Vettel: "Hamilton ve Rosberg Tehlikeli Olacak"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi son test döneminde etkileyici sonuçlar alan Mercedes için Alman pilot, bir sürprizle karşılaşabileceklerini düşünüyor.

Vettel: “Sonunda diğer takımları bir parça izleme şansı yakaladım.”

“Nico, Mercedes’i ile harika bir son gün geçirdi. Bu da, gelecekte onun ve Lewis’in ne kadar tehlikeli olacaklarını gösteriyor. Ama unutulmaması gereken diğer şeyler de var”

Red Bull pilotu, takımının ilerlemesinden memnun olduğunu ama Avustralya’da en önde olup olmayacaklarını bilemediğini ifade etti.

Vettel: “Her şeyi hesaba kattığımızda, geçen haftalarda işlerin gidişatından çok memnunum”

“Takım araç konusunda harika bir iş çıkardı. HEm ben hem de Mark, hemen kendimizi rahat hissettik”

“Herhangi büyük bir sorunla karşılaşmadık. Küçük olanlarla da hemen başa çıktık. RB9, çok dayanıklı ve sürmesi de keyif veriyor.”

“Kış testlerinde çok şey öğrendik ve o yeni bilgileri, Avustralya’ya yanımızda götüreceğiz”


Yorumlar

“Vettel: "Hamilton ve Rosberg Tehlikeli Olacak"” için 27 yanıt

  1. maddi durumun izin veriyorsa buna paranı yatır, kazandığın parayı yemek haram falan diyorsan da aldığın parayla hayır işlersin…

    Neden mi böyle diyorum, herhalde 1 e 50 falan verir bu ihtimal o yüzden… imkansız değil, ama senenin sürprizi olur muhtemelen, yada son 10 yılın sürprizi…

  2. evet emin olmadığım için 'sanırım yumuşak lastikti' dedim.

  3. Eray Parlak avatarı

    Rosbergin lastikleri Süper soft değil Soft lastiklerdi…

  4. Eray Parlak avatarı

    Bu sene şampiyon Massa olacak…

  5. bak ben burda ne demişim?

    şampiyonluk kimi'nin oldu. ha burdan haketmedi gibi anlam çıkmasın gayet de haketti aldı. hamilton hata yapmasaydı.

    sen, farklı şey söylüyormuş gibi görünüp ne demişsin?

    2007 de ham yapmasaydı yaptı rai eşek yükü ile puan farkını kapatıp şampiyon oldu 2007 de yapmasaydı kardeşim rai mi sebep oldu hataya yada kazaya

    adamı kaza yapmakla suçlamana rağmen 2012'den örnek bulamadın 2011'den bahsediyorsun bana. öyle sezon araştırırsan her pilotun hatasını bulursun. 2011, redbull'un 19 yarışın 18'inde polden kalktığı 120 puan farkla şampiyon olduğu sezon. isterse 2. bitirsin isterse 10'uncu şampiyon olamadıktan sonra, ha tek eksisi kariyerinde ilk kez takım arkadaşının gerisinde bitirmiş oldu ama 3 yıl yeterince kimin ''çok daha iyi'' olduğunu kanıtlamaya yetti.

    bu arada eşek yüküyle puan farkını hamilton'un babası mı açtı? neyse baktın olmayacak işin cılkını çıkarmaya başlamışsın. benden bu kadar.

  6. 2007 de ham yapmasaydı yaptı rai eşek yükü ile puan farkını kapatıp şampiyon oldu 2007 de yapmasaydı kardeşim rai mi sebep oldu hataya yada kazaya.birileri hata yapacak birileride şampiyon olacak.2012 de ham hata yapmadı diyelim.2011 de massa ile didişti resmen adam inat işte.oğlum sen büyük takımda yarışıyorsun orta sıra takımında değil egolarını dizginle.mc laren in puana yada puanlara ihtiyacı var.yarış dışı kalmak ne demek.birkaç puan yerine sıfır puan ne demek.takım ve pilot birbirlerine sırtlarını dayarlar.ben elimden geleni yaptım ama kaza oldu (aslında kaçınabilirdide o kazadan) ne yapayım olmadı.de git.sinirlendikçe düşünüyorum düşündükçe sinirleniyorum derim adama !

  7. hadi diyelim ki şuanki şartlar o kadar iyi değil, yine de 51milyon ile 33milyon bir değil. kimi'nin aldığı parayı şuana kadar hiçbir F1 pilotu almadı. f1 tarihinde bir rekordur o sene alınan para.

    diğer konu kimi 2007'de şampiyonluğu 1 puanla kazandı. ezme dağıtma gibi bir durum da yoktu son 2 yarışa hamilton 107, raikkonen 90 puanla girdi. hamilton 2 yarıştan toplamda 4 puan çıkaramayınca (1i kendi hatası diğeri araç arızası) şampiyonluk kimi'nin oldu. ha burdan haketmedi gibi anlam çıkmasın gayet de haketti aldı. hamilton hata yapmasaydı.

    bu hamilton kazalara karışıyor konusu da bi bitmedi. 2012'de hamilton'un kendi hatasından dolayı kaza yapıp yarış dışı kaldığı tek bir örnek ver. tek bir yarış söyle ya bana? 2012'de hamilton şunu yaptı, yarış dışı kaldı de? bunu diyene bu soruyu soruyorum tık, cevap yok. veremiyorlar çünkü adam 2012'de tek hata yapmadı. hala hamilton ve kaza muhabbeti dönüyor ortalıkta.

    mclaren hamiltonun gitmesine izin vermesi veya vermemesi diye bir durum yok. sözleşme bittiğinde karar takımın değil pilotundur. mercedesten sonraki en yüksek teklifi yaptılar ama hamilton spa arka kanat olayından sonra takıma güvenini kaybetti ve ayrıldı.

  8. o zamanki ekonomik şartlar ile şimdiki şartlar bir değil demagoji yapma.burda 52 m ile 33 m arasında fark var.2007 nere 2013 nere dar boğaz var.avrupada şu anda ekonomik kriz var.ha sen hissetmezsin işin tıkırındadır (hani o %5-10 luk dilimdesindir.ama ben hissediyorum hemde iliklerime kadar.hey yavrum hey.her şey birbirine bağlı derler ya pamuk ipliği gibi senin tuzun kurudur bir şey diyemem.rai nin durumu ise ferrariye 1 şampiyonluk kazandırdıki hem alo yu hemde ham ı perişan etti.2 puan farkla şampiyon oldu.( sanki 2 şampiyonluk almış gibi oldu çok ağır bir hezimet yaşattı)bu durumun bazı bünyelerde alerji yapması normal.rai gönderildi ama massa gönderilecekti vede rai ferrarinin beklediği gibi reklam ve tanıtım işlerinde rol almak istemedi.politika da var tabi işin içinde.rai ile massa arasındaki fark kuzey ile güney arasındaki kadar net.peki sen söyle mc laren ham ın gitmesine niye izin verdi.ben söyleyim.bıktılar.kazalarından bıktılar.inatçılığından bıktılar.aslında sorun para değilde esas mesele ham dizginlenemez bir vahşi attı evcilleştirmesi çok büyük masraf ve zaman alırdı.6 sene mc larende yarıştı ama mc laren ham ı (vahşi atı) evcilleştiremedi

  9. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Mercedes 2012 den beri kullandığı o vasar ön kanadı değiştirmezse yine hayal kırıklığı yaşayacak bir takım olacaktır! işin burası böyle.Ferrari 2 senedir alıştığımızın dışında bir sonuçla başlarsa şampiyonluğa sonuna kadar kovalar.Mclaren bu sefer kötü araçla başlayıp sezonu nasıl kapatır açıkcası en çok merak ettiğim konu bu, takımda inanılmaz potansiyel var ama göreceğiz.Redbull şuan blöf yaptığını çoğumuz biilyoruz güçlü bir başlangıç yapacaktır aynı şey lotus içinde geçerli.Bence durum böylr bana göre süpriz ferrari nin sezona nasıl başlayacığıdır RedBull dan hızlı olurlarsa bu sezon tadından yenmez

  10. Aslında süt oğlanı ben de pek sevmem. Çok itici bir pilot, belki konuşma tarzındandır 🙂
    Ama yiğidi öldürüp hakkını da vermek lazım. Schumi belki eski Schumi değildi, ama o haliyle bile en iyilerden biriydi. İkinci kariyerindeki tek problemi birçok nedenden dolayı istikrarlı sonuçlar alamamasıydı. Ama yine de çok hızlıydı. Bundan yola çıkarak yakın olacaklarını tahmin ediyorum. Dediğin gibi bekleyip görelim.

  11. genel olarak gerçekçi konuşuyorsun. sadece hamilton haricindeki pilotlara biraz fazla acımasız yaklaşıyorsun. hele de raikkonen e karşı. ki olması gereken de bu.
    neyse belirtmek istediğim şey raikkonen in ferrari den gönderilme sebebi performansı değildi.

  12. Umarım öyledir ama Shumi'ye karşı da hep gerideydi.Üç yıl aradan sonra 2010 da biraz geride kalması normaldi.2011 de başabaştı.Kazaları hariç, 2012 deki son sezonuna bakarsan istatistiklerde Shumi'nin önde olacağını görebilirsin.Hatta bir arkadaşımız bunu istatistiklerle siteye yazmıştı.Unutmaki Shumi'nin altındaki aracı bir türlü toparlayamadılar.Hamilton fromda bir pilot ve sanmıyorum ki Rosinin gerisinde kalsın.Hatta o kadar inanıyorum ki Hamilton Rosi'nin açık ara önünde bitirecektir.Bir şişe gazozuna bile iddaya girerim. Yıl sonunda Hamilton önde bitirirse sen bana teneke kutu sprite gönderirsin.(Kolinin içine buz koy soğumasın:).O kadar eminim yani.Bekleyip görelim.

  13. Hamilton çaylak yılında,şampiyon Alonsoya ezilmemiş bir pilot.Rosberg belki sevdiği 2-3 pist Çin filan gibi yerlerde üstünlük saplayabilir

  14. herkes kendine göre yorum yapıyor burda yakıt yükünü ne kadar zorladıklarını vesaire bilmek gibi bir durum yok. hamilton rosbergi o kadar kolay yenecek ki böyle 4 gözle rosberg geçebilir belki diye beklediğiniz için kendinize güleceksiniz.

    ha cukka durumuna gelince, 2007'de raikkonen senelik 51 milyon doları cukka etmişti. ikinci sene griddeki en hızlı araç altındaydı ama 3. bitirdi. 4. kubica ile aynı puanla. yani sonuçta raikkonen de o kadar parayı cukka edip ferrarinin beklentilerini karşılayamamış oldu ve 1 sene erken gönderildi.

    burdan çıkaracağın sonuç saldırmadan önce kendi desteklediğin pilotun ne yaptığına bakmak olsun.

  15. testdeki tur zamanlarna bakarak kıyslama yapman ne kadar ilginç yakıt yüklerini yada denedikleri parçaları biliyorsun o zaman.sezon bir başlasın çıkar ak koyun kara koyun ortaya.ama senelik 33 milyonu cukka yapıpta (mercedesib beklentilerini karşılayamazsa) rosbergi geçemezse.orta sıralardaki kazalara karışırsa (inatçı bir adam ham tezcanlı bazende sabırsız bu onun için rosberge göre dezavantajları startlar için konuşuyorum ve ham ın ros dan daha fazla kazaya karışacağınıda bekliyorum bakalım ne olacak.

  16. Rosberg ve Alonso'nun 1.20'leri süper yumuşaklarla değil yumuşaklarla geldi.

  17. testlerde yapılan derecelerde hamilton medium ile rosberg soft ile tur atmıştı, hamilton'un turu 0.120 gibi daha hızlıydı daha sert lastikte olmasına rağmen.

    testlerin son gününde rosberg sanırım 1.20li turu süper yumuşaklarla attı ki bu senenin hamurları son birkaç senenin en yumuşak olanları. o yüzden süper yumuşak son 4 senenin en hızlı lastiği. testlerdeki gelişmenin büyük bölümü de lastiklerden dolayı.

    yani prototip lastikle atılan turda lastik avantajı değil, büyük ihtimalle dezavantajı var. ve pistin son gün daha da hızlandığını unutmamak lazım.

    bu 3 senenin sonunda muhtemelen rosberg de button gibi şamar oğlanı olacak, 'yavaş pilot' olarak görülecek. şuan rosberg'i buttondan iyi görenler bile olabilir ama ben buttonun daha iyi olduğunu düşünüyorum. button aynı vettelin 3 şampiyonluğu gibi hızlı araçla kazanmasına rağmen şuan hiçkimse onu 1. sınıf pilot olarak görmüyor. hatta bakarsak 2009da redbull ve brawn aşağı yukarı eşit hızdalardı.

  18. geçen sezonki gibi alo-vet çekişmesi muhtemel ferrari rbr ye bu sezon daha yakın olmalı hatta başa baş bile olabilirler alo bu açıdan avajlı.araya rai de girebilir ama lotusda coanda egzoza geçince lastik aşınmasını en iyi idare eden sauberle berber ünvanını kaybetti.coanda egzozdaki lastik aşınma değerlerini eski sisteme yaklaştırabildilerse öndekilerede yaklaşmışlar demektir.mc laren de ise button çok iyi bir sıralama pilotu olmadığından büyük sıkıntı yaşar şansı az ancak mc larenin diğerlerinden daha hızlı bir araba yapmış olması gerekir buttonın şampiyon olabilmesiiçin.perez muamma gibi ama button dan daha yavaş kalmaz.mercedes geçen sezon dökülüyordu coanda egzoza geçince durum yine düzelmedi rbr ve ferrari ile aradaki büyük farkı kapatmış olamazlar azalmış olabilir.

  19. Rosbergi yabana atıyorsun elinde iyi bir araç olursa geçen sene Çinde gördüğümüz gibi rahatlıkla yarışlar ve şampiyonluklar kazanabilir ki bu sene Hamiltona karşı göstereceği performansla bunu tekrardan göreceğiz.

  20. bence de Mclaren hayal kırıklığı olacak, bende buraya yazmış olayım… Aracı anlarlarsa ne ala… en büyük potansiyel onlarda, yepyeni konsept ile, fakat dibe çakılma ihtimaline de sahipler… İyi araçlarla bile ne şansları harcadılar, benim mclarenden yana pek bir ümidim yok…

    Bu arada sessiz olmalarının en büyük sebebi Hamilton'ın ayrılışı, medyada bile bu geçerli, ben bile zaman çizelgelerini takip ederken Mercedes'e(Hamilton sağolsun) daha çok dikkat ediyordum, gözüm Perez yada Button'ı pek aramadı bile…

  21. Hadi Hamilton'u anladım da Rosi'yi niye karıştırıyosun da benim canımı sıkıyosun .Rosi hep ikinci pilot. Seni sevmiyorum Rosi, sarhoş Houg'u da sevmem.
    Hamilton Shumiden kalan teknik ve becerileriyle birleşince bu yıl kesinlikle Şampiyonanın en baş adayı.Yazdım buraya. Vettel,Alonso da yine kapışacaklar. Az Hemi'yi mi destekledim.

  22. Ferrari aracıda hiç fena değil gibi görünüyor. Alonsoyu'da yabana atmamak gerek. Takımdaki liderlik vasfına erişmesiyle beraber daha öz güvenli ve iyi bir Button göreceğimize eminim. Bu yüzden fikrine katılıyorum. Bence bu yıl, RB9 çok alenen üstün olmaz ise, Alonso ve Button en büyük şampiyonluk adayları olarak sayılabilirler. Esasında bir köşede de büyük soru işareti içeren Mercedes var…

  23. geçen senekinden bi yarım saniye hızlı olursa ancak görürsün. öyle bir konuşuyorsun ki sanki button geçen sene mclaren'de değildi.

  24. Eğer Mclaren aracı geçen seneye benzer birşey olursa, ben de Buttonu çok büyük bir favori olarak görüyorum.

  25. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Rosberg derken vatandaş kıyağı çekmiş ya da şaka yapmıştır. :))))

  26. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin

    En sessiz takım Mclaren ve korkulması gereken takım yine Mclaren. Yine belirtiyorum. Button şampiyon olur. Bu iddiamdan vazgeçmeden burada yazacağım.

  27. Boşver vettelim siz siler süpürürsünüz ortalığı Kimiyle 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir