Perez: "Lastik Aşınması Aşırı"

yazar:

kategori:

2012’de lastiklerine nazik davranan sürücülerden olan ve bugünü lider tamamlayan Perez, şu anki durumun çok zor olduğunu söyledi.

Perez “Şu anda çok aşırı. Lastik aşınması çok zor. Büyük sürpriz oldu. Normalde kış testlerinde çok fazla aşınma olur ancak hiç bu kadar fazla olmamıştı.”

“Burada yarış yapacağız bu yüzden endişe duyuyoruz. Ancak hâlâ lastikleri öğrenmeye devam ediyoruz. Umarım yarışlar başladığında her şey değişir.”

“Umarım değişir çünkü Melbourne’de böyle olursa 7 ile 10 arasında pit stop olur.” dedi.

Kendi testini değerlendiren Perez “Özet olarak pozitifti. Bugün bizim için çok önemli bir gündü. Çok fazla mesafe kat edip programımızı tamamladık bu yüzden çok mutluyum. Sonuç ise Melbourne öncesinde çok fazla yapmamız gereken şey olduğu.”

“Testlere girerken olan yaklaşımımızı koruyoruz. Melbourne öncesinde aracı mümkün olduğu kadar iyi yapmak için her türlü şansı maksimum seviyede kullanmalıyız.” 

“Biz sadece kendimize odaklandık. Takım olarak bildiğimiz tek şey önümüzdeki günlerde yapılacak çok şey olduğu. Gerçekten tam olarak nerede olduğumuzu bilmiyoruz. Aracın iyi bir temeli var ancak bu temeli ilk yarışa kadar geliştirmek zorundayız.”

“Takım daha da fazlasını bulmak için sıkı çalışıyor.  İlk yarış için biraz daha fazlasını bulmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 2011 istanbul'u hatırlarsınız. pilotlar genellikle 4 pit stop yapmışlardı ve geçişlerin çoğu 11. virajın çıkışında öndeki pilotun yol vermesi şeklinde gerçekleşiyordu. hayatımda izlediğim en kötü yarışlardan biriydi. umarım seneye böyle yarışlar izlemeyiz.

  2. neye göre 3. en hızlıydı? ben hiçbir uzmandan böyle bir şey duymadım. geçen sezon lastiklere iyi davranan bir arabaları vardı ve perez'in dediğine göre sıralama performansından ödün vererek yarışta daha iyi olacak şekilde ayar yapıyorlardı. ayrıca genellikle q3'e kalamadıkları için de bir set fazladan lastikleri oluyordu. bu sayede bazı sürpriz yarışlar çıkardılar. takımda alonso olsa yarış kazanırlardı desen anlarım, son yarışlarda pilotlar biraz daha dikkatli olsalar mercedesi geçip 5. olabilirlerdi desen onu da anlarım. ama en hızlı 3. otomobil demek fazla abartılı.

  3. Son günlerde 2012 sezonunu neredeyse baştan aşağı tekrar izledim. Şu an bu gözlerle çok rahat görülebilen şey şu; Sauber C31 gridin en hızlı 3 otomobilinden biriydi. Hatta ve hatta şampiyon olabilecek kapasitede. Bunu görünce Kobayashi gerçektende öyle çok iyi bir pilot değilmiş dedim.. Aynı şekilde Perez de…
    Lastik kullanımı açısından da aynı şeyler geçerli…

  4. Stintlerde dikkat çekici düşüşler var. 1 tur sonra 1 sn yavaşlayabiliyor. Bu sezon gerçekten ilginç olacak. Takımlar bir şekilde lastikleri çözecektir lakin çözene kadar ilginç anlar görebiliriz.

  5. button, geçen yıl sauber pilotlarının sürüş stillerine değinmek için " biz aracı böyle sürsek lastikler mahvolurdu" demişti. keramet perez'in sürüşünde değildi yani, sauber gerçekten lastiklere çok iyi bakan bir araçtı ve bence potansiyelinin çok çok altında puan topladılar.

  6. Lastikler yeter insallah Melbourne da, Perez de boyle diyorsa 🙂

  7. Lastik ne olursa olsun fark etmiyor.Özellikle hafif yakıt yükleriyle 5-6 turda zamanlar 1:23'den 1:28,1:29'lara iniyor.Böyle giderse Avustralya'da kimse pitten çıkamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir