Hamilton: "Baskı Diğer Pilotların Üzerinde"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, kış testlerinin özellikle son bölümünde etkileyici dereceler elde etti ama rakiplerinin sürpriz yapabileceğini söylemesine rağmen 2013’e illa ki büyük şeyler başarma gayesiyle girmediğini belirtti.

Hamilton: “Herhangi bir beklenti olduğunu düşünmüyorum.”

“Elimde bedava bir bile var gibi. En iyi araca sahip olmayacağımız bir sene; bu da benim için bir meydan okuma”

“Ve bu meydan okumada bir şeyler yapmam için dışarıdan üzerime baskı olduğunu düşünmüyorum. Sadece takımla çalışmanın ve keyfini almanın zamanı”

“Baskının daha çok, harika araçları bulunan ve bu senenin aracın gelişiminde yer alan diğerlerinin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Çıkıp performans gösterme konusunda baskı altında olacaklar. Bizim için ise ne yaparsak kâr”

Hamilton’ın rakipleri, Mercedes’in küçümsenmemesi gerektiğine inanıyor.

Felipe Massa: “Lewis, şampiyonluk için mücadele edebileceğini her zaman göstermiş bir pilot.”

“Çok ama çok hızlı. Rekabetçi bir aracı olduğunda, galibiyetler ve şampiyonluklar için mücadele edebileceğini her zaman kanıtladı”

 


Yorumlar

“Hamilton: "Baskı Diğer Pilotların Üzerinde"” için 32 yanıt

  1. 2007 sezonunda hamıltonun alonsodan iyi olması gayet doğal bence,hemde Hamiltonun daha ilk sezonu olmasına rağmen.niye diye sorarsanız Eşitlik!.Ferraride niye bukadar başarılı derseniz cevapta gayet açık ferrarinin tek pilot olması ve birde yardımcısının olması massa

  2. Hani şu takım arkadaşının duvara toslayıp SC nin girmesiyle kazandığı yarışdan bahsediyorsun heralde :)))

  3. alonso gp2'den gelmedi hamilton geldi hem de hamlton nerde fren yapılacağını nerde gaza basılacağını öğrenmiş. alonso daha yetenekli. 🙂

    dağılsın herkes.

  4. bu arkadaşa arap sen içme demiştim ya, aynen devam ediyorum; önce şu arkadaşın yaptığı 'analizi' yazayım diyor ki;

    -ferrari redbulldan 0.25 hızlı, mclaren ferrariden 0.2 hızlı, lotus da mclarenden 0.2 civarı hızlı. yani redbull en hızlı 3. takımmış, lotus redbulldan yaklaşık 1sn hızlı, mclaren ise redbulldan yarım saniye hızlıymış.

    yalan atana bişey yapmıyorlar nasılolsa değil mi 🙂

    utanmadan 2008de şikeyle kazanılan yarışı yazıyor, utanmadan tonla parayla getirilen alonso'yu mclaren ezdi gibi saçmalıkta bulunuyor. he, alonso ezerdi o yüzden 2009dan beri hamilton'a övgü yağdırıyor, aynı şekilde hamilton da ona.

    alonso hamiltona senin gibi f1 cahilinin duyamayacağı kadar saygı duyuyor. aynı şekilde tam tersi. ha tek tek de cevap veririrm o fren noktası (asjkadga :D) saçmalıklarına da, o kadar saçma ki ne diyeceğimi şaşırdım hakkaten. valla bak şu 2 paragraflık yazıyı rambo bile yazmaz. 2 dünya şampiyonu adam, hamilton gp2den geldiği için fren noktası biliyormuş o yüzden geçmiş 😀

    hızlı mclaren diye bi tabir çıkmış, o hızlı hamilton olacak. 6 sene boyunca (1 senesi çaylak) adamın kendi aldığı sonuçlara, bir de takım arkadaşlarının aldıkları sonuçlara bak mclaren mi hızlı hamilton mu hızlı anlarsın. 6 sene boyunca 3 kez şampiyonluk alabilecek araç verdiler, birini son yarışta vites kutusu arızasıyla kaybetti (2007 brezilya) birini kazandı (2008) birini de yine mclaren arızalarıyla kaybetti (2012)

    bunun dışında xtrabit'in de dediği gibi gp2 2005 civarı başladı, yani alonsodan 5-6 sene sonra. bunu bilmemene şaşırdım mı? hayır.

  5. Alonsoyu ehliyet sinavinda yetenegini gorup almislar f1 e sanicak senin yazini okuyan.En yetenekli konusuna girmiyorum bile :))

  6. Alonso zamanında GP2 diye bir şey yoktu. O zamanlar bir alt kategori F3000'di ve pilotlar buradan F1'e geliyorlardı. Bunun üzerine argüman kurman hatalı olmuş.

  7. Alonso gp2'den gelmemiş olmasına rağmen, Allah vergisi yetenek sayesinde, gridin en hızlı pilotu. Senin hamilton mclarene gp2'de yarışarak geldi. Nerede fren yapılır nerede gaza basılır bunların alt yapısını alarak geldi ama alonso'nun yavaş renaul ve ve yavaş ferrari'de yaptıklarının yarısını hızlı mclarende yapamadı. Nasıl oluyorda Alonso hamiltonun tırnağı olamıyor? Hamilton ıngiliz olmasa ve arkasında ıngiliz desteği olmasa Alonso ile aynı takımda olduğu sene Alo, hami ezerdi hemde çok rahat. Nitekim o kötü Alonso ondan sonra yükselip ferrari'ye geçti. Tabi arada tekrar renaul var ama en kötü renaultda dahi yarış kazanan üstün bir pilot olarak tarihe geçti. Buna karşın ıyi hamilton şaş kaza son virajda aldığı şampiyonluk dışında 6 senede hiçbir şey yapamadı. Ham daha bilgili pilot ama Alonso tarihin en yetenekli pilotu bunu kimse inkar edemez. Nitekim bu sene mercedeste göreceğiz ham'in yetenegini.

  8. 2006 da özellikle çinde renault michelin lastiği ile msc ye tur başına 2 saniye fark atıyordu.10.cu turda 22 saniye fark vardı.aynı şekilde macaristan dada michelinli alonso button uçuyordu.hatta button 1 saniye fark kapatarak geldiğini görmek çok sevindirmişti beni.sonra takım 1.cilik gitmesin diye heyacandan bijonu takamadı.hoş taksada o gün button u gimse yenemezdi.aynı 2011 macaristandaki gibi.kısacası michelin yağmurda farklı bir gezegendeydi.üstüne birde kütle amartisörlü senenin en iyi aracı vardı.haa unutmadan 2006 çin yarışında özellikle ilk turda arka düzlüğe çıkmadan önceki uzun virajdan önceki virajda renault r26 ların motor ara gazını çıkardığı sesi hala mumla arıyorum. videoda 1.06 ve 1.09 arasındaki r26 ların sesine bakın birde arkadakilerin sesine.ne demek istediğimi anlayacaksınız.

  9. Baskı altında olmayan pilot yoktur diye düşünüyorum.

  10. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Belki bu örnek bazılarına saçma gelebilir ama anlamları aynı gibi.
    M. Niang nasıl Katar'da mutlu olamayıp Türkiye'ye geldiyse Hamilton'da Mercedes'te mutlu olmayıp başka bir takıma geçecek.
    Parayla saadetin olup olmadığı Lewis sayesinde anlaşılacak. 🙂

  11. biliyorum bu yarışı. sonuçta altındaki sezonun en hızlı aracı ve TC var. tcli dönemlerde yapılan şeyler beni etkilemiyor pek.

  12. alonsoyla beraber yarıştıkları sezon alonsonun acizliğini yaptığı hileleri hepimiz gördük biliyoruz alonso hamiltonun tırnağı olamaz

  13. tamam haklılık payın olabilir ama yazdığınla bu haberin ne alakası var.

  14. o zaman kimi de yağmurda iyi 2002den başlayarak izlersek. tcli dönemleri saymıyorum.

  15. Hami ile alonso ayni takimda yaristi biri caylak biri sampiyon olrak geldi kimin daha iyi oldugu goruldu

  16. güney ateş avatarı

    hamilton mclaren'de 2007-2012 yılları arasında yarıştı. bu 6 yıl boyunca yarış kazanamadığı sezon olmadı. 2009 yılı dışındaki tüm sezonlarda şampiyonluk mücadelesi verdi. brawm gp button'ın şampiyon olduğu 2009 yılında mclaren -ferrari ile birlikte- sezona çok geride başladı fakat ikinci yarı hamilton yarışlar kazanabildi hatta sezonun son bölümünde en çok puan toplayan pilottu.

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    http://www.youtube.com/watch?v=cEPgPWIbAzA

    lütfen tamamını izle 15.sıra alonso –13.sıra msc.

  18. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yağmur da Schumacher 1 gerisi boş

  19. 2006 Macaristan ilk bir kaç turu izlemen yeterli olabilirdi aslında… en iyisi olmayabilir, ama klasını yağmurda da sürdürdüğü kesin…

  20. belki de akıllanmıştır 🙂 belki de hamilton'ı nasıl yeneceğim diye harıl harıl düşünmekten konuşacak vakti yoktur 😛

    şaka bir yana, belli olmaz, lastikler geçen seneden de sıkıntılı gözüküyordu testlerde… bekleyip görelim

  21. burak evmez avatarı

    alakası olduğunu düşünmüyorum sadece 2012 de yağmurlu yarışlar yoktu önceki senelerde de vardı gözden geçirirsen 2010dan beri alonso yağmurda iyi sürüyor

  22. baskı her zaman vardır.şampiyonluk için yarışmasa bile (ham bugüne kadar hep kazanabilecek bir mc larenle yarıştı 2 sezon hariç belki).baskıya gelelim mgp nin bir hedefi varmı var nedir takımlar klasmanında 4.lük bu sezonki hedef yani.bu hedef için w04 orta sıralarda gezinirse williams-sauber-findia hatta lotus pilotlarıyla yarışacak demektir.buda bir baskı ham bu baskıyı bilmiyor ama öğrenecek.daimlerin baskısıda var takımdan beklenti var.ayrıca önden start alamadıklarından kazalardan uzak durmayı özellikle startlarda kaçınmayı orta sıralardaki karmaşadan sıyrılmayı öğrenmesi becermesi lazım.ve tabi takım arkadaşınıda geçmesi lazım buda baskı.33 milyonu boşuna saymadılar ham a

  23. katılıyorum. 10 senedir yağmurla adı anılmayan alonso nasıl 1 sezonda parlasın. ferrari'nin lastikleri iyi ısıtabilmesinden kaynaklanıyordu.

  24. 2012 sezonunda yağmurda parlayan iki büyük isim gördüm. Onlarda Michael Schumacher ve Alonso. Yağmurlu geçen sıralama turlarında gerçekten herkesten ayrılan iki isimdi..

    İkisinin yağmurda hızlı görünmeleri de araçlarından kaynaklanıyor olmasın. Ferrari'nin iyi lastik ısttığı biliniyor , Mercedes ise geçen sene soğuk havalarda daha etkiliydi. İkisi de iyi pilotlar kesinlikle ama tüm şartlar eşit olmadıkça diğer pilotlarla kıyas edilip daha iyidir demek bence çok da objektif değil.

  25. Mercedes öyle gümbür gümbür gelecek ve Rosberg böyle suskun kalacak ha. İnanmakta zorlanıyorum. Öyle birşey olsaydı çoktan Rosbergin çenesine vurmuş olması gerekiyordu 🙂

  26. Eray Parlak avatarı

    Aracınız gereğinden fazla yavaş ise hiçbirşey yapamazsınız.Sadece yarış bitirir bir puan için pozisyon savaşına girersiniz. Aracı yavaş olan pilot kendinden hızlı isimlere karşı yaptığı savunmalar , istikrarlı sürüşler ve güzel geçiş enstanteneleri ile ancak pilotajlığını gösterebilir. Tabikide en büyük pilotajlık örneklerini araç hızlarının daha az etki ettiği yağmurda yaptığı süper sürüşlerle kanıtlar.
    2012 sezonunda yağmurda parlayan iki büyük isim gördüm. Onlarda Michael Schumacher ve Alonso. Yağmurlu geçen sıralama turlarında gerçekten herkesten ayrılan iki isimdi..

  27. ihtiyatlı olma adına fazla iddialı konuşmak istemiyorum ama, bence Mercedes Rosberg-Hamilton ikilisi ile gümbür gümbür geliyor olabilir. Red Bull gibi sezonu domine etmekten bahsetmiyorum ama Ferrari'nin geçen 2-3 senede yaptığı kadarını yapabilecekler bence…

  28. Kariyerinde çıktığı yarışların %45-50'sinde podyumda olan, %20'sinde kazanan ve %20'sinde polü alan bir pilot podyum dışı kalmanın ne olduğunu tam bilmiyor olabilir. F1'de yarış podyumdan ibarettir. podyum dışındaysanız sokaktan geçen herhangi bir vatandaş gibisiniz.

  29. sözde üç senedir hızlı bir aracı olmadığını idda eden ağlama modundan cıkmayan alonso bu sene gercekten aracı yavaş bir pilotun (hamilton) nasıl sürüşler yaptığını görecek ve utanacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir