Hill: "Vettel'in Kalitesini Sorgulamak Saçmalık"

yazar:

kategori:

Vettel’in henüz üst düzey pilotlar seviyesinde görülmediği görüşü üzerine Hill: “Bunu bir parça saçmalık olarak görüyorum.”

“Yani, ilk 26 yarışından 10’unu kazanmış, 4’te birinden fazlası. Daha ne yapması gerekiyordu ki?”

“Belki de bu görüşün nedenleri arasında yaşı vardır. Ama şimdiden ne rekorlar kırdığını gördükten sonra 1 saniye durup şu soruyu sormamız gerek ’10 sene içinde daha neler yapacak?”

“Elbette Vettel’in Red Bull’da ideal bir ortamı var ve Adrian Newey muhtemelen bu işteki en iyi tasarımcı.”

“Ama 2010 ve 2012 şampiyonlukları kesinlikle parkta dolaşarak kazanılmadı.”

“3-4 şampiyonluk daha kazanacak momentumu onda görebiliyorum. Sebastian’ın 2013 ve sonrası için de favori olmaması için bir neden göremiyorum.”

 


Yorumlar

“Hill: "Vettel'in Kalitesini Sorgulamak Saçmalık"” için 22 yanıt

  1. redbull'un austinde mclaren'dan en az 0.25 daha hızlıydı. en az.

  2. webber en hızlı turu atmamış olsun, 2. olmuş olsun, bu mclarenden hızlı oldukları gerçeğini değiştirmez. mclaren sürücülerinin redbull sürücülerinden iyi olduğunu 'düşünmüyorum' 'biliyorum'.

    hamilton vettelden, button ise webberden daha iyi pilot. hız anlamında, sürüş anlamında. button altında aracı olduğu zaman şampiyon olabilen, webber ise en hızlı araç olmasına rağmen şampiyonada çoğu zaman 2. bile bitiremeyen bir pilot. 2011'de bile.

  3. 9-7. webber monacoda en hızlı turu atmadı.

    austin'de aynı hızda iki araba arasında tipik bir yarış olmuştu. hamilton baya bir süre vettel'in drs alanındaydı ama geçiş yapacak kadar hızlı değildi. hamilton lider olduktan sonra aynısı vettel için geçerliydi. hadi rbr 0.1s hızlıydı diyelim. sıralamalarda ikisi de iyi turlar atmışlar. webber bunlardan yarım saniye geride, button yok.

    evet bahreyn'de takımlar 1-3, 2-4 olmuş dolayısıyla rbr hızlı denilebilir ama aradaki fark yine çok az. vet ham'dan web de but'tan 0.1s hızlı. sen bu yakınlığın arabadan değil mclaren sürücülerinin daha iyi olmasından kaynaklandığını düşünüyorsun herhalde. düşün.

  4. Vettel Mclarende fena olmazdı gerçekten, ben kendisini orada görmek isterdim, rekabet açısından Mclaren'de Perez yerine Vettel olsa daha memnun olurdum

  5. 9-7 değil 8-8 ama hamiltonun ispanyadaki cezasını da eklersek mclaren 9, redbull 8 oluyor. onun dışında austinde mclaren'in daha hızlı olduğunu mu düşünüyorsun?

    vettel'in austindeki dereceleri:

    antreman 1: 1.
    antreman 2: 1.
    antreman 3: 1.
    Q1: 1.
    Q2: 1.
    Q3: 1.
    en hızlı tur: sebastian vettel: 1:39.347

    bahreyn gpden de küçük bir örnek vereceğim; button vs webber, hangisi hızlı? button. eğer button 4. olup webber 3. oluyorsa, redbull'un daha hızlı araç olduğu açıkça bellidir. buna ek olarak, bahreyn sıralamalarında hamilton-webber farkı 0.120 saniye civarı. yani redbull'un ne kadar hızlı olduğu webberin hamiltona yakınlığından da açık şekilde belli.

  6. bende bunun cok uzak bir ihtimal olmadigini dusunuyorum aslinda… sonucta redbull ne kadar hizli olursa olsun bir gecmisi yok bu sporda yarin bir gun mateschitz e bisey olursa sanmiyorum ki redbull yonetim kurulu bu sporda hala olmak istesin…

  7. poller cezalara göre 8-8, hıza göre 9-7. böyle bir durumda normal f1 seyircisinin çıkaracağı sonuç MCL/HAM'in RBR/VET'ten bir tık daha hızlı olduğudur.

    red bull bu sene tek turda her zaman en iyi otomobil olmadığı gibi webber de gününde olduğu zaman çok iyi sıralamalar çıkarabilen bir pilot. button'dansa bunu hiç görmedik. hamilton'ın yanında yarışmasının da böyle görünmesinde payı vardır ama button geçen sene gerçekten yavaştı. hatta abu dabi'de lewis dayanamayıp "jenson'ın ne sorunu vardı bilmiyorum ama bugün 1-2 yapacak hıza sahiptik" demişti. ayrıca iki yağmurlu sıralama dışında lewis nerdeyse her zaman ilk 3'teydi. bu muhteşem bir performans, o ilk 3'lerin bir kısmı tamamen lewis'in yeteneği sayesinde de olabilir ama totalde iyi bir araba olmadan kimse bunu başaramaz. red bull'unsa 2012'de bu sıralama peformansını gösterecek bir arabası yoktu. seb bazen sıralamalarda sıkıntı yaşadı ama attığı harika turlar da vardıı. mesela arabaların denk olduğu austin ve bahreyn'de lewis'i geçmeyi başardı, bunu gridde başkası yapamazdı.

  8. Akla hayale sığmayacak başarılar elde etti adam.Herkesin hemen algılamasını beklemeyin

  9. "Ama 2010 ve 2012 şampiyonlukları kesinlikle parkta dolaşarak kazanılmadı"

    Kesinlikle parkta dolaşarak kazanmadı üstün mücadeleler verdi Vettel Özellikle'de 2012 Brezilya unutulmaz hasarlı bir araba ile şampiyonluğu kazandı. Yağmur en büyük şansımızdı hasarlı bir taban darbe almış bir egzoz sistemi yağmurun yağması için dua edenler iyi kide etmişler yağmur yağmasa işimiz sordu egzoz bakımından 🙂

    2011 ise ulaşılmaz ve rakipsizdi Barcelonayı hiç unutamam. 2010 da ise Abu Dhabi'yi hepside bir birinden güzeldi. Vettelin başarısını Pilotajlığını tartışmak objektif olmamak demektir. Herkes arabaya bağlar Vettelin başarılarını kesinlikle arabanın payı büyüktür Alonso Renault R25-R26 serisi ile kazandı R29 ile kazandı'da bizim mi haberimiz yok. Lewis Mp4-23 ile şampiyon oldu bunu'da geçtim çaylak yılına bomba gibi başlayan pilot 2009 yılında Mp4-24 ile neredeydi peki ne değişmişti hepsi tartışılır her pilot kendi şansını kendisi yaratır ve bunu değerlendirir.

    Son olarak Vettel ismini bu sporda efsane olmuş tarihe altın harflerle ismini yazdıranların arasına ismini çoktan yazdırdı ve yazdırmaya'da devam edecektir.

  10. ya kardeş sen vetteli bırak adam zaten tarihi bir pilot oldu sen beyenmesende sen bence külüstür ferrarinde 3.lük mücadelesi veren alonsona bak 😀

  11. o tur hamilton'ın turunu geri aldığı tur mu acaba ?

  12. Vettel denince aklıma 2012 almanya gp 35. tur geliyor
    >:)

  13. 20 tane kazansa ne mi olur. yok artık. o söylediğinin yarısını kazansa bile diğer pilotların esamesi okunmaz. tutturmuşsunuz bi hızlı araç muhabbeti adam şampiyonlukları sıraladıkça şiddetlenerek artıyo o kendinizi kandırmacanız. sanki schumi, senna, alonso ya da diğerleri yavaş araçla şampiyon olmuşta vettel in şampiyonluklarını küçümsüyosunuz. gerçi schumi de şampiyonluklar kazandıkça bi küçümseme olmuştu ama neyse. geçelim bunları lütfen.

  14. eskiden kaza çocuktu fakat son 4 yılda inanılmaz bir gelişim gösterdi ve first class pilotların arasında yerini aldı hatta bana göre gridde rai'den sonraki en iyi pilot..abu dhabi ve brezilya'da yaptıklarını başka bir pilot yapabilir miydi bilmiyorum ama üzerine bu kadar hızlı birşeyler koyup kendini bu ivmede geliştiren başka bi pilot daha yok şu anda f1 de

  15. hamilton- vetteli tek turda geride bıraktı. mclaren redbull'u değil. sene içinde pol dağılımına bak 8-8 poller eşit.

  16. Toro Rosso'da yarıştı tabi, hatta kendisinin o zamandan beri beğendiğim bir sürü yanı var, fakat sen demek istediğimi anlamamışsın yada ben anlatamamışım, Red Bull'da değil, Mclaren, Mercedes, Ferrari üçlüsünden birinde özellike yarışmasından bahsediyorum.

    Mclaren'in aradığı (pardon kısa süre içinde arayacağı) kan olabilir kendisi…

  17. aslında böyle derken bile kendisi sorguluyor. 20 yarışından bilmem kaçını kazanmış. mantığa bak. f1'e bu kadar yakın olan birinin ağzından bu saçmalıkları duymak da varmış.

    hamilton 2007de mclaren'a geldi, 2 senede yaklaşık 10 galibiyet falan almıştır bakmadım, yani 2009'da force india'ya gelip kötü araca otursa, ve kazanamasa, ilk 2 senesinde 0 yarış aldığı için kötü pilot mu olacaktı? mantık bununla aynı. birine 1 saniye hızlı aracı ver, ilk 30 yarışını da kazanır problem olmaz.

    önce beyin.

  18. İnsanlar vettelin altında gridin en hızlı araçı olduğu için çok abartmıyordu sevmiyordu,sisirme diyorlardı.ama vettel gecen sezon herkese yeteneğini gösterdiği düsünüyorum ki altındaki redbull bu sefer en hızlı araç değildi.Mclarenin redbullu tek turda çoğu sefer geride bıraktı

  19. Vettel ToroRosso da yarışmadı mı?

  20. mevcut araç ve takım adamın başarısını gölgeliyor, belki zorluklarla daha fazla karşılaşsa hem kendini daha fazla geliştirecek hemde daha fazla saygı kazanacak. Daha genç önünde zaman var, başarısını sorgulamaktan değil ama kazandığı 3 şampiyonluğa rağmen bu sayının hak ettiği saygıya sahip olmadığı da bir gerçek…

    Bu Vettel'in yeterince iyi olmaması demek değil, aksine gerçekten adam iyi, fakat kendisinde eksik olan bir şeyler var, ben kendisini başka bir takımda görmek istiyorum artık, Hamilton'ın bu senesini iple çektiğim gibi, o seneyi de iple çekeceğim…

  21. 20 tane daha kazansa,100 tane daha kazansa ne olur ? Schumacher'den,Senna'dan büyük mü olacak ? Belki rüyanda…

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    En az 5 şampiyonluk daha bekliyoruz Vettel'den

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir