2013 Barcelona Testleri 1. Gün – Rosberg Günün Lideri

yazar:

kategori:

Rosberg, 1.22.616’lık derecesiyle günün en hızlı ismi olurken onu 0.007 sn geriden Lotus pilotu Kimi Raikkonen takip etti. Her iki sürücü seansın son yarım saatinde Pirelli’nin orta sert hamurlu lastiklerini denediler ve derecelerini geliştirdiler. Rosberg vites kutusu kontrolü nedeniyle pit alanında oldukça uzun zaman geçirdi.

Ferrari F138 ile ilk gününü geride bırakan Fernando Alonso, en hızlı derecenin 0.336 sn gerisinde 3. sırada kalırken onu son 3 senenin şampiyonu Sebastian Vettel takip etti. Alonso, ilk test haftasını pas geçmesinin ardından dönüşünde en fazla tur atan isim oldu ve günü 110 tur ile kapattı. Alonso da en hızlı tur zamanını orta sert hamurlarla kaydetti.

Williams’ın yeni aracın FW35 ile ilk gün sürüşünü gerçekleştiren Pastor Maldonado 5. olurken onu iyi bir test dönemi geçiren Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo takip etti.

Mclaren’den Sergio Perez lider sürücülerden yavaş bir derece elde etti ve 7. oldu. Perez’i Di Resta ve Gutierrez takip ettiler. Gutierrez yakıt denemesi yaptıkları sırada piste kalınca günün ilk kırmızı bayraklarının sallanmasına sebep oldu.

 

 

Poz  Pilot         Takım            Süre                
 1.  Rosberg        Mercedes        1m22.616s           
 2.  Raikkonen      Lotus           1m22.623s  +0.007   
 3.  Alonso         Ferrari         1m22.952s  +0.336   
 4.  Vettel         Red Bull        1m22.965s  +0.349   
 5.  Maldonado      Williams        1m23.733s  +1.117   
 6.  Ricciardo      Toro Rosso      1m23.884s  +1.268   
 7.  Perez          McLaren         1m24.124s  +1.508   
 8.  Di Resta       Force India     1m24.144s  +1.528   
 9.  Gutierrez      Sauber          1m25.124s  +2.508   
10.  Chilton        Marussia        1m26.747s  +4.131   
11.  Pic            Caterham        1m27.534s  +4.918   

 

Canlı Anlatım

16:00 – Nico Rosberg’in vites kutusundaki küçük sorun, çalışmaları geciktirdi.

15:20 – Sessizliği bozan ilk isim yerel kahraman Fernando Alonso

15:00 – Yeşil ışıkların yanması ile ara sonra erdi

14:00 – Öğle arasına girildi. Sıralama Vettel, Raikkonen, Alonso, Ricciardo, Perez, Di Resta, Rosberg, Gutierrez, Maldonado, Pic, Chilton

13:55 – Vettel, 1:23:046 ile en iyi derecenin sahibi. Alman pilot 6 turluk serisinde sert lastikleri kullandı.

13:45 – Mercedes, öğle arası öncesinde çalışmadı. Takımın bir tansmisyon sorunundan şüphelendiği söyleniyor. Arada çalışmalar yapılacak

13:33 – Mercedes bugün sadece pasif DRS değil, aynı zamanda düzenlenmiş egzoz ile çalışıyor.

12:59 – Şimdi de orta sertlikteki hamurlarla Di Resta, zirvede.

12:54 – Gökyüzü koyulaştı; aslında yağmur bugün için beklenmiyordu. Bu arada Alonso liderliği 1:24.162 ile alıyor. Lastikler sert.

12:25 – Kırmızı bayrakların kalkmasının ardından McLaren’dan Sergio Perez, 1:24.362 ile Rosberg’i geride bıraktı. MEksikalı pilot, bu derecesini 5 turluk bir sürüş içinde gerçekleştirdi

12:23 – Sauber, Gutierrez’in yakıtının bittiğini bildirdi

12:10 – Kırmızı bayrak. Sauber’den Gutierrez’in aracı, 7. virajda durdu. Şu ana kadar en iyi derece Nico Rosberg’de 1:24.520

10:54 – Red Bull’da Vettel’in aracını gizlemek için büyük çaba var.

09:45 – Williams, yeni aracı FW35’i tanıtarak günü açtı

08:00 – Lansmanların ardından takımlar ilk çalışmaları İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleştirdiler. 4 gün süren testlerde takımlar daha çok yeni araçlarını ve lastiklerini tanımaya çalışırken aynı zamanda araçların dayanıklıklarını arttırmaya çalıştılar.

Testler bu hafta Katalunya’da kaldığı yerden devam edecek. Jerez’in asfalt yüzeyinin pek iyi olmaması nedeniyle takımlar çok fazla aşınma sorunu yaşadılar ve lastikleri tam anlamıyla değerlendiremediler. Bu yüzden Katalunya, yeni Pirelli lastiklerini anlama açısından daha iyi bir pist olacak. Bunun yanında takımların yeni lastiklerdeki aşınma oranlarını Jerez’e kıyasla daha iyi görebileceğiz.

Jerez’de Fernando Alonso haricinde tüm sürücüler yeni araçlarını deneme şansı buldular. Ferrari sürücüsü Fernando Alonso ise testlerin ilk haftasını, zinde kalmak için antrenman yaparak geçirdi. İspanyol sürücü yeni aracını ilk defa kullanacak. 4 gün sürecek testlerin 3 gününde Alonso kokpitte olurken son gün Felipe Massa aracı devralacak. Barselona’da gerçekleştirilecek son test haftasında ise her iki sürücü ikişer gün piste çıkacaklar. Alonso’nun aktif olarak seanslara dönmesinin piste gelen seyirci sayısında da etkili olması bekleniyor.

Jerez’de Williams takımı haricinde tüm takımlar yeni araçlarını tanıtmışlardı. Williams ise aracı rüzgar tünelinde daha fazla geliştirmeyi tercih eden tek takım oldu. Jerez’de yeni aracın bazı parçalarını test eden takım bu sefer yeni aracı ile piste çıkacak.

Jerez’deki test seansı tamamiyle güneş altında geçmişti. Barcelona’da ise hava durumu Jerez’deki kadar açık değil. Genel olarak çok bulutlu geçmesi beklenen testlerin ilk 2 gününde yağmur beklenmiyor ancak testlerin son gününde yağmur beklentisi var. Bugün hava sıcaklığı 13 derece civarında olacak.

Testlerin ilk günündeki dizilim ise şu şekilde olacak: Red Bull – Vettel, Ferrari – Alonso, Mclaren – Perez, Lotus – Raikkonen, Mercedes – Rosberg, Sauber – Gutierrez, Force India – Di Resta, Williams – Maldonado, Caterham – Pic.

Testler sabah 10:00’da başlayıp akşam 18:00’da bitecek. Testlerle ilgili ayrıntılara bu sayfadan ulaşabilir, aynı zamanda edindiğiniz gelişmeleri yorumlardan paylaşabilirsiniz.

 

 


Yorumlar

“2013 Barcelona Testleri 1. Gün – Rosberg Günün Lideri” için 49 yanıt

  1. Schuminin canını bezdirdikten sonra, hızlı ve dayanıklı araç yaptık, geçen seneden daha hızlı bir araç var gibi açıklamaların gelmesi açıkcası canımı acıtıyor.
    Şimdi en azından 1 sene hızlı bir araçla yarışmayı hakeden adam orada yok.

  2. Sebebi Alonso Turunu tamamlamadan pite geri döndüğü için bir önceki turun zamanı ekrana geliyor.

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Şunu izlemenizi tavsiye ediyorum

  4. Mclaren çok sessiz.Fırtına öncesi sessizliktir inş.Seslerini çıkarmadan işlerine devam ediyorlar.

  5. Alonso'nun paylaştığım sözü yalanmış.Gerçek Açıklama

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Fry hedef olarak en hızlı araç olmayı seçmişti kendine ama Ferrari için durum öyle gözükmüyor, beklentilerini karşılayamadı araç. Bu demek değil ki araç 1 sn yavaş, Ferrari şu an gayet iyi gözüküyor, McLaren ve Red Bull ile başa çıkabilecek bir aracı var gibi gözüküyor.

    Alonso bu araç için "tamam" demiş, ancak geçen sene 2 sn yavaş araçla şampiyonluk yarışı vermiş olması, bu yıl da aynısı olacak anlamına gelmez. Geçen yılı hatırlayın; McLaren'in dayanıklılık sorunları, RBR'nin alternatörü, Alonso'nun başına gelen (gerçek anlamda az daha başına geliyordu) Grosjean kazası, bunlar sadece iyi bir pilotun veya iyi bir aracın hiç bir şeyi garantilemediğini gösteriyor. Alonso iyi bir pilot olabilir ama bazen kötü bir araçla çok büyük işler yapsanız da, iyi bir araçla bir takım sorunlar yaşarsınız, talihsizlikler olur ve işler yolunda gitmez.

    Bence şu an hiç bir takım için durum net değil, özellikle de RBR-Macca-Fer performansları bu kadar yakın gözükürken

  7. İkisi de değil. Sorun sende 🙂

    1:40.066'lık derece 8. turda elde ettiği derece. Yani (o an için) elde ettiği son kayda değer tur. Peşinden gelen 10, 12, 14, 16, 18 20, 22 ve 24. turlarda Alonso piste çıkıp tur derecesi elde etmeden pite girmiş. Elde edilen bir derece olmadığı için son tur derecesi orada sabit kalmış. Son tur derecesinin orada gösterilmesindeki maksat yeni derece elde ettiğinde bu derecenin 1:40.066'dan ne kadar iyi veya kötü olduğunu görebilmek.

    Sanırım şu resim daha faydalı olacak 🙂

  8. heralde yine yavaşız demeye getiriyor geçen sene 2 saniyeyle kovaladıysam bu sene yine olabilir demeyemi getirmiş ne yapmış anlamadımki…….

  9. ilk okuyuşumda aklıma gelen bu aracın geçen seneki testlere oranla 2 sn daha hızlı olduğu 🙂 diyo ki ''o testlerde 2 sn yavaş olan araçla şampiyonluğu kovaladıysam bununla şampiyonluğu alıp kenara koyarım'' :))

  10. Yani diyor ki bu seneki araç hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Biraz yavaş olsak bile, geçen seneki araç 2 saniye yavaştı, onla bile şampiyonluğu kovalamıştım ben. Bu seneki araç ta 1 saniye yavaş olsa bile yardırırız yine diyor. Ama benim anladığım burdan, bu seneki araç harbiden 1 saniye yavaş sanırım Alonso'ya göre. Ki böyle bi açıklama yapıp 2 saniye gerideyken bile Şampiyonluğu kovaladıysak, bu sene 1 saniye yavaş olan araçla da aynısını yaparız, demek istemiş sanırım..

  11. Açıkçası bende anlayamadım demecin olumlu mu olumsuz mu olduğunu

  12. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    güzelmiş, buradan ne anlamak gerekiyor çözemedim olumlu mu olumsuz mu 😀

  13. Ferrari sert lastikleri deniyoruz demişti, yinede son stint mediumla mı atılmış ?

  14. 2013 ile ilgili tek olumlu düşüncem,geçen seneki testlerde 2 saniye yavaş olan araba ile şampiyonluğu kovalamam.

  15. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    ne diyor dostum.

  16. Alonso: "My only optimism for 2013 is that I fought for the championship last year with a car that was two secs off the pace in testing"

    Doğrulu teyid edlmeyen bir açıklama.Eğer doğruysa "şak şak şak" Ferrari !

  17. alonsonun turları çok ilginç. ilk başlarda sürekli 1.40.066 yapmış, rastlantı mı yoksa zaman ekranındaki hata mı 🙂

  18. 105 tur atmışız maşallah.

  19. FIA yasaklamış 2 sistemi de. Williams yasal olduğunu belirtse de FIA yasal olmadığını açıklamış.

  20. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi hızlı tur zamanında 1. oldu diyebiliriz ama attıgı tur sayısı gerçekten çok az 44 turla ilk günün en az tur atan pilotu oldu yarın en azından 100 tur atmalı bence.

  21. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    kendileri yasal olduğunu söylüyorlardı ama FIA açıklama yaptı yasal değildir diye ve noktayı koydu.

  22. Williams'ın mı ? Williams'ın egzozlarının yasal olduğu açıklaması gelmişti.

  23. Williams'ın ve Caterham'ın egzozları yasaklanmış.

  24. Rosberg'in,Raikkonen'in,Alonso'nun ve Vettel'in 1:22'leri mediumlarla atıldı.

  25. Ahanda Mercedes uctu 🙂 Hizli turlar gelecek heralde son dakkalarda 🙂

  26. Ferrari`nin burnu bir acayip, Sauber`in yanlari bi acayip, yeni Williams`in da arkasi bi acayip, hepsi hosuma gitti 🙂

    Williams`ta ki kopek baligi yuzgeci yasaklanmisti ama sinirlar dahilinde heralde..

  27. Vettel'in 1:22'si mediumlarla atıldı.

  28. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bizimki 32 turdan sonra sıkıntı yok çağrın gro yu devam etsın deyip mola vermıstır 🙂 kesın bı köşede uyumustur 🙂

  29. Ki Mercedes`in de vites kutusunda sorun varmis! Bizim nerde sorun var acaba..

  30. Sanmam, neden acsinlar ki..

  31. Lotus ile Kimi yine en az tur atan pilot, ona en yakin pilot 10 tur fazla atan Mercedes, nefret ediyorum bu durumdan, millet 70 – 80 tur atmis..

  32. Yanılmıyorsam bu testlerde heryerde açılabiliyor.

  33. çalışmıyo hala 🙂

  34. Yalniz gecen sene siralama turlarinda DRS i her yerde acabiliyorlardi, bu sene kisitli, sadece tek bir yerde acabiliyorlar.. Bu detayi atlamayin..

  35. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    resimlerden böyle birşeyi anlamak zor dostum. Belkide lastiklerle sadece 1 tur attı nereden bileceksin ki, yeni lastikler olabilir.

  36. Mercedesin arka lastiklerinin aşınma durumuna bakınca aracın arkasının iyi paketlendiği ve daha dengeli bir araç olduğunu düşünüyorum.

  37. 2012 barcelona pole tur zamanı 1:21.707

  38. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    lotus çalışmıyo dedin kimi duymuş olmalı art arda süper dereceler elde etti şuan 1. sırada 🙂

  39. testleri canlı izliyebilen varmı

  40. sıralama gibi dereceler geliyo.baya çekişmeli bi sezon olucak gibi :))

  41. Perez,Alonso,Raikkonen hardlarla,Di Resta ve Vettel mediumla attı en hızlı turları.

  42. Ortalık anca kızıştı,ardı ardına fastestlar geliyor 😀

  43. Kimi Raikkonen 1.23,571 yaptı 13.turunda yumuşak lastiklemi acaba

  44. rbr nin 1.26.606 sı ile ferrarinin 1.25 538 i tahminimce full depo ile atılmış olabilir çokta yakın dereceler sonrası boş depolar ile atılıyor sanırım. Bu iki dereceye dikkat ettim ben lastiklerini bilmiyorum tabi tahmin sadece…..

  45. niye çalışmıyo yine bu lotus

  46. Gutierrez pistte durdu kırmızı bayrak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir