Sezona Girilirken Red Bull ve Mercedes Bilmecesi Yaşanıyor

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport yazarı Michael Schmidt: “Herkes Mercedes’in hızlı olduğunu söylüyor; istikrarlı bir şekilde hızlı.”

Red bull’dan Helmut Marko: “(Hızlı) en azından tek turda. Ama onları gerçekten ciddiye almalıyız.”

McLaren’dan Sam Michael: “Hamilton ve Rosberg bütün şartlarda hızlıydı.”

Diğer taraftan Red Bull’un aracı ile ilgili de bazı şüpheler yer alıyor.

Sebastian Vettel: “Bazı değişiklikleri değerlendirmesi ve doğru yönü bulmak çok zor. Çünkü lastikler yeteri kadar iyi değil.”

Takım Arkadaşı Mark Webber: “Birkaç test haftasına daha ihtiyacımız var ama buna sahip değiliz.”

Vettel: “Yeni parçalar umduğumuz gibi çalışmıyor.”

Padoktaki bazılarına göre Red Bull blöf yapıyor.

Felipe Massa: “Sürekli olarak ellerini gizlediler.”

Nico Rosberg: “Rakiplerimizden bazılarının blöf yaptıklarına inanıyorum.”

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz: “Lastikler herkes için bir parça endişe kaynağı.”

Helmut Marko: “Herşey planlara göre gitmyior ama şimdi verileri inceleme zamanı.”

Speed Week’in teknik uzmanı Gary Anderson: “Hâlâ Red Bull en hızlısı olduğunu düşünüyorum ama Mercedes, harika bir izlenim bıraktı ve Lotus’u da önde görüyorum, dayanıklılıkta biraz sorunları olsa da.”

“McLaren için emin değilim.”

Peki ya Alonso’nun 200 defa daha iyi dediği Ferrari F138?

Test pilotu Marc Gene: “Yarışlar kazanabilecek birçok takım var. Fernando’nun da aracından memnun olduğunu biliyorum.”

“Bir film çekimi günündeydim. Düşündüğümüz yerdeyiz ama diğerlerini bilmiyoruz”

Gıda zehirlenmesi sonrası görevine geri dönen Raikkonen, Rosberg’in elde ettiği dereceyi tuttutup tutturamayacağı sorusuna “Yakın olurdu (gülümseme) ” dedi.

McLaren Sportfi Direktörü Sam Michael: “Gördüğümüz tur derecelerine göre sezon inanılmaz derecede yakın olacak.”


Yorumlar

“Sezona Girilirken Red Bull ve Mercedes Bilmecesi Yaşanıyor” için 17 yanıt

  1. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    "Padoktaki bazılarına göre Red Bull blöf yapıyor."

    Tamda diyordum blöf yapıyorlar diye ağzımdan aldılar,Yüzde 99 Redbull gücünü saklıyor sıralamada herkesden en az 0.5 sn kadar hızlı olacaklar buna artık alıştık 3 senedir görüyoruz her şeyi,benim korkum Mercedesin süpriz yapması eğer dedikleri gibi hızlı iseler bunu izlemek eğlenceli olur,Bu sezon dedikleri gibi çok yakın geçeceğe benziyor lastikler dahada agresif olacak kimin daha iyi iş yaptığını görmek için sabırsızlanıyorum ama size şunu söleyim redbull söylediklerinin hepsi yalan hepsi sırlarını saklıyor kendilerini sıralamada yarışlarda konuşturuyor bunu demeden etmicem çünkü artık her şeyini biliyoruz aracı hariç!

  2. buna gore lotus da redbulldan yaklasik 1sn hizli oluyor hesaba gore. Bi laf vardir ya arap sen icme.

  3. Bakalım görelim o zaman 🙂

  4. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin

    Şu fikrimi de belirteyim. Daha önce de söylediğim gibi Button'ı şampiyonluk için favori görüyorum ve ilk yarışıda Button'ın alacağını düşünüyorum.

  5. ferrari redbulldan 0.250 hizli mclaren ferrariden 0.200 hizli yani mclaren redbulldan yarim saniyehizli. Yav he he

  6. Massaya katılmamak elde değil Rbr hiç bir zaman testler de ortada olmadı'ki. Rb9 a bakacak olursak dayanıklı bir araba testlerin en başından beri. 2012 arabası'nın evrim geçirmiş hali'ki buda iyi bir temele ve belirli bir yer de olduğunu gösterir.Önemli olan diğer rakiplerin ne kadar geliştiği.

    Testlerin ilk gününe bakarsak Webber 90 Tur tamamladı ve bazı küçük güncellemeler denendi yağmura rağmen. İkinci gün Vettel 65 tur tamamladı Webberin programına benzer bir test günüydü. Üçüncü gün Webber 59 tur tamamladı ve gözlü görülür değişiklikler vardı Yeni bir ön kanat yeni bir arka kanat ve şasiye entegre edilmiş aerodinamik ölçücü sensör ve vis boya akışı vardı takım bu konuda yoğun çalıştı. Son gün ise Vettel kokpitteydi yeni güncellemer ile 100 tur tamamladı Twitter de Rbr'nin en iyi Df seviyesine sahip olduğu söylendi uzaman kişilerce. Yeni güncellemeler ile fazla km kat etmek çok önemlidir bunu da takım dün başardı ilk yarışa kadar Markonun'da dediği gibi verileri tam olarak analiz etmek şimdiki yapılacak iş. Dün testler de dikkat edilmesi gereken bir şey vardı Vettel sert hamurlar ile 1.23.492 yaptı ki bunu bir çok kişi harika buldu tabi ki yakıt seviyesini bilmiyoruz ama Rbr genelde ağır çalışıyor testler.

    İlk yarışta kimin nerede olacağını göreceğiz şu kesinki geçen sezondan daha iyi başlayacaktır Rbr.

  7. Kime sorsan araçtan memnun Redbull hariç.Tarihin en yakın grid dizilimi olur gibime geliyor.ama redbull kesinlikle geride kalmıycak belki çok rahat yarış kazanamıycak ama Newey varken o araç her zaman sampiyonluk mücadelesi verir

  8. Mercedes bir çok kişiyi korkutmuş.

  9. Katılıyorum, son programda yarış sonrası yarım saatlik bir yorum bölümü yapacaklarından bahsettiler. Umarım fp1 ve fp2 lerde yayınlanır.

    Sanki DSmart F1'in kıymetini daha da fazla anlamaya başladı. Bu sene tatilinde (F1) sürekli yarışların tekrarlarını yayınladılar ve F1 Özel programı yaptılar ki gayet başarılı idi. Dsmart Blu da geçen sezonun tüm yarışlarını HD olarak koydular.

    Artık iki smartspor kanalı ile daha geniş içerikli yayınlar yapacaklarını umuyorum.

  10. Dostlar geçen senenin verileri ile bu seneyi karşılaştırdım. Çıkan sonuçlar hayli ilginç.

    Örneğin geçen senenin son jerez gününde alonso 1. ve derecesi 1.18.700 ve bu derece'ye inen tek pilot. 2. vettel ondan 0.8 saniye yavaş. Ve geçen sene son barcelona testlerinde en hızlı derece 1.22 bu sene ise 1.20 ve geçen senenin son gününde 1.22.250 yapan alonso testleri yine 2. bitiriyor buna karşın vettel 23 tur atıp 1.23.600 ile son sırada 4 mart 2012 günü. Bu sene 100 tur atmış ve 1.22.500 ile 8. olmuş testlerin son gününde.

    Bu durumda su sonuç ortaya çıkıyor. 100 Tur attığına göre otomobil'in gelişmeye ihtiyacı var ve kesinlikle blöf yapamazlar. Geçen sene 23 tur atıp hız saklamışlar, bu sene eşek gibi tur atıyor saklanacak birşey yok demekki.

    Bu senenin en uyanık takımı lotus olmuştur. Son derece az tur attılar, ve hız sakladılar. Benim tahminim lotusun bu yıl, en hızlı 1. takım olduğu yönünde. Mclaren onları takip ediyor. 3. sırada ferrari ve 4. sırada red-bull var. Lotus'un ferrariden 0.5 saniye hızlı olduğunu düşünüyorum. Yine Ferrari'nin red bull'dan 0.25 saniye hızlı olduğunu düşünüyorum. Mclaren ise ferrariden 0.2 saniye hızlı.

    En çok tur atan takım olan mercedesin geçen seneden çokta farklı bir noktada olduğunu hiç sanmıyorum. Force india, williams ve sauber ile beraber yine 5. lik savaşı vereceklerdir.

    Bu sene müthiş gelişti denecek tek takım lotustur. 4'lukten 1. liğe yükselirken, bir diğer renault motoru Red bull 4. sıraya geriledi. 2 Ve 3 yer değiştirebilir ancak bir ihtimal ferrari 2. en hızlı araç olabilir ve 3. yarışta lotusu yakalar diye düşünüyorum.

    Mercedesin yapmış olduğu 1.20'ler fake ve gözdağı vererek rakiplerinin ıyi durumunda olmasını engellemek ve kendine benzetmek için yapılan basit bir numaradır. Güya millet oltaya gelecek, sazan gibi atlayacak.

  11. Serhan Acar bir kaç hafta önceki "Formula 1 Özel"de Antremanlar konusunda bir sürpriz olabilir demişti.Hatta bunu söylerken 2013'den itibaren yarış öncesi-sonrası programlar olacağını da söyledi.D-Smart'a da zaman tanımak lazım,çok yeniler bu alanda.

  12. Yanlış düşünüyorsun bence.

    Örnek olarak 2010'daki arka kanatlarla 2013'deki arka kanatları resimlerle karşılaştırmanı öneriyorum.2010'daki kanatlarda bugün olan çıkıntılardan,deliklerden hiç biri yok.Pasif DRS yok.DDRS yok.Yani geliştirilebilecek alan kısıtlı diye bir şey de yok aslında.Aracın her alanı sonuna kadar geliştirilebilir.

  13. Bence Ferrari geçen sene başında hakikaten yavaştı sene içinde geliştiler ama Newey olaya el koyunca işin rengi değişti. Bence Ferrari'nin hızını Massa üzerinden test etmek gerekiyor. Eğer Massa sezona güçlü bir giriş yaparsa Ferrari mecburen geçen seneki jargonunu değiştirmek zorunda kalacak.

    İngiliz takımları ve pilotları (ve diğer herşey) her zaman abartılırlar. Bu Büyük Britanyanın P&R başarısı. Ama her şeye rağmen Mercedes geçen seneye göre daha iyi olacaktır. Artık olmalıdır da. Her ne kadar 2014 odaklı olsalar da bu kurallarla ilerleme kaydetmiş olmalılar. Zaten lastik sorununu çözerlerse baya büyük bir aşama kaydederler.

    Redbull elindeki kartları göstermiyor bencede. İlk yarışta Vettel'in polü kimseyi şaşırtmayacaktır. Eğer Mercedes veya Lotus ya da Williams polü alırsa çok eğlenceli bir sezon başlangıcı olacak diye düşünüyorum.

    Son olarak bu sene markalar şampiyonası çok çekişmeli ve keyifli geçecek gibi. Bir de Dsmart elinde hakları bulundurmasına rağmen fp1 ve fp2 yi yayımlamıyor. Umarım bu sene yayın olur artık sadece kendilerinin 2 spor kanalı var.

  14. Eray Parlak avatarı

    Dediklerine katılıyorum..
    Alonso iyi bir pilot dünya şampiyonu kimsenin birşey dediği yok ama sürekli çok yavaş otomobilimizle böyle yaptık çok yavaşız vs vs birçok açıklama yaptılar okadar abartıldıki altlarında sanki HRT vardı..

    Redbull meselesine gelirsek Newey neyapar ne eder birşeyler bulur orada bir sıkıntı yok ama Redbull beklendiği kadar hızlı olduğunu ben düşünmüyorum. Redbull aynı altyapıyla aracını çıkarıyor zaten araç maximum seviyesinde bu aracın gelişim bulacağı yer yok denecek kadar az. Bu yüzden diğer takımların gelişim yönü daha geniş. Bu nedenle seneye en hızlı araç konumunda giremiyebilirler fakat Newey birşeyler bulup zaten potaya sokmasını iyi bilir..

  15. Diyelim ki Red Bull'un hiçbir güncellemesi çalışmadı.Ne Jerez testlerine,ne de Barcelona testlerinde araca tek bir parça bile ekleyemeden Avustralya'ya gittiler diyelim.Yani Brezilya yarışındaki araçla.Durum böyle olsaydı bile (Ki bu imkansız) Red Bull en hızlı araçtan en fazla 0.5 saniye yavaş olurdu.Çünkü temel aldıkları araç,yani 2012 Singapur'dan beri devrim yapan araç kusursuza yakın bir araç.

  16. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin

    Redbull geçen seneden öğrendiği en iyi şey mağdurları oynamak olmuş. Tıpkı Ferrari'nin yaptığı gibi. Ferrari hızlı bir aracı olmasına rağmen yokları oynadı. Şimdi de Redbull bu oyuna dahil oldu. 5 senelik birikim ile üretilmiş bir aracın kurallar değişmeden yavaş olma ihtimali nedir sizce. Bence %0. Mercedes ise yine abartılıyor. Tıpkı geçen seneki testlerden sonra olduğu gibi. Mercedes tek turda her zaman en hızlı araç fakat yarış ayarlarında en son caterhamla yarışıyordu. 2012 austin'i izleyenler ne demek istediğimi anlarlar.

  17. David Jones avatarı

    Sezonun ilk yarısı muhtemelen karışık olacaktır pek çok takım kazanabilir. Redbul haricinde biri veye bir takım şampiyon olmak istiyorsa mutlaka sezonun ilk yarısını maximum miktarda değerlendirmeli. Çünkü Redbul sezonun ikinci yarısına tekrar en hızlı araç olacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir