Red Bull Patronları Endişelerini Gizlemeye mi Çalışıyor?

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerin sonu Barcelona’da Mercedes pilotları öne çıkarken Red Bull ikilisi, listenin gerilerinde kaldı ama bir iki ifadenin dışında takımın içinden gelen açıklamalar, hiç de olumsuz değildi.

Surer: “(Red Bull) patronların yüzleri endişeli görünüyordu. Mercedes’ten 2 saniye gerideydiler ve bu, Vettel ağır yakıt yükü ile çalışsa da çok büyük bir fark. Ferrari’nin bu kadar hızlı olmasına şaşırmış gibiydiler ama daha çok Mercedes’in formuna şaşırdılar.”

Peki o zaman Red Bull’da bir anda ortaya çıkan mesele nedir? Çünkü çoğu kişi, kuralların genel olarak aynı kalması nedeniyle son şampiyonun formunu sürdürmesini bekliyordu.

Surer: “Red Bull, en yeni parçalarını saklıyordu; bu şekilde kopyalanamayacaktı. Ama parçalar işe yaramadı. Araç daha hızlı hale gelmedi.

Ama daha önceden de haber edildiği gibi Red Bull, blöf de yapıyor olabilir. Diğer bir teoriye göre rakipleri Red Bull ile aradaki farkı kopyalayarak vs. bir şekilde kapattı ve şampiyon takım, kendisini daha ileri taşımakta yenilikler bulmakta sıkıntı yaşıyor.


Yorumlar

“Red Bull Patronları Endişelerini Gizlemeye mi Çalışıyor?” için 40 yanıt

  1. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    F1 PLANET VE F1FANATIC de yaklasık 10 12 haber var.Çevirmek isteyen admin varsa…

  2. 2011'de olan olayları bir çırpıda hatırlamak mümkün değil, o konuda özür diliyorum.

    Diğer taraftan, gpupdate.com'a baktığım vakit total olarak doğru hatırladığımı ama gün olarak yanlış bilgi verdiğimi anladım, siteye baktıktan sonra yanlış verdiğim tarihleri düzelttim. Sonuçta kimse arşive bakmadan hafızasında yüzde yüz doğru hatırlama yapamıyor.

    Hikmet Karakaş, sen istediğin ve red bull'un en kötü olduğu günü almışsin ben genel olarak red bull'un 2011 performansını paylaşmışım soruyorum kim objektif?

    Ve gelelim klasik türk konusuna. Bazı milliyetçi Türkler, komplo teorisi üretmekte uzman. O yüzden söyledim. Yoksa vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Senin Türklüğünü tartışmam. Ama komplo teorisi üretmişsin besbelli. Ve kendini olası bir başarısızlık ihtimaline karşı red bullcu olarak terapi ediyorsun bu da aşikar.

    Benim ferrariciliğim tartışılmaz açık ve net söylüyorum zaten kullanıcı adım memoferrari. Ben bu sitedeki en koyu ferraricilerin başında gelirim bunu inkarda etmiyorum. Lakin sen 2011 testlerini yanlış yorumlayarak manipüle ediyorsun bu da net.

    Her neyse bir hafta sonra akkoyun karakoyun belli olacak.

  3. Hikmet Karakaş avatarı
    Hikmet Karakaş

    Mehmet sen süper bir Formula 1 seyircisisin. Test ve pist isimlerini ve günlerini karıştırmışsın, ama olsun, çok önemli değil. Hepimiz seni örnek almalıyız. Arkadaşlar, herkes Mehmet' i örnek alsın, adam çok haklı. Klasik Türk değilsin herhalde, İngiliz veya İtalyan olmalısın, bu kadar bilinçli olduğuna göre. Ya da ferrari fabrikasında falan çalışıyorsun sanırım.

  4. Hiçbir takım testleri domine etmez mi? Bakın 2011'de 3 ricardo tormo, 4 jerez ve 8 barcelona sezon öncesi testlerinden 14 tanesine aktif olarak katılan ve 12'sinde parça deneyen red bull takımı 5 birincilik, 2 ikincilik, 3,üçüncülük, 2 sekizincilik, 1 beşincilik ve 1'de altıncılık almıştır. Var mi öteki senelerde 12 testte 5 birincilik alan takım? Öyle yada böyle belliymiş.

    Geçen sene mclarenin sürprizini saymazsak, testlerde hızlı gözüken, mercedes, ilk 4 yarışta 1 kez galibiyet almıştır. Yine ferrari yağmurda 1 galibiyet almıştır. Sezonun ilk yarışını mclaren almıştır. Ve ilk 3 yarışta, sezon öncesi testlerde hızlı gözüken mercedes tek turda oldukça rekabetçi olmuş ve rosberg çoğu zaman ilk 5 e girmiştir siralama turlarinda. Bu sene dahada ıyi gözüküyorlar, ilk yarışta polü alabilirler mi? kesinlikle alabilirler ama sezona yaymak mesele. Sezon öncesi testler mayıs ayına kadar hızı belirleyici unsurdur. Ben rahatlıkla şunu söylüyorum ilk 5 yarışta kesinlikle Barcelonada çekişen adamlar ve lotus çekişecektir. Ardından işin içine mclaren ve red bull girecektir ama diğerleri armut toplamazsa bu sene hakkaten müthiş zor bir sene olacak. Williams, force india ve sauber dahi ilk 5 yarışta işin içinde olabilir.

    Benim tur hızı sıralamam lotus, ferrari, red bull, mercedes, mclaren şeklinde. Geçenlerde mercedesi işin içine katmamıştım ama yanıldığımı anladım. Belki lotusla ferrari yer değiştirir, ama 0.5 saniye içinde 4 takım var, en azından garanti 3 takım var. Mercedesle red bull yer değiştirebilir ama ilk 4 birbirine çok yakın, mclaren ilk etapta biraz bunlardan yavaş kalabilir ama 4. yarıştan sonra toplarlar. Bu sene uzun bir aradan sonra ferrari senesi olabilir.

  5. hiç bir takım ne bu sene ne de daha evvelki yıllar testleri domine edip öne çıkmadı. zaten adı üzerinde test bu…olası bütün malzemeleri deneyecekler. başkada fırsat yok sezon öncesi hangi parça ile hangi lastik ile yakıt deposu full yakıt deposu boş her türlü kombinasyonu deneyecekler…

    bu açıdan test neticeleri sezon için bizlere çok fikir vermez…fakat bir gerçek var ki mevcut finansman yapısı mevcut tercübesi koruduğu mevcut kadrosuyla ama er ama geç redbull muhakkak en öndeki takımlardan biri olacaktır. kaldı ki bu sene kurallarda da çok radikal değişiklikler yok 2009 daki gibi…

    redbull bu sene kesin şampiyon olurmu? bu nu kimse bilemez ama en iddialı şampiyon adayları arasında yer alacağına şüphem yok.

  6. Yorumları okudumda genel olarak haklısınız .Yalnız 2005 hakkında yazılanların bi kısmına katılamayacağım.Çünkü Ferrari arka arkaya gelen 5 şampiyonluğun artıkdan aşırı özgüven ve teknik bilgilerinin,Motor geliştirmedeki üstünlüklerinin verdiği güçle gaflete kapıldılar.Haksızda sayılmazlardı.Çünkü o yıllarda Aerodinaminin çokta önemi yoktu motoru iyi olan yenilmez oluyordu.2004 yarınsından sonra F1 in reytinglerindeki azalma ve rekabeti yükseltme adına Motor güçlerini aşağı çekip aerodinamik vasıflarını yükselttiler .Peki bunu nasıl yaptılar.Basına yansıltılmayan tork beygir vites kutusu kombinasyon yani motor haritasının yarısını oluşturan kısımlarda deişiklik yapıldı bunu basında okuyam oldumu tabikide hayır.Şimdi sen nerden biliyorsun diye soracaksınız.İtalyan medyasının ağzı torba değildir 🙂
    Aerodinamik %35 düşürüldü.Buda takımları Motor geliştirme konusuna dahada çok itekledi .Biraz basit bi araştırma ile en doğru veri Ferrari motorunun 985 PS ile n güçlü motor olduğunun ispatı olmasıydı.Ve Ferrari nin 055 kodlu motorunun acele yalap şap geliştirma çalışmasında dayanıklılık problemleri akıl edilememişti.Ve lastik mevzusu bridgestone hamurları michelin lastiklerine göre daha geç ısınmasıydı.Ve sonuç hüsran.Gelelim bugüne Redbull un test zamanlarında geri kalmaları ve patrtonların yüz ifadeleri %50 ihitimal doğrudur.Çünkü geçen yıl Ferrarinin oskarlık performasla tiyatro yaptığını düşünen Redbulldu ama beklentileri yanlış çıktı ve Ferrarnin blöf yapmadığı anlaşıldı.Diyeceğim şu Avustralya 3. antreman seasnları gelmeden kim hızlı kim geride bunu anlayamayız.Çünkü tek bir güncelleme ile şu günkü kural açıkları ile ortadaki takım ilk sıraya çıkabilir.Bknz. ilk yarış Ferrari ve sezın ortaları Ferrari

  7. 2010 Melbourn a gidilirken ALonso ya gazeteciler durumlarının nasıl olduğunu sorarlar ve ALonso da oldukça iyi durumda olduklarını aracın dengeli olduğundan felan bahsederken son cümle dikkate değerdir. Bu açıklamanın son cümlesinde ALonso nun açıklaması ; ' en hızlı araç sizmisiniz diye sorduğunuzda hayır derim bizden hızlı bir araç var' dır. Büyük bir kaybın yaşanacağı geçen sezon dahi sezon başı açıklamalarda RBR aracının yine çok hızlı olduğundan bahsedilirken bu sezon neden bu açıklama yapılıyor diye düşünmek gerek.Tabiiki asıl açıklama için bir hafta kaldı ama şu an için görünen şey şu açıklamalardan ibaretdir.İsterseniz birde Webber in açıklamalarını izleyin… RBR takımında en net açıklamaları yapan kişi Webber dir.Testlerde son sıralarda yer aldıklarında dahi çok hızlı bir aracımız var diyen yine Webber olduğundan açıklamaları dikkate almaya değerdir.ARanızdan Webber in açıklamalarını okuyan varmı?
    Testler sırasında son sıralarda olan RB aracına rağmen pist ve pozsiyon şartlarını değerlendiren insanlar o aracın hızlı olduğundan bahsediyorlardı.Bizlerin şu ekrandan karar verebildiği ancak tur zamanı yada lastik pozisyonuyken insanlar çok daha fazla doneyi pist kenarından kontrol ediyor ve o şekilde konujşabiliyor.2012 sezon başında RB nin hızlı olduğunu ama çok uzak olmadığını belirtiyorlardı ki öylede oldu.Newey denen adam işini çok iyi bilir ama detayda ondan daha üstün olan insanların yaptığınında çabuk farkında olur. Geçen sezon iyi bir egzoz düzeni yakalayamadı ama kendi tasarımı aracına uygun olan sistemi seçti ve çok kısa zamanda aracın üzerine yerleştirdi.McLaren den sidepod ve ön kanat sistemlerinden detaylama yaptı ve esnetme sınırlarını yeni tasarımlarla geçip son formunda aracı hızına ulaştırdı. Newey , mesleğini iyi bildiği için birilerinin yapmış olduğu tasarımlara daha hızlı uyum sağlayıp doneleştirip rantabl olarak aracına uygulayabiliyor ve bundan dolayı araçları sezon başında yavaş olsa dahi daha sonrasında ihtiyaçlarını giderecek kadar hızlatıyorlar.Geçen sene Ferrari bunu başaramamıştı çünkü Ferrari nin hazli hazırda RT sorunu vardı ki bu sorun 2011 ve sonrasında 2012 aracının tasarımında dahi etkili olmuşdur.F2012 piste çıkana kadar tasarım hatasını anlamamış olma sebepleride bundan ibaretdir.RBR takımının böylr bir sorunu yok ve oldukça iyi kondisyonlanmış ve determine edilmiş bir sistemleri olduğunuda biliyoruz ki anakaralarında iyi maddeleri olanların başarmaları başkalarından daha kolaydır.
    F1 de senelerce düzlük hızını hesaplayanlar sadece skorcu olanlardı ki sonuç isteyenler yarışın tamamını ele aldıklarından skorculara 2011 de büyük bir tur zaman farkı geçirdiler.2011 Monza de en düşük speed trap ile en iyi tur zamanını yapan araç gerçekde en hızlı araçdı.Kalkışda öne geçen Ferrari yi dünlüği beklemeden nerdeyse virajda geçen araç yine RB du.ARaç o dün dengeliydi ,virajlarda diğer araçlardan daha hızlıydı ve dahası çekişin iyi olmasıyla birlikte daha erken hızlanıp maksimum hıza erken ulaşıyordu.Maksimum hıza erken ulaşıp o hızla daha çok gitmek sarı çaydanlığa ne kadar yük bindiriyor bilemiyoruz ama fazla ısındığında alternatörleri bitirdiğini bir kaç kez gördük.Bunu yapmayan Ferrari RB kadar hızlı olamayabildi ama daha dayanıklı oldu.Bunun tartırşması senelerdir yapılıyor ama halaa insanların hızlı araçmı dayanıklı araçmı istedikleri belli değildir.Bu konuda da bir gerçek varsa; bu bir seçimdir ve lider giderken aşırı binmeden dolayı dayanıklılık sorunu yaşayıp aracınız yarış esnasında stop ettiğinde kendinize şansızdık diyemezsiniz.Patlayacağıonı bilerek ve kabül ederek yaptığınız seçim ani karşılaştığınız sonuçlarla isimlendirilmemeli.
    RBR yavaşmı hızlımı şu an ismini koyamayız ama Sİngapur ve Japonya daki yarışlarda ne yaparsa o şekilde isimlendirebiliriz.

  8. Pos. Driver Team Time Laps
    1. Rubens
    Barrichello Williams 01:19.832103
    2. Kamui
    Kobayashi Sauber 01:20.60186
    3. Fernando
    Alonso Ferrari 01:21.074115
    4. Sebastien
    Buemi Scuderia
    Toro
    Rosso 01:21.21390
    5. Bruno
    Senna Renault 01:21.40068
    6. Heikki
    Kovalainen Lotus F1 01:21.63243
    7. Nico
    Rosberg Mercedes
    Grand
    Prix 01:22.10345
    8. Sebastian
    Vettel Red Bull 01:22.22290
    9. Jenson
    Button McLaren 01:22.27870
    10.
    Jerome
    d`
    Ambrosio Virgin
    Racing 01:22.98545
    11. Paul di
    Resta Force
    India F1 01:23.11199

    Hep iddia ettiğim jerez testlerinin 3. gununden bir kesit. Red bull'un en kötü olduğu yağmurlu günden sonra kuruyan pistte atılan test dereceleri. Yanlış hatırlamışım total olarak şunu ifade edeyim .

    Ricardo tormoda 1. likle başlıyorlar. Jerez genel olarak kötü geçiyor bir 3'luk dışında vettelin 8.ligi var, mark webber 3. ve 5. olmuş vettel 6 ve 8.
    1. barcelonada ilk iki gün vettel 1. sonraki iki gün webber ilk 3'te

    2. barcelonada ilk 3gün bir vettel bir webber birinci ve birkezde ilk 4'teler. son 2 günde 4. gün vettel 8. 5. güne katılmamışlar.

  9. Pos. Driver Team Time Laps
    1. Sebastian
    Vettel Red Bull 01:23.315104
    2. Jaime
    Alguersuari Scuderia
    Toro
    Rosso 01:23.51996
    3. Fernando
    Alonso Ferrari 01:23.97890
    4. Rubens
    Barrichello Williams 01:24.008117
    5. Nick
    Heidfeld Renault 01:24.24241
    6. Kamui
    Kobayashi Sauber 01:24.243125
    7. Nico
    Rosberg Mercedes
    Grand
    Prix 01:24.730131
    8. Jenson
    Button McLaren 01:24.92354
    9. Paul di
    Resta Force
    India F1 01:25.19480
    10. Heikki
    Kovalainen Lotus F1 01:26.42158
    11. Vitaly
    Petrov Renault 01:26.88461
    12. Vitantonio
    Liuzzi HRT F1
    Team 01:27.04470
    13. Timo
    Glock Virgin
    Racing 01:27.24266
    14. Ricardo
    Teixeira Lotus F1 01:31.58426

    Buyrun bu da 1 barcelona testleri 2. gün.

    Ve 2. barcelonanın biliyorsunuz o sene 5ti test günü. Formalite geçilen 5. gününe katılmamıştır red bull. Ve 2. barcelonanın son 2 günü hariç sürekli ilk 5'teler bu 12 test gününde 3 demiştim ama ricardo tormo'yuda sayarsam 5 gününde red bull 1. diğer 7 gününde ilk 3 ila 5 arasında değişiyor sırası. bi son barcelonada son 2 gün kötüymüş biri formalite tek gün kötüymuş ve 8. olmuşlar. Zaten belliymiş 2011'ı domine edecekleri. Kimseyi yanıltmaya kalkma hikmet bey

  10. 1. Mark
    Webber Red Bull 01:22.54497
    2. Jenson
    Button McLaren 01:22.91074
    3. Vitaly
    Petrov Renault 01:22.93727
    4. Sergio
    Perez Sauber 01:24.11790
    5. Nick
    Heidfeld Renault 01:24.73520
    6. Paul di
    Resta Force
    India F1 01:25.03938
    7. Davide
    Valsecchi Lotus F1 01:25.40650
    8. Sebastien
    Buemi Scuderia
    Toro
    Rosso 01:26.00448
    9. Nico
    Hulkenberg Force
    India F1 01:26.03031
    10. Luiz
    Razia Lotus F1 01:26.72329
    11.
    Jerome
    d`
    Ambrosio Virgin
    Racing 01:32.06057

    Buyrun 2011 2. barcelona testleri 1. gün

  11. Pos. Driver Team Time Laps
    1. Sebastian
    Vettel Red Bull 01:21.865112
    2. Sebastien
    Buemi Scuderia
    Toro
    Rosso 01:22.396120
    3. Vitaly
    Petrov Renault 01:22.670116
    4. Lewis
    Hamilton McLaren 01:22.88857
    5. Felipe
    Massa Ferrari 01:23.324101
    6. Paul di
    Resta Force
    India F1 01:24.334118
    7. Kamui
    Kobayashi Sauber 01:24.436107
    8. Nico
    Rosberg Mercedes
    Grand
    Prix 01:25.807100
    9. Jarno
    Trulli Lotus F1 01:26.09098
    10. Pastor
    Maldonado Williams 01:26.98929
    11.
    Jerome
    d`
    Ambrosio Virgin
    Racing 01:28.98264

    Buyurun 2011 2. barcelona testleri 2. gün

  12. Yukarıda hikmet karakuşa verdiğim cevapta jerez 1. gün demişim, 2. barcelonanın 3. günü olacak orası. Ama inanın barcelonanın 3. günü hariç red bul testler boyunca 3 birincilik almış 6 kez ilk 4'e girmiş. Ricardo tormonun ilk 3 gününde hep ilk 3'teler.

    Jerezdede bu istikrar sürmüş. Barcelonnın 1 ve 2. etaplarında sadece 2 gün ilk 5'in dışında kalmışlar yani belliymiş.

    Hikmet karakuş isimli uyanıkta red bull'un en kötü olduğu günü bulmuş getirmiş, güya bizi ikna edecek. O sene totalde red bull testlerin en istikrarlı ekibiydi zaten sezona yansıdı.

  13. Pos. Driver Team Time Laps
    1. Sebastian
    Vettel Red Bull 01:13.76993
    2. Nico
    Hulkenberg Force
    India F1 01:13.93871
    3. Gary
    Paffett McLaren 01:14.29291
    4. Paul di
    Resta Force
    India F1 01:14.46128
    5. Fernando
    Alonso Ferrari 01:14.55397
    6. Kamui
    Kobayashi Sauber 01:15.62168
    7. Jerome
    d` Ambrosio Virgin
    Racing 01:16.00369
    8. Vitaly
    Petrov Renault 01:16.35128
    9. Michael
    Schumacher Mercedes
    Grand
    Prix 01:16.45015
    10. Jaime
    Alguersuari Scuderia
    Toro
    Rosso 01:17.21420
    11. Rubens
    Barrichello Williams 01:17.33578
    12. Narain
    Karthikeyan HRT F1
    Team 01:18.02045
    13. Nico
    Rosberg Mercedes
    Grand
    Prix 01:19.930
    9

    Madem ilk günler ölçü al sana 2011 ricardo tormo dereceleri buyur buradan yak.

  14. İşte yine bir klasik Türk. İşine gelen test gününü alıyor. Ulen uyanık 2011 testlerinde jerezin ilk 2 günü dışında vettel ve red bull en az 3 kere 1. sırada kapatmış günü. İlk gün jerezi başımıza ölçü diye koyma uyanık.

    Allah aşkına şu adresten http://www.gpupdate.com adresinden test+calender bölümünde arşivlere bakında red bull'un 2011i daha testlerde domine etmeye başladığını görün. Bu senede grosjean ve alonso 2 kere son sırada yer aldılar bu demek midir? ki lotus kötü. Yine en beklenmedik günde orta sertlerle günü lider kapatan grosjean var bunu niye görmüyoruz.?

    Besbelli yukarıdaki adam red bull fani kendini gelecek olası başarısızlığa inandirmamak için terapi çabalarında. 2011İ testlerdede pisttede red bull domine etmiştir. Arşivlerde sabittir. Jerezin ilkgününü ölçü alan Allahın kulundan formula 1 seyircisi olur ama bilinçli seyirci olmaz.

  15. Tek bir soru? 2000-2004 yılları arasında red bulldanda daha istikrarlı bir şekilde 5 yıl üst üste şampiyon olan ferrari 2005'te niçin tökezledi? bunun cevabını mantıklıca ver, red bull'un gizli strateji uyguladığına inanayım.

    Klasik Türk kafasıyla komplo teorileri üretmekten vazgeçin, besbelli bu sene en azından ilk 4 yarışta red bull yavaş olacak. En azından yarış kazanma ihtimali ilk 4 yarışta normal şartlar altında çok düşük. Sonrası muallak.

    Ama red bull'u İlahlaştırmaya gerek yok bu sporun doğası. Ferrari nasıl düştüyse, red bullda üst üste 3 yıldan sonra düşecek. Görünen köy'e kılıf aramaya gerek yok.

  16. haklısın onu unutmuşum. aklıma geldi ama çifte katman difüzör ile karıştırdım. yine de daha yumuşak hamur daha hızlı araç demek. araçların gelişiminden daha çok turları lastiklerin iyileştirdiğini düşünüyorum.

  17. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Her zamanki gibi Redbull kendi tekniğini kullanıyor,yok bu şöyle dedi yok o çok yavaş kaldı gibi haberler, red bulla zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramaz adamlarda şuanda derin bir yenilik söz konusu var, bunu belli etmemek için patronlar bile işin içinde, çünkü takımı adına kopya vermemek onlarında görevi medya peşinde adı üstünde takım Redbull 3 kere samp olmuş bir takımdan böyle şeylerin olması gayet normal Redbull taki tüm parçalar daha önceden test edilip onaylandı ve Newey kendini sıralamada konuşturucak o zaman bu dedikodular sona ermiş olacak,bunu zaten Ferrari biliyor Rosberg de Redbull bu rölü iyi üstlendi, Surerin yapmış olduğu röportaj ise sadece bir kanıdan başka bir şey değil o nerden biliyorki takım zaten kopya vermemiş patronlar en hızlı olsa bile yüzleri yine asık olur bunu anlamıcak kadar geridesiniz işte… Sıralamada Süpriz isimlerde olabilir..

  18. 2011 ve 2012 arasında ebd farkı vardı 2011 araçlarında ebd vardı 2012de bu yasaklandı ve virajlardaki df kaybı nedeniyle araçlar ortalama 0.5-1sn arası etkilendi hatta serhan acar beklenenin aksine yasak yüzünden en çok red bull değil mclarenin etkilendiğini söylemişti

  19. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sezon sonu görüşelim mi yine ne dersin ? Yine haklı çıkacağım ve yine sesiniz kesilecek sadece sezon başı sesiniz çıkıyor 🙂

  20. 2011 ve 2012 testleri arasında da araçlar sezon içinde gelişti. ama yine de testlerde elde edilen dereceler aşağı yukarı aynı. 2012-2013 arası büyük fark var, ve değişen tek şey de lastikler olduğuna göre bunu lastiklere bağlayabiliriz.

  21. Bak RedBull'da kimse açık vermiyormuş.Adam ne yaptı işin merkezinden haber sızdırdı ne cesur diye övmen lazım

  22. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    evet katılıyorum. Araçların hızlanmasındaki temel neden lastiklerdir. Pirelli bu sene daha yumuşak lastikler üretti. Lastikler dışında hiçbir etken araçların bu kadar hızlanmasına etki edemez.

  23. aslinda ikisi de degil brezilya yarisindaki araclari degistirmeden koysan rahat 1-1,5 sn gelistirirlerdi bu dereceleri. araclar zaten sene icinde cok gelisti ayrica takimlar lastikleri de sene icinde daha iyi anladilar.bu kadar fark olmasi gayet normal

  24. aynı kurallarla araçlar 3 aylık kış döneminde mi 2 saniye hızlandı?

  25. lastiklerdeki değisiklikmi 2 sn hızlandırdı 🙂 güldürme beni

  26. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    sen hala victory de ağlıyormusun.yazık sana.ama pc kasıyor çığ gibi büyüyor değilmi?az gülmedim sana o zamanlarda 🙂

  27. hikmet karakaş avatarı
    hikmet karakaş

    2011 testlerinden bir kesit.
    Test sonuçlarına göre yorum yapmak pek sağlıklı değil…

    1. Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 01:21.268 67
    2. Fernando Alonso Ferrari 01:21.614 141
    3. Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 01:21.788 22
    4. Nick Heidfeld Renault 01:22.073 67
    5. Rubens Barrichello Williams 01:22.233 89
    6. Kamui Kobayashi Sauber 01:22.315 98
    7. Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 01:22.675 72
    8. Sebastian Vettel Red Bull 01:22.933 64

  28. araçlar fazla gelişmedi. zaten gelişemez o kadar. lastikler yumuşadı tur dereceleri hızlandı.

  29. redbull her zaman olduğu gibi testlerde yine hiç ses vermedi. artık o kadar monoton hale geldi ki şampiyonluk onlar için, bari testlerde geride kalalım nasıl olsa bişey kaybedilmiyor kafasındalar. böylece belki biraz 'zorlayarak' şampiyonluk almış gibi görünebilirler.

  30. o dönemleri izlemiş gibi yazıyor ya bitiyorum yahu 🙂

  31. Ferrari%100 avatarı

    Fabrikadan yazsa bu kadar iyi yazamaz

  32. bu sene araçlar inanılmaz gelişti.bana kalırsa motor haritalanmasındaki kural değisikliği redbullu çok etkiledi.

  33. Bence aracın limitlerine gelmiş olabilirler…Bu aracın çok ekmeğini yediler…Artık yapacakları güncellemeler ya işe yaramayacaktır ya da çok az fark yaratacaktır…Lastiklerde daha farklı ayarları iyi tutturamıyor olabilirler…Bu sene çok çok zorlanacaklar şahsi fikrim…sezon içinde de çok fazla geliştirebileceklerini sanmıyorum…Fakat Adam Newey erken konuşmamak lazım…

  34. sıralama sonuçları bile şüpheli, artık yeni lastiklerle kim yarışta ne yapacak onu görmek gerekli…

    Bu arada Red Bull'dan bir gerileme beklemek çok mantıklı değil, diğerleri belki farkı kapatmış olabilir, öte yandan hayal kırıklığı yaşayan Mclaren görebiliriz. Geçen seneki aracın evrimi yerine yepyeni araç yaptılar bu sene…

  35. adam fabrikadan yazıyo beyler

  36. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sıkıntı yok herşey tıkırında bu senede şampiyonuz allahın izniyle.

  37. Renault'un ısrarla motor haritasını 2013 için güncellemek istemesinin tek nedeni, Hamilton ve bir çok pilotun farkına varabildiği çekiş kontrol gibi çalışan motor haritalanması. Redbull pilotlarının gaza oturuşları ile diğer pilotların arasında büyük fark var.

    Lastiklerin karakteristiği değişince haliyle yeni bir haritalandırma gerekiyordu. Hem aşınmayı minimize etmek, hem de viraj çıkışlarında zaman kazanmak adına renault bunda epey ısrarcı olduysa da FIA izin vermedi. Hadise bununla ilgili olabilir de olmayabilir de benimki sadece okuduklarımızdan yola çıkılarak ortaya atılmış fikirdir. Blöf yaptıklarını sanmıyorum ama test sonuçlarında elde edilen 2sn lik farka da çok fazla itibar etmemek gerektiğini düşünüyorum. Daha önce mercedesin testlerde çok iyi, sezonda vasat olduğunu gördük.

  38. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    3 test boyunca blöf yaparak risk almaları saçma olur.Redbull lastikleri henüz anlamamış olabilir.Yinede iyi bir araçları var.

    Bunu şöyle değerlendirebiliriz.2004 sezonunu domine eden Ferrari'nin 2005 ide domine etmesi bekleniyordu.Hatta takım içinden yapılan açıklamalarda f2005 in gelmiş geçmiş en iyi Ferrari olduğu söyleniyordu.Kurallarda çok büyük değişiklikler yoktu.Sadece lastik değişimi yasaklanmıştı.Ferrari o lastik durumunu hiç çözemedi.Ve o zaman test yasakları yoktu.Aldığı tek galibiyet Olaylı İndianapolis oldu.Macaristan ve Bahreyn GP lerinde iyi görünsede,çift pole uygulanan Malezyada 1.5 sn yavaştı.Sadece serin havalarda araç lastiklere iyi davranıyordu.

    Yani kurallar değişmedi bu araç 2 senedir iyiyse,bu senede iyi olacak diye bir kural yok.Yada lastikler hala Pirelli diyede bir durum yok.Redbull yeni lastikleri iyi okuyamamış olabilir.En azından rakipleri kadar.Bu sorunu Melbourne dede çözmüş olabilirler,İnterlagos ta hala çözülmemişte olabilir.

    FP1 de 1 Vettel yazarsa cuma günü,ne Redbull geri döndü demek mantıklı,nede hafif depoyla tur attılar demek.Ferrari de 2005 te antremanlarda iyiydi zaman zaman.Önemli olan sıralamalar olacak.Anca o zaman çıkar durumları ortaya.

  39. Melbourne'e kadar her şey tahminden ibaret olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir