Chilton: "F1'e Sadece Babam Sayesinde Girmedim"

yazar:

kategori:

Chilton’ın babası Grahame, sigorta devi Aon’un başında ve geçen sene Max Chilton’ın adına yarıştığı Carlin takımının da sahibi.

21 yaşındaki Max Chilton, GP2’den terfi edip 2013’te F1 gridinde yer alacak ama bazıları, baba Chilton’ın, oğlunun geçirdiği her sezon sonunda takımdan daha fazla hisse alacağını iddia ediyor.

Max Chilton: “Bunun doğru olmadığını hemen size söyleyebilirim. Bana yatırım yapan 30 birey ve tüzel kişilikten oluşan bir platform kurduk.”

“Geri dönüş olarak, gelecekteki kazançlarımdan hisse alacaklar. Aktif olarak benden hisse aldılar.”

 


Yorumlar

  1. Kimi safkan hız anlamında tartışmasız en hızlısı. Onu Lewis takip eder sanıyorum. İkisi de deli gibi sürüyor gerektiğinde. Bunu hangi otoriteye sorsanız söyler. Araçlar eşit olsa muhtemelen herkesi geçerler. Ne var ki Fernando ve Sebastian gibi içli dışlı bir sürücü değil her ikisi de. Bir de 12. sıradaki Jenson Button bir dünya şampiyonu:) Aman arabası iyiydi, onun sayesinde şampiyon oldu demeyin. Bugüne kadar kötü arabayla dünya şampiyonu olan görmedim, siz gördünüz mü?

  2. rai'nin son yarışta shumi ile virajı döndüğü bi bölüm vardı birbirlerine temas etmeden araç nasıl kullanılır ders niteliğinde olan bi sürüş..önce onu izleyin sonra pistte bunu yapabilecek kaç pilot var mantıklı olarak bi düşünün bakalım

  3. Raikkoneni ben hiç ilk 5'e almam şahsen. 🙂 Çok garantici sürüyor, agresiflik çok düşük. Çok soğukkanlı, f1 heyecan ister. Sıcak kan ister. Raikonende hiçbiri yok. Kendinden başka kimseyi önemsemiyor, son derece soğuk karakterli.

    Juan pablo montoya dahi ondan yetenekli pilottu. Hızlı arabada hızlı olan, yavaş araçta hiç agresif olamayan raikkonen bence ilk 10'a girdiğine dua etsin. Geçen sene schumacheri geçerken ne kadar ıkındığını gördükten sonra açıkçası gözümden düştü raikkonen.

  4. Raikkonen,Hulkenberg,Perez ve Rosberg'in yerleri konusunda bundan daha subjektif olunamazdı 😉

  5. buna karga güler ya ..

  6. Bayağı bir subjektif olmuş.. Daha subjektif olamazdı herhalde..

  7. Gridte en yetenekli pilot sıralamam tamamen subjektif ve bana göre olan siralama

    1-Fernando Alonso
    2-Sebastian Vettel
    3-Lewis Hamilton
    4-Nico Rosberg
    5-Sergio Perez
    6-Nico Hulkenberg
    7-Pastor Maldonado
    8- Romain Grosjean
    9-Kimi Raikkonen
    10-Felipe Massa
    11-İleride ilk 5'e tırmanacak Jules Bianchi
    12-Jenson Button(en doğru nokta'da fren yapma ve arabayı nazik sürmede açık ara birinci)
    13-Mark Webber
    14-Robert Kubica şanssız kazalar gecirmese onu ilk 5'e yazardim.
    15-Heiki Kovalainen

  8. Amacı sadece f1 de var olmakla sınırlı takımların yetenekli pilottan çok, para getiren pilotları tercih etmesi doğal fakat sporun ruhuna ciddi şekilde zarar veriyor.

    Bizim için efsane olan bir çok pilot, düşük bütçeli takımlarda kendini göstererek basamakları tırmandı. Hatta bu takımların rolü de bu konuda kemikleşmişti. Ancak şimdi bundan söz etmek imkansız gerçekten. Kovalainen gibi bir pilot koltuk bulamadı inanılır gibi değil. Aracın suyunu çıkarıp kimi zaman rakiplerin de hatalarından faydalanarak q2 ye bile kaldığı oldu geçen yıl.

    Max Chilton ın performansı nasıl olur bilemiyorum aslında çok önyargılı da olmamak lazım ama arkasındaki gücü görünce ister istemez burun kıvrılıyor. Sadece parası olan insanlar mı pistlerde tur atıp bir yerlere geliyor, hiç keşfedilmeyen yetenekler ne oluyor bunlar düşündürücü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir