Hamilton Sırf Para İçin mi Mercedes'e Geçti?

yazar:

kategori:

Speed Week’e konuşan Dodgins “Her iki takımı kıyaslarsanız, Mclaren’den ayrılma konusunda sportif bir neden olmadığı sonucuna varırsınız.”

“Lewis’in çok güçlü bir şekilde menajerleri tarafından yönetildiğini düşünüyorum.” 

“Simon Fuller oldukça başarılı bir menajer ancak o bir yarışçı değil. Spora ilgisinin olduğundan da emin değilim.”

“Bu menajerlik şirketi tamamiyle para odaklı. Fuller sıkı bir şekilde Hamilton’a Mercedes’e gitmesi tavsiyesinde bulundu. Bunun tek nedeni var; o da Mclaren’de olduğundan daha fazla para kazanabilir.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton Sırf Para İçin mi Mercedes'e Geçti?” için 47 yanıt

  1. Forza Ferrari avatarı

    Hamilton haberinin altında hamiltondan çok Alonso konuşuluyo:)

  2. Ara sıra derken ? Oyun gerçekten ışık veriyor ama optimizasyon olmazsa oynayacak çok kişinin olacağını düşünmüyorum.

  3. Ben de ara sıra giriyorum. Oyun henüz beta olduğu için oyuncusu çok az. Bir sonraki güncellemede grafik optimizasyonu gelecekmiş ve ara sıra yaşadığımız takılmalar ve yavaşlamalar ortadan kalkacakmış. O zaman çok daha fazla kişi oynayacak diye tahmin ediyorum.

    Ben buralardayım hep, konuşmak istiyorsan biryerlere yaz 😉

  4. yanlışlıkla başka bir yoruma cevap olarak atmışım.

  5. Hamilton un ispatlayacak birşeyi yok. Şampiyonluklar kazanması gerekmiyor. Mclaren dan şikayet edip de gidilecek son takım mercedestir. Para haricinde mercedes i mclaren a tercih edecek tek bir sebep göremiyorum..
    Bu arada bu aralar victory oynuyorum. Oyunla ilgili konuşulacak bir ortam,forum varmı?

  6. The Black (spa2000) avatarı
    The Black (spa2000)

    Muhabir Lewis'e kızgın ve bu çok makul bir tepki.
    Ama f1'i takip edenler paranın bu işte bir nüans olduğunu bilmekte.

    Whitmarsh: "Hamilton'a Gridin En Çok Kazanan Pilotu Olmayı Teklif Etmiştik"

  7. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Şu anda yazıyı okudum yeniden.
    Sanırsam hata bu sefer bende. 🙂
    Senin de deyiminle bu sefer gerçektende bodoslama daldım.

    Sayın üyelerden özür diliyorum.Biraz saçmalamışım maruz görün. 🙂

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Güzelce tartışmak için 2 tarafında konuya hakim olması gerek. Ancak Felipe Massa nickli üyemiz, henüz konuyu kavrayamamışken bodoslama bir giriş yapmış. RoyalHunt'un Schumi hakkında ki -egoist- kelimesini hakaret olarak algılamış. Yanlış anlaşılma diyelim. :))

    Muhtemelen Felipe Massa nickli üyemizin, içinde ki Schumi aşkı depreşti ve hakkında olumsuz zannettiği bir kelimeye de kendince tepki gösterdi. Anlayışla karşılamak gerek.

  9. Bir pilota egoist denmesini gayet normal karşılarken başka birine aynı kelimenin kullanılması nasıl kavga sebebi olabilir ki? O zaman bir Alonso taraftarı da aynı kelimeleri senin hakkında kullanma hakkına sahip?

    Konuya dahil olmak istemiyorum ama böylesi bir saçmalığı da burada görmek canımı sıkıyor. Güzelce neden tartışamıyoruz?

  10. Belli bir seviye egon olmadan iyi bir Formula 1 pilotu olamazsın dostum.Sen egoyu sürekli kötü bir şey diye bellediğin için olayı anlayamamışsın.

  11. schumi egoisttir, havalıdır. bunu hakaret olarak söylemedim gayet gözle görülebilen birşey. hakaret olarak nasıl algıladın? her f1 pilotu az çok egoisttir en iyi benim tavrı çoğunda vardır. bazılarında daha çok vardır bu tavır örnek alonso ve schumi

  12. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Tamam Alonso egoist(bence) o kabül.Burada hemfikiriz.
    Ama çıkıpta Schumaher'e egoist dersen orada bozuşuruz arkadaşım!
    Bak sen kasıtlı yapıyorsun.İnsanları çıldırtmayı ve kavga çıkartmayı amaçlıyorsun.Schumacher'e egoist diyebilecek kadar seviyeni düşürdün ya yazıklar olsun.
    Schumacher'in kazandığı her başarı her şampiyonluk sende ne kadar can acıtmış be arkadaş.Fesatlığın bir bitmedi gitti.Schumacher'in kariyeri başarıları ile dolu olup hiç bir zaman başarılarını şımarıklarla,görmemişliklerle insanların gözüne sokmamıştır.
    Kariyeri boyunca tüm rakipleri ile saygı çerçevesi içirisinde ilişkiler kurmuştur.Kariyeri boyunca ise mütevazılığı ile dikkatleri toplamıştır.

    Onun için saygı çerçevesi içirisinde,insanları kışkırtmayacak yorumlar yapmanı dilerim.

  13. bunun dışında alonso da defalarca en büyük rakibim hamilton demiştir, alonso ve schumi gibi egosu çok yüksek olan insanların demeçleri zaten lewisi yeterince kanıtlıyor. vettel de dedi bunu 2011 civarıydı sanırım, takım patronu olsan hangi ikiliyi seçersin diye sorulduğunda alonso ve hamilton, çünkü bana göre onlar en iyi iki pilot, geçmişte iyi bir birliktelik olmamasına rağmen şimdi olabilir demişti.

    o yüzden burda 1 delinin kuyuya attığı taşı çıkarmaya çalıştığım için şuan pişmanım. birdaha bu hataya düşmeyeceğim 🙂

  14. Zaman çok şeyi gösterir insana… önemli olan herkes için iyisi olsun.

  15. raikkonen is the best !

  16. schumi bile hamilton'u alma şansınız varsa almalısınız diyorsa, hele bir de bunu kendi yerine alınan hamilton'a söylüyorsa, daha bu adamı tartışmanın anlamı yoktur 🙂 çoğu çaylak için yıllarca bekliyorlar çaylak yılı gelişme yılı zart yılı zort yılı diye, bu adam ilk yılında alonso'yu yendi, kimi'ye de şampiyonluğu hediye etti. hem de o zamanlar gp2 aracıyla f1 aracı arasında sürüş stili ve lastikler olarak çok fark vardı. 2. yılında da şampiyonluğu kazandı.

    mclaren ile 2012 şampiyonluğu gelseydi bırakmazdı. dikkat ederseniz spa'dan sonra monza'da sanırım kazandığında mutlu değildi gülmüyordu. takıma olan güvenini spa olayından sonra kaybetti. ve ayrıldı. hayatı boyunca mclaren sürücüsü olması zaten iyi bir seçenek değildi.

  17. kimiyle aracı eşit miydi? aynı araçta mıydılar?

  18. Tamam işte Kimi'ye geçildi o sene demek ki Kimi'den iyi değil senin mantığına göre.

  19. Şunu hep savundum: Hamilton, ALonso ile boğuşma yerine onun yanında pişip mücadele etme yolunu seçmiş olsaydı daha başarılı olabilirdi.Bu hem Hamilton hemde McLaren için geçerliydi.Bizim MGP yeterince başarı gösteremezse esas facia olurki Hamilton un normal bir pilot gibi geri kalan yıllarını geçirmesine sebep olur.Monako ve sonrasındaki tavırları olmasa şu an başarı için daha üst bir noktada olurdu. Şİmdi ne olur onu bilemeyiz ama şu an büyük renkleri göstermiyor.Kimisi derki; Hamilton para için ayrıldı… başkalarıda; farklı sebepler ön plana çıkmıştır demişlerdir.Bence takımında mutsuzlaşmaya başlamışdı ve ayrışmanın kendisine yeni bir yol seçeneği haline gelebileceğini birileri kulağına fısıldadı. 2007 de istediklerimle ALonso ya haksızlık ettim dediğinde adeta günah çıkardı ve bunun takdirini McLaren de alamadı ama bence Alonso sonrasında Ferrari ye geçerek mükafatını cebine koyacakdır.

  20. 2007'de yaşananlar tiyatrodur. Mclaren ihraç edilmemek için şampiyonluğu vermeye razı oldu.Hepsi bu.

  21. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Bu adam senin dediğin gibi karektersiz biri olsa Ferrari'ye ana avrat söverdi kardeşim merak etme sen. 🙂

  22. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    2006 da Schumi ye,2007 de Kimi ye.2010 dan beri Alonso ya.

  23. rica ederim.blog a düştüğü an paylaşırım burada.zaten türkçe çıkmyıyor bari ingilizcesine bakalım.

  24. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Beni 2009 ilgilendirmez.Beni 2007'deki saçma sapan olaylar ilgilendirir.Çünkü konumuz şu anda o.
    Sende haklı olarak pilotunu koruyorsun.
    Alonso'nun hareketlerini beğenmemişim ki sevmiyorum.Bu konuyu fazla üstelemeye gerek yok

  25. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Massa Ferrari tarafından ezilen mazlum bir pilot 2009 yılından bu yana.Alonso'yu şampiyonada tutmak adına her zaman Massa'yı bir pion olarak kullandılar.
    Ne kişiliksizliğini görmüşsün Massa'nın.
    Karakterine gelirsek.Bu gridin en dürüst insanı listesi yapılsa ilk 3'e girer Massa.

    Her neyse bu yorumunu bir Alonso taraftarı olduğunu var sayarak fazla da üstelemeyeceğim.

  26. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso nun karakteri tartışılır.Egoist ve çıkarcıdır.Ama bir karakter sonuçta.Ya Massa ? Koca bir hiç.Herkesin 2 numarası.Yardakçısı.Kişiliği oturmamış bir test pilotu.Daha doğrusu kobay.

  27. Bunu Hamiltona sormak lazım ama para için gittiğini zannetmiyorum zaten yeterince kazanıyordu benim fikrime göre hem bu yılki üst üste Mclarenin pit ekibi araç sorunları canına tak etmiştir hemde 2014'deki yeniliklerle beraber üretici bir takımda olmak istemiştir bu kadar üstüne gitmeyin adamın daha bu yıl Mercedes'in gerçek gücünü görecek :)))

  28. Bunu her ay paylaşırmısın arıyorum arıyorum bulamıyorum bi türlü:)

  29. Eline sağlık biraz inceledim güzel görünüyor özelliklede yılın fotoğrafları bölümü ve kubicanın gelişimini anlatan bölüm çok güzel teşekkür ederim.

  30. Alonso sana bayılıyormuş.

  31. o kadar dürüst ki 2009 da skandalı oldu nasıl bu kadar doğru konuşuyor diye

  32. mclaren 2 kez hamilton'u şampiyonluktan etti, 2007'de son yarışta yaşanan vites kutusu ve 2012'deki problemler. son sene olanlar da hamilton'un canına tak etmişti zaten. 1 saniye hızlı araç yapsan da finish çizgisini lider geçmedikten sonra anlamı yok.

  33. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    2007'de her zaman birbirlerini yemek için uğraştı Alonso ve Lewis.Buda o saçma rekabetten bir anı.
    F1 tarihinde en çocuksu insanlardandır ikiside.Özellikle de Alonso.Fakat Lewis dürüstlügünen dolayı hep iyimser gelmiştir bana.

    Alonso'dan nefret ediyorum.Lewis dobra bir isim Lewis'i severim.Alonso'dan nefret etmemin sebebi kibirlerinden ve egoistliğinden.

  34. Hamilton eğer meşhur menajerlik şirketi XIX'in lafına bakıp Mercedes'e geçtiyse büyük aptallık yapmış demektir. Böyle bir şey de yapacağını sanmıyorum. Mercedes tarafından kendisine yaklaşılmıştır, bir teklif yapılmıştır, sportif vaadler verilmiştir bana göre.

    Ayrıca, Button'ın takım içinde iyi örgütlendiğini okuyoruz sürekli. Bu Hamilton'ı rahatsız etmiş olabilir. Whitmarsh veya Dennis ile sorun yaşadığını sanmıyorum. Son zamanlarda dönen çarpışmalar pazarlık sürecinin klasik ortamıdır zaten. Gerçekte ne olduğunu hiç bilemeyebiliriz.

  35. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Ne parası.Adam kendi bile diyordu mutlu degilim diye.

  36. Yani o sezon Hamilton Alonso yu yenmemiş.Raikkonen bir güzel ikisinide yenip şampiyonluğu almış.

    Veya onlar Mclaren'de birbirlerini yerlerken meydan Raikkonen'e kalmış da olabilir.

  37. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Hamilton hakkında biraz daha bilgi topla anlarsın o zaman.

  38. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    2007 de 109-109 puanlar. İkiside şampiyon olamamış.İkiside kaybetmiş.Bu pilotlar için 1 4.lükle alınan 2.sıranın en ufak bir öenmi yok.Yani o sezon Hamilton Alonso yu yenmemiş.Raikkonen bir güzel ikisinide yenip şampiyonluğu almış.Olay budur.

  39. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    ben lewis ve alonso'yu bi tarafa koyarım, bu ikisinin dışında kalanlar arasında fazla bi fark yok.

  40. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Kimse kızmasın,kimse gocunmasın ve kimse bahaneler üretmesin.
    Lewis kesinlikle para için gitti Mercedes takımına.
    Mercedes'in 2014 ve sonrası için uygulayacagı güçlü planlar için gidiyorum demişti Lewis.
    ama bence kesinlikle yalan…
    Para için gitti Lewis.

  41. alonso kimi vettel kadar iyi değil mi? 2007'de çaylakken yendiği pilottan nasıl iyi olamıyor anlayamadım? istikrarsız mı? 2012'de kendi hatasıyla yarış dışı kaldığı 1 yarış söyle istikrarsız diyelim?

  42. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Simon Fuller Amerikada ve Avrupada ne kadar sporcunun ve sanatçının menajerliğini yaptıysa kariyerini batırmıştır.Sıra Lewis te.Zaten Lewis bir Alonso,Kimi yada Vettel kadar iyi değil.İstikrarlı değil.Çok iyi bir aracı olursa şampiyon olur.Tek şampiyonluğunuda Massa ya karşı kazanıp 2007 2010 ve 2012 yi bırakması bunu gösterir.Kişisel sıkıntılar,Raikkonen gibi fazla zorlamadan yaşanan arızalar ve kazalar.Yinede taraftarları seviyor.En iyi falan diyorlar.Öyle değil ama haydi öyle olsun diyelim.

  43. Sırf para olmasa bile para büyük bir etken.

  44. konu dışı.

    F1 RACİNG ŞUBAT 2013

    RESİM

    İNDİR

    Şifre= f1adatbazis.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir