Caterham, Egzoz Tartışmalarını Pek Önemsemedi

yazar:

kategori:

Lotus Teknik Patronu James Allison, Caterham’ın egzozunun yasal olmayabileceğini söylemişti. Caterham’ın egzoz çıkışında ortada ekstra bir parçanın olması, bu düzeneğin yasallığını tartışmaya açtı.

Takım Patronu Cyril Abiteboul “Bana göre kurallar dahilinde. Geçen sene de test etmiştik, o zaman kimse şikayet etmedi.”

“James Allison’un egzozumuda ilgi duyması karşısında memnun kaldık.”

“Testlerin amacı test yapmaktır ve neler olduğunu anlamaktır. Herkesin nasıl çalıştığını anlamaya çalıştığı alanlardan birisi egzoz etkisi ve egzozun nereye gittiği.”

“Bu yüzden daha iyi ölçmenizi sağlayan her şey en azından testler için iyidir. İlk yarış öncesinde ne tür bir açıklama geleceğini göreceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. kural kitabında egzostla ilgili neler yazıyor bilmiyorum ama basit bir düşünceyle konuşursam;
    egzost borusundan sonraki yarım daireli tünel ezgost gazını yönlendiriyor. Bu kanatçık da egzost gazını yönlendiriyor. Kullanılan malzeme aynı, tünelle de aynı işlevi görüyor. Sonuçta bu tünel kurallar dahilinde. Eğer ''gazı yönlendiren bir parçaya izin verilmez'' diye bir kural varsa bu yarım daire tünelinin de kural dışı olması gerekiyor. Çünkü o tünel de gazı yönlendiren bir parça görevinde.
    Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak, bakarsın FIA izin verir, sonra da bu alanda sınırları zorlayan kompleks parçalar görmeye başlarız diğer takımlardan da.

  2. Yasal olmadığı düşünülen parça resimde görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir