Button: "Mclaren Yeni Aracı Anlamakta Sorun Yaşıyor"

yazar:

kategori:

Button “Aracı anlamak çok zor. Bazen iyi oluyor ancak bazen hiç iyi olmuyor.”

“Genel olarak aracı anlamaya ve nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyoruz. Umduğumuz gibi olması için çalışıyoruz. Bazen bunu başaramıyoruz.”

“Ancak bazen aracımız çok iyi çalışıyor. Bugün sert lastiklerle 1.22.8 yaptım. Yakıt yükümüze göre fena bir tur değildi. Ve Checo dün yumuşak lastiklerle 1.21.8 yaptı. O da oldukça iyiydi.”

“Jerez’de performansımızı gösterdik ancak bazen de performansın olmadığını gösterdik.”

“Şu anda nerede olduğumuzu bilmiyoruz ve kendimizi başkalarıyla kıyaslamaya çalışmanın bir anlamı yok. Sorunlarımızı aşıp araçtan maksimumu çıkarmaya çalışmalıyız.” dedi.

Takımların çoğu bu sene için büyük ölçüde geçen seneki araçlarını geliştirmeyi tercih etse de Mclaren özellikle süspansiyonlarda büyük değişiklikler yaptı.

Button “Bu seneye geçen seneki araca bir kaç değişiklik yapıp geliştirerek başlasaydık ilk yarışa çok iyi bir araçla başlardık.”

“MP4 28’den daha mı iyi olurdu bilmiyorum. Çok güçlü bir araç olabilirdi.”

“Ancak 3-4 yarış sonra gelişimde son noktaya geldiğimizi farkedecektik. Bizim için önemli olan kış döneminde aracı sürekli değiştirmektir. Böylece sezon için yeni bir gelişim yönü bulabiliriz.”

“19 yarışlık uzun bir sezon oluyor. Sadece ilk bir kaç yarışta güçlü olmak yeterli olmuyor, bunu tüm sezona yaymak gerekiyor.”

“Yine de Melbourne’de rekabetçi olmayı umuyorum. Orası sevdiğim ve senelerdir güçlü olduğum bir pist.”

“Ancak geçen seneki aracı devam ettirip geliştiren takımların da güçlü olma şansları var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yine başladı ağlamaya….

  2. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    tabiki bazı şeyleri anlamakta sorun yaşayacaksınız, başka türlü nası olacaktı? armut piş ağzıma düş. öyle ekmek yok button efendi. geçen sezon ayar tutturamadın bazı yarışlarda catherham'lar ile yarıştın. tamam ayar sıkıntısı olurda, bu kadarınada pes dedik.zerre umudum yok senden. perez bişeler yaptı, yaptı.. değilse bu sezon saç baş yolarız yada kanser olmazsak iyi. umudum yok ama işallah yüzümüzü kara çıkarırsın.

  3. Yine denge sorunundan boku yemiyelimde ne olursa olsun yani. Bu sefer dengesizi kullanacak adam da yok.

    Button ne yap et bir an önce alış sana bu sezon gerçekten çok güveniyorum. Çünkü araç baya bir hızlıya benziyor.

    Bu lastiklerinde değişeceğini varsayarak durum düzelicektir bence.

    İşin aslı bu sorun ECU sorunundan da kaynaklanıyor olabilir. Yani düzelmesi kesin bir ihtimal olur. Diğer türlü allah bana sabır versin olur.

  4. Jenson geçen yıllarda da bu tarz açıklamalar yapıyordu, kendisinin ayar manyağı bi pilot olduğunuda düşünürsek çok problem olduğunu zannetmiyorum, bu araç iyi bir araç. Melbourne'de rekabetçi olacağımızı düşünüyorum.

    Testlerde bir dünya tahmin yapılır ki bu tahminlerin elbette mantıklı tarafları vardır. Stintler olsun, hızlı turun atıldığı lastikler olsun, yarış simülasyonları olsun biz izleyenler birşeyler çıkarmaya çalışırız. Bana en mantıklı gelen ise aracın virajda nasıl göründüğünü belirten açıklamalar sonrası çıkan tahminler. Geçen yıl gözlemciler olsun, pilotlar olsun bu konuda açıklama yapıyorlardı ve genelde haklı çıktılar. Bu yıl sadece Lewis'in (emin değilim) geçen hafta Mclaren ve RedBull için "rayda gider gibiydi" klasiğini kullandığı açıklamayı gördüm. O yüzden araç hakkında hislerim iyi.

    Lotus cephesinden çok pozitif açıklamalar geliyor, o taraftanda birşeyler bekliyorum. Tabi kırmızılar var bide 🙂 Ferrari geçen yılın başlangıcına göre daha iyi geliyor gibi ama aynı zamanda yeterencide iyi değil gibi. Yinede her türlü tepede savaşacaklardır.

  5. button'a göre tasarlanmış araç bu bir de 🙂

    zamanında hamilton için tasarlandığını ima ettiği mp4-27'yi arıyor olması da tuhaf bir ironi.

  6. Koskoca McLaren'e akıl vermek bana düşmez ama bari kafayı çevirip yakın geçmişe bir baksalardı, 2000'lerin Ferrari'sini görselerdi.

    MP4-28'in lansmanını yaparsın, sezon içi test olmadığı için testlere de MP4-28 ile çıkarsın. Avrupa dışı olan ilk 4 yarışta geçen sezon sürekli geliştirdiğin ve hızını bildiğin MP4-27 ile çıkarsın. Bu arada fabrikada MP4-28'in gelişimi devam eder. İspanya ile Avrupa'ya döndüğün zaman yeni aracı yarışa çıkarırsın.

    Hoş, belki de bu konuyu düşünmüşlerdir ama pek çok takım gibi McLaren de 2014 için çalışmalara başlamıştır ve bununla uğraşmak istememişlerdir.

    Button biraz abartıyor gibi görünüyor. Burada fotoğrafların arasında McLaren sürücülerinin Jerez ve Barselona testlerinde elde ettikleri sürelerin grafikleri var (Son yükleneni, yani albümdeki ilk resmi tıklayıp oklarla devam ederseniz karşılaştırma açısından daha faydalı olabilir). Evet, stintlerde süreler istikrarlı şekilde artıyor ama Button'ın dediği gibi 'bazen iyi bazen kötü' görünmüyor. Sürelerin artmasını da lastik aşınmasına bağlıyorum.

    Keza diğer sürücülerde de durum farksız, stint'in sonuna doğru süreler artıyor. 2013 testlerinde bir tek Romain'in bugün attığı 20 turluk stint çok dikkatimi çekti.

  7. testlerden sonra kafamda tahminen kurduğum sıralama Redbull-Lotus-Mercedes-Mclaren şeklinde.

  8. Buttonda hep negatif konuşuyor

  9. Bu ne şimdi? 7 gün test seansında ne yaptı bu takım hala aracı anlayamamışlarmış ne güzel ilk yarışa 24 gün kalmış biz aracı daha anlayamadık şaka gibi…!

  10. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bu süspansiyondan mıdır bilinmez, ferrari'de süspansiyon değiştirince bayağı uğraşmıştı anlamak için.

  11. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Bu lafları Button'ın ağzından duymaya alıştık.2010'dan bu yana aynı senaryoyu çeviriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir