BBC: "Mclaren 2015'te Honda Motoru Kullanacak"

yazar:

kategori:

2008’de Formula 1’den tamamiyle çekilen Honda, 2014’ten itibaren spora girecek Turbo V6 motorlarla Formula 1’e geri dönüşü planlıyor.

BBC’ye göre Mclaren, 2015’te Honda motoru ile yarışmayı planlayan ilk takım. Mclaren’in mevcut Mercedes ile anlaşması bulunuyor. 2014 ve 2015 seneleri için ise takımın anlaşmasını yenileme opsiyonu var. 

BBC, Mclaren’in sadece bir sene anlaşmayı uzatacağını ve sonraki sene Honda motorunu kullanacağını iddia ediyor.

Honda resmi olarak Formula 1’e döneceğini açıklamış olmasa da daha önceki açıklamalarında dönüş üzerine çalıştıklarını söylemişti.

Her iki firma da henüz gündeme düşen söylentiler hakkında açıklama yapmadı.

Honda daha önceden Mclaren’e motor desteği vermiş ve Mclaren ile 4 pilotlar şampiyonluğu kazanmıştı.

 


Yorumlar

  1. Sadece bir yıllık anlaşma demek 2014 Mercedes motorunun Honda'nın eline geçmesi demektir.Mercedes'in buna yanaşacağını sanmıyorum.

  2. v8 ler geliştiriliyor dediğin anda olayı bitirmişsin zaten, hayırlı olsun

  3. Mercedes rolü görse ne olacak? resmi olarak 2015 sezon sonuna kadar mclarenle anlaşması var. Son yıl opsiyonlu olduğu için garanti 2014 sonuna kadar mclaren'e motor üretmek zorunda. Kafasına göre senin yaptığın oyunu gördüm, hadi başka kapıya diyemez.

    2. kriter olarak Honda'nin öncü olmayacağı tezi garanti değilki, brawn gp'nin alt yapısınıda honda hazırladı ona bakarsan. Her yıl yamaha ile moto gp'de rekabet eden motorlar üretiyorlar.

    Laboratuvar ortamında test edeceklerinide nerden çıkardın? Suzuka'da istedikleri gibi test ederler. Zaten mclaren simülatörü çok gelişmiş durumda, istediği gibi simülasyon yapar.

    Mclaren dibi görünmedik suya ayak basmaz. Mutlaka birşey gördüler, Bir'de şu var, japonlar küresel ekonomik krizi bahane göstererek önce toyota ile ardından honda ile f1'den çekilme kararı almışlardı. Aradan 4 yıl geçti ve aslında f1'den çekilme'nin uluslararası reklam pastasında kendilerini olumsuz etkilediğini gördüler.

    En azından diyorki bir motorla dahi f1'e dönsem reklam pastasından daha büyük bir pay alırım. Zaten ekonomik krizde global anlamda 1-2 yıla biter, bir yerlerden başlayıp tekrar f1'e dönmek farz oldu diyorlar.

    Sana söyleyim bu işten sonra 2016 veya 2017'de toyota tekrar f1'e dönecek. Bu işler kademe kademe. Force india olmasa uzakdoğudan f1'e katılan araba yoktu. Benim şahsi tahminim, 2016'dan itibaren daha heyecanlı bir f1 için bernie amcamız, morussiaymış caterhammış böyle 3-5 saniye yavaş arabaları tarihe gömüp, toyota gibi en az 1 rekabetçi takımı f1'e monte edecektir. Bunun adımıda 2015'te honda ile motor anlamında atilacaktır.

    F1'de periyotlar vardır her 20 yılda 1, yeni yıldızlar parlar motor anlamında. 2015'te tekrar honda ile birlikte mclaren parlamaya başlayacaktır.

  4. O kıytırık dediğin motosiklet motorları nasıl bir güç üretiyor senin haberin var mı ? Ayrıca Honda'nın otomobil üreticisi olduğunu da hatırlatıyım.

  5. Komik olma kuzen Lary.
    Motor üretmek öyle üç günde olacak iş değil.Derin materyal araştırmaları.Emek,para ve zaman isteyen bir süreç.Mclaren Honda'yı Mercedes'e karşı bir pazarlık unsuru olarak kullanmak istiyor.Kendileri bilirler.

  6. burak evmez avatarı

    ne yaptığından haberi olmayan formula1 den en ufak anlamayan bir kişisin

  7. v8ler ne zamandan beri gelistiriliyor anlayamadim ama bazi noktalarda dogru soylemissin..

  8. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Bırak +1'i elimde olsa +10000 veririm bu yorumuna.
    Bu haberi her açışımda + basıcam yorumuna. 🙂

  9. bu ne şimdi

  10. Ya Mercedes rolü görüp 2014'de motor vermek istemez ise. 🙂

    Honda; ayrılığı öncesi, son periyotta motor düzeyi ile öncü değildi ki zaten dönüşü ile öncü olacağı düşünülüyor. Her zaman sporun içindekilerin dışardakilerden farkı mevcuttur. Cosworth den neler beklendi neler görüldü, tecrübe ile ortada.
    Ve 1 yıl sonra dönüş, atı alan üsküdarı geçer. Yarıştırarak tecrübe edenler ile labaratuvar da test edenler….
    Farkı bilen bilir.

    Kısaca Mclaren taraftarı gelecek için de kendini hazırlasa iyi olur.:) %50-%50 olur ancak öncülük pozisyonu.

  11. Mclaren çok uyanık bir takım. Honda, 4 yıldır motor üretmiyor ve gelecek yıl v6'ya geçilecekya, işte bu yüzden honda hazır boşken en ıyi v6 motoru üretir diye düşünüyor. Düşünsenize öteki millet sezon için, v8'i geliştirmek zorunda aynı zamanda ama hondanın böyle bir mecburiyeti yok, motosikletlere kıytırık 3-5 motor uretirken zamanının çoğunu mclaren v6'sı için harcayacak.

    Bu anlaşma ta geçen sene ağustosta imzalandı. Bbc şu an açıklamış. Düşünce şu, nasıl olsa 2014'te iş v6'ları anlamak olacak bu yüzden herkes eşit, bir şekilde mercedeslede şampiyon oluruz. Ama 2015'te herkes v6'yı çözmüş olacak bu yüzdende henüz çözümlenemeyen ve kapalı kapılar ardında, canla başla v6 üreten hondanın farkı ortaya çıkacak. Herkes birbirine bakarak v6 geliştirirken honda 2015'te özgün bir şekilde f1'e dönecek ve millet onların motorunu çözene kadar, mclaren diğer takımların en az 1 sene önüne geçecek. Böylece 2015'ten itibaren en az 2 sene üst üste mclaren şampiyonluğu bana göre garanti olacaktır.

    İngilizler, zeki varlıklardır. Atı alan üsküdarı geçti. Android almanlarda biz daha tekniğiz diye havaya girsin dursun 🙂

    Bu süreçte mclarene engel olacak tek ekip, scuderia, cosworth ve fiat şirketleriyle okan ortaklığından dolayı ferrari olacaktır.

    Çünkü scuderia yada cosworth şirketlerinden en az birisi adam gibi v6 üretirse mclaren sukut-u hayale uğrar.

    En fazla zarar görecek motor, renault olacaktır. Çünkü fransızların yan şirketleri olmadığı için günlük çalışıyorlar, gelecek sene için çok az çalışma yapıyorlar. Lotus belki bu seneyi domine eder ama v6'dan sonra en az 4 yıl renault yine kayıplara karışacaktır.

  12. Mercedes kamburunu atmanın vakti geçiyordu bile. Emin olun Honda ile daha başarılı olacağız.

  13. alonso olmasaydı bugün honda motoru f1de olurdu gittiği her fabrikayı kuruttu

  14. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    McLaren,Honda ile anlaşırsa Red Bull takımı gibi tüm sezonları domine edebilir ve ben bu konu hakkında herkesle de iddaaya girebilirim.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren en azından kısa bir süreliğine fetret devrine girecek gibi duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir