Whitmarsh: "Formula 1'in Aşırılık Dönemi Geride Kaldı"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, harcamalardaki artışlar nedeniyle duyulan endişeler ve takımların sosyal, çevresel faktörlerden taraftarları daha fazla kucaklama gereği sonucunda sporun iyi yönde değiştiğini söyledi.

Whitmarsh “F1’de daha önceden motorhomelar, sürücüler, mühendis ile takım patronu maaşları hakkında konuşurduk.”

“1980’lerde aşırılık vardı. F1’in çekici yanlarından birisi buydu. Yıllarca aşırı harcamalar oldu ancak büyümemiz lazım ve spor olarak görmek lazım. Bu tür şeylerin artık pek çekici olmadığını farketmemiz lazım.”

“Artık daha etkili olmalıyız. Bu da kaynakları kısıtlamamız gerektiği anlamına geliyor. Bunun tartışmalı olabileceğini biliyorum ancak biz fabrika içerisinde küçüldük. Karbondioksit üretimini azalttık.”

3 tane daha rüzgar tüneline ve 100 mühendise daha ihtiyaç duyduğumuzu söylemek yerine elimizdekinden nasıl daha fazla performans çıkarabileceğimizi konuşuyoruz. Artık etkili olmak gündemde. Artık daha sağlıklı konuşmalar oluyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Karbondioksit üretimini azalttık" bu cümle için şaka çıkartılır.

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    herşeye rağmen bütçe kıstlaması iyidir. küçük ve orta seviye takımları bir nebzede olsa rekabetin içine sokmuştur.

  3. Tabi tabi 2014 harcamaları ne o zaman öyle. Bu laflarla cahil kandırır ancak bunlar. Emisyon diye yutturdukları şeyleri ben yemiyorum. Ferrari 500 milyon $ 'lık anlaşmayı yapınca nasıl anlatıyor biliyoruz. Bu açıklamaları yapanın takımı da farklı değil nasıl da paraları gururla ifade ediyorlardı direkt olmasa bile. Şunu deyin helal olsun diyelim artık Formula 1'in bireylerine pilotlar ve mühendisler gibi daha fazla para kazandırmıyoruz biz patronlar ve F1'in sahipleri, yöneticileri daha fazla kazanıyoruz artık…..
    deyin ve bitsin.
    Birilerinin cebini büyütmek için diğerlerini küçültmek gerekir bazen saçma kararlarla bile.

  4. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Whitmarsh son paragraftaki sözlerinde çok mantıklı konuşmuş.Helal olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir