BMW, Yavaş Başlangıca Rağmen Rahat

yazar:

kategori:

BMW Sauber, zaman tablosunda Renault, Ferrari ve McLaren’n gerisinde kalmış olsa da ümidini kaybetmiş değil.

Kanada yarışını galibi Robert Kubica bugünkü serbset antrenmanlarda altıncı sırada kalırken, takım arkadaşı Nick Heidfeld de iki sıra gerisinde sekizinci sıradaydı.

Kubica’nın aracında yaşadığı elektronik problem ve Heidfeld’in de aracında yaşadığı küçük sorunların, potansiyellerini göstermelerine engel olduğunu söylüyorlar.

Kubica "Biraz zor bir cuma günüydü. Teknik problemler nedeniyle ikinci antrenman seansında zaman kaybettik. Aracın dengesi biraz farklıydı ve sürüş zordu. Şimdi elimizdeki verileri analiz etmeli ve yarın neler yapabileceğimizi görmeliyiz."

Heidfeld de ikinci seans sonlanmadan önce üçüncü virajdaki kerblere çıktıktan sonra aracını bir süre durdurmak zorunda kalmıştı.

Teknik müdür Willy Ramp, bu sıkıntılara rağmen takımın haftasonu için rekabetçi olacağını söylüyor.

"Bugün normal yarış hazırlıklarımızı tamamladık ve lastiklere odaklandık. Bununla beraber bazı ayar değişiklikleri yaptık ve şimdi topladığımız verileri analiz edeceğiz."

"İkinci seansın başında Robert’ın aracında elektronik parçalarda sorun yaşandı ancak onları değiştirdik. Bu biraz zamanımızı aldı ama yine de planlanan programı tamamladık."

"Robert şu anda ayarlardan çok memnun olmasa da, bana göre haftasonu için iyi bir başlangıç oldu."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir