2013 Jerez Testleri 4. Gün – Raikkonen Son Günün Lideri

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, yumuşak lastiklerle elde ettiği 1.18.148’lik derecesiyle Jerez’de son günün lideri olurken onu Force India’nın ikinci koltuğunu kazanmaya çalışan Jules Bianchi takip etti.

Sabah bölümünün lideri Sebastian Vettel günü 3. sırada tamamlarken, Sauber’den Esteban Gutierrez 4., Toro Rosso’dan Vergne 5. ve Mercedes ile ilk sorunsuz gününü geçiren Lewis Hamilton 6. oldu. Hamilton da dün takım arkadaşı Nico Rosberg’in çalıştığı gibi oldukça meşgul bir gün geçirdi. 145 tur ile Hamilton en çok çalışan isim oldu.

Mclaren’den Sergio Perez’in 7. olduğu günü Williams’tan Bottas 8. sırada tamamladı.

Ferrari ile ilk sürüşünü gerçekleştiren ve sabah vites kutusu sorunu nedeniyle önemli zaman kaybeden Pedro De la Rosa ise 9. oldu.

 

P Driver Team Time
1  Raikkonen Lotus  1m18.148s
2  Bianchi Force India  1m18.175s  +0.027
3  Vettel Red Bull  1m18.565s  +0.417
4  Gutierrez Sauber  1m18.669s  +0.521
5  Vergne Toro Rosso  1m18.760s  +0.612
6  Hamilton Mercedes  1m18.905s  +0.757
7  Perez McLaren  1m18.944s  +0.796
8  Bottas Williams  1m19.851s  +1.703
9  de la Rosa Ferrari  1m20.316s  +2.168
10  Pic Caterham  1m21.105s  +2.957
11  Razia Marussia  1m21.226s  +3.078
12  Di Resta Force India  1m23.435s  +5.287

 

 

13:26 – Vettel’in liderliği sürerken Perez 1.19’un altına inen 4. isim oldu ve Hamilton’un önünde 4. sıraya yükseldi. Ferrari ise vites kutusu sorunu yaşadıklarını ve aracı tekrar hazırlamaya çalıştığını duyurdu.

13:10 – Bugün tur zamanları gittikçe gelişiyor ancak henüz Massa’nın dün elde ettiği dereceyi geçen yok. Vettel 1.18.5 ile lider durumda. Onu Sauber’den Gutierrez takip ediyor. Raikkonen, Perez ve Hamilton ise 3, 4, 5. sıradalar. Mercedes’le ilk tam gününü geçirmeyi hedefleyen Hamilton şu ana kadar 44 tur attı ancak ondan daha fazla çalışan Gutierrez var. Sabah aracının arkasında henüz 2. keşif turunda yangın çıkan Ferrari test pilotu De la Rosa’dan haber yok.

11:38 – Senna virajının çıkışında Sauber aracı durdu ve bir kez daha kırmızı bayraklar sallanıyor. Bu arada Ferrari aracının arka bölümünde durduğu anda bayağı kıvılcımların yükseldiği görülüyor.

11:20 – Ferrari ile ilk testine çıkan Pedro De la Rosa, 7 ve 8. virajlar arasında pist üstünde durdu ve günün ilk kırmızı bayraklarına neden oldu.

10:40 – Testler 10.00 itibariyle başladı ve devam ediyor. Hava sıcaklığı oldukça düşük, 4 derece dolaylarında. Ancak pist sıcaklığı F1 araçlarının piste çıkmasıyla birlikte hızlı yükselmeye başladı.

Sürücüler de çalışmaya başladılar. Şu ana kadar 7 sürücü zaman turu kaydetti ve daha şimdiden 1.20.5’lik dereceler geldi. Ferrari’den Pedro De la Rosa henüz zaman turu kaydetmedi. Bu arada Jenson Button’un testlerin ilk gününde elde ettiği 1.18.8’lik derecesinde pistin bir bölümünü kesmiş olabileceğine dair söylentiler var. O tur zamanını herkes “inanılmaz” olarak nitelemişti.

07:15 – Testlerin ilk 3 günü sorunsuz bir şekilde geride kaldı ve takımlar Jerez’de son gün çalışmalarına başlayacaklar. İlk 3 günde olduğu gibi testler Türkiye saati 10.00’da başlayıp akşam 18.00’da sona erecek. İlk 3 gün güneş kendisini sürekli gösterdi. Bugün de farklı bir durum beklenmiyor.

3 gündür gerçekleştirilen testlerde pist koşulları sürekli olarak gelişti ve böylece her geçen gün tur zamanları da iyileşti. İlk gün 1.18.8’lik derecesiyle Jenson Button birinci olurken 2. gün 1.18.2 ile Romain Grosjean en hızlı isim oldu. 3. gün ise Felipe Massa 1.17.8 ile haftanın en hızlı turunu attı.

Ferrari’nin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso haricinde tüm sürücüler (Williams hariç) yeni araçlarını test etme fırsatı buldular. İlk test haftasında Mercedes haricinde pek büyük sorun yaşayan takımlar olmadı.

Mercedes ilk 2 gün yaşadığı sorunların ardından 3. gün nispet yaparcasına sorunsuz bir gün geçirdi. Nico Rosberg 150’ye yakın turla günü 2. sırada tamamladı.

Bir önceki gün Ferrari’nin durumunun kötü olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı ancak dünkü yazımızda korkmak için henüz çok erken olduğunu söylemiştik. Nitekim Massa 3. gün hızlı turlar atarak bir nebze de olsun eleştirmenleri susturmayı başarmış oldu.

Dün yeni araçlarını kullanmaya başlayan Vettel ve Raikkonen için pek hareketli bir gün olmadı. Vettel normal bir şekilde çalışmalarını yaptı ve günü 3. sırada tamamladı. Raikkonen ise koltuk ayarlarında bazı sıkıntılar yaşayınca koltuk pozisyonunu optimize ettirene kadar bayağı uğraştı ve günü 4. sırada tamamladı.

Rosberg’in ardından en fazla tur atan isim Sauber’in çaylak sürücüsü Esteban Gutierrez oldu. Gutierrez de yeni aracı ilk defa kullandı ve aracına alışmaya çalıştı. Meksikalı sürücü, Rosberg’e tur sayısı açısından en çok yaklaşan isim olsa da arada yine de 40 fark vardı.

Force India’nın yedek sürücüsü James Rossiter, sabah pit alanında yaşadığı talihsiz kazanın ardından oldukça güçlü bir gün geçirdi. Rossiter, Formula 1 aracına hızlı bir şekilde alıştı ve günü en hızlı dereceden 1.4 sn geride tamamladı.

Aslında kim ne tahmin yürütürse, ne yorum yaparsa yapsın yapılan tüm yorumlar havada kalıyor. Çünkü herkesin söylediği gibi gerçek manada kimin hangi programı uyguladığını kimse bilmiyor. Özellikle hız manasında yorum yapmak, hem de ilk haftanın ardından çok ama çok zor. Belki uzun sürüşlerdeki lastik performansı değerlendirilebilir. Bunun için de bulduğumuz uzun sürüşler verisini sizlerle paylaşıyoruz.

(Grafikte turlar ilerledikçe ne kadar fazla yatay olursa tur zamanının o kadar az farklı olduğu görülüyor.)

 

 

2013 Jerez Testleri Pilot Dağılımı

Takım         5 Şubat        6 Şubat             7 Şubat             8 Şubat
Red Bull     Webber         Webber              Vettel              Vettel
Ferrari Massa Massa Massa de la Rosa
McLaren Button Perez Button Perez
Lotus Grosjean Grosjean Raikkonen Raikkonen
Mercedes Rosberg Hamilton Rosberg Hamilton
Sauber Hulkenberg Hulkenberg Gutierrez Gutierrez
Force India di Resta di Resta/Rosssiter di Resta/Rosssiter Bianchi
Williams Maldonado Maldonado Bottas Bottas
Toro Rosso Ricciardo Ricciardo Vergne Vergne
Caterham van der Garde van der Garde Pic Pic
Marussia Chilton Chilton TBA TBA
*TBA: Açıklanmadı

 

 

 

2013 Jerez Testlerinde 3. Gün - Massa Lider

Haber ve Foto Galeri – 2013 Jerez Testlerinde 3. Gün – Massa Lider 

2013 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez’de gerçekleştirilen testlerin 3. gününü Ferrari pilotu Felipe Massa ilk sırada tamamladı.

 

 

 

2013 Jerez Testlerinde 2. Gün - Grosjean Lider

Haber ve Foto Galeri – 2013 Jerez Testlerinde 2. Gün – Grosjean Lider 

2013 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez’de gerçekleştirilen 2. test gününü Lotus pilotu Romain Grosjean ilk sırada tamamladı.

 

2013 Jerez Testleri 2. Gün Özeti

Test Videoları – 2013 Jerez Testleri 2. Gün Özeti 

2013 Formula 1 sezonu öncesi Jerez’de gerçekleştirilen testlerin 2. gün özetini izlemek için tıklayınız.

 

 

2013 Jerez Testleri 1. Gün - Button İlk Günün Lideri

Haber ve Foto Galeri – 2013 Jerez Testleri 1. Gün – Button İlk Günün Lideri 

2013 Formula 1 sezonu öncesinde İspanya’nın Jerez pistinde başlayan testlerin ilk gününü Mclaren sürücüsü Jenson Button ilk sırada tamamladı.

 

Jerez Testleri 1. Gün Özeti

Test Videoları – Jerez Testleri 1. Gün Özeti 

2013 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez’de gerçekleştirilen testlerin ilk gün özetini izlemek için tıklayınız.

 

2013 Test Takvimi

Pist         Tarih
Jerez         5-6-7-8 Şubat
Barcelona     19-20-21-22 Şubat
Barcelona     28 Şubat 1-2-3 Mart

2013 Lansman Takvimi

Takım Tarih
Lotus              Foto   Video   Teknik Analiz
McLaren        Foto  Video    Teknik Analiz
Ferrari            Foto   Video   Teknik Analiz
Force India    Foto  Video
Sauber           Foto   Video
Red Bull         Foto   Video
Mercedes       Foto    Video
Toro Rosso    Foto
Caterham       Foto
Marussia         Foto

Williams 19 Şubat

 

 


Yorumlar

“2013 Jerez Testleri 4. Gün – Raikkonen Son Günün Lideri” için 87 yanıt

  1. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Haftanın en iyi derecesi Massa'dan geldi. Ümitlerimizi yeşerttin be Massa 🙂 Geçen seneki gibi testleri kafada geçirim Australia'da bi buçuk saniye geride kalmayın da yine…

  2. çevir kazı yanmasın 🙂

  3. Evet ama kendi kameralarıyla.FOM sinyali ile değil.Yani yarışları izlediğimiz sinyal ile değil.

  4. skysport son barselona testlerinin tamamını 3d olarak yayınlayacağını duyurdu geçtiğimiz günlerde.

  5. Ben güçleri yok mu diyorum bilader ? Yasak diyorum.Talimatname'de maddesi var.Belli başlı yayıncılar (Sky Sports F1 dahil) sadece testler bittikten 30 dakika sonra tekrar görüntü yayımlayabiliyor.Canlı yayın diye bir şey söz konusu değil.Zaten testler sırasında FOM uluslararası sinyal göndermiyor.O araçların tepesinde gördüğün şemsiye gibi çubuk da takımlar sinyal alabilsin diye takılıyor.

  6. skysport fom un görevini devralmaya çalışıyor.üstelik en büyük yayıncı kuruluş.her yarış için 5 onboard toplamda 8-9 yayın ekranları var.onlarında bunu yayınlamaya gücü yeterde artar bile.

  7. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    bu testler bir şey ifade etmiyor.

  8. Testi canlı yayınlama diye bir olay yok.Sadece görüntüleri yayımlayabilirler,o da belli bir süre geçtikten sonra.

  9. şu linki şimdi buldum bilseydim daha önce paylaşırdım.testleri verse verse sadece skysportsf1hd verir.

    yayın

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai yeni boşanmasına rağmen profesyonelligini bize gösterdi ve yeni sezon için umutlarımızı arttırdı ne kadar bu turlar önemsiz olsada kendi adıma sevindim.Tebrikler Rai

  11. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    De la Rosa belki galibiyet veya şampiyonluk kazanamadı ama bunları yaşayamayan bir pilotun başarabileceği maksimumu başardı ve hem Mclaren hem de Ferrari koltuğuna oturmuş bir pilot olarak F1'e veda edecek bu yüzden kendisinin mutlu bir şekilde emekli olacağı kanaatindeyim. Bu sene tekrar bir sürü pilotun aynı saniye içersinde turlar attığı yarışlar göreceğiz sanırım.

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai uzun sürüslelerinde ise 1.25 lik turlar atıyor

  13. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Mercedes geliyorrrrrrrrrrrrrrrrr 😀

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Raikkonen 1.18.148 le günün en iyi derecesine imza attı.

  15. 86 1:27.433
    87 1:25.678
    88 1:25.210
    89 1:25.832
    90 1:25.981
    92 1:26.648
    93 1:27.343
    94 1:26.579
    95 1:26.790
    96 1:26.751
    97 1:27.262
    99 1:27.529
    100 1:27.822
    101 1:29.399
    102 —-
    103 1:29.399
    104 1:25.513
    105 1:26.121
    106 1:25.497
    107 1:25.592
    108 1:25.892
    109 1:25.866
    110 1:25.872

    Bu şartlar ve bu lastikler ile harika bir stint Hamilton'dan.

  16. Gutierrez baya zorluyor.Ama lastik aşınması gerçekten çok büyük.

  17. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    f1 fanatic .com dan bakabilirsin.

  18. engin(mclaren) avatarı
    engin(mclaren)

    kemal bende kanadın yere çok yakınolmasından bahsediyorum anlaştık sanırım

  19. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    vettelin son 10 turluk stint'inde ilk turu 1:20.8 ile son turunu ise 1:22.0 ile dönmüş .. belki burdan redbullun lastiklere en iyi davranan takımlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

  20. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    Burada kanat esnememiş ki güzel kardeşim, Ön kanat yere çok yakın bu ilerde tartışılabilir.

  21. engin(mclaren) avatarı
    engin(mclaren)

    kemal arkadaşım redbul un fotsosuda pit yolundan birde sana garaj fotosu

  22. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    Hamilton'a kesinlikle Mclaren daha çok yakışıyordu, araç olarak renk olarak ..

    ve Hamilton ile Rosberg'i yarış içinde ayırt etmemiz biraz zor olacak gibi 🙂

  23. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    Raikkonen'in kask araç ile çok uyumlu.

  24. Kırmızı bayraktan kaybedilen zamanı geri kazanmak için test 30 dakika uzatıldı.18:30'da bitecek.

  25. Bu test resimlerinin arka plan yapılabilecek kadar büyüklerini bulamaz mıyız ?

  26. Bu resimde sidepod girişleri çok komik görünüyor. Burada ise araç harika çıkmış.

  27. Kesinlikle alıştık kurallar bunun üzerine bir çok kez değiştirildi yazıldı çizildi ama Yunuslama tarzının da etkisi ile Fia nın ağırlık testlerinden geçiliyor.

  28. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    Pit yolunda kanadın esnemesini beklemiyorsun heralde dimi

  29. ayrica sampiyonluk adaylari bana gore vettel ve button rbr9 zaten hizli mclaren pilot kadrosu belki iyi değil gibi gozukuyor ancak button futboldaki 10 numara gibi hem yarisan hem yaristiran biri tabi yanindaki pilotada bagli hamilton ust duzey pilottu perez her ne kadar gecen sene iyi de olsa neler yapacagini henuz bilmiyoruz tabi lotuslarin performansida onemli raikkonen iyi bir lotusla vetteli cok rahat yener ama lotusa bagli hizli bir arac olursa tabi ferrariye birsey soylemeyecegim yine alamayiz sampiyonlugu

  30. engin (mclaren) avatarı
    engin (mclaren)

    buda mclaren

  31. alonsonun dubaide bisiklet sürmesi jerezde pistte olmasindan daha iyi araca cok cabuk uyum gosterir zaten 3 sene boyunca hep geriden geldik 2011de 1.4 2012de 1.2 saniye yavastik melbournde bu senede 1sn'ye geriden gelecegimizi dusunurken barcelona testlerine katilmasina bile gerek yok bil bol kondisyyon depolasin ne de olsa 1 2 yaris kazanir ferrariyi rezillikten kurtarir melbournedeki turlari gorene kadar agir elestilerim olacak

  32. Buna alıştık artık.2009'dan beri…

  33. buraya birde mclaren i koyarsan ozaman fark anlaşılır

  34. redbulun ön kanadı yine yere çok ama çok yakın fotolardan bakabilirsiniz

  35. Akşam seansında bir kaç tur atılması bekleniyor.

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şansa bak.İnşallah günü böyle kapatmayız.Tecrübeli bir test pilotunun koca günü garajda geçirmesi hiç iyi olmaz.Ayrıca takıma katıldığı için çok mutlu oldum.Hayırlı uğurlu olsun.Vereceği emekler için şimdiden teşekkürler.

  37. Pek parlak değil bunlar, birden 1.19 dan sonra ciddi düşmüş çok çabuk tüketiyor lastikleri…tabi hepsini aynı tur olarak sayıyoruz yoksa elde başka veri olmadan bir şey ifade etmez…belli bir eşik var o eşiği çabuk geçiyor araç bu da sıralamalarda iyi ancak yarış temposunda yavaş olabileceğini gösteriyor…

  38. Ferrari%100 avatarı

    Massa üç gündür fazla zorladı aracı galiba

    Bu sene artık Massanın zorlamaya hakkı var son üç senedir Alonso şampiyon olsun diye fazla zorlamadı takım emirlerini yerine getirdi ama artık patlama yapar

  39. Eray Parlak avatarı

    9 Turluk stintte 3 saniyelik fark var. 1.19 la başlayıp 2 tur sonra 1.5 ile 2 saniyelik tempo kaybetmeye başlıyor. Bence okadarda iyi tempo değil bu. 1.21 li turlarına bakarsanız 5 defa 1.21 li turlamış. Bu 1.21 li bölüme bakarsanız tabikide istikrarlı duruyor ama asıl soru geneli. O bölüme geldikten sonra kayıp 2 saniyeyi buluyor.Sonrasındada fark 3 saniyeye geliyor.
    Tabikide trafik durumu hata yapma vs durumları bilemiyoruz..

  40. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    ahaha de la rosa çok şanssızsın 😀

  41. Ergenler yine gelmiş 🙂

  42. Burak Yerli avatarı

    De La Rosa emaneti yakmış yaa :))

  43. Sabah aracının arkasında henüz 2. keşif turunda yangın çıkan Ferrari test pilotu De la Rosa'dan haber yok.

    Müge anlıyı arayın ferrariciler.

  44. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Hamilton'nun son turları nasıl arkadaşlar 😀

    40 1:19.291 -7.753
    42 1:19.781 +0.49
    43 1:20.785 +1.004
    44 1:21.023 +0.238
    45 1:21.524 +0.501
    46 1:21.627 +0.103
    47 1:21.844 +0.217
    48 1:22.169 +0.325
    49 1:22.027 -0.14

  45. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai ilk kez 1.18 li derecelere indi

  46. Piste çıkacaklar.Büyük ihtimal sabah seansına yetişmez ama.

  47. lan yok böyle şans.adam belkide ömründe bindiği son seans oda en güçlü bir araç ile sadece 1 gün oda motor yüzünden bitecek.bari massa da olsaydı o enazından sürekli kullanacak.adamın heyacanına motor dayanmadı.inşallah hemen değiştirirlerde 20-30 tur atar en azından.

  48. yuhhh.2008 ispanyada kimi 1 massa 2 olmuştur.ama 2007 de kimi sürünüyordu herhalde o yarışta olabilir.o yarışıda massa kazanmıştır.hem kimi fanısın hemde unutkan.

  49. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant
    Ferrari confirm gearbox issue was problem for de la Rosa's car and reason for all that smoke. They are working to get the car back out

    rbr'de uçuşa geçmeye başladı. =)))

  50. Ferrari'nin problemi vites kutusuymuş.Belliydi zaten.

  51. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Esteban'dan bir halt olmaz diyordum da utandıracak galiba beni. 😀

  52. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    3 senenin acısını çıkaracak Massa..

  53. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    esteban gutierrez on supersoft tyres uçuş başladıı 😀

  54. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    1:19.575 -5.551
    1:21.009 +1.434
    1:21.270 +0.261
    1:21.458 +0.188
    1:21.714 +0.256
    1:21.968 +0.254
    1:22.755 +0.787

    Hamilton'nın turları bence istikrarlı..

  55. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Bence sen o kadar emin olma Massanın karşısındakı pilot sıradan bir pilot değil yene bilir ama ezemez.

  56. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    büyük ihtimal yağ sızıntısı diye söyleniyor, yangında fazla hasar yoksa dönebilirler.

  57. Scuderia Ferrari ‏@InsideFerrari

    "Work in progress to check conditions of the F138, it will take a while to hit the track again.."

    Güzel haberler…

  58. 2010 Malezya'da Alonso debriyaj sorunuyla yarışıyordu, ardından motor dayanmadı…

  59. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Hiç olmazsa günün ikinci yarısına yetiştirseydiler iyi olurdu.

  60. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu sene ferrariden çok duman çıkar gibi geliyor çok zorluyorlar özellikle massa massa bu sene alonsoyu ezecektir 3 sene her denileni harfiyen yaptı artık masaya yumruğunu vurma zamanı geldi.

  61. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    ferrari alev aldı dostum görmedin sanırım. Belki bugün devam edemeyecekler durum tam belli değil 🙂

    RBR ve vettel uçuşa geçti. Yavaş yavaş göreceğiz artık. 1.17'i aşağı çekin le 🙂

  62. şikanın içi kum havuzu orada avantaj sağlayamaz anca şikana hiç girmeyip diğer virajı kullanırsa avantaj sağlar o durumda da röportajında bundan bahsederdi diye düşünüyorum. O derece ile ilgili açıklamaları:

    "Dürüst olmak gerekirse tur zamanını gördüğümde şaşırdım ancak bunun pek bir anlamı yok."
    O turu nasıl attığımı bilmiyorum.
  63. Bize her yer hrt 🙂

  64. tifoalo HRT avatarı

    2010 malezya diye hatırlıyorum ama emin değilim.

  65. ferrari sanırım uyuya kaldı… hala pedro piyasada yok… oysa çok merak ediyorum onu…
    en tecrübeli isimlerden ve birçok takım gördü.. son olarak sanırım ferrari kullanacak.
    testlerden şu ana kadar net sonuçlar çıkaramıyoruz. ancak ben geçen sene sonundaki
    tablonun çok değişeceğini düşünmüyorum..

  66. 2008 avrupa(ispanya) yarışında kimi patlatmıştı

  67. illaki ki kapı bi yol vardır.her pistte olması gerek çünkü

  68. De la Rosa da garibim bahtsız çıktı iyice 🙂

  69. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    en net resmi gördüm o araç zor yetiştirilir 🙂

  70. Ayrıca bir de Senna şikanı.

  71. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    yanan resmi gördüm uzaktan tam belli olmasada bayağı duman var ama püskürtmenin etkisiylede öyle gözüküyor olabilir. Erken olması iyi olmuş olabilir öğledne sonraya belki yetişririler. =)

  72. Bu arada Jenson Button'un testlerin ilk gününde elde ettiği 1.18.8'lik derecesinde pistin bir bölümünü kesmiş olabileceğine dair söylentiler var. O tur zamanını herkes "inanılmaz" olarak nitelemişti.

    İlginç bir olay. Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla Jerez 'de şikan veya avantaj sağlanabilecek bir kaçış alanı veya pist dışından dönülebilecek bir viraj yok , pist dışında kalan alanlar ya çakıl alan yada çim.

  73. Yine kırmızı bayrak.Bu sefer de Gutierrez.

  74. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    button ilk gün şikanı kesmiş diyor autosport iyi mi şimdi boşuna mı sevindik 😀

  75. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bi arıza çıkması bir gün boşa gittiği anlamına gelmez. Hemen yapabilirler, kullanılmış motorsa yenisi vardır. Kaza olmadı sonuçta,

    Ferrari'nin motoru en son ne zaman patladı onuda hatırlamıyorum, en son hatırladığım schumacher japonya, ve massa'nın patlamıştı sanırım bi kere.

  76. Motorun patlayıp patlamadığı kesin değil aslında.Aracın arkasından çok fazla duman çıkmış ama alev yokmuş.Vites kutusu ve ya elektrik arızası da olabilirmiş.Ne olursa olsun 1 gün boşa gitti.Zaten 1 saat boyunca piste çıkmamalarından belliydi bi b*kluk olduğu.

  77. Massa'nın ilk 3 gün kullandığı motorsa neyse de, yepyeni motor patladıysa muhtemelen motorda bir imalat hatası falan vardır 🙂

  78. de la rosa'nin attigi turlari kale almam bu 2009'da force indiadan ferrariye gecen ve puan alamayan fisichellaya benziyor şartlar degişik tabi ama bu adam hrt'den gecti ferrariye

  79. Ferrari motor patlattı.Geçmiş olsun.

  80. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    hadi hamilton bastırrr 😀

  81. Bu sitedeki canlı takip grafiği hep geri kalıyor 4. testler başladı E. Gutierrez (Sauber) 6 tur attı buradaki grafik kapalı neden.

  82. sen benimsin avatarı

    grafiklerden anladığımız kadarıyla büyük takımlar arasında lastiklere en iyi davranana mclaren. daha sonrasında red bull geliyor ferrarinin durrumu karışık resmen orta sıralarda gözüküyor. hala lastikleri öğrenememişler. mclaren ve redbull ilerleme kaydetmiş gözüküyor. ferraride ise geçen sezonki ilk tur performanları kabusu devam ediyor gibi. yine geç ısıtma problemi yaşayacaklar gibi bunu çözemezlerse tabi.
    aslında hız lı mı değilmiden önce ilköncelastik performanslarına bakmaka fayda var. çünkü neredeyse en önemlisi bu. bütün şampiyonayı belirleyecek etmen lastik performansı. ne kadar hızlı olursan ol lastiklere iyi davranamadıktan sonra hiç bir şey başaramazsın. ferrari düzelemezse yine üzücü bir sezon geçecek gibi. umarım düzeltirler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir