Kaltenborn: "Kobayashi'nin Olmaması Bir Uyarıdır"

yazar:

kategori:

Sauber’deki koltuğunu kaybeden Japon pilot, diğer takımlarda da yer bulamayınca F1’in dışında kalmıştı. Sauber patronu, Kobayashi’nin koltuk bulamamasına şaşırdığını söyledi.

Kaltenborn: “”Evet; çok şaşırtıcı. Kamui bize geldiğinde hiç sponsoru yoktu; hiçbir şeyi.”

“Ama onun yeteneğine inandık ve (onu takıma katmamız) doğru bir hareketti. Bizimle iken bazı harika performansları oldu. Suzuka’daki podyumu çok duygusaldı. Daha önce hiç görmediğim şekilde kalabalığı hareketlendirdi. Takım ruhu için çok şey yaptı. Böylesi iyi birinin, Japonya gibi motor sporlarına aşık bir ülkeden destek alamaması şaşırtıcı”

“Bu olay, bir şeyleri değiştirmemiz gerektiği konusunda uyarı olmalı. Bir ülkede yarış varsa yerel kahraman, Formula 1’in orada başarılı olmasına yardım eder. Ama 2013 için Kamui’ye herhangi bir söz vermediğimizi de belirtmek isterim”

 


Yorumlar

  1. ancak hulk çok başarılı olurken guttierez (çok zayıf bir halka kazndırdığından çok kaybettirecek bu sezon) ezilecektir buda monisha sana ve tüm f1 camiasına bir ders olurmu göreceğiz.

  2. japonya deyince kaç tane marka sayarız ben deyim kafadan 10 siz deyin 20 ama hiç biri sponsor olmamış kob da kötü pilot değil.rezillik.durum göründüğünden daha ciddi bu durum karşısında kim ne yapıyor ? mesele bu.japonlardan böyle bir şeyi beklemezdik ama dünyanın en güçlü aile ve millet bağlarından birine sahip bir ülke bu duruma gelmiş.gidişatımız çok kötü dünya olarak.napolyon nerden dedin o üç kelimeyi para para para !

  3. sen benimsin avatarı

    o kadar konuş konuş ondan sonra "Ama 2013 için Kamui'ye herhangi bir söz vermediğimizi de belirtmek isterim"
    bu ne biçim bir çelişkidir ya.

  4. orta sınıf takımlara iyi pilot lazım. bu yüzden takım arkadaşına yenilen adamları takımda pek tutmak istemiyorlar. sutil mesela, di resta yüzünden gitti, hulkenberg az daha di resta'yı göndertecekti, perez kobi'yi yendi, kobi koltuk bulamadı, petrov falan da aynı daha çok örnek var. bana göre haklılar da, aynı araçtaki adamı yenemiyorsan rekabetçi bir pilot olduğuna kim inansın?

  5. Yahu Honda, Toyota kaçarcasına F1'den çekilmiş, bunlar hala sponsor bekliyor Japonya'dan.. F1'i evrim güncelleme sorunu yaşayan müneccimlere bırakmışlar demek ki..

  6. Aslında bu sene Sauber'in yapmaya çalıştığı şeyi anlayabiliyorum. Bir tane hızlı pilot ile yukarılarda olmayı planlıyorlar ki üreticiler şampiyonasında üstlerde yer almaya çalışacaklar ve hali hazırda artan takım paylarından daha çok pay alacaklar. Bir tane de sponsorlu çaylak ile hem takımı yürütürken hem de geleceğe yatırım yapıyorlar.

  7. Neden iğneyi önce kendinize batırmıyorsunuz??

  8. Kaltenborn: "Sponsoru olmamasına rağmen yarıştırdık. Genel anlamda memnun kaldık. Bu arada sponsor(lar) bulmasını bekledik. Bulamadı ve biz de sponsorunu bulmuş olan birine koltuğu teslim ettik."

  9. Kaltenborn: ""Evet; çok şaşırtıcı. Kamui bize geldiğinde hiç sponsoru yoktu; hiçbir şeyi."

    Sponsoru olmamasına rağmen yarıştırdık…

    öylesi iyi birinin, Japonya gibi motor sporlarına aşık bir ülkeden destek alamaması şaşırtıcı

    … ama sponsoru yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir