Montezemolo: "Kararları Alonso Değil, Ferrari Verir"

yazar:

kategori:

Sezonun ilk test seansında Fernando Alonso’nun bir gün çalışması gerekiyordu ancak Alonso’nun yerine takıma yeni getirilen İspanyol sürücü Pedro De la Rosa’nın piste çıkacağı duyuruldu.

Bu duyurunun ardından Alonso’nun kendi test seansını De la Rosa’ya vermek için testlere katılmama kararı aldığına dair iddialar ortaya çıktı.

Bu iddialar üzerine Montezemolo “Kararlar Ferrari tarafından alınır, Alonso tarafından değil.” dedi.

Alonso ise Autosprint’e konuştu ve tatile ihtiyacı olduğunu söyledi. Alonso “Son şampiyonanın, çok zorlu geçen şampiyonanın ardından bir çok PR etkinliğine katıldık ve Ocak ayının ilk yarısında çok fazla seyahat gerçekleştirip etkinliklere katıldım.”

“Bu yüzden ilk testlere kadar hazır olmam mümkün değildi. O dönemi sıcak bir ülkede fiziksel çalışma yaparak geçirme kararı aldık.” dedi.

Alonso ayrıca ilk testleri kaçırmasını önemsemedi. Alonso “Sezonun ilk testlerinde genel izlenimlere bakılır. Performans için gerçek çalışmalar yapılmaz. Bu yüzden çok şey kaçıracağımı sanmıyorum.”

“Ancak yine de takımla bağlantı halinde olacağım ve her şey hakkında uzakta olsam bile bilgilendirileceğim. Ancak dinlenebileceğim son haftalar bunlar çünkü Kasım ayına kadar artık dinlenme yok.” dedi.

AS’ye konuşan Alonso “Ferrari’de birbirlerini tamamlayan başkalarının olması çok şanslı bir şey. Felipe ve Pedro, neredeyse hepimiz aynıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    takma artık onları ben de bıraktım takmayı sadece gerekli habere gerekli yorumları yapıyorum istedikleri cevapları versinler umrumda değil

  2. Bazıları Alonso'yu Montezemolo zannettiği için bu açıklama gerçekten gerekliydi.O arkadaşlardan burada da var.Sırf Santander var diye Alonso patron.Zaten Ferrari'nin hiç parası yok da Santander'e kaldı…Yav he he !

  3. doğru mu alonso

  4. Muammer UYAR avatarı

    Montezemelo : Bak dinle adam ne diyo 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir