Ferrari Avustralya'da Sürpriz Bekliyor

yazar:

kategori:

Pat Fry “Dürüst olmak gerekirse Melbourne’de hâlâ bir şeyler öğrenmeye çalışan bir çok takım olacak. Burada lastikler çok aşırı aşınıyordu ancak orada bu durumun devam etmesi gerekmiyor.”

“Bu yüzden orada bazı sürprizlerin olacağını düşünüyorum.”

“Barcelona’da kesinlikle çok aşırı aşınma vardı. Burada lastik aşınması biraz baskın oldu.  Sabahları oldukça soğuktu bu yüzden sert lastikleri kullanmıyorsunuz çünkü ısıtana kadar aşınıyordu. Soğuk olan Spa’da neler olduğunu görmek ilginç olacak.”

“Dürüst olmak gerekirse oldukça karışık olacak. Nerede olacağımız konusunda tahmin yapmak istemiyorum.”

“Avustralya’da bir kaç gün önce olduğu gibi 30 derece sıcaklık görebilecek miyiz bakalım. Ardından buraya göre farklı bir hikaye olacak.”

“Avustralya’da bunu öğreneceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    çok haklısın genelleme konuşmayacağım geçen bir kişi yorum yapmış tahrik edici altına cevabını yazdım haklı olduğum halde benim yorumum silindi o kişinin ki ise kaldı böyle taraflı olmaya devam ederse site yakında o kişiler kendi çalıp kendi oynayacak duruma gelecek hatta gelmek üzere

  2. Geçen senelerde ,bazı fuzuli yorumcuların ön planda olmadığı dönemlerde buralara araştırmacı yorumcu olarak katılan çok insan vardı.Tahir gibiler şimdi buraya yazsalar… Ferrari ekibinin testler sırasındaki yüz halleri hakkında bilgi sahibi olabilirdik. Geçen sene yanaklarını çekiştiren mühendisleri ve sıfatı yerde teknikerleri gördüğümüzde aracın performansı hakkında bilgi sahibi olmuştuk.
    Bu sene o insanlardan burada yazı yazan dahi kalmadı.Bilgi sahibi olmadan donanımı olan insanlara saldıran kişiler onların yokluğunda zaten muammadırlar. Evsaflı insanlara kısıtlama getirip onları yıldıran siteyide bu şekilde eleştirmiş olalım.

  3. Ayrıca… Ferrari geçen sezonki egzozu nun üzerinde çalışacakdır demiştim ki ufak bir detayla o egzoz tipini uyguladıklarını görüyorum.Ön cepheden tam gaz yada düşük-orta-yüksek hızlı viraj önden çekilmiş reimleri tam göremedim fakat RBR de tüm sıcak hava adeta arka kanadın altına toplanmış ve bir dirhem dahi dışarı kaçırılmamış gibi duruyor.Bu sezon, lastiklerin ısıtılabilmesi ve ısınma aralığı çok etkili olacak gibi… en ufak determinlerde büyük performans farkları zuhur edebilir.Tam ısınma sağlanamadığı için daha fazla dejenere olan bu lastikler sonrasında basıya çalışan arka süspansiyonların bu lastiklerdeki durumlarını merak ediyorum.Bilvesile… Ferrari ve McLaren in ön taraflarındaki lastik performanslarınıda gözlemlemek iyi olacak.:)).

  4. Harcanan kaucuk a yazık… bu sezonki lastikler için Hollandadan süt yada Çinden süttozu ana madde olarak yapsınlar o lastikleri ve adınada tekerlek desinler. Webber ve ALonso nun açıklamaları çok önemli.Onların söylemleri sezon namına belirleyici oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir