Pirelli, İlk Yarışlar İçin Lastikleri Açıkladı

yazar:

kategori:

İlk defa Avustralya yarışında süper yumuşak lastikler kullanılacak. Süper yumuşak lastiklerin yanında orta sert lastikler olacak.

Malezya’nın yüksek sıcaklıklarına ve pist yüzeyine uyumlu olması için Sepang’a orta sert ve sert hamurlu lastikler götürülecek.

Sezonun 3. yarışı Çin’de orta sert ve yumuşak lastikler kullanılırken Bahreyn’e yumuşak ve sert hamurlar götürülecek.

Grand Prix     Yumuşak         Sert
Avustralya      Süper yumuşak      Orta sert
Malezya       Orta sert	       Sert
Çin          Yumuşak	       Orta sert
Bahreyn        Yumuşak           Sert


Yorumlar

  1. O degil de Lotus 2011 yilindan beri super yumusak hamuru calistiramiyor umarim artik bunu basaririz

  2. Bence Pirelli işini bilerek yapıyor. Ben 2011'deki lastikleri çok beğenmiştim. 2012'deki lastiklerin kötülüğü klasik Pirelli mantığındaki yüksek aşınma değil çalışma aralığının darlığı idi. Kısacası aracında iyi bir "setup" kullanan bazı takımlar o haftalık üstlere çıkıyordu. 2013 ise bence 2011'in tekrarı olacak gibi. Benim bildiğim 2013 lastiklerinin çalışma aralığı ve farklı hamurlar arasındaki süre ve dayanıklılık farkı daha fazla olacak 2012 lastiklerinden, tıpkı 2011 lastikleri gibi. Bu ise yarışlara hem heyecan getirecek hem de yarışı piyango havasından çıkaracaktır. Benim özellikle Avustralya tercihine güvenmemin sebebi ise 2011 Kore yarışına getirdikleri süper yumuşak ve yumuşak hamurlardı. 2011 hem Pirelli'nin ilk sezonuydu(geri dönüşte tabi) hem de Kore'de pist verileri sıfıra yakındı. Pist verilerinin az olmasının temel olarak 2 sebebi vardı. 2010 sezonunda Bridgestone kullanılması, 2010 sezonunun yağmurlu geçmesi ve bununla beraber Kore'nin takvime 2010 yılında girmesiydi. Kısacası Pirelli'nin elinde en azından Bridgestone lastikleriyle bile tam yarış mesafesinde bir verisi yoktu. Buna rağmen cesur bir kararla o hafta sonuna en yumuşak iki hamuru getirdiler ve başından beri hedefledikleri şey olan 2 pit-stopluk bir yarış izlettirmiş oldular. Şu an ise ellerinde senelerdir(ikinci açılışı 1996'daydı sanırım, tam 17 yıldır yarışılıyor yani burada) yarışılan ve 2011 ve 2012'de de sezonun açılış yarışı olan, ikisi de tamamen kuru zeminde geçilen bir yarış var. Bu da demek oluyor ki çok isabetli bir kararla en yumuşak hamurları seçtikleri 2011 Kore GP'si ile karşılaştırılamayacak bir ölçüde fazla bir veriyle hataya düşmezler. En azından ben öyle düşünüyorum. Yazı uzun oldu, bitiremedim. Umarım yazdığıma değer de yarış beklediğim gibi heyecanlı, piyangosuz ve beklendiği gibi 2-3 pit-stoplu(tercihen 2 tabi) geçer.

  3. şimdi bu sezonun süper yumuşağı kırmızı renk en serti turuncu renkler birbirine benziyor.fia bunuda kabul etti ama diyorki geçen sezonlarda bu hamurlar birlikte kullanılmamalıydı böyle bir kural benimsedik.he gördük orta ve en sert lastikler benim anımsadığum en az 2 yarışta kullanıldı.yani beyaz ve gri lastikler.hani kullanmayacaktınız dediler heyecan diye cevapladılar.o zaman renkler ayırt edici olmalı bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.şu soru akla geliyor dünyanın en büyük ve en fazla para dönen organizasyonu ama çalışanlar alt düzey hacı peh (sanmayın golf sanmayın tenis) !

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lastikler eskiden kaşardı şimdi krem peynir olacak sanırım.

  5. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    yarışları karıştırmak için yapıyorlar yine, süper yumuşağın yanına utanmasalar en serti vereceklermiş. Amaç sıralamalarda orta sıra takımlarının süper yumuşakalra geçip ortalığı karıştırması, diğer takımlarda zorunlu olarak kullanmak zorunda kalacaklar. Bu kadar fark yaratacak hızlı bir araç olmaz. Muhtemelen süper yumusakları herkes ilk seansta kullanacak. İkinci seansta iki lastik bile kullanılabilir. Biraz karışacak işler geçen seneki gibi 🙂

  6. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    🙂

  7. Haaaaaaa! Jeton yeni düştü. Güzeeeeel 🙂

  8. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Bence çok iyi oldu.Piyangodan ziyade eğlence katıyor yarışlara
    Pirelli bu konuda iyi işler yapıyor.

  9. abd yarışına öyle anlamsız hamurları götürdülerki, lastikleri ısıtmak için 3 tur ard arda atıyordu pilotlar.

    şimdi avustralya'ya süper yumuşak lastikleri götürüyorlar. üstüne üstlük yanılmıyorsam süper yumuşak ile orta lastik ilk defa bir arada kullanılacak. enteresan bir politikaları var gerçekten.

  10. Avustralya'da 5 pit-stop bekliyoruz diye açıklama gelebilir Pirelli'den 🙂

  11. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    hatta bir keresindede böyle olmuştu :)))))))

  12. Lastikler geçen seneye göre çok yumuşamış. Yani bu süper yumuşaklar daha önce görmediğimiz kadar yumuşaklaşmış 🙂

    Sezonun daha ilk yarışında, takımlar daha lastikleri tam çözememişken süper yumuşak kullanmak işi tam piyangoya çevirecek sanki. Ben de endişe ediyorum.

  13. Avustralya için süper yumuşak biraz fazla olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir