlet bitmiyo bu arada kendine iyi teselli veriyon

  55. sinan  bilir avatarı

    renocu arkadaşlar renonun bu antremanda kullandığı 2 farklı arka kanadın linkini koyabilirlermi bende çok merak ettim bu kadar fark yaratan şey neymiş.tahsin bu arada cidden ben fena korktum öyle ciddi ciddi söyleyince bi garip oldum 😀

  56. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    mükemmel ya 2 senedir bu kadar hızlı gelişterselerdi bu aracı ne güzel olurdu şimdi en en iyi umudumuz podyum değil yarış kazanmak olurdu hatta dünya şampiyonluğu

  57. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Tahsin kardeşim saol bilgi için evet güzel arka kanat işe yaradıysa renonun ne mutlu tekrar teşekkür edrim tahsin kardeşim saol

  58. Rakkathebest  avatarı

    tebrıkler alonso ya valla 1 kımı 2 massa 3 alonso olursa super olur alonso yuda podyumda gormek gusel olur aslında sene basında renaultta bu svasın ıcınde olur dıyordum ama bugun dıger dıkkat ceken ısım ıse vettel gercektende superdı bu arada uzun duzlukte pılotlar dısarı cıkıyorlar ve massa ve bır kac pılot daha duvara carpam tehlıkesı aysadı pıste donmek ıcın acele ederken

  59. bmw'lerin cuma günü hızlı olduklarını kim görmüş eğer her cuma ilk 2 sıraya yerleşip bu gün berbat bir gün geçirseydik tamam yorumlarında haklısın ama BMW antremalarda her zaman yarış ayarı yapar bu arada sen BMW'ne bak demişsin bakıyorum sende pazar günü torosuna iyi bak tamammı pınarcım.

  60. yasin race freaks adlı siteye gir orda bütün resimler var antremanların yeni arka kanadı görürsün orda.

  61. tahsin dalganı sen geç bakim pazar günü bir yere kaybolma ok sen kendi BMW vene bak

  62. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Tahsin millete ver gazı ver gazı valla iyi götürüyon macı helal sana kardeşim

  63. ben her zaman burdaydım valla ben bir yere kaybolmam merak etme hayır yani siz ispanya yarışından sonra ortalıktan kayboldunuz ya ondan söyledim ben ispanyadaki gibi kaybolmayın ortadalıklardan :))) (pazar günü görüşürüz)

  64. yeni arka kanat cok ince gibi geldi bana fotoları bi görsek bu fotodaki eski arka kanat yenisi biraz garip gibiydi 6-7 tur attı fernando ama baya iyi gibi geldii bana sonuc nolcak acaba :D:D

  65. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Sen hiç merak etme başına çok geldi galiba öyle olaylar desene seni görmessem merak etmem artık heh böyle söyle baştanda bende merak etmeyeyim seni kardeşim saol

  66. sinan bence diğer takımlar yarın ve pazar günü piste çıkmasınlar baksana reno çok hızlı rahat bir duble yapıcaklar kesin 3.bile 2-3 tur geriden gelicek galiba. :)))))

  67. KUBİCA çok çalıştıda olmadı bir türlü

  68. KUBİCA çok çalıştıda olmadı bir türlü

  69. o virajlara girişi çıkışı bile valla zevk veriyor alonso nun bu bile yeter RENAULT F1 TEAM

  70. sinan  bilir avatarı

    ayvayı yedik alonso ve reno fırtınası geliyor…

  71. merka etme belgin ben herzaman burdayım önemli olan senin bir yere gitmemen hayır yani saat 16.00'dan sonra işin çıkabilir evinde elektrikler kesile bilir ondan korkuyorum bizi güzel yorumlarından mahrum bırakma :)))))))

  72. büşra eren avatarı

    bu tur zamanı bile yüzümüzü güldürmeye yetti.. Fernando'nun açıklamasını sabırsızlıkla bekliyorum…

  73. nelson dada gelişme var gibi yasin kardeş yarın ki sıralamalarda 8 girerse yeter

  74. yeni arka kanat umarım çözüm olur şimdilik süper gözüküyo ama sonucu yarısta gorucez burası evımız cok basarılı olmalyz:D

  75. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ya bu arada kimi 42 tur attımı ya

  76. FERNANDO ALONSO bu bile yeter alonsom renault f1 team bir gün mutlaka yarıştada görücez hepinize saygılar

  77. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Tahsin kardeş yarış sonrası burda olursan sevinirim kardeşim dertleşiriz

  78. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    pilotlar cok zorluyo baksana kimi harici herkes dışarıyı ziyeret etti:D bu arada ferrrari dublesi gelio

  79. hamilton köprü kanat kullanmadıı ilginçç..

  80. ferrariciler mclarenciler BMWciler korkun alonso ve reno geliyor :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  81. yeni arka kanat sanırım müthiş oldu arka kanat ve rüzgar tüneli sıkıntısı çekıyoduk alonso bu hızlı turları yeni arka kanatla attı önce eski arka kanatla cıktı sora pite girip yeniyi taktı ve sonuç :D:D umarım bu arka kanat harbıden çözümümüz olur ön kanat ve süspansiyonlardada güncelleştirmeler var takım iyi çalısıyr ıyı yolda tskkkrler fernando:D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir