Alonso, Massa'nın F138 Hakkındaki Görüşlerine Katlıyor

yazar:

kategori:

Massa, F138’in geçen seneki aracın testlerdeki durumuna göre çok farklı bir dünyada olduğunu söylemişti ve Alonso da aynısını söyledi.

Alonso “İlk günden memnun kaldım ve Felipe’nin görüşlerine katılıyorum. Bu araç geçen seneki testlerde kullandığımız araca göre farklı dünyada. Barselona’daki ilk testlerde amacımız dayanıklılığı geliştirme ve her gün 100’den fazla tur atma hedefine ulaşma.”

“Jerez’deki verilere bakarak burada ne tür bir araçla karşılacağımı biliyordum ve hemen hemen ilk yarış Avustralya’da yeni parçalar ve bize getirecekleri konusunda ne ile karşılaşacağımızı biliyorum. Bu, kış boyunca rüzgar tünelinde yapılan çalışmalar sayesinde oldu. Ve yaptığımız sayısız testler yeni parçaların beklendiği gibi performans sağladığını gösteriyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Ben, Ferrari nin aklının hala… geçen sezon çalıştıramadıkları sistemde kaldığını sanıyorum.F138 in arka kısmına baktığımda hala bu emareyi seziyorum.Arka kısım hala kalın bir geçiş yapmış ve şu andaki egzoz iyice dışa vuruyorki geçen sezon ilk kullanılan egzoz geometriside aşağı yukarı o kısımlara üflüyordu.Bakalım ki Melbourne yetiştire billeceklermi ama ilk yarış yada sonrasında çalıştırabilirlerse ben geçen sezon ki ilk konseptin ana nokta olduğunu düşünüyorum.Zaten ilk konsepti çalıştırdıkları anda Ferrari nin arkada korkunç bir yere basma yakalayacağını düşünüyorum. Ara devir performansı aşırı yüksek olan Ferrari motorla birlikte hızlı virajlarda ve viraj çıkışlarındaki çekişde iyi değerler yakalayacaklarını düşünüyorum.Geçtiğimiz sezon o egzoz çalıştırılabilseydi Ferrari ve ALonso nun daha rekabetçi olabileceği açıkdı ki bu sezon dahi çalıştırılabilirse bile yinede oldukça rekabetçi olacakkardır yani işin Türkçesi ; çok güçlü hale gelebilirler.

  2. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant
    Marmorini also said that he had seen the Williams and Caterham exhaust solutions and that Ferrari would have a new design at the final test.

    "It is very interesting and we are working on a different solution as well. The advantage of the exhausts is not making the car much faster than another one; it is only contributing to the last few tenths. At the moment we are working on a solution different to them but we are also working on the dyno and in the wind tunnel a completely different solution. We will put on the car what we think is the best [solution].

    "We do expect a similar advantage from working the exhaust last year, nothing more."

    Ferrari rüzgar tünelinde farklı bir egzoz tasarımı üzerinde çalışıyormuş. Bu egzoz düzeni geçiciymiş. Son testlerde piste süreceklermiş yeni versiyonu.

  3. dayanıklılığı sorun ediyorlarsa hız konusunda bir sıkıntısı yok ferrarinin

  4. inşallah hersey iyi gider avustralyada en azından ilk 3 de olmak gerekli

  5. Ilk yarışta belki ferrariler pole alırda başka dünyada lafına inanırız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir