2013 Formula 1 Testleri – Kim Ne Kadar Mesafe Kat Etti?

yazar:

kategori:


Yorumlar

  1. Keşke bir sütun daha olaymış da onda da kat edilen mesafelerin kaç yarışa tekabül ettiği yazaymış.

  2. Alın işte tezim doğru çıktı. Ferrari, red bull, mclaren ve lotus, birbirlerine çok yakın tur atmışlar. Çok tur atanda çok sorun vardır bunu unutmayın. Gelişmeye açık takım ve pilotlar çok tur atar.

    Ferrari ve Red Bull orta karar olmuş, lotus pilotları'da onlara uymuş. Perez dışında mclarende orta karar tur atmış.

    2011 Sezon testlerine baktım, o zamanki testler daha erken başlamış 10-15 gün. İlk testte vettel'in sezonu domine edeceği belliymiş. O sene testlerin 7 gününü lider tamamlamış. Üstelik hiç kendini zorlamadan. Çıkmış sabah atmış turu- gün boyu aerodinami çalışmış ve millet sabah soğuk pistte attığı derecesini dahi gecememis 2011 sezonunda.

    2012 Sezonunda, bu sefer, mclaren pilotları kötü başlamış, ama son testlere doğru müthiş gelişmişler ve ilk yarışı almışlar. Yine 2012'de testlerde ıyi görünen mercedes 3.. yarışı almış. Testlerde bir ıyi bir kötü görünen ferrari, 2012'de yağmurlu 2. yarışı almış. Yalnız şu var geçen sene tek turda yine hızlı gözüken mercedes- ilk 5 yarışta siralama turlarinda hep zirveye göz dikmiş ama mugello testlerinde otomobili geliştiremeyince, hadi geçmiş olsun olmuş mercedesin durumu.

    Bu seneyede ıyi başlayabilirler fakat, eğer ıtalyadaki testleri, ıngilteredeki testleri boş geçerlerse, mercedes yine boş geçer. Ferrari şu an daha ıyi. Tek tur hızı geçen seneye göre 1.4 saniye daha hızlı. Mugello testlerinide ıyi geçerlerse, lotus ve Red bull ile yarışırlar.
    Mclaren testlerde değilde testten sonra simülatörde gelişen bir takım. 2012'nin ilk testlerinde 1.5 saniye yavaş takım kalktı, ilk yarışı aldı neden? simülatör yüzünden. Yani mclaren isterse testleri 1 saniye geride bitirsin, 2 hafta simülatörde çalışıp zirveye ortak olabiliyor.

    Bu sene son yılların en yakın gridi bizi bekliyor olacak.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes hiç sorun yaşamasa 1. Olacakmış gerçekten iyi çalıştılar testlerde inşallah podyum m ücadelesi verirler

  4. hesaplarınıza sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir