2013'ün 11. ve Son Aracı: Williams FW35

yazar:

kategori:

Takım, Jerez’deki ilk testlere 2012 aracının güncellenmiş hali ile çıkıp, rüzgâr tüneli çalışmaları için yeni aracı Barselona’ya sakladı.

Renault motorlu FW35, sidepodlarında agresif bir tasarıma sahip; ayrıca burun kısmı dikkat çekici.

Grove kökenli takım, uzun ara sonra geçen sene İspanya GP’de PAstor MAldonado ile podyumun zirvesine geri dönmüştü. Ama sezon içindeki istikrarsız sonuçlar, 2012’yi ancak 8. sırada tamamlamalarına neden olmuştu.

Yeni aracı bugün ilk olarak Maldonado kullanacak; yarın görevi Bottas devralacak.


Yorumlar

  1. Araç çok hoş, çok beğendim..

  2. Çok farklı, kendi karakteri olan bir araç olmuş. Umarım bu karakter kazanmaya ya da podyum için mücadeleye kanalize edilmiştir. Diğer araçlarla benzer ve bazı yerlerde ise farklı çözümler bulmuş takım. Sahiden de burun Ferrari ile benzer nitelikte. Bunun nasıl bir fayda sağlayacağını ise bilemiyorum. Önceki testlerden Ferrari için bile çok bir ipucu çıkaramadım aslında burun hakkında. Williams için ileri yönde bir adım olmasını umarım. Egzoz olayında ise eğer kullanım yasaklandıysa buna bir çözüm üretmişler midir bilemiyorum. Bu günkü açıklamada kendilerinden çok emindiler. Her türlü ihtimale karşı yine de bir planları var mıydı acaba? Belki kurallara uygun bir çözümünü üretebilirler yine de. Neyse kısa kesmek gerekirse ben aracı beğendim. Özellikle de Maldonado'nun artık edinmesi gereken tecrübesiyle birlikte podyum kovalayabileceklerine inanıyorum.

  3. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Bu araçla podyumları alır diye düşünüyorum bugün 5.de olmuşlar aslında çok bişey ifade etmiyor 5.cilik ama mercedes den iyi araç yaptıkları kesin

  4. Çok değişik ve farklı bir araç tasarlamış Williams

  5. Öncelikle bu sporda görselliğe önem verenlerden değilim ama Ferrari'nin ön burun kısmından güzel olmuş demeden geçemeyeceğim ayrıca Ferrari ile aşağı yukarı burun çözümleri benzerlik gösteriyor.

    Genel olarak pakete gelirsek Yeni bir vites kutusu yeni bir arka süspansiyon tasarımı yeni bir zemin yeni bir egzoz sistemi yeni sidepodlar ve haliyle yeni radyatörler. Geçen seneki paketten çok farklı. Takımın geçen sezon Renault motorunu tercih etmesi ile aerodinamik açıdan büyük adımlar atıldı ve şimdi ikincisi geldi buda harika bir şey. Williams Renault efsanesinin ismini duymak güzel bir duygu umarım istediklerini elde ederler.

  6. elvan dalton avatarı

    Farklı bir tasarımı var. Umarım başarılı olur

  7. Arka kısımda plato gibi bir açıklık algıladım ama tam resimler yok. Williams takımı aracının aero yapısının iyi olduğunu düşünüyorum . Bu sırada… Ferrari nin burun kısmına laf atanlar bu sene RBR nin aracının burun kısmında dahi o esintiyi görebildilermi?

  8. burun bmw-williams dönemindeki yılan ağzı gibi duruyor. umarım araç bu sene geçen sezondan daha hızlı ve dayanıklı olur….

  9. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Çok begendim… her aracın her markanın birbirinden farklı gözle görülür derecede kendıne has degısık bır noktası olması gerekli bence tabiki bu bir fantazi 🙂 ama hoş geliyor 80-85 model BMW burunlarına andırdı bana 🙂

  10. Burun sanki testereyle kesilmiş gibi 🙂

  11. O nasıl bir burundur 🙂

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Telefondan gördüğüme göre, diğerlerine göre burun farklı görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir