Mateschitz, Alonso için "Neden Olmasın"

yazar:

kategori:

Son üç senenin şampiyonu Sebastian Vettel ile 2014 sonuna kadar anlaşmaları olduğunu belirten Avusturyalı milyarder, gelecek için açık kapı bıraktı.

2015 ve sonrası için? Eğer Red Bull ALonso’yu ister ve bu şekilde ikiliyi yan yana getirmekten kaşçınan Ferrari de Vettel ile anlaşır mı?

Mateschitz: “Eğer (Alonso) hâlâ yarışıyorsa, neden olmasın?”

Webber için ise Mateschitz: “Webber hem güçlü hem de karizmatik bir şahsiyet; ayrıca sıra dışı bir pilot.”

Bununla birlikte Red Bull’un sahibi, F1’in kendileri için önemli olduğunu ifade etti ama iki tekerlekli seriye de göz kırptı.

Mateschitz: “MotoGP muhteşem bir spor ve her zaman beni büyülemiştir.”


Yorumlar

  1. alonso asla redbula gitmez çünkü küçük takım formulada tek hayal ferrari adına yarışmaktır

  2. Adamın Motor GP'den büyülenmesi çok doğal. Lise yılları ve ilerisindeki gençlik döneminde Graz sokaklarında motorsikletlerle yarışıyorlarmış arkadaşlarıyla ki onlardan biri de Jochen Rindt'miş.

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ama İspanya'nın Mercedes diye bir markası yok.

  4. The Black (spa2000) avatarı
    The Black (spa2000)

    Dietrich Mateschitz.

    Korkuyorum.
    Arkadaş sohbetlerinde adamın ismini söylemeye çalışırsam ve kitlenirsem.
    İnsanlar bir daha bana nasıl saygı duyar.

  5. Bazı şeyler imkansızdır… F1 de pilot olmakda bir yaşam stilidir ve başka bir yaşam stili olan bir eşiniz olduğunda dahi birlikteliğinizin devamı süphesi bile olurken herşey olamaz. Pilot yaşamı oldukça zor zahmetli ve özveri gerektirirken çocuk yaşdan beri bu yaşamın içinde olan ve yeterince paralar kazanmış insanların çekilme zamanı geldiğinde bir kanara çekilme zamanlarıda söz konusudur ve ALonso gibileri buna inananlardandır.ALonso, Ferrari bu sporu bırakmadıkça bu takımda kalacakdır ki bu pilotda olabilir pist arkası görevde olabilir.Ben daha önceden de benzer konularda açıklamalar olduğunda dahi ALonso nun pilotluk sonrasında Ferrarinin pit duvarında görev alabileceği hatta Domenicalli nin başarısı devam ederse onun yükselmesiyle birlikte o göreve gelebileceğini dahi söyledim.

  6. Mateschitz'in Marko'dan ne kadar daha kaliteli biri olduğunun en büyük örneğidir bu açıklama.Marko gibi "asla olmaz,imkansız,ııh cık" diye konuşmuyor.

  7. Muammer UYAR avatarı

    Dietrich Mateschitz F1 de her şeyin mümkün olabileceğini bilen ve pozitif bir insan, bir patron rahatlığı var. Marko gibi değil

  8. Şumi için de kariyerini Ferrari'de noktalayacak diyorlardı, ayrıldı. Hatta kariyeri bitti derken geri döndü. Her şey olur.

  9. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Ferrari Alonso'yu bırakmak istemez ki 2016 sonunda bitiyor sözleşmesi zaten.Sözleşme yenilenir ve Alonso kariyerini Ferrari'de noktalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir