Resmi: Bianchi Marussia'da Razia'nın Yerine Yarışacak

yazar:

kategori:

Henüz resmi açıklama olmasa da Autosport, anlaşmanın yapıldığını ve Bianchi’nin cumartesi günü ile pazar günün yarısında Marussia ile test yapacağını duyurdu.

Anlaşmanın kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Razia Marussia’nın 2. pilotu olarak açıklanmıştı ancak beklenen sponsor desteğinin gelmemesi nedeniyle anlaşma fesh edildi. Böylece 2013’te Marussia adına Max Chilton ve Jules Bianchi mücadele edecekler.

Güncelleme: Marussia takım patronu John Booth, yaptığı açıklamada Bianchi’nin özellikle 2012 Formula Renault 3.5’deki performansından etkilendiklerini ve Razia ile olan kontratı feshetmek zorunda kalmalarının ardından ellerindeki en güçlü seçenek olarak Bianchi’nin göründüğü belirtti.

Bianchi ise karar hakkında şu açıklamayı yaptı; “Marussia F1 takımında bir koltuk sahibi olduğumdan dolayı çok heyecanlıyım. Bu sezon Formula 1’de yarışmak hedefimdi ve birkaç seçeneği değerlendirdikten sonra bu hedefimin gerçekleşmesi yarış kariyerimin bir sonraki adımı için hazır olduğumu gösterdi. Ferrari Sürücü Akademisine beni destekledikleri ve bu mücadeleye hazırladıkları için minnettarım. Önümüzdeki iki haftada hazırlıklarla inanılmaz meşgul olacağım, fakat MR02 ile yarın ilk sürüşüm konusunda hazır hissediyorum.”


Yorumlar

  1. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    SKY Sports'da haberi doğruladı.Her ne kadar Timo'yu gönderdiklerinden dolayı bu takıma kızsamda sempati duyuyorum Marussia takımına.
    Hayırlı olsun takımın yeni pilotu Jules.İnşallah bu sene puan alma başarısı gösterirler

  2. iyi bir tercih, Marussia bu pilotla biraz daha güçlendi diyebilirim, tabi Razia geleceğin parlak yıldızı değil ise… Bianchi uzun süredir F1'in içinde hem pasif olarak zaman zamanda test görevlerinde yer aldı…

    Go Marussia Go! 🙂

  3. Jules Bianci kötü bir pilot değil. Ayrıca ESPNF1 de 2013'te tamamen Bianchi ile yarışacaklarını söylüyor.

    http://en.espnf1.com/marussia/motorsport/story/101976.html

  4. Kemal  Şengül  - Teşekkürler MSC avatarı
    Kemal Şengül – Teşekkürler MSC

    Marussia'nın gelişmek gibi bir amacı yok galiba. Sırf para için yarışıyorlar sanırım.

    Ortada Kovalainen, Heidfeld, Algersuari, Glock gibi adamlar varken Hiç resmi bir yarışa çıkmayan ikinci pilotla anlaşıyorlar.. Petrov bile denenebilirdi yani 2. koltuk için en azından paralı olsa bile iyi biri yarışcıydı

  5. Olan Kovalainen'e oldu desenize.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir