F1'in İzlenme Sayısı 2012'de Azaldı

yazar:

kategori:

2011’de 515 milyon olan sayı, 2012’de 502 milyona geriledi; F1’in diğer spor etkinlikleriyle çakışması Çin’de %34’lük düşüşe neden oldu.

Bernie Ecclestone: “Bazı bölgelerde beklentiler karşılanmadı; Çin pazarında büyük bir düşüş oldu ve diğer yerlerdeki büyük artışları gölgeleri.”

Diğer taraftan Brezilya, İspanya ve İtalya’da artış yaşanırken Amerika, İngiltere, Rusya ve Çin’de gerileme gözlendi.

2008 – 600 million
2009 – 520 million
2010 – 527 million
2011 – 515 million
2012 – 502 million


Yorumlar

“F1'in İzlenme Sayısı 2012'de Azaldı” için 13 yanıt

  1. "en az kadınlar kadar anlaşılmaz Prelli lastikleri"

    Yorum budur.

  2. hocam sevgilinle falan b aralar sorun yasiyorsun anlasilan 😀 😀

  3. F1 Tv yayını konusunda kendini geliştiremedi bana kalırsa. Elbette yorum yapan arkadaşların görüşlerini katılıyorum. Ama yayınların paralı ve şifreli yaparsanız üstelik üzerine teknolojiden yaralanıp bir şeyler eklemezseniz izleyici düşüşleri daha da artacaktır. Ben olsam FOM2un yerinde çoklu yayın yapardım. Yarış sırasında tıpkı yayın yönetmenin görüntü ekranındaki görüntüleri izleyicilere seçmeleri için sunardım. Vettel'in aracından mı seyretmek isyorsun yayını tık Vettel'e bağlanır. Pit yoluna mı bağlanıp oradaki olayları mı görmek istersin çat oaraya. Araçlarla ilgili verilere bağlanıp kim hangi lastikle o turun derecesini ve bilumum bilgiyi görmek de bir tık uzaklıkta olurdu. Daha bir sürü örnek sayılabilir.

  4. İzlenmeyi paralı ve şifreli yaparsan tabi azalır. Kolay mı link araştırmak yarım saat boyunca.

  5. Avrupa'yı bizim gibi ''teğet'' geçmedi tabi ekonomik kriz 🙂

  6. Paralı platformlara geçen yayınlarında etkisi var. Artık birçok ülke de karasal yayın yapan kanallardan şifreli platformlara kayıyor yayın. Hal böyle olunca da seyirci sayısı düşüyor. Sıkıcı cadde pistlerini ve saçma sapan lastik, DRS faktörlerini de ekleyebiliriz. Eksisi gibi saf güç kalmadı. Red Bull'un 2012'de büyük bir üstünlüğü yoktu bence. 2011 ile kıyaslanınca çok daha rekabetçi ve heyecanlı bir yıl izledik. 2011'i hatırlıyorum da bazen uyukluyordum ekranda.

  7. Yazıyı okuduktan sonra aynen senin gibi düşündüm. O kadar değişiklik oldu 2010 hariç seyirci sayısı giderek düşmüş :S

  8. Çok tuhaf, spora olan ilgiyi canlı canlandırma adına geçişleri artırmaya karar ver bir dünya değişiklik yaparak çirkin ötesi araçlar yarat DRS ve en az kadınlar kadar anlaşılmaz Prelli lastiklerini spora dahil et sporu iliklerine kadar yapaylaştırarak geçişleri rekor seviyelere getir ama araçların ve mücadelenin el değmemiş olduğu az geçişli DRS'siz Prelli'siz 2008 yılını bile mumla ara. Bence her şey boşu boşunaydı. Önceki yıllarda da düşüş var mıydı bilmiyorum ama F1 i depresyona girmiş kadın gibi her yerini her sene değiştirip durdular. Sonuçta çoğumuzun istemediği bir F1 yarattılar. Rakamlara baktığımızda bunca değişiklik ilgiyi de canlandıramamış. Afferin size !

  9. Aslında 2011'de azalmaya başlamış. Malum saçma sapan kurallar ve RB üstünlüğü. 2012 fazlasıyla heyecanlıydı. 2-3 yarış sıkıcıydı o kadar.

  10. Ha bide parali pilotlar

  11. Suni geçişler, red bull ustunlugu, lastik belirsizligi,schuminin gidisi, bla bla benim aklima gelenler.

  12. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Avrupadada çok büyük düşüş var.Eskiden tıklım tıklım olan barları artık Vettel bile kurtaramıyor.İnsanlar sıkıldı sürekli aynı şeyleri izlemekten.Sıkıcı pistler,aynı pilotlar.Takımlar çekildi.Saçma sapan kurallar geldi. Zaten hiçbir zaman bir futbol,basketbol,hockey kadar seyriciyle içiçe olan bir spor olmadı.taraftarlar elit diye bir isim koydular ama insanlar tepkilerini izlemeyerek veriyor.Motorsporlarının zirvesi her zaman için Lemans tır.Bu gridde 22 pilot var 5 şampiyon ve 2 3 pilot dışındaki pilotların (yedek-test pilotlar dahil) hepsi vasat.Daha çok düşer bu sayı 🙂 2014 ü bekleyin 🙂

  13. Schuminin gidişinden sonra bir miktar daha düşecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir