Lotus, FIA'nın Renault Motor Haritalarına Yaptırımını Önemsemedi

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Renault motorlu takımlarda kullanılacak yeni motor haritasının FIA engeline takıldığı belirtilmişti. Barselona testlerinde Renault, Coanda egzoz sistemine daha uyumlu yeni bir motor haritasını kullanıp kullanamayacağını FIA’ya sormuş ve olumsuz cevap almıştı.

James Allison “F1 takımının görevi kurallar içerisinde kalmaktır ancak genel olarak o kuralların sınırlarına mümkün olduğu kadar ulaşmaya çalışırsınız. Aksi takdirde gereksiz yere geride kalırsınız.”

“Motor haritaları açısından izin verilen belli kurallar var ve Renault diğer motor üreticileri gibi o kuralları keşfetmeye çalışıyor.”

“Son Barselona testlerinin son gününde bu tür şeyleri test ettik ve FIA’ya neler yaptığımızı açıkladı.”

“Pist üstünde denedikten sonra sistemin çok iyi çalışmadığını gördük ve FIA da önerimizden hoşlanmadı. Bu yüzden yeni sistem olmayacak.” dedi.


Yorumlar

“Lotus, FIA'nın Renault Motor Haritalarına Yaptırımını Önemsemedi” için 5 yanıt

  1. 07.MEHMET.FERRARİ(SULTAN SÜLEYMAN) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ(SULTAN SÜLEYMAN)

    Aynen rbr gibi reno da nasıl kural dışı bir şeyler yaparım ve diğerlerinin önüne geçerim diye her şeyi deniyorlar.benim şahsi görüşüm.son 16 gün kaldı.başkada yok.eğer bu sene biz şampiyon olamaz isek mclr in şampiyon olmasını isterim.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Adamım Kimi, takımını asimilize etmiş. :))

  3. F_Alonso Diaz avatarı

    Bana da çevir kazı yanmasın gibi geldi bu açıklama.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lotusta hiç bişeyi önemsemiyor nasıl takım oldu böyle..kesin Kimi'den kaptılar bunu..demişlerdir Just leave us alone we know what we doing 😀

  5. Lotus, FIA'nın Renault motorlarında 2013 sezonunda yeni bir motor haritası kullanımına izin vermemesini pek önemsemediğini açıkladı.

    Raikkonen takımı da kendine benzetmiş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir