Mclaren Cosworth'ü mü Satın Alıyor?

yazar:

kategori:

Cosworth şu anda sadece Marussia için motor üretiyor ve 2014’te Formula 1’e girecek olan turbo motorlar için bir çalışma yaptığı bilinmiyor.

Mclaren’in ise Mercedes’le olan anlaşması devam ediyor ve 2015 sonuna kadar anlaşma geçerli olacak. Ancak daha sonraki dönem için Mclaren’in adı Honda motoru ile anılıyor.

Bugün çıkan söylentiler Mclaren’in Cosworth’ü satın almış olabileceği yönünde. Mclaren tarafı ise bu iddiaları yalanladı.

Mclaren’in MP4 12C yol aracı için kendi motoru üretmesinin ardından Formula 1 için de kendi motorlarını üretebileceği iddia edilmişti.

 

 

 


Yorumlar

  1. Sorduğum sorunun cevabı hazırmış 🙂

  2. Şahsi görüşüm, Formula 1 takımları (Ferrari hariç) sadece araçlarını üretmeli, motoru dışarıdan tedarik etmeli. Formula 1'in tarihine bakınca zaten bu görülüyor.

    McLaren açısından bakınca… İşin boyutu büyük. Sadece yüksek performans bölümümü söz konusu yoksa yol araçları bölümünü de içeren tüm marka mı?

    Batının, özellikle de Avrupa'nın mali durumu malum. Doğru zamanlama mı? Tabi kriz ortamlarının aynı zamanda fırsat olduğunu da unutmamak gerekir.

    Peki, dedikodu mudur yoksa gerçeklik payı var mıdır? 2012'de zevkle izlediğimiz ve yeni bölümlerini merakla beklediğimiz McLaren animasyonlarının son bölümündeki Ron Amca'nın papağanının adını hatırlayan var mı?

    Eğer gerçekleşirse (ki bir McLaren taraftarı olarak isteyip istemediğimi bilmiyorum) markanın adının aynen korunması taraftarıyım.

  3. McLaren animasyonlarının açılışında ( 0:20 de başlayan) çalan şarkının adını bilen var mı?
    Doctor Who 'nun bir bölümünde de çalmıştı sanırım , çok aradım ama bulamadım. Dizide hangi bölümde çaldığını da hatırlamıyorum , onu hatırlayan varsa o da iş görür.

  4. Mclaren Tooned'un son bölümünde, Ron Dennis'in papağanının adı Cosworth'tü hatırladınız mı?

  5. Cosworth yeterince başarılı bir firma aslında. Gelişim kısıtlamasının kurbanı olduklarını düşünüyorum. İlk defa 20000 devir çeviren motoru Cosworth'ün yaptığını hatırlıyorum. Altyapısı ve tecrübesi çok fazla olan bir firma. Marussia'nın yol otomobilleri, BAC Mono, bazı Caterham'lar, bir çok ralli otomobilinin motorunu Cosworth geliştiriyor.

  6. Cosworth sadece araba motorları üretmiyor bu da olayın bir ayrıntısı olsun. Sanıldığı kadar küçük veya başarısız bir firma değil.

  7. McLaren, Mercedes kamburundan kurtulmak zorunda. Takım için en iyisi bu olacaktır.

  8. mclaren'in bu işe honda ile girebileceği söyleniyor

  9. Mclaren'in böyle bir hamle yapması harika olur. Kendi motorlarını elbette üretecek güçleri vardır. Ama Cosworth'un biraz sıkıntılı olduğunu düşünüyorum teknolojik olarak yatırım olarak fabrika olarak motor departmanı olarak Renault-Ferrari-Mercedese göre ne kadar iyiler bu alanda ? Yeni Turbo motorlarına göre bir yatırımları projeleri arge çalışmaları yok maalesef bu da en büyük sorun Mclaren bunlar olmadan bu motor tedarikçisini bünyesine katarak toparlaması en 2-3 yılı alır ki bu da Mclarene ciddi zarar verir. Kendi motorunu kullanması en az 2 yılı alır diye düşünüyorum ama sonun da kendi motorlarını üretmiş olurlar. Keşke hali hazırda olan Pure'yi bünyelerine katsalar en azından Turbo motorları tezgaha kadar geldi ama şirketler arası anlaşmazlıktan dolayı askıya alındı bu aşamalara kadar gelmiş motoru geliştirmesi Mclaren için bir avantaj olur daha erken kendi motorlarını üretebilirler.

    Yol otomobili motoru ile F1 Otomobili motoru arasında dağlar kadar fark var çalışma prensibi dışın da malzeme teknik olarak geliştirilmesi tamamen farklı Abdullah abimin de dediği gibi bu ekstra bir maliyet araştırma geliştirmek.

  10. Son dönem Cosworth motorunu kullanan takımlar Williams , HRT , Marussia , Lotus(Caterham) ve ToroRosso dan Williams ,Caterham ve Toro Rosso motor değiştirip Ferrari ve Renault motoruna geçiş yaptı ve ne değişti , seri galibiyetler mi aldılar veya şampiyonluğa mı koştular ?
    Cosworth motoru griddeki en iyi motor olmayabilir ama yarış kazanamama sebebi biraz da müşterileri.
    Zaten McLaren satın alırsa kaliteyi yukarıya çekecektir.

  11. Cosworth motorunun kazandığı son yarışı hatırlıyormusnuz?

  12. Bence doğru bir hamle olur. Bu iş için sıfırdan bir oluşuma gitmek daha uzun sürecek bir hazırlık süreci ve daha fazla sorun demek olur ama mevcut bir sistemi devralmak daha iyi olur.
    McLaren 'in üreteceği motorlar yol otomobillerinde de F1 araçlarında da kendine müşteri bulacaktır. Yol otomobillerinde kimlerle temas kurarlar bilmiyorum ama F1 de Marussia ilk müşterimiz olur , motorun göstereceği başarıya göre ilerleyen zamanlarda Williams ve Force India ile de anlaşma sağlanabilir.

  13. Yanlış hatırlamıyorsam 12C'nin motoru başka bir firmaya tasarlatılmış, mclaren tarafından eklemeler yapılmıştır. Tamamen mclaren'a ait bir motor değil yani. Ancak bunu da bir başlangıç olarak kabul edebiliriz. Cosworth'u da alırlarsa bu tecrübelerine büyük bir katkı sağlar.

  14. otomobilde kendi motorunu üretmekle formula 1 için kendi motorunu üretmen arasında biraz fark var açıkçası. birincisi iki motorun maliyeti farklı olur diye düşünüyorum. ikincisi otomobil için üretildiğinde araçlarına koyarak avantaj sağlayacaksın ancak formula 1 için sırf kendine motor üretirsen senede kullanacağın motor sayın belli. başka bir üreticiden bile milyon dolarlar verilerek motor alınırken sıfırdan o motoru üretmek çok devasa bütçeler gerektirir. ürettikten sonrası için başka müşterileri de ayarlamak gerekir. sırf kendin için üretmeye kalkarsan altından kalkamazsın. ama mclaren motorunu da üretsin isterim açıkçası. hele hele başka üretici gelmeyecekse.

  15. Bence çok iyi bir atak olur. Şansen eski Cosworth fanıyımdır. 21, yy ayak uyduramadı Cosworth.

    McLaren, Cosworth yükseltir ama büyük bir ama Cosworth, McLaren a ne gibi bir fayda sağlar oda ????? malesef.

    Çümkü adamların hiç turbolu motorlarla bir ilgisi yok hep atmosferik motorlarda iyilerdi yanlış bilmiyorsam.

    En son yol aracı İmpreza Cosworth vardı oda çok fason bir araçdı testlerde o çıkmıştı.

    Hayırlısı :/

  16. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Son yıllarda duyduğum en mantıklı kararlardan biri olur gerçekleşirse. Williams bu kararı yıllar önce almış olsa belki bu durumlara düşmezdi ne de olsa o dönemde motor üretmek ile şimdi sıfırdan başlamak çok zor olsa gerek.

  17. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    yol araçları için motorumuzu üretmeye başlamışken, f1 için neden üretmiyoruz. Yeterli teknoloji,alt yapı,ar-ge eksikliği, maliyet, mühendis vs. bir sürü eksiklikten sanırım. 🙁

    2014'ten itibaren motor üreticileri avantajlı olacak, bi ara hallederiz inşallah. 🙂 Yeni motor sürecinde honda girerse onlarda serbest gelişim ortamında çok iyiler. Ya kendi motorumuz ya da honda başka yolu yok 🙂

  18. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    kendi motorumuzu üretmek istiyoruz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir