Alonso İlk 5 Takımın Yakın Mücadelesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Geçen sezon ilk 7 yarışta 7 farklı galip ortaya çıkmıştı ama Alonso, bu sene daha az sürprizin olacağına inanıyor.

Alonso: “Şu anda bu yarışı kimin kazanacağını kimse bilmiyor. Kış testlerinin asla cevap veremeyeceği bazı sorulara cevap bulmamız gerek.”

“Belki de ilk 7 yarışta 7 farklı galibin olduğu, işlerin karıştığı geçen sene ile aynı olmayacak. Bu sene kurallardaki istikrarla, ilk 5 takımın küçük bir avantaja sahip olmasını, ilk 5 yarışta çok sürpriz yaşanmamasını bekliyorum”

“Bu ilk 5 içinde, galibiyeti getirecek o ekstra 0,2-0,3 saniyeye kimin sahip olduğunu söylemek zor. Şimdi bir favori seçmek zor”

“Mercedes, McLaren, Ferrari, Lotus ve Red Bull, geçen sene farklı yarışlarda ve testlerin farklı günlerinde potansiyellerini gösterdi. Seçim yapması zor diye düşünüyorum”

İspanyol pilot, bir sene öncesine göre Ferrari’nin kesinlikle daha iyi bir durumda olduğunu belirtti

Alonso: “Geçen seneden daha zor bir başlangıç yapmak zordu. Kış dönemi, aracı anlama, beklenen sonuçları alma açılarından geçen seneye göre çok daha iyi geçti. Bu da bize sezona başlarken özgüven ve iyimserlik sağladı”

“Buraya, aracın %100 potansiyeli ile geldik. umarım rekabetçi olmak için yeter”

Şampiyonluk mücadelesi içinde ise Alonso: “Son üç senede iki defa şampiyonluk mücadelesindeydim. Çok kişi podyumda olup podyum kutlamasının keyfini sürmedi; daha azı yarışlar kazandı; daha da azı şampiyonluk mücadelesi verdi.”

“Bu sene mücadelenin içinde olmak istiyoruz. Sonucu değiştirmek istiyoruz”

“Sporda bu normal bir şey; belki de bana ve takıma, sonunda mutlu sonucu elde etma adına ilave motivasyon sağlıyor”


Yorumlar

  1. senna'nın sarı kaskı , şuminin kırmızı kaskı , alonsonun mavi kaskı . aman allahım ne muthiş bir kültürdür bu yahu !!

  2. mclaren-mp4-20 avatarı
    mclaren-mp4-20

    Evet yine D smart dan yayınlanacak. Ama RTL den Almanca olarak takip edebilirsin.

  3. Bugün gelen resimlerden anlaşıldığı kadarıyla,araçta son Barcelona testlerinden beri bulunmayan "monkey seat" Avustralya'da da araçta bulunmuyor.Bu iyiye işaret,zira bu parça aracın arka tarafına az da olsa balance ekler,ayrıca düzlük etkisi de yaratmayı sağlar.Eğer biz bu parçayı kullanmıyorsak ( Ki öndeki takımlar arasında sadece bizde yok ) bu bizim bu parçanın getireceği avantajlara ihtiyacımız olmadığı ve arka tarafın dengesi ve düzlük hızı anlamında yeterli güce sahip olduğumuz anlamına gelir.

  4. Sebastian Vettel avatarı
    Sebastian Vettel

    Arkadaşlar konu dışı bir sorum olacaktı acaba f1 hangi kanallardan seyredebiliriz yine dsammartta mı olacak

  5. Hale bir pistin üstünde turlamaya başlayın… bizde kimin ne olacağını hemen hemen anlarız.

  6. Sabah saat 5.30'da kalktım sırf basın toplantılarını izlemek için.Ama kayda değer hiç bir şey elde edemedim.Sadece Alonso ve Vettel adam gibi bir şeyler söyledi,onlar da yarım yamalak.Kalanlar gırgır şamata :D.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir