Sauber'in Küçük Sidepodları Formula 1'in Yeni Trendi Olabilir

yazar:

kategori:

Sauber, C32’de sidepodları açık bir şekilde küçülterek herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Takımdan yapılan açıklamada bu tasarımın ilham kaynağının Perez’in 2011 Monaco GP hafta sonunda geçirdiği kaza olduğu söylendi.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, Sauber C32’nin sidepodlarının bir önceki araca göre 10-15 cm daha dar olduğunu söyledi. Bu sidepodlar ile Sauber sürüklenmeyi azaltarak difüzöre ve arka kanada giden hava akımını iyileştiriyor.

Bu sistem büyük fayda sağlarsa bu durum diğer takımlar için olumsuz olabilür çünkü benzer bir sistem için takımların yeni şasi hazırlamaları gerekecek. 

 


Yorumlar

“Sauber'in Küçük Sidepodları Formula 1'in Yeni Trendi Olabilir” için 5 yanıt

  1. Geçen seneki tasarımcıyla bu seneki farklı. James Key idi geçen sene, sezon başında STR'ya geçmişti.

  2. Tabiiki yorumlamak gereklidir.Şimdi… testler sırasında bilmem birşeyle karşılaşırlarmı ama Ferrari motorla (yüksek ısı fazla güç) aracınızı çalıştırırken bunu kullanmak belli bir miktar hesapdan geçmelidir.Diyelimki; gerçekden de çalıştı ; o zamanda Ferrari yi sorgulamak gerek.Ferrari nin bu sezonki sidepodları geçen seneden daha küçük değil ve geçen sene soğutma sistemleri sorunsuz değildi.Burası önemli bir noktadır… hız kazanmak adına hava dirençlerini düşürmek tasarımınızdaki ana düşüncelerden birisidir ama sistemi öteleyen güçleride unutmamanız gerekir.Motoru yeterince soğutmazsanız (bunu bir fan ile yapma imkanınada sahip değilsiniz) iyi bir pozisyondayken aracınızın yanan patlayan kısımlarından dolayı başka takımları sorgulayamazsınız.AŞırı ısınan motorunuz biryerlerini bozabilir yada mekanik yükünü ve formunu kaybedebilir.SOnrasında.. yok biz çok hızlıydık ve liderdik herkese fark basmıştık ama mekanizmamız engel oldu diyemezsin.O kısımda sadece motor soğutması olmadığı ve hidrolik soğutması yağ soğutması gibi bazı sorun oluşturabilecek kısımlarda olduğu daha ince detay gerektiren bir durumdur.Ferrari uzun zamandır küçük sidepodlar üzerinde haberler yayıp dururken bu denemeyi Sauber e yaptırıp kendine uydurursa bunuda makul karşılayabilirsiniz.Ferrari üzerinde küçülme amaçlı olarak çalışmasına rağmen küçültmediğinde bu sistem adına soru işaretleri sunuyor.Biliyoruz ki; Ferrari nin aracının ilk testlere çıktığında ortalığa ajans edilmeyen baş sorunlarından birisi sürüklenmeydi.Bunu halletmek adına ne yaptıklarına dair bir kaç tasarım haberi geldi ama bilhassa çalışmayan arka kanadın bu sorundanda fazlaca etkilendiği aşikarken dış yapı bakımından çok özel bir değişim göremedik.

  3. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bu sistem getiri sağlıyor olabilir ama, araç sadece bu sistemle çalışmıyor. Diğer alanlarda ne kadar başarılı oldukları gösterecek durumları.

    sauber tasarımcısı çok zeki birisi, geçen sene egzoz tasarımlarını redbull kopyaladı, sidepod üzerine kanatlar koydu mclaren denedi, bu sene de sidepodlar var ama onları değiştirmek çok kolay değil. 🙂

  4. Felipe Massa Forza Massa avatarı
    Felipe Massa Forza Massa

    Sauber F1 çok üretken bir takım haline büründü.Acaba sezonu ilk 5 içinde bitirebilirler mi bu yıl?

  5. Sauber'in geçen yılki fırtınasını sürdürmesini ve Hulkenberg'in takıma podyumlar yaşatmasını umuyorum. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir