Hamilton, Mercedes'te Şimdiden Zorlamaya Başladı

yazar:

kategori:

Mercedes yeni aracı F1 W04’ü bugün tanıttı ve Hamilton yeni aracının kokpitine öğleden sonra geçti.

Hamilton “Mümkün olduğu kadar fazla takımla çalışmaya çalışıyorum. Dün akşam aerodinami mühendislerimizle konuştum ve araç hakkında sorular sordum. Araca eklenmesi gereken ve diğer araçlarda çoktan olan şeyler için zorluyorum.” dedi.

Hamilton Mclaren’e kıyasla Mercedes’te daha mutlu olduğunu söyledi.

Hamilton “Daha mutluyum. Sadece daha mutluyum. Gerçekten bunu açıklayamam. Yeni bir mücadele olduğu için, yeni bir başlangıç olduğu için, hayatımda yeni bir dönem başladığı için, büyük mücadele olduğu için ve araç iyi mi yoksa kötü olacağını bilmeme heyecanına sahip olduğum için daha mutluyum. Heyecanlıyım çünkü çok fazla sıkı çalışmayla katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum.” dedi.

Hamilton’un yeni aracıyla tur atmasının ardından Mclaren ile Mercedes’teki başlangıçlarını kıyaslaması istendi.

Hamilton “İlk yarışımdan önce 22 gün kadar test yapmıştım. 2006’nın son testleri ve 2007’nin sezon öncesi testleriydi. Artık testler daha sınırlı ve simülatör daha faydalı oluyor. Kısa sürede çok gelişmem ve çok şey öğrenmem lazım. İlk bir kaç yarışta öğrenmeye devam edeceğim.”

“Her şey yeniden başlıyormuş gibi. 2006 ve 2007’de tüm bu prosedürleri ve kontrolleri, yeni aracı öğrenmem gerekiyordu. Bu direksiyonumda sanırım bir önceki aracıma kıyasla 2 kat fazla tuş var ve çoktan bazı düğmelerden kurtuldum ancak yine de öncesine göre daha fazla var. Mühendisler ve takımların çalışma şekli de öncesine göre farklı.” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. O şikana tek elle girmek… Akıl almaz bir olay. Ki genç yeteneklerden Perez o hafta sonu o şikanda nasıl kazalar yapmıştı. Michael ise tek eliyle dönüyor. Şimdi Hamiltonun direksiyon hakkındaki fikirlerinide duyunca, Michael gözümde çok daha farklı konuma çıktı.

  2. içimi acıtan vede hala gurulandığım anlardı bence.gerçekten 43 yaşında o turu o kadar zorluk içerinde atması inanılmaz gerçekten inanılmaz.alttaki videoda havuz bölgesinge yaptığı harekete iyi bakın.orada hem sol hem sağa dönülen biryer ki çok yüksek hızda dönülen biryer.

    video

  3. Yeni bir başlangıç 🙂 ; Sonun başlangıcı…
    2014 Mercedes'in de Hamilton'un da son şansı olur… Olmazsa Hamilton Mclaren'e döner, Mercedes dükkanı kapatır…

  4. doksana takmışsın golü kardeşim bravo.çok güzel ayrıntı.

  5. Düşün birde en fazla direksiyon meşguliyeti olan Monaco pistinde bu adam Pole aldı. Ah kör talih ah.

  6. Raikkonen06  avatarı

    Zorlamak zorunda zaten araçdan büyük bi beklenti yok bide evrim diyolardı geçen yılın aynısı o yüzden araçtan alabilirse eğer maximumu almaya çalışcak ama karıştırmasa iyi olur bu sefer altında her sezon güçlü olan Mclaren olmayacak :))

  7. Ferrari%100 avatarı

    Neden çok fazla tuş var onu anlayamadım

  8. Kesinlikle öyle Mp4-27 ile W04 kıyaslayıp W04'de eksik olanları mühendislere geri bildirim olarak bildirip bunun üzerine çalışarak yararlanabilirler Tıpkı Alonso'nun 2008 yılında yaptığı gibi ama 2009 kuralları ile hepsi çöpe gitti yine benzer durum söz konusu Mercedes gelişim sağlayacaktır ama 2014 köklü değişikler ile hepsi çöpe gider. Bakalım neler olacak. Ama şuanda Lewis Mercedes için çok değerli Lewisin ağzından çıkan her cümle çok değerli araba hakkında.

  9. Hamilton Mercedes'e ciddi Mclaren tecrübesi aktaracaktır. Gideceğini düşünmedikleri için, Mclaren bir çok bilgiyi Lewis'le paylaşmıştır. Mühendisler için yepyeni ufuklar demek.

  10. Dün akşam aerodinami mühendislerimizle konuştum ve araç hakkında sorular sordum. Araca eklenmesi gereken ve diğer araçlarda çoktan olan şeyler için zorluyorum.

    Whitmarsh duysun 🙂

  11. Bu direksiyonumda sanırım bir önceki aracıma kıyasla 2 kat fazla tuş var

    Nasreddin Hoca kırkından sonra saz (bağlama) çalmaya başlamış. Evde, sazın sapında sabit tuttuğu eliyle öyle bir vuruyormuş ki tellere hane halkı kulaklarını tıkıyormuş.

    Bir gün beş gün. Karısı bizar olmuş.

    Gitmiş Hocaya demiş ki:

    " Hoca saz böyle çalınmaz. Senin elin sapta sabit duruyor. Oysa saz çalanların parmakları sapın üzerinde oynar gezinir."

    Hoca bilge bilge gülmüş:

    -" Hatun onlar benim tuttuğum yeri arıyorlar!"

  12. Schumi`nin nispeten neden basarisiz oldugu anlasildi, direksiyonda bi ton tus varmis 🙂

    (Bilen bilir, bir yastan sonra angaryalar adami yorar, bozar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir