Marussia Çaylak Pilotlarından Ümitli

yazar:

kategori:

2013 sezonu Marussia takımı için fazlasıyla yenilik içeriyor. Takım ilk defa rüzgar tüneli kullanarak tasarım yapma şansına sahip oldu ve aynı zamanda KERS sistemini de araçlarına dahil etti.

Takım Timo Glock’ın tecrübesi ile yeni sezona başlamayı düşünürken hesapların bir şekilde tutmadığını fark etti. Ücretle yarışan Glock ile yolları ayrıldı ve takıma ek para getirecek sponsorlu pilotlarla anlaştı.

Koltuklardan biri için Luiz Razia duyurulmuştu, ancak Razia’nın 23 günlük F1 macerasından sonra sponsorları ödeme yapmayınca anlaşması feshedildi ve Ferrari destekli Jules Bianchi takıma dahil edildi.

Takımın pilotları Bianchi ve Chilton alt serilerde kendilerini kanıtladılar ancak F1 konusunda neler yapabilecekleri bilinmiyor.

Marussia MR02 Cosworth motorunu kullanan tek takım olarak gridde ve tasarım olarak geleneksel görünüyor. Aracın arka kısmı orta sıra takımlarından bile büyük bir tasarıma sahip.

Takım ise aracın ilk performansından ve dayanıklılığından emin.


Yorumlar

  1. zannetmem ya fark çok büyüktü geçen sezon,gelişseler bile bu fark kapatılacak gibi değil,başka motorla anlaşsalar belki,ama şu koşullarda puan hayal,ki zaten diğer takımlar da üstüne koyarak yeni sezona hazırlandı,çaylak pilotlara tecrübe kazandırmaktan öteye gidemezler tahminim yine…

  2. güveniyorum size, yarışlarda sizi takip etmeye devam edeceğim

  3. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Timo olsaydı kesinlikle bu sezon puan alabilirlerdi.Ama gençlerin de ne yapacağı belli olmaz.Chilton iyi bir pilot bakalım ne yapacak.Kısacası az da olsa Chilton'dan ümidim var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir